Första dagen hemma själv.
Jag vet knappt vart jag ska börja, denna dagen var dömd att misslyckas redan från start.

Vid frukost tar det en stund för barnen att komma, allt står färdigt och jag väntar bara på dem. Deras smörgåsar hinner knappt hoppa upp ur brödrosten innan lillasyster vaknar, vilket jag redan hade på känn, för det har alltid varit samma visa med alla barnen när jag ska äta. Kladdar på marmelad på deras smörgåsar, kastar mig in i köket och fixar en flaska till L, ber barnen snällt äta och att jag kommer alldeles strax. Lyfter upp L och hör att Liam ropar på mig att Lexie gör dumheter, kommer ut till dem igen och då sitter ungen och slevar i sig marmelad direkt ur burken.

Rackartygen höll igång hela dagen, denna tvåårstrotsen tar kål på mig. Hon lyssnar inte på mig överhuvudtaget. Och Liam som annars är så "duktig" rycks givetvis med. Tillslut tröttnar jag på alla dumheter hon håller på med och säger åt henne att hon får leka på sitt rum och komma ut när hon lyssnar på mig. Hon gapar och skriker som en galning där inne men kommer inte ut, efter några minuter går jag dit för att prata med henne, då sover hon på golvet innanför dörren. Så jag lägger över henne i sängen. Går till Liam och så bygger vi ihop de Legokartongerna vi inte byggt ihop än.


Efter en timma vaknar Lexie igen och cirkusen drar åter igång. Är helt slut och känner att jag inte orkar mer, så jag går in i badrummet för att bada L. När vi är färdiga kommer äntligen älsk hem, tack gode Gud typ. Lexie har under tiden rivit ut alla Nintendo ds spel och booklets ur fodralen, suck. Medan jag står och glor på högen så spyr L upp precis allt, som en jäkla fontän över mig, sig själv och golvet. Älsk säger att hon får nog gå och bada igen, Jaha, och jag som precis hällt ut allt vatten tänkte jag. Hinner knappt tänka klart innan jag känner att det börjar rinna längs mina ben, har börjat blöda, inte gjort det på flera dagar. Slänger nästan över L till älsk och kastar mig in i duschen, känner en väldigt obehaglig känsla och när jag tittar ner på golvet ligger det stora koagulerade blodklumpar på duschgolvet. Så jäkla äckligt.

När jag var färdig satte vi oss för att titta på film, barnen hade äntligen lugnat ner sig och var lugna resten av kvällen. Är så glad över att det är lördag imorgon....

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag premiärrullade vi vagnen med en ny skatt.
L tyckte det var härligt att komma ut i den kyliga vinterluften och somnade nästan med en gång. I och för sig så sover hon fortfarande mest hela dagarna.
Jag hade med mig Liam som sällskap, älsk tapetserade, lexie sov och Léon ville inte följa med. Vi gick ner till lekplatsen en sväng, åkte rutchkana och gungade, men efter nästan en timma ville han gå hem, jag med om jag ska vara ärlig 😂 är inte särskilt förtjust i att vara ute när det inte är fint väder och plusgrader.

Likes

Comments


Igår var det äntligen dags att få träffa lillasyster, som vi väntat.

Vi hade fått tid till en induktion 9.45, men när vi kom dit så hade något blivit fel, istället för en induktion hade vi ett aurorasamtal. Kände bara paniken komma, det är verkligen inte enkelt att ordna barnvakt till de andra tre barnen över 24 timmar liksom. Läkaren gjorde en undersökning på mig och bedömde att det skulle gå att sätta igång mig, men kruxet var det här med plastade. Lyckligtvis för oss var det inte många patienter på förlossningen och ingen annan induktion inplanerad under dagen. Så vi fick checka in, träffade en annan läkare som även hon bedömde att vi kör och hur vi skulle gå tillväga.

Då mina tre tidigare förlossningar gått galet snabbt så ville de inte att det skulle gå lika snabbt denna gång, så istället för gel som sist skulle de testa att ta hål på hinnorna. Kändes lite läskigt eftersom jag inte gjort det innan så jag blev såklart nervös. Fick ett rum några minuter senare och de kom in och satte in min antibiotika 11.50, innan något annat skulle ske , skulle antibiotikan gå runt i kroppen 4 timmar. Jag och älsk spelade heroes of might and magic 3 under tiden antibiotikan verkade, så tiden gick verkligen undan.

Hade det väldigt lyxigt med en egen barnmorskestudent, som var helt fantastiskt! Hon var kunnig, pratglad och lyhörd, gillade verkligen henne och är så glad över att få ha henne med under dagen. Strax efter 15 kom de in och försökte ta hå på hinnorna, tredje försöket så gick det. Jag tyckte det var jobbigt med att det skulle börja flöda och ville hemsk gärna inte ställa mig upp för jag förväntade mig att det skulle säga Splash över hela golvet. Efter en liten stund förstod jag att det var ohållbart att ligga där bara för att, så jag reste mig och det började såklart sippra. Det kändes awkward att stå bredvid folk med känslan av att man hela tiden stod och kissade, men ja det var väll bara att härda ut. Jag gick runt i salen hela tiden, det var skönt för ryggen och nu hade de fått trådlösa maskiner som mätte barnets puls och mina värkar! Så jäkla bra!

16.00 hade det fortfarande inte hänt något så jag fick värkstimulerandedropp och 40 minuter senare en ny omgång antibiotika. Strax innan klockan slog 17 så började jag känna ett tryck neråt, de frågade om jag ville att de skulle känna efter igen och jag la mig ner, var öppen 5 cm. Då visste jag att det skulle gå snabbt för jag hade värkar jag var tvungen att andas igenom för det var jobbigt. Jag reste mig aldrig ur sängen igen utan det gick så jäkla snabbt, värkarna blev intensivare och tätare och snart kunde jag inte skilja på vad som var värk eller inte för allt gjorde bara ont. Jag är helt inne i min egna lilla värld, jag hör precis vad alla säger och vet vad de gör, men jag kan inte kommunicera. Förstår att de gör ytterligare en koll på hur det ser ut och nu är jag fullt öppen, har krystvärkar och vill bara ha ut barnet. Jag går in i mig själv och fokuserar på krystandet, jag vet inte hur länge jag krystar men 17.32 är hon född. De lägger upp henne på mitt bröst och det är kärlek vid första ögonblick, min vackra tjej! Det tog ca 30 minuter när allt kom igång. Det är helt fantastiskt att kroppen funkar som den gör, att den bara vet vad den ska göra. Moderkakan vill inte riktigt komma ut men tillslut släpper den efter lite hjälp från sköterskorna. Jag förlorar en del blod, strax under 1 liter, så jag var väldigt trött resten av kvällen, är fortfarande rätt trött om jag ska vara ärlig.

Hon är så himla söt! Mycket mörkt hår precis som sina syskon, små lodjursöron (de är lite ludna) och mörkblåa ögon. Man glömmer så snabbt hur små de faktiskt är när de är nyfödda. De väntar i 2 timmar med att ta vikt & längd, men hon är 49.5 cm lång och väger 3370 gram. Det känns som att världen stannat upp för en stund, att vi är i en egen dimension där bara vi tre lever för tillfället. Njuter av att vara ensamma i rummet men längtar ändå på att komma upp till BB så vi kan slänga oss i en säng, är så trött. Vi blir tillslut hämtade vid 23 tiden och får hjälp upp till vårt rum, slängde i mig smärtstillande tabletter och slängde mig i duschen för att lindra eftervärkarna. Efteråt var jag dödstrött och somnade så fort huvudet nuddade kudden.

Likes

Comments

Haft en jättemysig dag med start på café viskan med två av mina allra bästa vänner - Amanda & Angelica. Var verkligen välbehövligt att komma ut och prata av sig, kommer ändå ta ett tag innan vi ses igen. Sämsta med att bara ha barn som är födda på vintern, den långdragna jäkla rs säsongen! I år är den tydligen värre än på flera år, kommer knappt våga gå ut som det känns nu. Liam & Lexie kommer få vara hemma från fsk i minst en månad, varför riskera något liksom?

Till lunch hade jag och tre andra gravida bestämt att vi skulle ses på thai silk, god mat och trevligt sällskap, tiden bara rusade iväg! Rätt som det var hade jag bara tio minuter kvar till jag skulle vara hos barnmorskan. Mitt sista möte innan lillasyster fötts! Mina värden var väldigt bra, blodtrycket hade gått upp till ett mer normalt värde och jag har ännu inte haft ett HB under 120 även fast jag inte ätit järntabletter på flera veckor. Vi gick igenom hur jag ville ha förlossningen, berättade om mina tankar kring alltsammans så nu finns det nedskrivet. Jag valde även att inte använda någon smärtlindring nedskriven, jag tar det som det kommer och jag har ändå fött tre barn utan och har överlevt.

Likes

CommentsAtt amma eller inte amma?


Jag har inte kunnat amma varken Liam eller Lexie, det är jättetråkigt men bara så det är. Jag producerar ingen mjölk öht. Något jag är fruktansvärt frustrerad på är att de vägrar gå med på det varken på förlossningen, BB eller BVC. Jag blir i princip ALLTID nonchalerad och de viftar bort det, klart att alla kan amma. Jag känner mig faktiskt väldigt kränkt när de i princip tvingat mig "torramma" uppe på BB. Denna gången har jag skrivit i mitt förlossningsbrev att jag vill inte, jag tänker inte ens försöka. Kommer nog gå bananas på de som tjatar om det denna gången. Jag känner min kropp bäst själv.


Bästa flaskorna från twistshakebaby kommer givetvis få följa med i min enorma bb väska. Kommer även ta med egen ersättning för de har bara Semper på säs och är ju faktiskt ett amningsfrämjande sjukhus så jag kommer väll få onda ögat av all personal som kommer se att jag faktiskt flaskmatar.

Men om du också vill ha världens bästa flaskor så använd gärna min kod "idabecker20" som ger dig 20% på hela beställningen.

Likes

Comments


Jag som lovade mig själv att bli bättre med att blogga, för min egen skull givetvis. Finns inget roligare än att kika tillbaka och läsa om alla ens tankar & funderingar. Alla roliga saker vi upplevt tillsammans etc.

Detta är väll det som våra liv kretsar kring just nu.
Om nio dagar anländer lillasyster, nummer fyra, hur fasen gick det till? Att gå från att egentligen aldrig skaffa ett barn till att snart ha fyra. Det roligaste är när man träffar gamla bekanta som knappt vet vad de ska säga när de ser mig tillsammans med de tre som finns just nu, ibland blir jag chockad själv.
Men jag är ändå väldigt lycklig över hur mitt liv artade sig. Älskar min familj och är så oroligt stolt över mina barn, lyckligt gift med min allra bästa vän och mår oerhört bra.

Som sagt anländer denna lilla pingla om nio dagar. Nyheten slog ner som en blixt från klar himmel, jag hade precis börjat jobba heltid, vad fasen skulle vi göra? Innerst inne visste vi väll båda att det bara fanns ett alternativ, vi hade båda ångrat oss vid en abort. På gyn konstaterade de att jag var för långt gången för att göra något, det kändes helt sjukt men ändå bra. Då skulle vi slippa allt tjat om abort från alla som känner att de behöver lägga sig i, just nu får vi bara lite pikar om att någon av oss borde sterilisera sig.

Nästa torsdag är hon förhoppningsvis här! Jag kommer få en igångsättning i v38+0 och jag hoppas verkligen att det går lika bra som det gjort med de andra tre. Har stora förväntningar på denna förlossningen, jag vill föda så naturligt som möjligt och att det går snabbt. Eftersom de andra förlossningarna gått så snabbt så vet jag inte om jag fixat en långdragen förlossning.

Likes

Comments

Just nu handlar det mesta om renoveringen här hemma.
För precis en vecka sedan gick våra snickare på semester och lämnade oss med två färdiga rum! Så himla kul att fixa inuti dem, men dessvärre kommer ingen få sitt eget rum förens i september.

Så just nu delar Liam och Lexie rum.

Liam älskar detta skrivbord från jollyroom.
Märket är Alice & fox, de gör så stilrena barnmöbler! Skulle kunna möblera både Liam och Lexies rum med endast deras produkter!
Den är verkligen perfekt för en treåring som älskar att måla och pyssla.

Bästa enligt Liam är lådan där han har gömt några av sina favoritsaker, en pikatchu och solbrillorna.

Skrivbordet hittar ni här , passa på nu när det är rabatt 😍

Likes

Comments


Ännu en underbar dag som spenderats i solen.
Nu på kvällen har vi målat litegrann med gatukritor, närmare bestämt målat Pokémon och sedan har vi gissat vem vi målat.


Gyarados, hunter och pichu.
Barnen är oerhört engagerade och inne i sin uppgift.


Mina favoriter är eevees alla utvecklingar, här har Léon gjort Leafeon 💚

Likes

Comments


Blev en sen premiär i djurparken 2016, men idag blev det äntligen av. Vi tillsammans med typ 1000 skolbarn var och njöt av värmen som nästintill var olidlig idag. Eftersom djurparken ligger i en grop blir det mer eller mindre som en bastu när solen står högt på himmelen.

Vi hade verkligen jättekul, mysigt att strosa runt och kika på alla djuren. Mina favoriter zebra mangusten hade fått bebisar och de var så små & söta!


Efter fyra timmar kände vi oss färdiga och åkte hem. Barnen slängde av sig klädena och hoppade i poolen,jag gjorde detsamma men satte mig i skuggan och satt där nästan tills Lenny kom hem från jobbet, var helt slut.


På kvällen blev det ännu en premiär, Léon och Theo tog ett dopp i sjön. Det var inte jättekallt sa han, men jag väntar nog några veckor till innan jag vågar mig i.

Likes

Comments


Varit riktigt varm och skönt även idag, barnen har lekt med littlest pet shop på altanen och druckit smoothie.


Vid tvåtiden åkte vi in till maxi för att hämta paketet från hm jag beställt, skönt att de äntligen kommit. Efteråt åkte vi in till stan där mötte vi upp Amanda och Loah, har inte setts på två veckor så det var kul att äntligen ses igen. Kikade runt i butikerna, även om man kan utbudet nästan utantill är det alltid kul att strosa runt därinne.


Strax innan vi skulle åka hem stannade vi till en stund på lekplatsen så barnen kunde springa av sig.

Blev en väldigt söt syskonmatchning idag, Liam ville också ha flamingos! Och självklart får han ha det, shortsen är i stl 80 och de satt väldigt bra.

Likes

Comments