Lätt att följa sina drömmar?

Är det lätt att följa sina drömmar? Nej, det är de faktiskt inte! Varför? På grund av självförtroende, stöd, skam, människor som dömmer och trycker ner än.

Brukar jag bry mig om sånt? Nej. Gör jag de när de kommer till att starta med youtube? Ja lite. Är det de största problemet? Nej.

Mitt problem just nu de är att de kostar så otroligt mycket pengar. Om jag ska börja med youtube så måste jag köpa en kamera (som har bra kvalité osv) en mikrofon så man hör någonting, ett stativ, minst en studio lampa så man ser nånting, minneskort, en jävla dator som är bra så jag kan redigera på den utan att få psykbryt och sutta allting i marken för att de går för långsamt. Försäkring på kameran och datorn. Ja det blir dyrt för lilla mig som går i skolan, inte har något jobb och lever på 2000kr i månaden🙃

Så det där med att följa sina drömmar är inte så himla lätt på flera sätt! Jag kommer nog aldrig lyckas börja med youtube.


Jag har nyss insätt att de inte alls är så dyrt att resa. Jag trodde seriöst typ att en flygresa kostade 20 000 men asså de är ju billigt! Mamma och pappa har alltid sagt att de är jättedyrt att åka till Australien, asså ja de är klart att det blir dyrt och man ska betala för en hel familj men om man betalar sin egen flygbiljett och sånt där så är det ju ganska billigt!

Tänk liksom om man skaffar ett jobb, betalar flyget redan nu. Sen är det ju bara att spara så mycket av pengarna man kan tills man ska resa så har man ju liksom flera 1000kr att shoppa för och liksom äta och leva för där!

Jag mår inge bra:(

Jag har haft JÄTTE mycket problem med huvudvärk. Det började för 4 veckor sen, då jag vaknade upp med värsta huvudvärken, det gjorde så ont. Jag åt Ipren men det hjälpte inte. Jag kunde inte göra någonting! Jag låg bara i soffan hela dagen och led.
Dagen efter var det mycket mildare men de har hållit i sig mer eller mindre under dessa 4 veckor. Vissa dagar är bättre och vissa är sämre. Jag var till vårdcentralen för 2 veckor sen (tror jag de var) men det var liksom inget speciellt de sa bara att de var något virus. Idag är de nästan lika illa som första dagen så jag är hemma från skolan och har en bokad tid hos vårdcentralen imorgon igen, denna gång ska de ta blodprov så de kan kolla mina blodvärden och vitaminer osv.

Till lite mer positiva saker! Igår lagade jag och Jonte mat. Är det bara jag som tycker att det är jättesatisfying att kolla på när kaos liksom blir till rent? Jag älskar det!

Jag har börjat lyssna på Anty och Paris podd ”i ärlighetens namn” den är så bra! Asså de är så roliga. Om ni ser mig ute och skrattar eller ler från ingenstans är de för att jag lyssnar på deras podd, inget annat!😂

Jag fyller ju 18 om ca ett halv år. Mitt abonnemang går ut då, så det är dax att byta mobil. Jag vill ha ”IPhone XS MAX” i guld! Den är ju dyr men asså det är ju 110% värt de asså verkligen värt de. Jag har hört så mycket bra om iPhone X och XS, jag vill ju ha XS max för att de är ju en plus. Jag har iPhone 7 Plus nu. Jag ÄLSKAR att ha en stor telefon alltså jag skulle aldrig kunna gå tillbaka till en liten mobil igen, nej nej plus/max ska de vara!

Jag kommer inte blogga varje dag längre föresten, tävlingen jag sa att jag var med på skulle man anmält sig till för typ 2 veckor sen så jag går tillbaka till att bara lägga ut när jag har mycket att berätta!

Ha de bra!

IDA MÄKELÄ

  • Nära Köpmangatan , Kumla

Gillar

Kommentarer