VECKANS SCHEMA

MÅNDAG:
Jobba, sedan hämta mat som är beställt från ICA (så smidigt att beställa på nätet för att sedan hämta färdig packat och klart) , efter det gå på stan med hanna och hämta ut produkter jag beställt från Apoteket.

TISDAG:
Jobba och göra massa roliga vardags sysslor som städa, laga mat och tvätta....

ONSDAG:
Jobba (sista dagen på mitt gamla jobb, lite sorgligt ändå efter att ha jobbat där i 2 år), sedan njuta av lite egen tid och bara mysa hemma med lite jul fix!

TORSDAG:
Börja på mitt nya jobb! Det känns så kul och jag ser så fram emot allt nytt och nya kollegor! Efter jobbet så ska jag packa inför att jag åker till Stockholm över helgen.

FREDAG:
Jobba, efter jobbet åka till Stockholm med min Mamma, moster och hennes kille.

LÖRDAG - SÖNDAG:
Har jag inte något helt planerat utom att umgås med släkt och vänner, samt resturang besök och kanske lite jul shopping!
Det ska bli så trevligt som alltid och jag ser fram emot ett julpyntat Stocholm!

Gillar

Kommentarer

PARIS

Okej hur ska jag börja... vår Paris resa var så rolig men oj vad vi hade otur!


Jag har redan skrivit om vår härliga dit resa med släpande av resväskor mm...
Ja, vår otur fortsatte! På fredagen så åkte vi till Eiffeltornet för att fota och sedan gå runt och se paris.
Men oj va dåligt väder... det var dimmigt och super kallt. Som tur var så hittade vi ett super mysigt fik som ni kan se i tidigare inlägg, vi hade även med oss så vi kunde fota massa olika outfits men det blev tyvärr inte som planerat.
Efter fiket fotade vi lite vid Eiffeltornet men sedan tog vi en uber till hotellet.
På hotellet så planerade vi upp dagen och sedan åkte vi till en helt fantastiks shopping gata som heter Rue du Faubourg Saint-Honorè. Där var det bara LYX LYX LYX butiker och sååå vackert!
Ronja köpte ett bälte från Gucci och jag köpte en korthållare från YSL som jag letat efter ett tag men som tydligen altid är slut. Efter det så gick vi runt i alla möjliga butiker för att senare ta en uber till hotellet. På hotellet så bytte vi om för att gå ut och äta men oj vilket fiasko det blev.... Restaurangen vi hittade var riktigt dålig tyvärr... Maten var oätlig och vinet smakade jäst... de som satt bredvid oss fick hälften av det de beställde serverat på en stol! Ja ni läste rätt! PÅ EN STOL!
Bordet va så litet så de drog fram en extra sol för att servera på.... Där brast det för mig och vi betalade snabbt och gick... Nej vi åt inte upp eller drack vinet... Men oj vad vi skrattade efter!
På lördagen så åt vi frukost och gjorde oss redo för att se paris!
Vi bokade uber till Triumfbågen och vår chaufför varnade oss på franska och sa "DANGEROUS" flera gånger. Jag googlade på om det hade hänt något men hittade inget som kunde förklara det han varnade för... Så vi åkte dit utan oro och väl framme så blev vi lite fundersamma då det stod säkert 20 polis bilar i området. Men vi tänkte inte mer på det och fotade samt "turistade runt". Sedan efter ca 30 min så ser jag svart rök längre ner på gatan och vi inser att det brinner för fullt!
Då kom det 20 polisbilar till, samt brandbilar och ambulanser.. vi tog oss där ifrån snabbt och började googla igen.
Då förstod vi att det hölls en Manifestation och att det började spåra ur... så vi tog oss längre bort och sa att vi inte skulle vara nära folk täta områden eller de "gula västarna".
Så vi tog oss till Eiffeltornet och satte oss på ett fik innan vi begav oss mot Louvren. Vi bestämde oss för att gå så vi fick se staden till fots, men det var såååå mycket poliser, millitärer överallt så vi blev lite oroliga. Men allt gick bra och vi kom fram tillslut efter lite omvägar (alla gator var nästan avstängda). Vi gick aldrig in på museet utan vi såg till att se omgivningen och de vackra byggnaderna. När vi varit där ett tag så gick vi till en galleria men det var så extremt mycket folk där så vi gick ut direkt och började leta resturang. Vi hittade en ok resturang och efter vi ätit så tog vi en uber till en båt tur på floden La Seine för att se paris "by night".
Det var så vackert och vi såg även Eiffeltornet glittra!
Efter vår båt tur så gick vi hem och blev super rädda när några med de "gula västarna" kom springande med masker för sina ansikten.. Vi tog oss snabbt över gatan och bort från dem , för att sedan fortsätta mot hotellet.
När vi kom hem så var vi helt slut efter att ha gått nästan 2 mil... så vi somnade fort..
På söndagen så vaknade vi tidigt för att hinna åka och shoppa lite innan hemfärden.
Vi åkte till Galerie Lafayette och oj vad vackert det var! Jag kan starkt rekommendera att åka dit om du är i Paris!
Efter lite shopping så åkte vi tillbaka till hotellet för att checka ut och ta oss till flygplatsen.
Vi landade i Köpenhamn ca 00.00 och då var vi helt slut... så då var det bara hemåt som gällde.
Men vi har skrattat så mycket på denna resa och jag vill ändå åka tillbaka (trotts otur med restauranger och massa annat...)
men nästa gång blir det vid en varmare årstid.
För Paris är verkligen sååå vackert och värt att se!
Men nu ska jag inte tråka ut er med att skriva mer utan här har ni min paris resa i bilder!

  • Resa

Gillar

Kommentarer

HEMMA I SVERIGE

Fullt ös!
Oj va denna resan gick fort! Nu är jag hemma i Sverige och är helt slut efter Paris resan...
Vi har haft super kul men också massa otur under resans gång. Men jag tänkte att jag skulle göra en stor uppdatering med massa bilder från Paris så ni får höra och se vad som hänt.
Anledningen till att det bara blev en uppdatering från Paris är för att vi var på språng från kl: 08:00-22 både fredag, lördag och söndag.
Därför var vi helt slut, men lovar er en rolig och längre uppdatering senare!
Just nu så är jag sååå trött då jag kom hem till Jönköping inatt 04:00.... Så jag måste bara få landa idag, eftersom i morgon så ska jag börja lite smått på det nya jobbet och då vill jag vara utvilad och redo!
Men kram på er så länge och håll utkik efter den stora PARIS uppdateringen!

Gillar

Kommentarer