Header
YouTube

Hej allihopa nu var det ett tag sedan jag skrev och det har hänt några saker. Först av allt så har jag börjat sätta igång Musse igen efter vintervilan så på fredag eller lördag ska jag börja galoppera han igen men när jag skulle rida han i Söndags så hade han tappat sin vänstra framsko så jag gick ut i hagen för att leta efter hans sko men jag hittade den inte, utan istället så hitta jag Frasses sko så han hade tydligen också tappat sin sko så hovslagaren kommer ikväll kl 18 så efter det så ska jag försöka rida Musse. Jag har dock blivit sjuk så jag stannade hemma från skolan idag och det är därför jag skrev försöka rida eftersom att jag har ont i huvudet och är lite yr ibland. På måndag så ska vi åka äntligen börja åka till Nytorps ridhus igen och kanske rida lite på bommar för v 8 är det en pay & jump som vi kanske ska åka på då den är jätte nära oss och jag vill gärna åka och hoppa en riktig bana innan jag börjar tävla igen vilket jag ska börja göra v 15. Förlåt för en flummig text men så kan det bli ibland men jag hoppas att ni förstår lite iallafall. Tack för att ni tog eran tid och läste detta, Puss ILYSM


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Hej! Nu var det en vecka sen jag skrev sist men det är för att det inte har varit så mycket som har hänt den här veckan. Jag har bara varit i skolan som varje annan dag och sen kommit hem fixat stallet och sen ta in hästarna sen lägga sig, fast vi har nu anmält oss till mätning nu på Onsdag så jag kommer behöva åka hem tidigare från skolan då mätning börjar 16:00 och jag slutar 15:10 och det tar mer än en timme för oss dit och det skulle kanske regna då så isåfall kommer vi behöva köra ännu långsammare men jag och mamma ska prata mer om det om vilken tid vi kommer behöva åka så jag vet när jag ska åka hem, dock har vi ett litet problem då våran klass har utedag då och om man missar den så får man göra om den med en annan klass och det vill ja helst inte så jag måste även prata med läraren vi har då. 

Igår var jag dock inte i skolan då jag hade ont i huvudet dagen innan så jag höll på att svimma och för att det var nån aktion igår där dom säljer ut massa hästfoder mm men dock så fick man bara kolla på sakerna då sen får man lägga bud på internet nån dag, jag vet faktiskt inte vilken dag en det vet pappa så.  Asså jag har typ inget mer att säga så det var väl allt för det här inlägget, ni får jätte gärna komma med  förslag om vd jag ska skriva om då jag är väldigt dålig på att komma på saker att göra och ni vet ju bäst vad ni vill läsa om också så. 

Glöm inte kika in min Youtube kanal för där försöker jag lägga upp videos 2 gånger i veckan och det går faktiskt bra sen där berättar jag mer och kan visa er mer så kika gärna in den!


Likes

Comments

Nu är första veckan av skolan avklarad, eller jag vecka och vecka vi började i onsdags och nu är det Söndag men vi gick iallafall i skolan i 3 dagar. Men nu börjar en ny vecka och det här blir väl första riktiga veckan men jag säger att vi har gått en vecka, Musse har även stått på vila i en vecka nu men jag skrittade honom igår så han inte ska ha sån överskottsenergi och springa runt i hagen så han kanske gör illa sig. Nu ska han bara stå på vila i 2,5 vecka till innan jag ska börja rida honom igen, men jag saknar redan att rida honom även om jag kan rida Frasse men han kan jag bara skritta en kort bit på.

Onsdag vecka 5 så ska vi åka och mäta Musse i Gävle och jag hoppas verkligen att han stannar som c ponny i ett år till, då han är 7 år och vi mätte han som 5 åring ( då vi köpte honom ) så sa dom att han måste sedan mätas som 7 och 8 åring. När vi mäter honom här hemma så får vi han till 143 cm, 145 cm och även till 139 cm så antingen så är vi jätte dåliga på att mäta så att inget av det är rätt eller så är något av det rätt och då hoppas jag att han är 139 cm. Dock så har ju vi skor och broddar på han nu och på mätningen får han inte ha broddar och vi ska raka honom och sko honom dagen innan så han kanske bli lite mindre. Jag håller alla tummar och tår på att han stannar som c ponny och hoppas att ni önskar oss lycka till<3

ILYSM<3

(Bilden är från när han precis hade kommit till oss som 5 åring) (första bilden på honom som våran)

Likes

Comments

Ni vet att jag skrev att Musse skulle gå på vila på Onsdag, det blev lite ändrade planer där för jag hade inte ridit honom på 3 dagar så då sa Mamma att han kunde lika gärna gå på vila nu så kan du börja rida honom på Torsdagen v 5 istället för på söndagen för jag vill komma igång lite tidigare och det där blir ju LITE tidigare för jag hade tänkt att skritta honom två dagar sen jogga honom två dagar sen låta han vila sen ut och trava lite längre sträckor några dagar ( kanske tre dagar) sen låta han vila och efter det börja små galoppera igen för då har han ju ändå stått på "vila" i tre veckor. Och vad jag menar med "vila" så menar jag att jag kommer ut och gå med honom några dagar i veckan bara för att han inte ska hålla på att hoppa och busa i hagen så han kanske gör illa sig. Så det är ingen riktig vila som jag tänker mig att man bara låter hästen gå i hagen och inge mer men jag kommer bara gå med honom i kanske 10 min 3 gånger i vecka. För medans Musse är på vila hade jag tänkt att rida lite då och då på våran storhäst Frasse men bara typ skritta och trava lite då han verkligen inte har någon kondition för han rids inte så ofta då han är 24 år men det är lite synd då han VERKLIGEN älskar att bli riden, han är nog den häst som blir gladast av alla när man tar fram sadel och träns då han inser att han ska få ridas.

Men iallafall idag Tisdag för mig så red jag Frasse och han blev så himla glad för det men jag skrittade bara ut han i kanske 20 min och han flåsade lite av det så det tyder ju bara på att han har VÄLDIGT dålig kondition men den ska jag försöka träna upp nu under dom här 3 veckorna, och då menar jag inte att jag ska sluta rida han efter det för det ska jag verkligen inte göra utan jag har två kompisar som tycker om att rida honom så isåfall skulle dom kunna rida han med mig i början när jag sätter igång Musse.

ILYSM<3

Det är Frasse på bilden!

Likes

Comments

Hej allihopa som ni ser i rubriken så söker jag "någon" jag har inte sagt vad/vem jag söker n men det ska jag säga nu, jag söker då sponsorer/samarbetspartners som vill hjälpa mig på vägen till toppen med Musse, mitt mål iår är att hoppa lilla rundan på utomhus Sm eller inom ´hus i slutet av året om jag inte känner mig säker på LA nivå tills utomhus SM men det är inte bara att jag försöker att nå mitt mål iår utan jag söker samarbetspartners för att kunna komma långt i framtiden och jag vill gärna ha folk som tror på mig i min satsning då ingen annan gör det, mina föreldrar tror inte på det då dom vet att vi inte har råd att åka på alla tävlingar som har dom högsta klasserna eftersom att vi behöver ta väl hand om hästarna också. Dom måste ju liksom ha bra mat, spån, vatten, utrustning, träning, boxplatser mm och efter att man har köpt allt det så finns det inte mycket pengar kvar för tävlingar eftersom att vi i min familj behöver ju också mat, vatten, hus, bil, kläder mm. Jag söker ingen sponsor för att skryta om att jag har en sponsor jag kommer ju självklart att rekommendera produkterna om jag tycker att dom är bra och värd pengarna men jag kommer inte skryta om det, utan jag söker en sponsor som kanske kan underlätta lite för våran ekonomi det vill säga tex med mat till hästarna eller utrustning mm så om du har ett företag eller vet någon som kanske skulle vilja sponsra mig så är det bara att höra av sig till mig här i kommentarerna eller skicka ett mail till mig : idaeriksssson@gmail.com

Tack i förhand!

Dela gärna till kompisar mm


Likes

Comments

Hej allihopa jag tänkte bara börja med att säga förlåt för att jag inte har varit nå aktiv alls här men det är för att jag har fokuserat väldigt mycket på min Youtube kanal då jag har försökt lagt upp 2-3 videos i veckan men jag ska försöka kunna uppdatera mer här också och jag vet att jag sa det sist också men nu ska jag verkligen försöka komma ihåg att skriva, det kanske inte kommer komma upp något varje dag men kanske någon gång i veckan borde jag ju hinna iallafall och absolut nu då Musse går på vintervila på Onsdag fram till Onsdag V 5. Han har alltså vinter vila i 3 veckor men jag kommer att gå små promenader på kanske 15 min med han någon gång i veckan bara för att han ska få röra lite på sig och så han inte kommer hålla på att hoppa och skutta i hagen så mycket så att han gör illa sig. Under vintervilan så tänkte jag även ta hem en akupunktör så hon får kolla igenom honom och massera honom lite, hon har gjort så 2 eller 3 gånger förut ( minns inte riktigt) och han har verkligen blivit mjukare i kroppen då han har varit väldigt stel åt ett håll men han blir mjukare och mjukare för varje gång som hon masserar honom. Hon sätter även nålar och kör laser på honom och hon säger om jag behöver massera honom lite då och då och hon visar isåfall hur jag ska göra det också.

Efter eller under vilan så ska Musse även mätas så att jag ska kunna tävla honom något iår då vi mätte han som 5 åring och då måste vi även mäta honom som 7 och 8 åring sen. Jag har en fråga om det är någon som är bra på hästar som läser det här har ni något tips på ur man kan få sin häst lite mindre då han ligger på ca 142 cm och han får max vara 140,9 cm för att fortsätta vara C ponny, gärna något snällt mot hästen så alltså inte sluta ge den vatten eller något sånt som jag har hört att många gör men jag är iallafall tacksam för alla tips jag kan få. Det här inlägget blev väldigt långt men eftersom att jag inte har skrivit på ett tag nu så hade jag väldigt mycket att prata om och som jag behövde hjälp med.

Likes

Comments

Som säkert många vet så böjar skolan på måndag, jag längtar tills på måndag men inte av den anledningen att skolan börjar utan det är att på måndag så får jag börja trava Musse!!!!

Det ska bli så roligt att äntligen få börja jobba han lite mer:)

Igår vilade Musse då vi hade fullt upp hela dagen för vi skulle bjuda några på mat så vi behövde fixa lite också färgade jag mitt hår mm. Men jag tänker att eftersom att Musse fick vila igår så ska jag skritta en längre tur idag och få honom att gå i form och lite sånt

Och på måndag så är det även bara 5 veckor kvar innan jag får hoppa Musse och dom 5 veckorna kommer gå så sjukt fort så det kommer kanske kännas som 2 veckor:)

Jag ska försöka uppdatera bloggen varje dag eftersom att jag har varit så dålig på det men ni får ha lite hänsyn till om det inte blir varje dag eftersom att jag ör ganska glömsk av mig så men jag ska försöka komma ihåg:)

Idag kommer det även en tjej som jag ska göra gelenaglar på eftersom att i onsdags så fick jag hem 1 av 2 saker jag hade beställt och det jag inte fick var en elfil men det var längre frakt på dedn så dedn skulle inte komma förens i början av september så just nu får jag fila för hand men det går bra det också bara att det tar lite längre tid än med en elfil:)

Jag skriver om dagens pass imorron också kanske det kommer upp en bild på mitt hår då också då det inte är klart än:)

ILYSM<3

Likes

Comments

​Hej allihopa som ni ser i titeln så har det hänt massor sen sist jag bloggade och tyvär så är det en sorglig sak:(

Och det är att Musse har blivit skadad så jag har inte ridit honom på snart 1 månad men det bra är att om 7 dagar så får jag börja sätta igång han ingen:)

Men det är långt kvar innan jag får hoppa han igen så den här tävlingssäsongen är tyvär slut för min och Musses del men det gör inget bara han blir bra igen om ni vill veta mer specifikt så gå in på min Youtube kanal där har jag gjort en video där jag pratar om vad ´som har hänt med han. Just nu står Musse i en sjukhage och ska göra det dom här 7 dagarna sen får han gå i en stor hage igen:)

https://youtu.be/xAV9vTevvpc

Likes

Comments

HEJ ALLIHOPA!!

Idag fick jag äntligen till ett bra ridpass. Vi åkte till RidHia i Rengsjö och red på ridbanan där, jag tänkte träna lite lydnad på upphöjda bommar/hinder och det gick super. Jag har aldrig haft sån här bra känsla, han var lugn och avslappnad så jag behövde typ inte ta nå alls för att han skulle gå/trav/galoppera saktare och inte heller för att springa i form. Han till och med galopperade i form och det har han aldrig gjort förut. När jag red mot dom små hindrena så gasa han inte ens ifrån mig utan han körde i samma tempo som jag ville ha han i hela vägen fram. Nu är jag ännu mer taggad tills på söndag men först en hoppträning på fredag för Evelina Bengtsson.

Puss på er<3

ILYSM<3

Likes

Comments

Min tävlingsdebut är ju på söndag som jag har sagt och jag har jätte svårt att välja outfit så jag har gjort en video på Youtube där jag visar dom olika sakerna. Jag har dock redan bestämt schabrak så jag behöver hjälp med vilket pannband jag ska ha, vilken lyckoängel jag ska ha och vilken nosplatta jag ska ha på mitt PS träns så snälla gå in och kolla på den videon och hjälp mig!!

Puss på er<3

ILYSM<3


Likes

Comments