Eehhh, ja jag har ju inte haft så mycket motivation till att skriva just nu så jag har inte gjort det eftersom att det har varit mycket med både stallet, skola och allt annat. Men okej om vi börjar med det som är just nu så är jag nere hos min farfar och har praktik hor min halvfarmor, så det är det som händer nu. men om vi tar sen vi sågs sist så har det hänt en sorglig sak och det är att Zelma en häst jag tror jag har skrivit om innan (kommer inte ihåg) och sedan så har det hänt en tråkig/rolig sak och det är att jag tyvärr inte ska fortsätta rida Robin längre utan jag ska prova den nya hästen Hazel i stallet och jag kommer troligtvis börja på honom.<3

Zelma<3

Robin<3

Hazel<3

Och i lördags så var jag och min faster som har slutat att rida ut i stallet och tog en sväng även om hon har slutat och först så skrittade jag ut på Axa barbacka och min faster red Eidra som när vi sedan kom till paddocken och jag red Eidra.

Axa<3

​Eidra<3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej! det var inte igår de inte!

Veckan startade segt som vanlig med skola men eftersom att mamma skulle försöka att åka med snow racern över ett gupp med min lillebror som är 6 år eftersom att han inte ville åka själv så fick hon åka med. När de hoppar över guppet så slår hon till svanskotan och sedan så gör min lillebror en "U" sväng och mamma flyger av och slår i svanskotan igen så det betydde ju att det var jag som fick rida idag eftersom att hon knappt kunde sitta ner och ska då sitta ner i en hård sadel så jag fick rida idag och på torsdag.

I söndags så var jag och min halv-syster på backaplan och "handlade" men jag köpte lösfransar och lim till dom och till det roligare så gick vi in på my one och var där till dom stängde så vi var kanske där i 30-40 minuter men det jag handlade var iallafall: Ett blått allround schabrak för 199 kr, ett par svarta benlindor för 135 kr och en blå grimma i strl COB för 45 kr.

Och sedan dressyrpasset på ängen gick super han var lite stark men inget som jag inte kunde hålla i men alla blir ju så när dom är på ett öppet fält. Annars bra bjudning och lyssnade bra så både mig och skänkarna och fick i slutet honom i fin form (han hade det innan också) och när vi skrittade fick han gå lång och låg vilket jag tyckte han förtjänade.

Och nu kommer bara lite random bilder på honom<3

Likes

Comments

Vintern/tidig vår: Börja med hoppträningarna igen och försöka slå hans höjdrekod med mig (över 80),få upp honom i en bra kondis.

Sen vår: Hitta en pay n jump i närheten typ, crk eller ridkubben nere vid oss.

Sommar: Åker upp mot Grebbestad, jag och mimmi hoppar/rider där. Efter npgra veckor ner mor farfar och kanske rida där.

Höst/vinter: Komma ut på en pay n jump.

Likes

Comments

Smith's Rosebud Salve:

(ett urval av ingredienserna)

Petrolatum - miljöbelastande och också cancerframkallande hos människor, på grund av dess framställning mha giftiga ämnen.

Cotton Seed Oil - kan innehålla gift och besprutningsmedel från bomullsodlingar.

Rosenseriens läppcerat:

(ett urval av ingredienserna)

Linalool - allergiframkallande och också ett CMR-ämne, vilket betyder att det är cancerframkallande, hormonstörande och också reproduktionshämmande.

Limonene - allergiframkallande och miljöbelastande.

Geraniol - allergiframkallande och miljöbelastande.

Carmex läppcerat:

(ett urval av ingredienserna)

Phenol - skadar nervsystemet, njurarna och kan på sikt utveckla sjukdomen dermatitis, vilket är en hudsjukdom.

Lanolin - allergiframkallande och har effekter på immunsystemet.

Petrolatum - miljöbelastande och också cancerframkallande hos människor, på grund av dess framställning mha giftiga ämnen.

Camphor - giftigt ämne som kan ge muskelryckningar, kräkningar, magsmärtor, och mycket mer.

Salicylic Acid - hudirriterande, nervgift, cancerframkallande egenskaper, akut förgiftning kan uppstå, hormonstörande.

Cheesebrough Vaseline:

Innehåller endast en ingrediens;

Petrolatum - miljöbelastande och också cancerframkallande hos människor, på grund av dess framställning mha giftiga ämnen.

Lypsyl:

(ett urval av ingredienserna)

Paraffin + Paraffinum Liquidum - klimatbelastande och miljögift, orsakar hudproblem.

Labello läppcerat:

(ett urval av ingredienserna)

Microcrystalline Wax - utvunnet ur Petrolatum (se ovan)

Myristyl Myristate - miljögiftigt, skadligt för inre organ, svårnedbrytbart och bioackumulerande = tas upp av kroppen.

Yves Rocher's läppbalsam:

(ett urval av ingredienserna)

Geraniol - allergiframkallande.

Parfym - allergiframkallande.

Linalool - allergiframkallande och också ett CMR-ämne, vilket betyder att det är cancerframkallande, hormonstörande och också reproduktionshämmande. 

Limonene - allergiframkallande och miljöbelastande. Ja, vad tycker ni? Man blir inte så sugen på att använda lypsyl och dessa cerat längre, ellerhur? Som sagt är detta bara ett litet urdrag ur innehållsförteckningarna, så det finns massa mer gift jag inte ens väljer att skriva om. Men detta är bara för att man ska förstå grejen lite.


Och det finns många fler olika märken och modeller som jag inte tagit med men som ändå är farliga, men jag tog bara ett fåtal nu. Så det är ALLTID viktigt att kolla innehållsförteckningen.


Både Rosenseriens och Yves Rocher's läppcerat innehåller många dåliga ämnen som ni ser, och det tycker jag personligen är det värsta av allt. Hur kan stora märken kalla sig "naturliga" och "ekologiska" och så fina för miljön och hälsan, när de innehåller precis samma skräp som alla andra märken? Fruktansvärt!


Källor:


Smith's Rosebud Salve

Badskumts lista

Lypsyl

Lista med farliga ämnen

cosDNA

ewg sökmotor

pesticideinfo

cosmeticanalysis

samt google och wikipedia


Jag söker helt enkelt bara på prodkutens namn + ingredients, ex. "Lypsyl ingredients" på google, tills jag hittar en sida med innehållförteckning. Innehållet klistrar jag sedan in på cosDNA, ewg, cosmeticanalys, ser vilka ingredienser som är rödmärkta, och letar sedan upp dessa enskilt på google och wikipedia. 


Detta arbetet tar lång tid, denna listan har tagit cirka 2,5 timmar, men det tycker jag är värt, för detta är viktig

information!

Likes

Comments

Varje gång som jag loggar in här så får jag hjärnsläpp så nu så behöver jag ER hjälp! Vad vill ni ha mer av? Vad ska jag uppdatera mer av alltså? så kom med förslag vill gärna höra!

Likes

Comments

Ja nu var det torsdag igen och jag och mamma drog till stallet, och som canligt när Lars slutar sent så måste både Oliver och Rasmus följa med.
När vi väl var framme så blrjade vi med att bara borsta av honom lite snabbt eller jag tog in Örjan eftersom att han inte skulle in till stora stallet och tråddn inte går att forma så går man ta honom i grimma och gfrimmskaft, och kan även tillägga att han bara är fyra!
Men ja när Robin var färdig borstad så la vi på ett fleectäcke eftersom att både Oliver och Rasmus ville rida och då fick dom göra det fast barbacka eftersom att han inte behöver ha sadeln på så länge. Oliver fick skritta ut och skritta på asfalten utanför och Rasmus fick skritta inne på gårdsplanen. Så ha när Lars hade hämtat dom så tog jag med mig Robin till stora stallet och sadlade och tränsade honom och sedan ner mot paddocken och träna för Karin, sista träningen för henne på ett tag nu tror jag😢 men ja jag tyckte att han dkötte sig jätte bra eftersom att det var väldigt snäva dvängar som han har svårt med ibland, och även oxern hoppade han som att han inte dåg den❤️ och ha sen var det bara tillbaka till stallet och ta av allt på honom borsta av och sist men inte minst kvällsfodra lilla stallet, och ja som vanligt alltid någonting att göra…Örjan…han hade ingen mockad box eller något kvällshö...så jag och mamma fixade det lite snabbt och sedan åkte vi hem och nu kom jag precis ut från duschen och ska snart sova för att jag är trött efter stallet.

Oliver och Robin❤️

Likes

Comments

Asså denna helgen har varit den sämsta någonsin (förutom igår lördag) asså allt har bara varit emot mig. Ifredas så var det skolan och det är aldrig roligt och efter det så var det bara hem och slappa och min pappas bror och hans fru fick sitt barn i fredags :) Hon ska heta Evie Marie Persson ❤️

Lördagen var ganska bra eftersom att jag skulle ha hälsat på Cheeky men eftersom att hon inte var bra på morgonen så struntade vi i det och jag åker dit nästa helg istället.

Idag söndag har varit den värsta dagen, jag har suttit inne på mitt rum (självmant) HELA dagen. Jag vaknade klockan elva och skickade iväg en snap till Elvira, sedan gick jag och frågade mamma om hon kunde köra dit mig men nej... Så sedan har bara hela dagen gått åt h*lvete.

Robin och Strumpan i torsdags❤️

Likes

Comments

​Klockan tolv drar jag och resten av familjen mot Kungsbacka, jag ska hälsa på Cheeky och jag vet inte riktigt vad dom ska göra medans jag är där. Men jag tar med mig kameran och ska höstfota hennes hästar <3

Likes

Comments

❤️❤️❤️

Likes

Comments

Cheeky som har flyttat till sin nya familj och jag har börjat prata med hennes dotter Elvira och har fått bilder på honom, och kollar man på bilderna så tycker jag att det ser ur som han har det JÄTTE bra hos dom. Nästa steg är att jag ska åka och hälsa på honom eller om han kommer på lucia hoppningen❤️ (bilden när han är liten är när han var hos oss)

Likes

Comments