- Att vi ska flytta. Vi ska ju flytta i månadsskiftet november-december till Ekenäs till en lägenhet i ett egnahemshus på 2,5 rum plus bastu och gästrum på gården. Bäst blir de att slippa alla trappor. Längtar så!

- Att de ska bli jul. Det ska bli så roligt och mysigt att fira jul. Det är ju även Alwins första jul. Tänk att få gå och handla julklappar, baka pepparkakor och dricka glögg. Drömmen!

- Veckoslut. Jimmy är ledig och är hemma med oss. Blir antagligen ett besök till svärföräldrarna och sen skall Jimmy laga min bil. Blir så skönt att få tillbaka bilen. Är så låst hemma utan den.

- Att Alwins babysim ska börja. Kommer bli så roligt att simma med Alwin och se hur han reagerar när han kommer i vattnet. Han älskar att bada i sitt badkar så tror han kommer att tycka om babysimet.

- Tallinn. Vi kommer troligtvis att åka till Tallinn över en natt ännu innan jul. Kommer troligtvis att bokas här i dagarna.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Godmorgon tisdag! Vi har haft en bra helg. På lördag var vi till Jimmys föräldrar och träffade hans systrar med familj. På kvällen åkte vi hem och såg på film och myste.

På söndag åkte vi till Lojo på lite loppisar. Vi fyndade just inget, endast lite leksaker åt Alwin tills han blir lite äldre.

Alwin skulle villa krypa. Han behöver bara röra lite mera på armar och ben så skulle han komma framåt. Men när han inte kommer framåt blir han så arg. 

Igår hände det en sak som fick mig att känna mig som världens sämsta mamma. Alwin började, från ingenstans, gallskrika. De var inget gråt för att han var hungrig eller trött, utan han grät helt hysteriskt. Jag tror att han hade ont i magen. Efter kanske två timmar sommar han i Jimmys famn av utmattning. Men så hemskt när man inte vet vad man ska göra, aldrig hört han så gråta så. Vi gick omkring med honom i famnen och försökte trösta honom. Mat gick inte alls ner... Men efter en hel natt av sömn, han sov så bra i natt, mår han bra igen. Hoppas de inte upprepas igen.

Likes

Comments

Igår bakade jag de nyttiga ("nyttigare") choklad muffins. Innehåller endast fem ingredienser och går så snabbt att laga. Hur bra är inte det när man oftast har en uttråkad hungrig bebis breved sig? Perfekt till fredagsmyset. Receptet hittade jag på en finlandssvensk bloggares blogg. Receptet hittar ni HÄR.

Likes

Comments

God morgon! Fredag idag och det betyder kortare arbetsdag för Jimmy och att han sedan är hemma med oss i två dagar. Helgens planer är att åka till Jimmys föräldrar och förbereda gården inför vintern. Sedan är det kaffe med alla Jimmys systrar med familj. Söndagens program är oklart. Vi kanske bara är hemma och myser eller så åker vi och besöker några loppisar. 

Tidigare i veckan åt vi spenatsoppa. Första gången jag jag lagade spenatsoppa. De blev faktiskt riktigt bra och gått.

Alla ni från Finland har säkert hört om olyckan som skedde i Skogby igår. Där ett finskt armefordon krockade med en rälsbuss. Fyra döda och flere skadade. Mina tankar går till alla drabbade. En fruktansvärd olycka. Tur var min bror inte inblandad. Han gör sin värnplikt där och hör till en av de andra chaufförerna. Tur hade han.

Likes

Comments

Godmorgon! Torsdag idag redan. Planerna för idag var att träffa en vän till mig i Ekenäs samt besöka polisen för att fixa Alwins pass. Man kunde göra nästan allt på nätet, men eftersom han är underårig krävs det ett identifieringsbesök till polisen. Men eftersom det har kommit snö under natten, kan det vara att vi bara blir hemma idag. Onödigt att åka ut om det är dåligt före, för det är ju trots att en bit till Ekenäs. Sen vet man ju aldrig att även om man själv har vinterringar under bilen, så här inte alla andra det.

De här bilderna är tagna igår kväll och under natten har det snöat mera. Så det e betydligt mera snö ute nu.

Likes

Comments

Började dagen med mys i sängen. Jag brukar medans lillen sover eller äter titta på lite Youtube.

Jag hann för ovanlighetens skull duscha. Ni som är småbarnsföräldrar vet att duscha inte alltid är prio ett. Så medans Alwin sov passade jag på. Oftast brukar det bli på kvällen när Jimmy har kommit hem.

Jag hann ännu laga i ordning min frukost medans Alwin sov. Men när frukosten var klar vaknade ju han förstås, så han fick ligga breved och titta på medans jag åt.

Så här brukar de oftast se ut när jag äter. En liten som ligger och tittar på.

Dags för Alwin att äta. Han ammas och får flaska. Det brukar bli ungefär 50/50 på vardagarna, så funkar det bäst för oss.

Alla småbarnsföräldrar brukar säkert koka alla nappflaskor och tuttar (nappar), så även vi. Så igår tog jag tag i saken och kokade alla. Rekommendationerna är väl att det skall kokas varje dag, men vi brukar koka ungefär en gång i veckan. Sen diskar vi ju nog allt emellan användningen.

När Jimmy kom hem åkte vi iväg för att hälsa på hans fammo samt byta till vinterringar på min bil hos hans mamma och pappa. På bilden är vi i Ingå byn och kollar lufttrycket i ringarna.

Likes

Comments