Nu är jag redan på 6:e terminen och det är bara ett år kvar på Göteborgs universitet. Tiden bara flyger iväg, tänk att jag redan pluggat i 2,5 år. På fredag börjar min sista VFU-kurs (praktik), det är både spännande och nervöst. Jag ser framemot att vara på förskolan igen, trivs så himla bra där. Mitt val av yrke är jag väldigt nöjd med. Längtar så tills jag tagit min examen, men innan dess måste jag skriva den viktiga c-uppsatsen. Vi har valt vilket ämne den ska fokusera på och jag måste säga att jag är riktigt nöjd.

Jag har inte kunnat skriva så mycket det senaste, då skolan tar upp mycket av min tid. Det har varit en jobbig period, mycket sorg. Men musiken har hjälpt mig många gånger. Det är verkligen som en sorts terapi.Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Sitter på tåget från Södertälje till Göteborg och tänkte passa på att skriva lite. Det har blivit en del förseningar också så jag beräknas komma hem runt 20:00-20:30 i bästa fall. Imorgon börjar min femte termin på Göteborgs universitet. Tiden bara flyger iväg, jag har redan läst i 2 år och jag har endast en praktik-perod kvar. Men ännu ser jag inte ljuset i tunneln även om mer än hälften är avklarad, efter c-uppsatsen kanske det blir lite ljusare. Det ska bli skönt att bo i lägenheten igen, Det har varit mysig att bo hos föräldrarna och våra fina husdjur, men det är alltid skönast att vara hemma, "borta bra men hemma bäst" som man säger. Helgen har varit bra, firade Hanna som fyllde år tidigare i veckan. Alltid lika roligt att träffa Hanna och Marcus, har ju inte setts sedan Bråvalla. i juni/juli.

Imorgon får jag lite sovmorgon då introduktionen på kursen börjar 10:15. Ganska skönt med tanke på att jag stigit upp runt 05:00-06:00 majoriteten av mina pass på jobbet i sommar. Vi studenter blir lite bortskämda när det gäller sådant i alla fall. Efter introduktionen måste jag ta mig till Campusbokhandeln för att köpa lite kurslitteratur. Det är något jag inte hat saknat under sommaren, lägger runt 1000 kronor på kurslitteratur varje månad.

Likes

Comments

Nu är det endast två veckor kvar på jobbet sedan är det dags att åka tillbaka till min lägenhet i Göteborg. Nu under sommaren har jag bott hemma hos familjen dels för att det inte är lika långt till jobbet då jag jobbar i Uddevalla. Men det ska bli skönt att komma hem till Göteborg, saknar den goa staden. Jag och modern var på Håkan förra helgen och det var riktigt mysigt. Älskar verkligen att höra honom live, var ju även på hans konsert förra året. Tänkte egentligen inte gå detta året men eftersom mamma var sugen på att gå så blev det av ändå. Måste ändå säga att jag föredrar förra årets spelning mer, men det är på grund av att jag gillade fler av artisterna som gästade det året.


Likes

Comments

Det har gått ungefär en månad på sommarlovet och nu har min jobbperiod officiellt börjat. Denna veckan har jag jobbar sammanlagt 55,5 h. Det är schemalagt att jag ska jobba ca 8 timmar/dag, men i måndags var det brist på personal så jag fick jobba 13,5 h den dagen. Jag var helt utslagen efter det långa passet, jag jobbade 07:00-20:30. Eftersom jag inte har bil denna sommaren får jag ta bussen och den enda bussen jag kan ta för att komma i tid till jobbet går 05:19.

Denna dagen har ägnats åt att endast ta det lugnt, delvis för att jag börjar 06:30 imorgon.

Har hittat min nya favorit Youtuber. Han bor i Sydkorea men är från San diego, gör olika makeup-videos och vloggar. Så jag passar på att titta på hans videos under min lediga tid. . 

Likes

Comments

DAY6 är ett band från JYP Entertainment som släpper två singlar varje månad och jag är helt kär. Denna månadens musik video är så sommrig och passar verkligen in på årstiden.

Likes

Comments

Sista veckan på praktiken och jag blir alldeles för sjuk för att vistas på förskolan. Förkylningen började på måndagen förra veckan, avtog under helgen och kom tillbaka denna tisdagen. Jag försökte kämpa mig igenom dagarna men till slut orkade jag inte mer. Fick gå hem på onsdagen efter lunchen, gick till vårdcentralen där doktorn konstaterade att jag hade öroninflammation på ena örat och att jag snart skulle få andra örat inflammerat också. Så nu äter jag penicillin, 6 tabletter om dagen. Kände mig (och känner mig fortfarande) helt mos i huvudet, sjukanmälde mig torsdag-fredag. Det tar emot så att inte vara på praktiken, vi måste ju ha 100% närvaro och det spelar ingen roll hur sjuka vi är. Inga undantag. Själv känner jag att det är ganska konstigt att vi måste ha 100% närvaro, då blir det ju att man jobbar sjuk och riskerar att smitta de andra på förskolan. Som att det inte räcker med alla sjukdomar som förekommer där innan. Jag är inte förvånad över att jag blev sjuk, det blir jag varje VFU-period, men hade ju velat att sjukdomen skulle kommit efter jag var klar med alla veckor. Nu måste jag ta igen de två dagarna när jag läser nästa kurs, vilket kan vara svårt att hinna med.

Och som grädde på moset så har jag fått bihåleinflammation idag. Livet leker osv.

Likes

Comments

Härom veckan när jag och syrran satt på spårvagnen och ingen mindre än David Sjøholt går på spårvagnen och sätter sig en halv meter ifrån mig. Jag och Sara satt och pratade, men när han kom in kunde jag inte få fram ett enda ord. Precis innan vi skulle gå av viskade jag till henne att det var David Sjøholt som är Magnus i SKAM som satt en halv meter ifrån oss. Just nu ångrar jag väldigt mycket att jag inte gick fram och pratade med honom. Men jag brukar bli helt stum när jag ser någon känd människa jag tycker om. Det var ju samma grej när jag träffade You Me At Six på deras signing i Stockholm 2014. Jag hade så mycket jag ville berätta för dem men fick inte fram ett enda ord. Jag stod bara och tittade på dem som ett fån... Aja, hoppas jag bättrar mig till nästa gång jag träffan någon kändis jag tycker om.

Likes

Comments

Imorgon tar äntligen den här jobbiga kursen slut. Ska sitta med tentan hela dagen (och natten) för att försöka bli så klar så fort som möjligt. Vi har i och för sig till 23:55 imorgon men vill inte ha den stressen att inte vara klar någon timme innan inlämningen. Jag är ju expert på att prokrastinera så jag sätter mig alltid i sånna här situationer. Jag skjuter alltid upp på arbetet (när det gäller hemtentor i alla fall).

Vid 14:00 skulle jag egentligen färgat mina ögonbryn på Sephora, men var tvungen att avboka då jag fick alldeles för mycket ångest. Egentligen hade jag inga planer på att färga ögonbrynen men för några veckor sen fick jag ett mail om att jag hade kommit upp i ett visst antal poäng så jag inte längre hade Sephora WHITE utan jag hade uppgraderats till Sephora BLACK och då fick man typ en present vilket var antingen att färga ögonbrynen eller en mascara. Så när jag skulle till Sephora för att köpa en CC-cream fick jag visa upp mailet och bokade sedan tiden. Sen när jag tänker efter så är jag inte i ett stort behov av att färga ögonbrynen eftersom jag redan har så mörka bryn. Efter att jag hade ringt och avbokat färgningen släppte det lite på ångesten, vilket var otroligt skönt.

Nu ska jag bara försöka skriva på min tenta, går väl sådär för jag vill bara se på massa avsnitt av SKAM. Jag har kommit en bra bit på tredje säsongen nu och som det ser ut just nu så är Jonas min favoritkaraktär. Älskar så klart Isak och Even tillsammans, vem gör inte det liksom haha.

Likes

Comments

Nu har även jag blivit lite så där smått besatt av den norska serien SKAM. Har precis börjat på andra säsongen, ville fortsätta titta men syrran har en presentation imorgon så vi fick stoppa efter två avsnitt in på andra säsongen.

Känner mig väldigt pigg just nu så jag kan nog inte gå och lägga mig än. Just nu är jag i slutskedet på vetenskapsteori kursen aka den jobbigaste kursen jag läst på utbildningen hittills. Mycket stress, särskilt när det är så svårt att greppa kursens innehåll. Men ska förhoppningsvis få ordning på denna kursen, har trots allt tentainlämning på fredag.

Nu ligger jag bara i sängen, tittar upp i taken medan jag lyssnar på musik. You Me At Six har nyligen släppt ett nytt album, som jag älskar. Måste lära mig texten på alla nya låtar då jag ska på deras konsert i mars.

Likes

Comments

Sleep is for the weak... ja det är nog universitetets utgångspunkt den här kursen. Jag tror inte jag någonsin pluggat så mycket som jag gör denna kursen. Får minimalt med sömn varje natt, kan ju helt klart säga att jag längtar tills onsdag näst avecka då jag har mitt sista seminarium i år. Fast sen kommer jag ha massa plugg under jullovet också. Man blir aldrig fri från plugget. Bara 2 år kvar... haha om det nu ska motivera mig. Vid sånna här stunder saknar jag hur lugnt det var att gå på gymnasiet, inte alls lika jobbigt och sjukt mycket mindre stress.

Ska ha ett seminarium imorgon som vi ska ha läst 5 kapitel i en bok, en artikel på 16 sidor och föreläsningar som är webbsända. Allt detta skulle vi fixa på en dag, vilket är helt absurt. I andra kurser kan vi få 5-6 dagar på oss men här får vi bara en dag... Sen att kursen i sig är skittråkig hjälper ju inte. Men nu får jag ta och fortsätta plugga inför imorgon, det skulle inte förvåna mig om jag får sitta uppe till 03:00..

Likes

Comments