Fyllt av plugg masserande slutprov, utomlandsresa och en massa skoj. Under sommaren ansökte jag om f-skatt starta eget bidrag trodde ansökan om f-skatt skulle ta flera månader men tog bara 2 veckor så i mitten på september kom de. Det som fattades nu var en fungerande kassa och lite hjälpmedel samt en riktig bänk :)
Det tog sin tid att få ordning på allt men det löste sig innan jul med allt. Så nu är det bara att invänta annonsering å en kundkrets :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Snart slut på plugg och tidiga mornar, snart var det dags för studenten. Tiden flög iväg så jag slapp vänta länge.
Studenten kom å de var tid för lastbilsflak säga hej då till folket osv, neningen var fest på kvällen men alla backade ur. Så de blev en kväll hemma. Nu var det dags att börja fundera på arbete eller något annat. Men det var inte det enklaste att få ett jobb när man ser lite illa. Jag försökte ned alla nöjliga lösningar, men blev bara nekad.
De påstod att de inte fanns någon framtid för mig inom vårdyrket. Det tyckte jag verkligen att det fanns, de är ju ögonen jag ser dåligt med jag är inte rörelsehindrad.
Jag blev så arg på alla arbetsgivare så jag började en massagekurs i slutet av augusti 2013. Det ångrar jag inte en sekund att jag gjorde, de ska nog få se att jag kan jobba fastän jag ser illa.

Likes

Comments

Jag hade tänkt vara klar med alla åren nu jag sen allt började men de har inte gått något vidare. De är hårt att tänka tillbaka och jag har verkligen extremt mycket dåliga dagar. Men jag försöker mig på att få allt skrivet.
Men har glömt vart jag var men fortsätter på sommaren 2010 :)
Då skulle mycket hända. Jag skulle fara på storsjöyran och bara njuta. Allt började bra vi drack och var glada lyssnade på flera band minns inte vilka men kul var de. Så fort vi vaknade fortsatte vi partyt ;) stötte på folk som var helt främmande. Men kul var de, det var roliga människor där vi bodde också, men den natten då vi enligt nig hade haft den roligaste dagen/kvällen så avslutades den på akuten eftersom jag var tjurig och kunde hitta själv å såg extremt bra fast jag inte gjorde de. Jag följde med några till taxin för å säga hejdå utan vitkäpp å telefon. Det slutade med att jag vände mig om när de åkt stod å funderade ska jag ta höger eller vänster. Å jag tog vänster..
Jag slog upp ögonen det rann något i ansiktet, ingenting värkte just då men jag kände med handen i ansiktet och när jag kände i pannan kom smärtan, ett stort hål fann jag och jag var full i blod herre jösses vad jag skrattade åt min tjurighet dagen efter. Å den där trappen jag föll nedför tog verkligen ut skiljsmässa ;)

Likes

Comments

Lovet hade kommit vad skulle jag hitta på nu, jag hade ju inte så många att tillbringa dagarna med så jag fick fördriva tiden hemma. Dator tv och massa böcker.
Skolan skulle börja om en vecka igen därefter några veckor till sen jullov,
Något som tyngde mig var att jag längre inte kunde se när sommaren gick till höst och när hösten gick till vinter. Det var verkligen något jag tyckte om få se färgen på löven skifta färg, vakna upp när den första snön lagt sig på marken, se träden vita av snö det var så vackert, konner jag någonsin få se de igen.
Jag är fylld av så mycket tankar men ändå verkar min kropp inte förstå att mitt liv vänts upp å ned, lovet var ett trist lov jag gjorde inte mycket. Nu var de dags att börja plugga igen, men bara några veckor till.

Likes

Comments

Oj vad jag är dålig på att uppdatera. Jag måste bättra mig finns så mycket kvar att skriva om mitt liv osv. Men har typ tappat glöden för ett tag, men jag hoppas de återkommer så jag kan fortsätta :)

Likes

Comments

Slutet av sommaren närmade sig och skolorna skulle börja. Vad ska jag läsa till nu tänkte jag, jag kan ju inte fortsätta läsa hotell och restaurang. Mamma tog kontakt med bobergsgymnasiet och det blev ett möte med rektorn.
När jag träffade de så ville de sätta mig på iv men det vägrade jag, så jag bestämde mig tillslut för omvårdnads programmet. Jag började plugga i början av september det var jobbigt till en början blev trött väldigt snabbt, det var så mycket jag skulle ta in och allt var så nytt.
Dagarna rullade förbi så det var ett plus.
De närmade sig lov och de skulle bli skönt att få någon veckas ledighet.

Likes

Comments

När jag väl kommit hem kändes en enorm lättnad, inga fler uskor, sköterskor eller läkare. det första jag tänkte när jag kom hem var att jag vill ta mig upp till min egna säng, det var lite svårt men pappa stälde sig och gjorde ett väggräcke till trappen. tror jag sov nere i sängen som landstinget lånat i 2 dagar, efter de så var jag trött på att sova i vardagsrummet så jag tog pappa till hjälp jag greppade tag i räcket och drog mig upp, det var en utmaning men det gick tillslut. jag kämpade på med träning hemma för att bli fri den där hemska rullstolen och rullatorn, var trött på att behöva något att hålla i när jag gick. efter ett tag orkade jag varje fall gå kortare sträckor, inomhus gick det ju men det var tröttsamt. i början gick jag bara upp när jag vaknade och skulle lägga mig. vet inte riktigt hur lång tid det tog för mig att klara mig utan rullstolen de längre sträckorna men det tog någon vecka tror jag. en dag for jag iväg och badade med några vänner, det fulaste var nog att jag hade helt glömt för någon sekund hur man simmade när jag kommit så långt ned i vattnet, men turen var väl att hjärnan kom tillslut på hur man skulle simma normalt, det var verkligen superskönt att få ta sig ett dopp i sjön efter flera månader på sjukhus och rehabelitering. dagarna gick väldigt långsamt men de gick ju frammåt.

min 17:e födelsedag närmade sig, alla frågade vad jag önskade mig, hur ska jag veta det tänkte jag i mitt stilla sinne jag kan ju inte längre se vad jag vill ha. förr kunde jag ju gå runt och kolla på saker som jag ville ha, men nu nä inte nu längre, så det ända jag kom på var pengar.

detta var min första födelsedag efter en väldigt tung tid, det var ingen födelsedag jag såg fram emot, men förhoppningsvis skulle just känslan av tyngd lätta. släkt kom och firade mig och även någon vän. jag hade beställt smörgåstårta av farmor så det var vad jag bjöd på. dagen närmade sig sitt slut och jag var trött och tyngd av tankar så jag gick och lade mig tidigt...

Likes

Comments

Då var man tillbaka på sjukhuset då. Allt fortsatte som de gjort tidigare, sjukgymnasten tjatade på mig att jag skulle träna så jag kunde gå. Jag använde mig av gåbord å rullator. Kände mig så extremt snygg när jag kämpade mig fram med rullatorn, det gick men det var kämpigt.
Jag önskade att jag orkade vara ute för vädret ute var fint sol och varmt. Jag var ute någongång en liten stund men jag hade ingen lust och ro i kroppen för att vara ute. Jag bakade med de på lekterapin några av mina vänner hälsade på. Tror jag hade runt 4-5kg godis efter alla som kommit på besök.
Kring början på juli var det äntligen dags för utskrivning.
Hurra tänkte jag äntligen slipper jag dessa rum och korridorer som luktar handsprit, rengöringsmedel och mat.
Mamma började packa ihop mina saker, det var en hel del.
Pappa skulle hämta oss så nu väntade vi bara på honom så var det hemfärd som gällde.

Likes

Comments

Det.var nu äntligen dags att få åka hem över midsommar. Jag hade kommit så långt att jag kunde gå några steg utan att falla ihop. Men det var bara några få steg, väl hemma vart jag överfallen av en galen hundvalp. Själva midsommar skulle jag vara hos en kompis kändes bra men ändå jobbigt, hur ska det gå tänkte jag. Allt är ju så nytt för de jag har ju liksom varit fullt frisk i 17 år nästan, nu ser jag inget och sitter i rullstol också. Men kvällen gick över förväntan, vi åt pratade mm. Jag kraschade till och med glas för jag använde för mycket kroppsspråk :)
Kvällen närmade sig sitt slut och jag for hem för att sova. Morgondagen betydde färd tillbaka till sjukhuset inget jag ville direkt men hade inte så mycket att välja på.
Förhoppningsvis skulle de skriva ut mig snart.

Likes

Comments

Vissa tycker nog att jag är smått knäpp som berättar om min resa här i livet, många tycker det är strongt av mig som gör detta.
Men jag behöver få dela med mig av det jag råkade ut för, det är ibland väldigt tungt att skriva ibland sitter jag med en klump i halsen känns de som. Vissa gånger faller tårarna. Men jag tänker försöka skriva klart mitt liv fastän det är tungt jag vill att folk ska få se att man kan bygga en bro och gå över den och bygga upp den om den rasar. De är ett steg för mig att lämna det bakom mig.
Jag uppskattar att ni läser hoppas ni står ut med att det går trögt om ni väntar på fortsättningen vill säga :)
Pöss

Likes

Comments