Resor
16 augusti 20§7

Vi lämnade vårt rum vid 11-tiden och lämnade Hawaii klockan 14:45, så det blev mycket dödtid på flygplatsen.

Framför oss hade vi en flygresa på närmare 10 timmar. Eftersom det dessutom är en tidsskillnad på 6 timmar var det extra viktigt att vi sov, tror du att vi gjorde det?? Svar NEJ. Usch det var fruktansvärt.

När vi landade vid 06:00 var klockan 24:00 i våra hjärnor och vi hade en hel dag i New York framför oss...

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Resor

last day in paradise...

Sista dagen på Hawaii spenderades på stranden för att jobba stenhårt på brännan in i det sista, shopping (bla ny Marc Jacob väska och datorfodral), middag på Hard Rock Café och en promenad längst vattnet i solnedgången.

Likes

Comments

Resor
Sunset at Waikiki beach

Efter en lång dag gick vi ner till stranden och njöt av solnedgången innan vi gick till en otrolig restaurang och firade vår 5,5 års dag! Vi hade lyckats få bord då vi bokade nästan direkt när vi kom till ön. Vi njöt av trerätters och gott vin. Hade såå mysigt <3 <3


Btw ni vill inte veta hur många försök vi fick göra för att få till en pussbild. Det är svårare än ni tror när det är nästan 35 cm längdskillnad. Jag står på tåspettsarna och Lukas på huk HAHA.

Likes

Comments

Resor

Det kändes lite som om vi inte gjorde annat än att gå i trappor på denna semester haha.

Ser ni fyren nere vid kusten?

Så mycket som jag tränade på denna semester har jag nog aldrig gjort i hela mitt liv. Vi har snorklat, gått tusentalstrappsteg och bestigit höga berg. Allt i extrem värme. Men det har alltid varit värt det. Jag menar vem vill inte ha denna utsikt??

Vi tog bussen till Diamond head parken och började traska uppåt. Kostade hela 1 dollar att få komma in och tog nog närmare 40 minuter att ta sig upp till toppen. Det var någon läskig tunnel när Lukas inte ens kunde stå rakt och det var kolsvart men tillslut så kom vi upp haha. På vägen ner stannade vi för lite glass innan vi åkte vidare till Hanamua bay för snorlig i korallrevet.

Likes

Comments

Resor
Sunset on Lanikai Beach

Vi hann PRECIS fram till Lanikai innan solnedgången och vi kastade oss i det 28 gradiga havet för ett kvällsdopp innan vi körde tillbaka mot Honolulu. Tyvärr gick solen i moln då solnedgången var nog inte så magisk som den hade kunnat vara men vi klagade inte första taget.

När jag tittar på dessa bilder nu nästan två månader senare blir jag alldeles varm. Jag är så tacksam över att få kalla USA för mitt hem i över 12,5 månad. Vilket fantastisk land med allt du kan tänka dig. Allt från magiska stränder till kalla, snötäcka berg och storstäder som aldrig sover. USA, du kommer för alltid ligga mig väldigt varmt om hjärtat.

Likes

Comments

Resor
Shark's cove

Efter Waimea Bay stannade vi vid Shark's cave och åt fisktacos från en liten truck och sen snorklade. Vi var dock inte där så länge då vi hade så många stränder vi ville besöka.

Sen åkte vi till Sunset beach. Top 10 vackraste stranden i världen. Tog jag ett enda kort där? Svar nej. Haha men jag tyckte inte den var så speciell (man blir bortskämd med vackra stränder på Hawaii). Men googla om ni vill se hur det ser ut.

Sen körde vi gärnet ner till Lanikai för att ser solnedgången där. Att köra längst kusten med havet och de höga berget var verkligen en upplevelse jag önskar att alla fick vara med om.


Likes

Comments

Resor
waimea bay

Dag 5 hyrde vi en bil och körde rakt över ön till den norra sidan av Oahu. Första stoppet blev Waimea Bay där vi hoppade från "klippan" och även snorklade massor. Synd att det inte syns hur fint det var på bilderna. Eller att man kan känna värmen...

Likes

Comments

Resor

Det ni ser utan havsytan är alltså skeppet USS Arizona som har leget där sedan andra världskriget. 

Pearl Harbor

Dag 4 tog vi bussen till Pearl Harbor och spenderade närmare 6 timmar där (!). Jag har alltid varit fascinerad av andra världskriget och dess historia så att besöka pearl harbor var verkligen mäktigt. Vi fick gå runt och titta på en av ubåtarna från attacken och även gå runt på ett av skeppen som var med och som är USA'´s sista stridsskepp att vara aktivt. Det var även på det skeppet som fredspapprerna för andra världskriget skrevs på. Sen fick vi även ta båten ut till USS Arizona som sjönk under attacken mot Pearl Harbor. Det var så svårt att förstå hur en sån fasansfull attack kunde ske på en sådan fridfull och vacker plats.

Vid 4-tiden åkte vi till världens största utomhus shoppingcenter med över 300 butiker - Ala Moana Center.

Tyvärr hittade ingen av oss någonting (!!!!) och åkte hem tomhänta, vilket kanske var lika bra haha.

Likes

Comments

Resor

Det syns verkligen inte hur brant det var på bilderna men nu kan ju försöka föreställa er haha.

Koko head - 1048 steps

Efter vi hade hikeat till vattenfallet och sen snorklat flera timmar i Hanauma bay så besteg vi Koko Head vilket är ett berg som ligger i närheten av Hanauma bay. För att komma upp till toppen måste man gå upp för en superbrant trappa med 1048 trappsteg. Fyfan säger jag bara. Trappan var i dåligt skick och man var mer eller mindre tvungen att klättra upp. Vi båda var nära att svimma av andnöd och på vägen ner skakade benen på ett helt onaturligt sätt. Men det var helt klart värt det - jag menar kolla in utsikten.

Likes

Comments

Resor
Snorkla i Hanauma bay

Efter vår hike till vattenfallet åkte vi till Hanauma Bay som är ett känt naturreservat där man kan snorkla och se korallrev med färgglada fiskar och vattensköldpaddor! Efter att ha snorklat i flera timmar gick jag en galen idé som Lukas ångrade sig att han gick med på haha stackaren.

Likes

Comments