Header

Vad spelar det egentligen för roll vad dina ridkläder kostar? Rider du verkligen bättre för att dina byxor kostar 3000kr och har lite bling på rumpan? 


Alla märkeskläder har idag blivit alldeles för mkt. Det har nästan blivit en tävling om vem som har dyrast saker, vem som har snyggast kläder, eller vem som har flest Animo byxor...osv. Men vad spelar det egentligen för roll? Jag rider exakt likadant när jag har mina Charlies byxor för 500kr som när jag har mina Animo för 2000kr. Och när jag är lat rider jag i mjukisar men jag rider inte sämre för det. 

Ett tag ratade jag allt som inte hade ett dyrare märke, jag kollade ner på dom med "billiga" saker och undrade varför dom inte bryr sig om att schabraket är smutsigt på tävling. Jag ville bara ha Animo, Kingsland och alla dyra saker. Jag var sur över att jag inte hade lika dyra saker som personen som kom ridandes på sin dyra vältränade häst med näsan i vädret och visade inte någon som helst hänsyn till någon annan, förutom kompisen som hade exakt lika dyra och fina saker som h*n. Jag var avundsjuk på alla som, enligt mig då, hade det så bra med sina dyra märkessaker hit och dit. Dom hade det ju mkt bättre än mig. 

Men idag 2 år senare har jag insett vad fel jag hade, hur korkad jag var som trodde att folk med dyra saker hade det så mkt bättre än jag. 

Idag har jag saker jag önskat mig för 2 år sedan. Och jag är otroligt glad över dom sakerna jag har! Verkligen jätteglad! 

Jag har Animo byxor. DeNiro stövlar och en fin kavaj. Jag har FreeJump stigbyglar och En fin sadel. Jag har dyra fina saker, men även billigare lika fina saker. Och jag vill inte att folk ser annorlunda på mig oavsett vad jag använder för utrustning. För jag ser inte anledningen att se ner på någon som inte har "allt" och inte heller se illa på dom som har "allt". 

Fick höra den bästa kommentaren av en banbyggare en gång, den meningen ändrade mitt tänkande.
"Lägg pengar på en vettig sadel, lägg resten på träning!"
Tänker på denna meningen varje gång jag ska köpa något. För en vettig sadel som passar perfekt är betydligt mkt viktigare än att du har 3 par glittrande byxor! 


Och det är väl roligare att tävla högt i klasserna med din fina ponny än att fortfarande vara kvar i dom lägsta men ha flest Anna Scarpati schabrak? 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

idag var vi på Grevagården och "tävlade", Artur skötte sig utmärkt men fick tyvärr ett retligt pet pga ryttarmiss... Men efter en helt usel framridning är jag super nöjd! Vi skulle startat två klasser men strök oss från andra då jag knappt kunde stå upp för mina fötter gjorde så ont efter att jag varit så kall!

Men det var en trevlig tävling och det är så roligt att få höra så goda kommentarer från människor runt omkring! En funktionär kom fram och tyckte Artur var jättefin, då blir man glad💗

här kommer en film!

https://m.youtube.com/watch?v=Cqy0typUdJM

Likes

Comments

Nu har jag tänkt att skriva lite om min utrustning! Denna gång blir det Hjälm Och Väst!

Hoppas ni uppskattar det :)

Hjälm:

Jag använder två hjälmar, en "slit och släng" hjälm och en lite finare hjälm! Som vardagshjälm använder jag en Lami Cell Master hjälm, tycker egentligen inte om den då den inte passar 100% och ska jag vara ärlig tycker jag just denna inte är så fin....

Min "fina" hjälm använder jag bara till tävling och träning! Det är en John Whitaker hjälm. Svart sammet och ja en liten atograf i bak! Tycker denna är snygg, stilren och passar till allt! Sitter bra är bekväm, de blir dock väldigt varm på sommaren... Men annars älskar jag den.
tyvärr är denna inte godkänd nästa år (2017) och därför letar jag redan nu efter något nytt att köpa senare i år! Blir antagligen en Charles Owen igen, det är Charles Owen som gjort denna hjälm! Men kanske en annan modell! Eller en Kep.. :)


Väst:

Jag har en RaceSafe väst strl Child M svart. Älskar dom västarna och kommer aldrig köpa något annat! Stilrena och passar till allt, sköna osv! Jag behöver dock en ny då min är för kort...men kan inte ha en storlek större för den är för stor :/


​det var ett par saker! Vill ni veta mer? Kommentera gärna ett förlag :) 

Likes

Comments

Igår var jag och mamma hos Ann-Sofie och hopptränade, Artur var jättefin och väldigt glad över att få hoppa igen!

Vi började med lite övergångar från skritt till trav osv. Sen trav till galopp. Han tycker det är jobbigt att jobba och verkligen sätta sig på bakbenen i avsaktningarna men han blev bättre och bättre för varje försök!

Sen skulle vi hoppa studs, det var 5 st hinder. Första gången la vi ner alla jättelågt och han ville först inte gå över första, men andra gången trava han över första och en till sen tyckte han nästa var otäck, men tredje gången kom han igenom hela! Sen hoppade han igenom hela utan problem!

Vi hoppade även en linje med hinder 3 galoppsprång upphöjd bom och 3 galoppsprång hinder! Han har stor galopp och lite svårt att sätta sig på bakbenen så det blev lite trångt när han drog iväg lite för mkt. Men det blev bättre sen! Vi hoppade inte så högt då det var första hoppträningen efter vilan!


Likes

Comments

igår var det träning för Esther! Eftersom det var första gången hoppade vi lågt och enkla övningar. Det gick bra för mig och Artur men han blev väldigt trött i kroppen då han inte är så stark än!

Vi hoppade en liten kombination och galopperade på volt med tre lite upphöjda bommar. Och en linje där det skulle vara 5-6 galoppsprång. Jag valde att gå på 5 för att få ett bra flyt! I början vad han lite spänd och gjorde något överdrivet hopp men sen klev han bara över för att det var så lågt!

Han kändes iaf bra och slappnade av ganska fort och det var det viktigaste! Nästa gång hoppas jag vi kan vara ute...🙈

Likes

Comments

har inget nytt att skriva om, så då tänkte jag berätta lite om Sven!

Sven är 1 år och jag såg honom för första gången när han var någon dag gammal! Sen såg jag honom varje dag. Han är otroligt kelen och ska alltid sova i knät. Men han är även bra på att bitas.. Han är duktig på att jaga! Det har varit allt ifrån sländor till skator/kajor, alla levande...

Han blir nästan alltid fotad av mig eftersom han lyckas göra så roliga saker och är väldigt söt!!

Här kommer en liten bildbomb...


Alla bilderna är tagna av mig! 

Likes

Comments

Idag var vi iväg på P&J med Artur. Han var jätteduktig hela tiden och var väldigt lugn när vi gjorde iordning honom. Det var lite rörigt med framridning och sånt men det blev bra ändå! Vi var anmälda till 70cm och 80cm eftersom det var första gången han och jag var ute tillsammans! Vi hoppade iaf 70 felfritt och han var så stadig och fin. Han var lugn och rusade inte alls mot hindren och därför fick vi  ett bra flyt genom hela banan. 


Eftersom han gick så bra i 70 strök vi oss från 80 så han inte blev helt slut! Vi ville bara göra det enkelt för honom så han inte tycker det är för jobbigt! Nu ska vi träna vidare så han blir starkare och får lite bättre kondis. 

Likes

Comments

Idag så var det markarbetesträning nere på ridskolan! Jag rider special lektion tillsammans med en annan tjej som är jättetrevlig!! Det var första gången Artur var där nere så han skrek ett par gånger och var lite nervös men han lugnade snabbt ner sig. Vi tränade lydnad med bommar och slalom m.m. Vi fick rida en liten bana med slalom först sen galoppera över ett par bommar. Och sen skulle vi göra halt mellan två små grindar och fatta galopp och rida emellan två bommar. Vi gjorde lite halter över bommar och galoppombyten över bommar! Artur var jätteduktig och var så avslappnad på slutet och kunde stretcha bra i traven! 


Är iaf väldigt nöjd med dagens träning! :) 


Likes

Comments

​idag var det första dagen i skolan och eftersom jag nu börjat 8:an vet jag att jag har ett ganska jobbigt år framför mig. Jag har ganska lätt för mig i skolan men brukar alltid flumma lite och tänka på annat som då slutar med att sista sidan i skrivhäftet är fullt med en massa glada sträckhästar... I min klass är vi 18 st och jag trivs väldigt bra. 

Efter skolan åkte jag och mamma iväg med Artur för att hoppa lite! Vi åkte till en som har en bana uppe så man kan hoppa själv. När jag red fram red jag runt bland hindren och visade honom lite saker så han inte skulle bli helt chockad sen! Ha var jättefin under den tiden. Sen började jag skutta över ett kryss ett par gånger i trav och en gång i galopp. Sen la mamma upp det till ett litet räcke och så hoppade jag ett par gånger! Vi hoppade en bana med 9 hinder och hindren låg på 60-85 ungefär. Han ska inte hoppa för högt. Vi skuttade runt banan en gång helt felfritt. Några språng blev lite knasiga men mest superbra språng! 

Om någon månad ska vi debutera tävling! Ska bli så spännande! C:

Godnatt!

Likes

Comments

​Hej på Er!

Nu har jag startat upp ännu en blogg, men denna ska jag uppdatera dagligen (hoppas jag)! Designen är inte klar än då jag ville starta så fort som möjligt och hade inte tid att fixa så petigt... Men jag hoppas att ni kommer tycka om bloggen och vilja hälsa på ibland.

Eftersom skolan börjar imorgon så kommer ni säkert få läsa lite om hur det är i skolan också... :) 

Godnatt!

Likes

Comments