Plante tips: Strelitzia Nicolai

Hei!

Dere som følger meg på Instagram har sikkert skjønt at jeg er veldig interessert i planter og at jeg deler litt plantetips der. Jeg vil tørre å påstå at hjemmet mitt sikkert er på topp 10 lista over flest planter i Kristiansand. Ikke vet jeg, men det har hvertfall bikket oppimot 40 planter, men da er miniplantene også telt med. Planter for meg er terapi, det er glede, det er avslapping og det er læring. Jeg elsker å lære om nye planter og utfordre meg selv på stiklinger og ompotting. Jeg har nettopp lært meg oppskriften på å plante i terrakottapotter, så jeg tenkte å skrive et innlegg om det litt senere. Det er utrolig nyttig!

Planten jeg skal ta for meg i dag er "Strelitzia Nicolai". Planten blir også kalt for "paradisblomst" og "pappegøyeblomst". Den kan bli 6 meter høy! Tenkt så fantastisk å få en slik høyde på den hvis man har tak som tillater det. Den er opprinnelig fra Sør-Afrika. Eksotisk plante vi snakker om her.


Tips til stell av planten:

Plassering:

På en lys plass med temperatur på minimum 15 grader. Den er ikke glad i mye direkte sollys, men det er ikke noen problem om vinteren her i Norge, sett den likevel i nærheten av et vindu.

Vann og gjødsel:

Vannes når potta føles lett å løfte opp. Jeg pleier å stikke en finger langt ned i jorda, er jorda på vei til å bli tørr vanner jeg den. Det er viktig å ha god drenering på potta og gjerne vanne den fra bunnen. Jeg pleier å spraye bladene med temperert vann hver dag slik at den bevarer fuktigheten.

Når det kommer til gjødsel har jeg lært at det ikke er sunt å bruke "plantenæring" med mindre planten står i torv, men den burde uansett settes i levende jord og mates med for eksempel Lupin og høne-pøne som man får kjøpt på Godvar.no. Lupin og Høne-Pøne er ikke gjødsel, men mat til jordens mikro-oganismer. Lupin er proteinrikt for og den 4 år gamle Høne-pønekomposten er rik på mikroorganismer og forskjellige organiske stoffer. Rett og slett en super oppskrift for å få planten din til å trives. Strelitzia nicolai er i utgangspunktet en dyr plante, så det ganger jo deg også å ta vare på den slik at den kan vokse å bli større og du kan ha den så lenge som mulig.

Tips:

Som nevnt over anbefaler jeg å spraye eller dusje plantene dine! På denne måten for du også gått en runde og sett om noen av dem trenger å vannes. En fin rutine å ha!


Håper noe var av læring!


Ønsker deg en fin dag videre!

#strelitziareginae #strelitzianicolai #plant #tips #planter #green

Liker

Kommentarer

Instagram @idaeberge