Ölandsveckan - Reseguide

Vi kom hem från Öland i fredags kväll, så vi har varit hemma i 5 heldagar. Tiden går så fruktansvärt fort, idag är det redan onsdag och sista (!!) dagen på sommarlovet. I ett äldre inlägg skrev jag att jag skulle skriva som en liten sammanfattning av vår vecka på Öland. Jag ska verkligen inte skriva det som någon skoluppgift, men jag tänker att det kan vara roligt för mig att kolla tillbaka på, och det kan vara bra för er som kanske ska besöka Öland att läsa om hur vi hade det och vad vi gjorde osv.

Om ni åker till Öland så rekommenderar jag att prova på campinglivet. Jag har campat varje sommar i hur många år som helst och jag älskar det! Det finns så många fina campingar runt om på hela ön, där man kan ha tält, husbil, husvagn och på många campingar går det även att hyra stugor. Enda nackdelen med camping är att det blir en ganska dyr semester, men förutom de så är campinglivet verkligen något att rekommendera från min sida, speciellt till barnfamiljer. För er som inte är vana att campa eller inte tycker att det känns lockande så kan ni göra som vi gjorde i år - hyra en stuga. Vi hyrde en liten stuga på 35 kvadratmeter som låg mitt emellan Lundegård och Klinta camping, med gångavstånd till båda. Stugan vi bodde i var så mysig, hann bli förälskad i den lilla stugan under veckan vi spenderade där. Vi bodde inte i någon stugby, utan hade hyrt av ett par som ägde några, kanske 3-4, stugor som låg på deras tomt. Alldeles perfekt för oss!

Öland har massor med olika sevärdheter, jag skulle säga att det finns något för alla. Jag har ju skrivit och lagt upp bilder på alla ställen och sevärdheter som vi besökte under veckan, ni hittar alla inlägg längre ner. Vi ville ha en semester där vi både fick göra och se saker, men också där vi kunde ta det lugnt och bara vara. Det fick vi också! Dagarna började oftast med att vi besökte något ställe tidigare på dagen och var sedan tillbaka i stugan vid 13, 14 eller 15 på eftermiddagen. Vilket var skönt, vi fick se de vi ville men fick ändå tid att "ha semester". Om ni ska åka till Öland men inte är intresserade av en massa sevärdheter så finns det andra saker att göra. Men jag hade i alla fall tänkt dela med mig av en del platser och sevärdheter som kan vara kul att besöka om man åker till Öland.

Bilderna ovan är från våran första heldag. Vi bestämde oss för att sätta oss i bilden och köra tills vi hittade ett ställe att stanna på och göra något. Vi hade alltså inga planer och inga förväntningar på vad vi skulle se eller göra. Men vi hamnade på en sorts stenstrand där det fanns stora raukar, och dessutom kunde man se den Blå Jungfrun för stranden vi befann oss på! Både raukar och Blå Jungfrun är saker som jag hade läst om när jag letade sevärdheter och som jag vet att många turister kommer för att se.

Ölands karamellkokeri är en sevärdhet som är ganska känd på Öland, och jag tror att många barn skulle tycka om att besöka detta ställe! Jag hade besökt karamellkokeriet tidigare, men denna gången var det min syster som ville åka dit. Dit kan man åka om man vill köpa karameller, se hur karamellerna tillverkas eller om man bara vill ta en vanlig fika.

Det är svårt att välja ut bara två bilder, för denna plats är så otroligt vacker och ett måste att åka till om man är på Öland. Ni har nog listat ut att bilderna är tagna från Solliden. Det är på Sollidens slott som kungafamiljen brukar spendera sina somrar på, inte så dåligt va? Denna plats är så otroligt vacker, att bara befinna sig i denna park är, som min mamma brukar säga, balsam för själen. Underbart vackert!

Dessa bilder är tagna från Trollskogen. Vilket är en plats som jag aldrig tidigare besökt eller ens hört talas om tidigare. Det är i alla fall en stor skog som ligger på Ölands nordligaste udde. Det är verkligen en speciell skog! Ovanlig, men så fin. Charmig plats! Jag njöt av vartenda minut i denna skog.

Sist ut är inget mindre än Borgholms slott! Detta var också en plats som jag besökt tidigare, men eftersom jag har ett intresse för historia och gamla platser och föremål så uppskattade jag verkligen att åka dit igen. Det är en stor borg med fantastisk utsikt och en intressant historia. Även detta är en stor rekommendation från mig!

Jag måste också få visa några bilder från Ölands fantastiska natur, helt otrolig! Jag låter bilderna tala för sig själv.

Det var de som jag hade att bjuda på! Veckan på Öland var fantastisk och jag vill så gärna åka dit snart igen. Hoppas att någon kanske har fått lite hjälp eller tips!

Kram!

Gillar

Kommentarer