VECKANS LISTA

Personligt, Åsikter, Tips

Veckans mående: Det har varit väldigt upp & ner i veckan! I tisdags när jag fick höra att jag aldrig kommer kunna bli morsa biologiskt kraschade jag totalt och även onsdagen var jag så trött & tom. Men sedan får man ju anamma det på något sätt och köra på i livet, och har hittills haft en väldigt bra och mysig helg!

Veckans bästa: Vädret har ju varit magiiiskt i helgen! Innan jobbet i fredags satt jag ute ( med jacka i och för sig men man kan inte ha allt) i solen med kaffe & en podd i öronen- ÄLSKAR’T! Även igår så tränade jag på gym (!!) för första gången på över en månad och hängde sedan med vänner och hund resten av dagen så det var hur härligt som helst!

Veckans tankeställare: Ingen skräll men tänkte mycket på det här med sjukdomar. Såg även att det ska kosta mer för sjukhusbesök & akutbesök. Jag köper inte att det ska kosta pengar att vara sjuk och ha ont för det är ingen som väljer det? Visst, jag kan köpa en straffavgift för om man inte kommer på sin bokade tid för då tar man ju tiden från vårdpersonal & andra patienter. Och visst, det finns högkostnadsskydd man kommer upp i. För mig så kan jag punga ut de 1150kr, det är lite surt att pröja för att vara sjuk men jag fixar den summan! Men det finns människor som inte har råd med det och kan då alltså inte få hjälp för sina sjukdomar och smärtor för de inte har råd?? STÖRT! Det spelar ingen roll om man är rik, fattig, man, kvinna, icke-binär, ung, gammal osv, alla kan bli sjuka eller få ont och det ska inte kosta pengar ta mig fan. Jag skulle gladeligen betala mer i skatt om det innebär att all sjukvård är gratis. Hälsa ska inte bli en klassfråga och så är det bra med det!

Veckans tips: Promenader & umgås med människor som ger dig energi. Det verkar mot stress & ångest och förebygger milda depressioner. Skratt är dessutom bra för hela systemet i och med endorfinerna det utsöndrar.

Den här veckan har jag mått riktigt dåligt och även om mitt problem kommer vara bestående och återkomma då och då, så har motion och fina vänner underlättat grovt. Det har fått mig att andas frisk luft, få D-vitamin, lugnat hjärtat som klappat hårt och det har fått mig att skratta trots stor sorg.

Veckan träning: Holllaaaa at me! Har gymmat i helgen och AH det gick bra och var så kul! Fick dock lugna mig själv i tid för blir ju så sugen på att kötta sönder mitt liv på gymmet, men det slår ju tillbaka så hann fånga mig själv där! Har även kört på med yoga och dagliga promenader, vilket jag mår bra av och behöver dagligen. Men ett gympass- ÄNTLIGEN! Fan vad jag älskar skiten!

Gillar

Kommentarer

linndossing
linndossing,
Håller helt med dig om sjukvården. Hade gärna betalat mer för både sjukvård och tandvård skulle va gratis!! Kram
nouw.com/linndossing
idagrundelius
idagrundelius,
Ja 110%! Stor kram❤️
nouw.com/idagrundelius
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Ida, jag blir verkligen så "imponerad" och fascinerad över dig! Du verkar vara en så otroligt fin person på så många vis, och stark! Vill så gärna ta del av ditt huvud haha. Just att i det jobbiga och tuffa ser du inte allt grått liksom, eller hur man ska förklara det på så bra sätt som möjligt?! Vädret - MAGISKT!! Håller helt med dig gällande sjukvården också, fattar inte... Stor kram <3
nouw.com/emmaengstrom
idagrundelius
idagrundelius,
Men åhhh fina fina, TACK SNÄLLA! Tycker du också är helt otrolig och duktig på att kämpa på, heja oss!! Stor kram goding❤️
nouw.com/idagrundelius
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229