Här är det färdiga resultatet av den söta karmstolen jag hittade på blocket för ett tag sedan. Jag blev super nöjd och den passar perfekt bredvid våran lilla spjälsängen vi har förberett till Bebisen som kommer i april. Längtar så jag spricker.

För övrigt händer det inte jätte mycket här hemma just nu. Fokuset ligger mestadels på att förbereda inför bebisens ankomst. Försöker skapa lite vårkänsla hemma och hoppas på att solen snart hittar fram igen. Just nu i skrivandet stund öser snön ned i Göteborg.

// Ida-davida

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

CommentsTorsdag och snart helg. *glädjeskutt*

Idag har jag planerat att ha en dag i renoveringens tecken. När jag och min sambo flyttade till lägenheten vi idag bor i köpte vi en soffgrupp från blocket. Som jag skulle renovera. Dvs måla om och klä om. Jag har hittills målat om dom vid två tillfällen i samma färg OCH klätt om dom i samma tyg. Det är kvittot på att jag aldrig någonsin blir nöjd. Det kan ju alltid bli lite bättre. MEN nu har jag äntligen fått ny energi och ska slutföra mitt projekt. Möblerna är så himla fina och jag verkligen älskar hur dom lyfter hela rummet dom står i.

Jag började med att slita av allt gammalt tyg som var trasigt och fläckigt. Målade stommen vit som från början va mörkbrun. Lite som stolen jag målade om i förra inlägget. Nu ska jag fästa det vita tyget, vilket kräver så mycket av denna gravida kropp. Det blir många pauser kan jag lova. Bebisen i magen är dessutom helt vild idag så ja kan inte riktigt röra mig som jag vill. Sedan har jag väldigt onda foglossningar men det får bli ett annat inlägg.

Sista steget är att spika fast möbelspik så att ja kan dölja skarvarna där jag har häftat fast tyget. Möbelspiken väntas komma med posten vilken dag som helst nu. Ska bli så kul att få visa upp det färdiga resultatet.


Så himla glad över att det är så många som läser mina inlägg. Ni får jätte gärna kommentera.

Vad tycker ni att jag ska skriva om mera?

//Ida-davida

Likes

Comments

Något jag verkligen älskar göra är att renovera gamla möbler. Jag är absolut inget proffs. Det är för mig så himla avkopplande.
Den här gången hittade jag en gammal karmstol på blocket. Den ska stå bredvid spjälsängen till våran kommande lilla bebis.

Den här stolen hade egentligen behövt byta stoppning men jag tycker att det är lite charmigt när taglet får vara kvar. Tyget är en provisorisk klädsel och kommer fungera som underklädsel. Tanken är att jag ska ha pälsimitation över. Stolen var från början mörkbrun med ett gammal tjock och blommigt möbeltyg. Jag gillar lite mera enkelthet i mina möbler så det mesta jag har är vitt. Så harmoniskt för ögat som möjligt. I sovrummet där stolen kommer stå har vi en ljus och luftig atmosfär.

Mitt andra projekt jag har igång är en liten soffgrupp i rokoko. Jätte fin men jag verkar aldrig bli klar med den. Det får bli innehållet i mitt nästa inlägg. När jag äntligen gör klart min lilla ”soffgrupp”.

// Ida-davida

Likes

Comments

Hej och välkomna till min blogg och till mitt första inlägg!
Som ni säkert redan har listat ut så heter jag Ida-davida och är en ”ny” bloggare på den här sida.
I den här bloggen tänkte jag skriva om det som får mig att mår bra. Tanken är inte att den ska ha någon specifik inriktning utan jag kommer skriva de som faller mig in. Endel inredning, projekt jag gör och annat gott och blandat. Nästa inlägg får beskriva mig lite mera och vad jag ”mår bra” av.// Ida-davida

Likes

Comments