Godmorgon älskade läsare!

Idag är det löööördag och klockan börjar närma sig 08.00 och som vanligt var jag uppe och studsade runt 6-snåret, vad annars? Jag somnade dock VÄLDIGT VÄLDIGT VÄLDIGT tidigt igår, redan kl 19.00 slocknade nog mina ögon i soffan och kroppen var helt färdig! Så blir det efter en lång vecka med mycket träning och mycket saker i tanken, men det får vara okej, jag ska ju trotsallt börja lyssna mer på kroppen som jag lovat mig själv.

Ingen morgonpromenix idag, jag var helt enkelt alldeles för seg i skallen för att bege mig ut på en morgonpromenix så den sparar vi till i morgon istället. Då ska jag ju ändå få andas friskluft från landet, för idag ska jag och minsa systrar åka ut till min mamma och hennes man för en liten kortis weekend med övernattning, mat, julbak och även ett litet kalas för min del, för jag fyller år på onsdag som jag har nämnt tidigare. Så då passar vi på att fira mig i morgon(söndag & 2:a advent).

Jag har bakat inför fikat med familjen idag och det är ingen vanlig sockerbomb till kladdkaka utan jag har bakat den GODASTE, mest proteinfyllda och helt magiska kladdkakan någonsin. Jag har bakat en kladdkaka gjord på : Svartabönor, dadlar och helt utan raffinerat socker, HUR GALET GOTT? Recept på kladdkakan och chokladbollarna jag gjort kommer upp här i eftermiddag, samt lite fina bilder på dem. (Även om kladdkakan blev den fulaste jag skådat haha)

Lördag innebär även lite gym, på dagens agenda står RYGG och CORE, vilket jag är supertaggad på! Jag kommer sticka iväg till gymmet runt 9-tiden och riva av ett morgonpass för att energin är ON POINT denna morgon. Juste, jag skulle ju dragit till öppningen av SAINT IRON i angered idag, men tjejen(aka emma från teamet) som jag skulle dra dit med behövde jobba, så vi tänkte att vi försöker bege oss till SAINT IRON nästa helg istället. Jag är ju så grymt peppad på att pröva Niros grymma gym så det är ju helt galet.

Åter till rubriken!

Som inläggets rubrik säger, PROTEINEXPERTEN! Nu är det som så här älskade läsare att JAG har blivit ambassadör för Proteinexperten. Vilket innebär att NI kommer få erbjudanden av mig som ni kan handla för hos Proteinexperten, samt att när jag har beställt hem första leveransen kommer betygsätta deras produkter och ge er en ärlig mening om smaker, konsistensen, produkten överlag helt enkelt, HUR ROLIGT ÄR INTE DETTA!?

När jag får första erbjudandet kommer jag genast att publicera det här och dela med mig till er, jag räknar med att första leveransen som jag kommer klicka hem kommer i slutet av nästa vecka någongång och då kommer även en recension från min sida.

Jag hoppas ni är lika taggade som jag är? För Proteinexperten är grymma!

Vi hörs i eftermiddag när jag lägger upp recepten och bilderna, puss och kram!

BTW bjussar på 3 snabba från torsdagens rövbygge och avslutande löpintervaller!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Godkväll

Idag har vart en lååång dag, jag kickade igång dagen vid 04 med 45min morgonpromenix innan frulle. Fyfan vad skönt det är att sträcka på benen och rensa tankarna ordentligt till en bra podd. Mina promenader/trappcardio etc varierar från vecka till vecka men jag kör morgoncardio mellan 3-6 mornar i veckan varav varje morgoncardio ligger på ca 40-60min, oftast 45min.

Jag skulle vara i bolebyggd kl 10.00 för en mentorsträff(en obligatorisk del av utbildningen) som höll på till ca 12-12.30ish. Så en kortis dag men alla träffar är färdiga för terminen. Vi fick även se hur en annan skola fungerade, lärarskap, olika klasser skillnader mellan lärare osv. Något jag tycker är väldigt intressant, speciellt att jämföra med praktiken och den skolan jag är på. Det är så stora skillnader i klimat, atmosfärer i de olika klasserna, mellan lärararna, mellan lärare och elever osv. Väldigt intressant enligt mig själv haha.

Jag har laddat med matlådor hela dagen, plus att jag slängt in 50g havregrynsgröt med jordnötssmär + kasein och protein innan mina pass för att få energi till att köra lite tyngre, längre och mer effektiva pass. Än så länge har gröten gett mig mycket bra effekt när det kommer till att orka köra tyngre samt fler reps + set osv. När jag ska köra intervaller eller liknande ska jag försöka ladda med tillexempel riskakor eller liknande som endast är snabba kolhydrater och inget som jag blir "mätt" på, på det sättet som jag blir när jag äter gröt innan ett tungt pass.

Jag tycker det är så roligt att experimentera lite med uppladdning inför pass samt laddning med mat under hela dagen innan mitt gympass på eftermiddagen. Kroppen reagerar olika beroende på vad jag ätit, hur jag ätit och när jag ätit. Jag blir verkligen inspirerad till att äta mer hälsosamt när jag ser vad kroppen svarar bra på osv, jag tycker det är riktigt roligt att lära mig mer om mig själv helt enkelt.


Pepparkaks-propud Fluff & hemmagjord protteglass

Idag testade jag att göra fluff av Proteinpuddingen med smak av pepparkaka från NJIE.

Detta behöver du:
- 50g Äggvita
- 1st Prodpud från NJIE/BARBELLS
- Pepparkakskrydda
- ca 20-50g frysta bär(jag använde banan)


Instruktioner kommer nedanför:

Pepparkaks-propud Fluff

Gör såhär:
- Vispa ihop 50g äggvita med lite sötströ så att äggvita blir "hård"
(Du ska kunna vända bunken upp och ned och inget ska trilla ut helt enkelt)

- När äggvitan är kompakt slänger du i Propud ifrån NJIE/BARBELLS av valfrismak, i mitt fall valde jag smak av pepparkaka. Jag valde även att slänga i ytterligare lite extra pepparkakskrydda(bara för smakens skull)

- När alla ingredienser är i vispade jag ihop Propuden med äggvitan till en fluffig "smet", för att verkligen få ihop det till fluff så slängde jag i ca 25g fryst banan och vispade tills det fluffade ordentligt.

Pepparkaks-Propud (hemmagjord)glass

Gör såhär:
- Vispa ihop 50g äggvita med lite sötströ så att äggvita blir "hård"
(Du ska kunna vända bunken upp och ned och inget ska trilla ut helt enkelt)

-När äggvitan är kompakt slänger du i Propud ifrån NJIE/BARBELLS av valfrismak, i mitt fall valde jag så valde jag pepparkaka ifrån NJIE. Jag valde även att slänga i ytterligare lite extra pepparkakskrydda(bara för smakens skull)

- När alla ingredienser är i vispade jag ihop Propuden med äggvitan till en fluffig "smet", för att verkligen få ihop det till fluff så slängde jag i ca 25g fryst banan och vispade tills det fluffade ordentligt.

När du fått den konsistensen på fluffet som du strävat efter så delar du upp de fluffet du ska använda "nu" eller till kvällsmat eller liknande och en mängd i en mindre "matlåda" och ställ sedan in i frysen. Låt gärna den stå över natten för att den ska "gotta till sig" ordentligt, ta fram lite innan och varsågod och NJUT!

Likes

Comments

Godkväll!

Klockan börjar närma sig 18.30 och jag börjar bli ordentligt trött om jag ska vara ärlig. Morgonen startade med 45min morgon promenix på bandet följt av lite stretch och lite mage, efter det blev det en gröt och äggfrulle i vanlig ordning. Den frukosten är något jag verkligen inte kan tröttna på, jag ÄLSKAR den verkligen.

På dagens schema stod 9-12.30 i skolan, vi började med en föreläsning om nationella prov, bedömning och betygsättning. Väldigt intressant, mycket att ta in samt att jag fick mer sug efter att bli klar med utbildningen NU och få komma ut i arbetslivet på riktigt. Men det är 2 år kvar i skolan, alltså fyra terminer kvar efter nyår. Jag hoppas på att klara resterande terminer utan problem, bara jag lägger manken till så vet jag att det inte kommer vara några problem.

Nog pratat om skolan, idag stod även axlar på schemat och dagens upplägg var fäljande:

AXLAR:

Fokuset låg som jag sa på axlar och idag valde jag att arbeta med framsida, utsida, volym och baksida. Jag arbetade mycket med lite tyngre vikter och mycket superset med 2 och 2 övningar. En del av övningarna körde jag superset och avslutade med ett dropset för att verkligen pumpa ur muskeln ordentligt.

Axelpressar i Smithmaskin:
set: 4
reps: 10
Superset
Deltoid drag:
set: 4
reps: 15

Sidolyft i Cabel:
set: 4
reps: 8 (höger & vänster)
Superset
Stång mot haka:
set: 4
reps: 12

Detta var 2 av 10 superset övningar som jag körde, jag filmade nästan alla övningar som kommer komma upp när jag har tid. Detsamma gäller med mitt rumppass haha, det har ju fortfarande inte kommit ut ännu, men det kommer stå ut lite till kompisar.

Efter passet väntade även min mumsiga matlåda med:
- Kalkon
- Potatis
- Rotfrukter
- Sallad

Och en hel del vatten, jag avslutade självklart passet med 10min promenad i rasktakt på bandet, Så skönt att få sträcka ut på benen ordentligt.

Kram så hörs vi i morgon!

Likes

Comments

3:e December 2017, Söndag och 1:a Advent.

Kan det bli bättre än såhär? Jo men det kan det faktiskt. Idag är det som sagt söndag, jag ska strax rulla mot jobbet (jag är antagligen redan på jobbet när ni läser detta.). Jag jobbar ett kortis pass som är endast 5 timmar men eftersom att det är söndag så blir det som att jobba ett 10h pass, det är därför jag ÄLSKAR att jobba helg, helt enkelt tack vare OB:n som kickar in.

Vad tyckte ni om inlägget igår förresten? Personligen tycker jag som sagt att det är något vi borde prata mer om och inte bagatellisera eftersom att det är såpass många kvinnor som tävlar som faktiskt råkar ut för det.

Men det ska jag inte prata mer om just nu, vill ni läsa det inlägget så ligger det uppe på bloggen(innan detta inlägget). På dagens agenda står det jobb, foodprep och ryggslakt. Gymmet får dock vänta tills jag är klar med alla matlådor som skall fixas och sedan får jag helt enkelt se hur länge och hur jag lägger upp dagens pass.


Planen för kvällens ryggpass & Hur jag lägger upp mina ryggpass

Jag har som plan att utveckla min styrka i basövningarna som jag kör under mitt ryggpass. Mina basövningar är fäljande:

- Marklyft
- Kronlyft
- Rodd
- Latsdrag
- Chins

Minst 3 av dessa 5 basövningar finns alltid med i mina ryggpass, jag brukar variera lite så att jag kör
Ryggpass 1: Kronlyft, Latsdrag & chins(Sedan en hel del andra övningar)
Ryggpass 2: Mark, Rodd(Här kan det variera mellan stående rodd med skivstång, en arms rodd med hantel och rodd i cabel/maskin) samt en hel del andra övningar.
Ryggpass 3: Chins, Mark och Kronlyft(kombinerat med andra övningar)

Sedan försöker jag även l,ägga upp mina ryggpass beroende på hur kroppen känns och hur jag mår, men ett pass i veckan fokuserar jag på lätta vikter, kontakten med muskeln och superseta övningar. Ett annat pass är fokusen på tunga vikter, få reps och ca 4-6 set. Och sista passet kombinerar jag superset, dropset och få reps.


Avslutar mina pass med lite cardio

Jag brukar avsluta alla mina pass beroende på hur mycket energi jag har kvar med ca 10-30min cardio. Den kan även variera med trappan, löpbandet, intervaller, crosstrainern eller cykeln. Jag avslutar passen med cardio endast för att jag tycker det är skönt att varva ned/svettas ut det sista samt att hjärtat för lite träning. Det är alltid bra att hålla hjärtat tränat med och inte bara knopp och kropp.

Likes

Comments

Godmorgon underbara ni!

Idag tänkte jag faktiskt nämna något som många atleter väljer att inte prata om.

Som kvinna, för att allt ska fungera i kroppen( det vill säga de kvinnliga hormonerna) alltså menstruationen. För mig, under dieten "försvann" min mens 3 månader in på dieten. Vilket jag under min diet kände "YES nu går det åt rätt håll!!", men oj hur fel jag tänkte. En kvinna ska inte behöva "bli av" med sin mens under en tävlingssatsning och i längden har detta påverkat mig psykiskt, för även om kroppen fortsatte att svara grymt under hela dieten så var ju det något som saknades? Under en sån tuff diet som vi kvinnor (ofta) går på så tar mensen för mycket energi i det läget. Kroppen behöver spara på all energi som den kan få tag i (kroppen går in i ett slags överlevnadsläge och utesluter det som tar mycket energi från kroppen). Detta kan man idag koppla mycket till anorexia, där kroppen "stänger av" mensen när fettprocenten blir för låg.

Idag, 21 dagar efter tävlingen har jag valt att boka tid hos barnmorskan för att få lite tips och råd om vad jag bör göra för att inom kommande månader försöka få tillbaka mensen och få tillbaka kroppen i en balans igen. För just nu känner jag fortfarande att jag saknar något, jag saknar en del av min "kvinnlighet", för i framtiden vill jag ha barn och för att få barn då krävs en frisk, en välfungerande kropp. Och just nu är inte min kropp i någon balans och just nu är inte min kropp tillräckligt välfungerande för att kunna producera mensen igen.

Många atleter väljer att inte prata om detta, många atleter väljer att lägga annat i fokus. Det som hamnar i fokus är hur jäkla bra de har presterat under en sån lång diet, hur bra kroppen "mår" och hur mycket de kämpat. Ingen pratar om att hormonerna kan komma ur balans och många kvinnor kan förlora sin mens i resan mot scenen TYVÄRR!

I mitt fall vet jag ca 5 av 8 kvinnor som jag har pratat med som har tävlat de senaste året som blivit av med sin mens. 3 av dessa 8 kvinnor fick tillbaka en regelbunden mens ca 2-3månader efter avslutad tävlingsdiet och 2 av dessa 8 kvinnor tog det allt från 2 månader till 12 månader att få tillbaka sin mens dock var den inte regelbunden.

Så som många(inklusive mig själv) varken vet eller tänker på. Så svarar självklart alla kroppar olika på olika dieter, men som kvinna ställer du dina hormoner ur balans, och i många lägen tyvärr kan det hända att din mens blir utebliven under en tävlingsdiet.

Men VÅGA prata med din coach, det vågade tyvärr inte jag eftersom jag ansåg att det var ”bra” att bli av med mensen eftersom då var jag på ”rätt väg”. MEN VAD FEL DET ÄR! Vågs prata med din coach, för då kommer ditt schema att ändras och tillexempel mer fetter kommer komma in i kosten, för det är något kroppen saknar.

Kram och hoppas många av er kvinnliga atleter fick upp ögonen lite mer för att VÅGA prata om effekterna, för mig är nog detta mitt mest personliga inlägg här. Men detta är sanningen, och jag vill dela med mig av för och nackdelar med en tävlingssatsning.

Men min coach kan mig och min kropp nu, så nu är det dags att lägga nya planer för han(Sharam) ska ta mig till toppen!

Likes

Comments

Godmorgon!

Klockan 04.00 ringde sambons väckarklocka och jag kunde inte somna om när han väl gått upp. Så jag har vart vaken i några timmar, så nu är sambon iväg körd till hans jobb och jag har fått i mig frulle innan jag själv ska jobba om en timme.

Idag är det lördag, det är refillday och jag och adham ska fira våran två årsdag(ca 3 veckor sent), så vi ska ner till göteborg och äta en middag efter vi båda slutar jobba. För mig blir det oxfilét och potatis (om jag inte ändrar mig haha) och efter Göteborg står axlar, biceps/triceps och mage på träningsschemat och OJ vad taggad jag är på att bygga på min kropp!!

Jag har även bestämt mig för att idag var sista gången jag ställde mig på vågen innan min födelsedag(13/12), bara för att bli mer bekväm i kroppen och inte bli så fixerad vid siffran som vågen visar. Det är dags att steppa Improvementseason:en up en level och det är dags att öka kolisar under dagarna för jag vill utvecklas, då får man slänga vågen faktiskt.

Träningsvärken är ett faktum i röven idag (VAD JAG ÄLSKAR DET) och det känns så sjukt bra. Jag har även en grym träningsvärk i ryggen och skulderbladen, det är verkligen hatkärlek till träningsvärk haha. Jag filmade faktiskt gårdagens gym (några av övningarna) och det kommer komma upp här under helgen någon gång, ska försöka att klippa ihop filmen och slänga in här ikväll? eller i morgonbitti!

Kl. 15:00 kommer ett LÅNGT inlägg upp som riktar sig mot oss kvinnliga atleter, hoppas ni är taggade! För detta är nog ett av de mest ärliga inläggen JAG har skrivit och kommer posta här (antagligen).

Förresten, ni missar väl inte att om 7 dagar slår SAINT IRON upp portarna för ett nytt, fräscht och helt galet grymt gym i Angered/Göteborg!! Ses vi där? Jag kommer vara på plats och köra ett RÖVpass-delux!

KRAM

Likes

Comments

Godmorgon min fina läsare!

Idag är det fredag den 1a december, nu rullar vi verkligen in i julens månad på riktigt! Som jag har längtat efter att få äta lite lussekatter, julgodis, drick glögg och framförallt JULBORDET(Julmaten får dock vänta si sådär 23dagar till haha). I alla fall, idag är det fredag, jag är pigg och glad som vanligt efter att ha bockat av mina 45min på bandet(FYFAN VAD JAG ÄLSKAR MORGONGYMPA!). Frukosten gottar sig i magen och alla matlådor för dagen är fixade.

Det är för övrigt en fullspäckad dag idag, först har vi lite presentationer mellan 9-12 i skolan och efter det ska vi ut till en 7-9skola för att träffa lite elever(vars nationella-prov vi ska ge bedömning på) mellan 12.30-13.30 och sedan fullfart tillbaka till skolan för en föreläsning mellan 13.45-15.30. (Jag är dock osäker på om jag kommer närvara på den sista föreläsningen, jag känner att den kommer nog inte ge mig så mycket.

Efter skolan väntas ett rumppass på gymmet, jag vet precis vad jag ska köra och hur jag ska lägga upp passet. Idag gäller det verkligen att ladda upp ordentligt med mat innan det är dags att riva av ett svettigt/grisigt benpass. Jag är nämligen sugen på att köra TUNGT och många set's med få reps istället för många reps och få set's. Jag får dock se hur kroppen känner sig runt 14.00, men huvudet vet vad jag vill och jag vill verkligen bygga rumpans mamma under denna säsongen.

Jag tror att jag ska försöka filma delar från mitt pass idag förresten, det var allt för längesedan jag delade ett pass med er, låter det som en rolig deal?

För övrigt kommer min helg bestå av jobb(jag tog lite extra tider, cuz I need money) dock är det två kortis pass som väntar. Lördag: 7-12, sen drar jag och sambon till gbg för lite shopping och middag för att fira vår 2års dag. Söndag: 9-14, sen väntar foodprep inför kommande vecka. Jag ska handla all mat idag och lagra upp vår kyl så jag slipper göra det på söndag när jag jobbat, det tar ju ett tag att foodprepa som ni vet.

Jag ska även försöka köra gym hela helgen, bara för att jag har sånt härligt flow där just nu och för att jag sitter inne på så mycket extra energi. På söndag hoppas jag på att jag kommer få ett bra tryck till mitt benpass efter morgondagens refill(kött bygger kött, right?). Nu ska jag sluta babla, men håll utkik för i helgen kommer ett rätt allvarligt inlägg som riktar sig till kvinnliga tävlingsatleter.

Likes

Comments

Godmorgon underbara ni!

6 dagar har gått och 6 dagar fick bli mitt break från gymmet, idag kunder jag verkligen inte vänta längre. Jag var tvungen att få andas lite gym igen. Där av körde jag en morgoncardio på 37min(INGET PULSHÖJANDE ÄNNU!) och 20 min biceps och triceps bara för att få kramas med vikterna lite(haha).

Shit vad jag saknat att få andas gym igen, hela min kropp är laddad med både energi och motivation. Jag är så laddad för eftermiddagens pass som ska få bli ett ryggbyggar pass, samt under eftermiddagspasset blir inget pulshöjande på grund av att jag har vart sjuk under hela veckan. Jag borde egentligen vila någon dag till, men jag kan INTE hålla mig borta från gymmet mer. Det är verkligen min drog kan jag säga, på gymmet mår jag bra, på gymmet får jag göra det jag älskar och på gymmet mår både min kropp, knopp och själ bra av att vara på.

Efter mitt lilla morgonpass som jag körde vid 05.30-06.30 så väntade duschen på mig och en ordentligt smarrig frulle. Det blev i vanlig ordning gröt, ägg och kaffe. Jag har även lagt till två olika brustabletter/vitaminer på grund av att jag inte får i mig allt som kroppen behöver, jag kör på 1 magnesium tablett och 1 multivitamin tablett. Sedan jag började med mina magnesium tabletter så har mina kroppsdelar slutat att somna och jag har heller inte haft några kramper i bane/armar eller liknande.

Kaffegröt!

Jag älskar min gröt med proteinpulver och kaseinpulver på morgonen, den är verkligen TO DIE FOR! Men efter lite tips från Elvira Dellenfalk(haha vem annars? den kvinnan är ju grym på tips!!)

Hur gör jag?:
1. Jag kokar upp min gröt ihop med 1,5dl (färdig)bryggt/kallt kaffe och 1-2dl vatten.
2. Jag kokar gröten på en låg temperatur i ca 10-15min
3. Jag häller upp gröten i en skål och tillsätter: Proteinpulver, Kasein, Kanel & Kardemumma

Topping:
- 30g frysta blåbär
- 1dl lättmjölk

Varsågod och njut av en fantastiskt god grötfrulle!

Bjussar på två snabba pics från min morgon på ett tomt gym. Ett gym precis i min smak!

Likes

Comments

Jag känner att kroppen svarar bra på maten jag äter, mycket färska råvaror och "clean food" helt enkelt. Men trots det så är hungern obeskrivlig på kvällarna och det blir lätt att jag äter lite för mycket av allt jag kommer över(Ja visst det är mänskligt efter 9 månader strikt diet).

Därför har jag idag prövat att öka volymen i matlådorna. Alltså höja kolhydraterna i form av fräst vitkål. OCH MUMS!! är det ända jag kan säga, för SHIT vad gott vitkål är och gud vad jag blev mycket mer mätt. Utifrån det ökade jag mängden i matlådorna med ca 100g(ej tillagad) vitkål och har där av 200g potatis(vägd innan tillagning), 100g vitkål(vägd innan tillagning) och 150g rotfrukter(vägd innan tillagning). Vilket innebär att jag äter 450g kolisar till lunch och till middag, så ikväll får jag se om jag känner mig "tom" eller om jag känner mig "nöjd".

Jag kommer även att pröva att byta ut mitt kasein + risgrynsgröt(utan tillsatt socker) mot äggvite omelett med kanel, kardemumma samt lite sötströ(för smakens skull) + airfryed banan och äpplen i kanel och kardemumma + blåbär såklart. Endast för att se hur kroppen reagerar på det under natten. Jag tänkte att jag kör mellan 70-100g äggvita (flytande) som jag kryddar med både kanel och kardemumma. Under tiden den steks kör jag in 1/2 äpple tillsammans med 50g banan i airfryern tillsammans med kanel och kardemumma. Äpplet och banen + blåbären får bli toppingen till min omelett.

Låter inte detta gott?

återkoppling kommer i morgon!

Likes

Comments

Godmorgon!

Jag tänkte ta upp ett viktigt ämne som många atleter samt coacher väljer att inte prata om. Själva resan efter scenen, det är den som är psykiskt jobbig, påfrestande för hjärnan och för vissa svår att ta sig igenom. Själva tävlandet i sig är den "enkla delen", där du får ett kostschema att följa, en coach att ha kontakt med 24/7(oftast!), du har ett klart och tydligt mål med varför du äter/dricker som du gör osv, ni vet hur det funkar. Det är upp till varje individ själv att följa hjälpmedlen som du fått skräddarsydda utifrån din kropp, det är upp till dig själv att följa kosten till punkt och pricka, köra dina pass på gymmet och si och så många träningspass i veckan/omdagen osv.

Vi ser på våra sociala medier om alla som är flitiga och äter rent/nyttigt, många måltider samt kör sin mängd cardio och sina strukturerade pass på gymmet med avslutande intervaller/cardio för att sedan gå hem och köra lite posering och foodprep inför veckan. Den berömda fitnessbubblan helt enkelt. Den där bubblan ÄLSKAR jag att leva, jag och min kropp älskar de strukturerna som en tävlingsdiet medför.

Men aldrig trodde jag att det skulle vara svårt att komma tillbaka till "verkligheten", aldrig trodde jag att det skulle vara svårt att hitta en balans i vardagen som fungerade. I mitt huvud hade jag en plan, en plan om att äta nyttig och bra mat, fortsätta älska min kropp efter att den lagt på sig mer vätska, jag skulle fortsätta älska min kropp och skita i vad vågen säger, jag skulle älska att se hur min kropp förändrades igen. Jag såg min offseason som en postiv sak, en början på mitt nya hälsosamma liv.

Men vet ni vad?

Att hitta tillbaka till verkligheten är svårare sagt än gjort, jag har ständigt en kamp med mina "hjärnspöken" om vad jag kan äta, vad jag inte kan äta osv. Jag har haft svårt att hitta en balans mellan att äta hälsosamt och äta det jag vill(för att jag kan) utan att tänka på kalorier, att magen inte är "tight" längre och att jag blir fluffig så fort jag äter något som jag inte "borde" på veckodagarna. Jag lovade mig och jag lovade en av mina närmsta vänner att efter tävlingen skulle jag slänga vågen, jag skulle tillåta mig själv att NJUTA av livet igen och inte bry mig om vad som står på vågen, för vågen visar bara en siffra, right?

INGEN förbereder din hjärna på att kroppen kommer ändras så fort, du har vant dig vid en form, en form som inte är hälsosam alls. En form som indirekt är farlig för dig och din hälsa under en längre period. Den formen som du egentligen VET att du inte kommer att vara i för alltid, för det är INGEN HÄLSOSAM LIVSSTIL det här med att tävla på en så låg fettprocent.

Ingen förbered dig på att kroppen kommer ha sug efter ALLT, att om du inte äter tillräckligt under dagarna kommer du förmodligen äta tills du spyr på kvällarna. Det är ingen som säger detta till dig. (Självklart är alla olika och alla kroppar svarar olika både på en tävlingsdiet och efter en tävlingsdiet).

Idag är det 18dagar sedan jag stod på scen med mitt LIVS BÄSTA FORM!! och idag är det lättare för mig att acceptera hur min kropp har förändrats, idag är det lättare för mig att veta att vågen visar en siffra, vågen visar INTE vem jag är som person, vågen visar INTE hur mycket vätska jag har i kroppen för tillfället, vågen visar heller inte hur mycket muskler det är som gömmer sig under din vackra yta. Glöm inte det!

Men det som har vart allra jobbigast för mig, det har vart psykiskt. Varje dag har vart en kamp med min hjärna om att se hur FORT kroppen förändras, hur fort kroppen lägger på sig vätska, hur fort min kropp blir "slapp".

Men en sak jag lärt mig, det är nog det viktigaste som jag fick lära mig om mig själv under resan mot scenen. Det var att ÄLSKA MIG SJÄLV att ÄLSKA MIN KROPP! För min kropp den är unik, min kropp är fantastisk som orkar bära mig dag ut och dag in genom hela mitt liv. Jag är så otroligt tacksam över att ha en FRISK kropp som ORKAR träna, en frisk kropp som orkar springa, hoppa, krypa, ja ALLT. Jag har en fantastisk kropp som JAG ÄLSKAR. Jag har bara en kropp, varför ska jag spendera resten av mitt liv med att inte trivas med den? Min kropp är BÄST, min kropp är UNIK, det finns ingen som har en så bra kropp som jag!

Likes

Comments