Header

​Det är helt galet vad fort tiden går! ​Idag är det torsdag och dags för mig att åka hem från Torstorps Gård.​ Jag har tagit en liten paus i mitt packande och städande innan Jimmy kommer och hämtar mig och Vision. Det känns som att de här tre veckorna verkligen bara har runnit iväg. Har trivts så himla bra här, alla har varit så himla gulliga och jag hade mer än gärna stannat ett par veckor till! 

Men duty calls, eller vad man säger. Skolan, vardag och jobb. Dessutom är det en hel del som händer de närmaste veckorna, som jag ser jättemycket fram emot! Tror det kommer blir superbra. Plus att det snart är sommarlov!? Det är egentligen precis vad jag behöver right now, sommar, lov och att bara få andas häst utan att behöva fokusera på något annat. Det känns som att 2016 går så himla fort. 2016 skulle ju "bli mitt år", men det känns mest som att jag bara har låtit dagarna gå utan att verkligen göra något. I need a change. NU. Med det sagt ska jag återgå till att packa ihop här så det blir färdigt någon gång. ​Tack till alla på Torstorps Gård för en jättefin praktik!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Jag tog helg redan i torsdags, och var ledig torsdag och fredag för att istället jobba ute i stallet under helgen då alla är och tävlar. Helt okej för mig! Har nog aldrig njutit så mycket av ledighet, haha. Trivs väldigt bra här!

I torsdags var det hoppträning för Svante på fina Runestens Gård. Även om jag har ridit en gästträning för Svante, så är det ju inte riktigt samma sak som att faktiskt genuint träna för honom. En gästträning blir ofta väldigt enkel, med några få tips av det man kan se på en dag. Så jag var både förväntansfull och lite nervös. Gissa då om jag blev nervös när jag klev in i ridhuset, och får se övningar som sätter prov på ​alla​ våra svagheter? Rakriktning, små serier med bockar, bommar före och efter hinder samt en linje med 3 hinder där vi skulle variera galoppsprång på 3 och 4. Vision hade dessutom inte hoppat sedan förra tävlingen. Men hon var verkligen jätteduktig! Hon var pigg utan att bli för på och löste uppgifterna på ett bra sätt. Guldstjärna!

Igår red jag ut och galopperade längs ängarna, lät henne lufta ur sig och stretcha ut överlinjen - och hon var verkligen ​drömfin​! Otroligt lösgjord och avslappnad, samtidigt som hon var riktigt nervig och känslig för minsta lilla hjälp. Jag hoppas att vi kan fortsätta på samma spår och känsla resten av säsongen, då tror jag att det kan bli riktigt bra. ​Million dollar horse​! 

Likes

Comments

​Planen för Vision idag var att hon skulle ridas ut och egentligen bara jogga igenom kroppen efter att ha stått på transport och box hela dagen igår + idag. Jag trodde att hon skulle vara lite matt, men så fel jag hade! Hon hade energi upp över öronen. Hann knappt upp i sadeln förrän hon taktade iväg och blåste upp sig. Så det fick bli trimning på ridbanan istället! Hon skulle mest hålla koll på allt och var väldigt ofokuserad till en början, men när jag väl fick henne att koncentrera sig så var hon riktigt fin. Vi tränade på allt från att länga och korta till sidvärtsrörelser och bakdelsvändningar. Mitt största fokus just nu med Vision kommer att vara att få kontroll på yttersidan - att jag ska kunna rida henne från inner skänkel till ytter tygel utan att jag måste passa ytter bog på henne hela tiden, och att jag ska kunna ha henne ordentligt inramad för mina hjälper utan att jag måste kämpa så mycket för det. Både jag och hästen var helt genomsvett när vi var färdiga, det var MYCKET häst att rida idag men hon var också riktigt bra! Avslutade med att hon fick skritta av runt anläggningen, miljön här omkring är ju bara för fin.

Likes

Comments

Efter mycket om och men, kaos med bil och transport, vem som ska köra när och hur, yadayada.. så är vi äntligen på plats! Jag och Vision kommer att vara hos Svante Johansson och Nina Sturesson på fina Torstorps Gård i 3 veckor framöver.

Vision fann sig väldigt snabbt i sin (stora!) box och verkar trivas. Hon var väldigt skeptisk och lite orolig imorse när vi skulle åka, men nu verkar hon nöjd och det är huvudsaken :) Tror att det kommer bli bra! 3 träningsveckor att bara fokusera på våra svagheter, höja vår lägstanivå och tränatränaträna. Att dessutom få göra det i så fin miljö med duktiga tränare och ryttare är ju bara drömmen!

Vi var uppe tidigt imorse för att hinna med allt innan mammas flyg hem gick, men nu är iallafall allt inpackat och färdigt. Vision ska joggas lite, och sedan taggar jag om för praktik!

Likes

Comments

Idag måste jag ta en riktig sån där produktiv dag - ringa samtal, plugga och strukturera. Jag har legat på latsidan hela helgen, men nu är det dags att ta tillbaka kontrollen! Mamma kommer hit om bara någon dag, jag ska tävla i Halmstad till helgen och så ska vi installera oss för 3 veckors praktik. Jag ser fram emot det så himla mycket! Kommer bli fantastiskt roligt att få åka med mamma på tävling igen, och jag tror att praktiken kan erbjuda mycket utveckling för både mig och Vision.

Vision fick galoppera ur sig lite igår, hon var hur nöjd som helst men bokstavligen bubblade av energi! Blir ett liknande pass för henne idag igen. Eftersom att hon vaccinerades förra veckan fick hon ett par dagar då hon inte gjorde så mycket, hon fick inte bli svettig så jag aktiverade henne mest bara. Efter det är hon lite väl het på gröten.. Så att tömma ur överskottet och sedan fokusera på markarbetet innan tävlingen blir nog bra! Hon har känts väldigt fräsch, och jag är suuupertaggad inför helgen. Jag ska bara lyckas hålla nerverna i styr också ;)

Likes

Comments

​Igår var det Göteborg och horse show, idag har jag mockat skit i gummistövlar, spöregn och lera. Det är nog ändå kontrasterna som gör det, måste jag säga. Oavsett om det handlar om stora, flashiga tävlingar eller att mocka hagar i spöregn, om du är världens bästa ryttare eller bara en vanlig hobbyryttare, så bottnar allt i kärleken till hästarna och sporten. 

Scandinavium är verkligen m-a-g-i-s-k-t. När hela Scandinavium rider med Rolf-Göran Bengtsson, eller sjunger nationalsången och firar Irma Karlssons seger. Att få se Marcus Ehning värma upp och sedan gå in och leverera lika bra och snyggt som alltid, att få träffa Malin Baryard och se henne rida hem vinsten, samt många många andra ryttare i världseliten - det var precis den motivationskick jag behövde! Scandinavium är och kommer alltid att var en stor dröm. Det är något alldeles extra. ​Jag har massor med bilder och filmer från backstage vid stallen och framhoppningen, men det får vänta​. Nu -> sova.

Likes

Comments

#tbt februari förra året.

För över ett år sedan var jag jättenöjd med det här ridpasset. Tur att utvecklingen går framåt! Här hade jag haft Vision i ca 4-5 månader. Hon var omusklad, oridbar och drog runt banorna med mig hängandes i tyglen och bromsen, mer eller mindre.

Jag glömmer så lätt bort hur mycket som egentligen har hänt. Jag är hela tiden påväg mot nästa mål, och det gör nog att jag glömmer bort att uppskatta resan på vägen dit lite. Är så såå sååå glad över att ha människor som står bakom mig och stöttar mig. Att ha någon som säger "jag tror på dig!" när jag själv knappt vågar göra det, det är guld. Ni är fantastiska.

Likes

Comments

Idag fick Vision hoppa bana hos Sven. Ett genrep inför Halmstad nästa vecka! Den här hästen är väldigt speciell på många sätt. Det är en häst du måste förstå, Vision är så känslig både ridmässigt och mentalt. Jag har haft henne i mer än ett år nu, och jag lär mig fortfarande något nytt om henne hela tiden.

Hon började med att vara lite spänd och ligga på bromsen, så fokuserade bara på att få henne fram för skänkeln och avspänd när jag red fram. Trodde att vi skulle få kämpa lite idag, men hon gjorde verkligen en helomvändning! Hon var riktigt fin när vi började hoppa och gjorde två bra rundor. Det är så roligt att träna för Sven igen, och nu ser jag verkligen fram emot tävlingen nästa helg! Fram tills dess ska hon bara markarbetas och ridas ut. Jag tror att det är bra att inte hoppa henne för mycket, utan mest bara checka av henne innan tävling. Jag vill hålla henne laddad, men samtidigt inte för laddad. En svår balansgång.

Likes

Comments

Min stressnivå at the moment. Jag har så fruktansvärt mycket att hinna med denna vecka, med två prov imorgon, visa häst vid hand på torsdag samt 6 (!!) uppgifter som ska lämnas in. Det här med sömn kan jag ju kyssa goodbye iallafall.. men det kommer vara så värt det när jag väl är färdig, och sedan har 4 veckor på mig att bara ta det lugnt och slippa tänka på skolan.

På lördag får jag iallafall en day off, och byter ut skolarbetet mot en hel dag på Göteborg Horse Show! Vår skola samarbetar nämligen med SJ och IM (Individuell Människohjälp) i ett projekt som kallas för "Min nya vän". Egentligen skulle jag inte ha gått på GHS i år, men jag hade turen att få följa med på det här projektet! Jag och ytterligare ett par tjejer från skolan kommer att tillsammans med unga flyktingar få spendera hela dagen på GHS, backstage i stallet, titta på tävlingarna och såklart gå på mässan. Syftet är kort och gott att ge dem ett bra välkomnande och minska kontaktlösheten mellan flyktingar och svenskar.

Ser så fram emot detta! Jag har aldrig varit backstage, så det ska bli kul att se hur det funkar där. Tänk att någon gång få rida in på Scandinaviums häftiga arena? Vilken dröm! Atmosfären går verkligen att TA på, även om man bara sitter på läktaren.

Likes

Comments