Äntligen fredag! Slutade jobbet redan klockan tolv, så sitter nu på ett tåg påväg mot Malmö med min kärlek, där vi ska checka in på hotell, shoppa lite och äta massa god mat. Så härligt!
Det är ju valborg i helgen, men det är aldrig något jag tyckt varit viktigt att fira, så det kändes härligare att bara mysa med varandra istället!

Hoppas ni får en bra helg!

en gammal bild på finaste emil

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag hittade jag en låda med gamla album och foton som kommit från min farmor o farfar, och började bläddra igenom alla bilder! Där fanns bilder från att mina farföräldrar var små barn fram tills att jag var runt tio år.

Jag plockade till mig några favoriter för att spara själv, och det blev ett gäng svartvita från farmor o farfars ungdom, och några sötisar på mina syskon när de var små pluttisar!

Mysig sysselsättning när det plötsligt började snöa utanför fönstret idag, den 25 april. (what?)

farmor och farfars bröllopsfoto

Från en bilresa i norra Sverige, min farmor och en gammal wolksvagen

min lilla pappa i olika åldrar

porträtt av min farbror

porträtt av min farmor

mina småsystrar

Likes

Comments

Dagen bjöd på lunch på underbart mysiga fröjd, med min älskade. Jag åt carbonaran, och drack ett té med fläder o champagne!Var B R U T A L T hungrig när maten serverades så den slukades snabbt. Perfekt sysselsättning en grå helg som denna, en härlig miljö och mat!

Likes

Comments

Idag vaknade jag hos Emil, och spenderade sedan förmiddagen i kyrkan för att hjälpa till lite där! Jag stack sedan rakt över vägen till byns bästa blomsterbutik för att köpa en stor bukett tulpaner! Det var så härligt vårväder idag, så jag ville ta med våren in!

Väl hemma efter att ha lekt taxi åt syster så drog jag igång med vårstädning! Öppnade upp fönsterna o vädrade ut, dammtorkade och plockade runt lite bland ljusstakar och inredningsprylar. Det var så skönt att se solen lysa in genom fönsterna och känna att det var riktigt fräsch inne!

Idag är ju faktiskt den första officiella vårdagen sägs det!

Likes

Comments

Ser ni? De har äntligen landat i butik, det bästa godiset jag vet! Åh, jag längtar redan till efter påsk när man kan köpa på sig ett lager för fem kronor påsen, som sedan räcker de närmsta månaderna.

Likes

Comments

8 mars. Internationella kvinnodagen! En så viktig dag.


Jag kallar mig feminist, och jag skulle aldrig tveka på att försvara det.

För mig är feminism kampen för jämställdhet. Kampen för att kvinnor ska ha samma rättigheter och samma möjligheter i livet som män. Men det är mer än det, det är att alla kvinnor ska ha rätt till ett respektabelt liv, att kvinnor ska ha samma rättigheter som varandra, oberoende på var de är födda i världen, vilken religion de följer, eller deras klasstillhörighet.

Tyvärr har bilden av feminism blivit väldigt skev de senaste åren. Man tror att feminister vill "vinna" över männen, och att man automatiskt hatar män om man är feminist men snälla, det handlar om jämställdhet, och hur kan man inte vilja ha jämställdhet?

Män behöver inte utstå kommentarer som "du kan ju inte ha det där på dig, folk kommer tro att du bara är ute efter sex" eller "ska du ha sådär kort hår? killarna kommer tro att du är lesbisk?". De behöver inte utstå att varje gång man blir arg eller sur så frågar folk " HARU MENS ELLER!?". Hur många gånger har vi kvinnor fått den kommentaren? Jag har fått höra det många, många gånger. Och det får mig att vilja slå någon över huvudet med en stekpanna. Nä ej hörrni, så ska det inte vara.

Amanda Schulman sa i en podd att om man inte vill vara feminist, då kan man lika gärna strunta i att vara människa. Feminism är inte bara för kvinnor. Feminism är inte att hata män. Feminism är inte att kvinnor ska ta över världen, alla ska färga håret i galna färger, gå utan BH och skrika på män.

Feminism handlar inte om saker man ska och inte ska göra som kvinna, det handlar om att man får VÄLJA SJÄLV.

Man får välja själv om man vill raka benen.

Man får välja själv om man ska bära BH.

Man får välja själv om man vill ligga med en massa killar, eller om man vill vänta tills man gift sig.

Man får välja själv om man ska gå till gymmet varje dag, eller äta bullar varje dag, eller både och.

Man ska få välja helt själv och samhället ska inte kunna döma dig för det! Ingen ska kunna säga till dig hur du får och inte får se ut, hur du får och inte får uppföra dig!

It's your body boo, do what you want with it.

Likes

Comments

I fredags packade alltså familjen in sig i bilen och åkte mot Varberg! Vi checkade in på hotellrummen runt två-tiden, och sedan spenderade vi resten av eftermiddagen i en havsvattenpool, ångbastu, bubbelpool, upplevelsedusch och råkade till och med hamna i ett pass av vattengympa! Småsystrarna testade även fiskspa, och pappa hoppade i kallvattenpoolen, med havsvatten på ca 2℃!

På kvällen åt vi en härlig middag på hotellet, och sedan gosade vi på hotellrummet. På morgonen stod en underbar hotellfrukost uppdukad, och sedan bar det av hemåt. På vägen gjorde vi en detour till Gekås, besöket blev short but sweet. Väl hemma var alla så nöjda och glada över ett härligt dygn hemifrån!

Här kommer ett gäng bilder från vår spaupplevelse!

Likes

Comments

Min bästa vän och min stora kärlek, det finns ingen som du. Grattis på 20-års dagen världens mest underbara, fantastiska pojkvän!

Han är den bästa jag har, jag älskar honom till månen och tillbaka.

Likes

Comments

Efter att ha jobbat två hela dagar för första gången sedan jag gick på ledighet den 23 december, kan jag lugnt konstatera att jag älskar det jag gör, men ögonlocken väger som blyblock.

Men, imorgon är det fredag, och inte vilken fredag som helst! Det är en alldeles speciell dag av två anledningar, inte bara fyller min älskade pappa 50 år, utan min underbara pojkvän fyller också tjugo!

Så imorgon drar jag och familjen på spa, något jag aldrig gjort innan så jag ser verkligen fram emot det! Vi ska till Varberg, och ska bo på Varbergs Kusthotell, jag kollade nyss in deras hemsida och det verkar riktigt härligt! Jag slänger in några bilder därifrån. Vi återvänder hem på lördag eftermiddag och då åker jag raka spåret till Emil för att spendera resten av helgen med att fira honom!

Det ser ut att bli ett riktigt, riktigt härligt avslut på veckan!


Likes

Comments

I lördags sändes den sista deltävlingen av årets Melodifestival, och nu har vi alltså fått ta del av alla årets låtar! Jag kan därför nu konstatera att jag är extremt ​extremt ​besviken på årets utbud. PINSAMT få låtar som jag tyckte var något att ha över huvud taget. För mig har det bästa i år varit Gina, en lysande programledare!

Men så är det med den saken, och det kommer nog dröja innan någon låt i mello toppar vad Måns gjorde förra året. Hemma hos oss har mello blivit en kär tradition, där speciellt finalen är viktig att alla är hemma och ser tillsammans, så om två veckor kommer vi bänka oss för att ta reda på vem som ska få representera Sverige!


Här är de två låtar som jag faktiskt gillat, och som tagit plats på min spotifylista!

Likes

Comments