Äntligen söndag

Problem med gammelfarmor, stress, allhelgonadagen, fars dag och 1 år..... första saken först!


Min gammelfarmor är världens bästa men vi har lite problem med henne, allt började för 6 år sedan när hon skulle flytta från ett hus till en lägenhet. Hon är gammal så hennes kropp och sinne klarade inte av de, hon blev helt knäpp och trodde att vi i släkten kom hem till henne och snodde saker, hon var väldigt aggressiv och litade inte på oss. Hon ”flydde” från sina problem som egentligen bara var i hennes huvud och flyttade tillbaka till Finland, där hon föddes och växte upp. Sedan hade inte jag någon kontakt med henne förrän förra året, just för att hon bara pratar finska och inte kan svenska. Förra året följde jag och min syster med min faster och mina kusiner till Finland över en vecka och hälsade på henne. När vi var där så sa min gammelfarmor att hon ville flytta tillbaka till Sverige, för att hon inte ville dö ensam och ville ha sin grav i Sverige. Vi började gråta när hon sa de.... tiden gick och några månader senare hjälpte farmor och farfar henne att flytta tillbaka men hon samarbetade inte. Hon ville inte och fick för sig att de ville döda henne påväg till Sverige. Hon flyttade in i ett ålderdomshem i Pålsboda, där personalen kommer in och ger henne mat och hjälper till lite. Men såklart så blev hon knäpp efter flytten igen. Nu håller hon på och rymmer därifrån och för några veckor sen ramlade hon och slog sig rejält. Hon tror också att vi i släkten försöker döda henne igen och att min faster försöker gasa ihjäl henne genom diskhon och fönstren och allt möjligt. Jävla demens, de värsta är att man vet att hon inte kommer bli bättre.

Stress..... det är väldigt mycket i skolan, på praktiken, ha kontakt med vänner, träffa familjen och killen, och med våra bilar???

Jag känner att jag har för mycket press på mig. Allt är bara jobbigt just nu.

För någon månad sen fick jag reda på att mamma hade köpt en ny bil från ingenstans? Jag fattade inte varför men sen fick jag reda på att någon tydligen gjort inbrott i våran förra bil?

På allhelgonadagen var vi och hälsade på mormor❣️

Jag var 7 år när min mormor dog, hon dog av lungcancer och hade de jättetufft. Hon hade aldrig rökt eller liknande. Vad är de man säger? Man tar alltid den finaste blomman.

I tisdags när jag övningskörde med morfar berättade han en sak för mig. Min mormor blev påkörd någongång under 90-talet, det var vinter och hon hamnade under bilen och drogs med tills bilen krockade med en lastbil (om jag förstod de rätt) när sjukhuset ringde morfar, var han på jobbet 2 timmar ifrån sjukhuset och min mamma och morbror var i skolan. Detta hände tydligen vid ett övergångsställ jag går över i princip varje dag när jag är hos min kille. De fanns inte där då när min mormor blev påkörd, utan kom dit efteråt så hon kallade de tydligen sitt övergångsställ. När mormor och morfar gifte sig var det första gången, efter bilolyckan, som mormor gick utan kryckor. Hon behövde de egentligen men hon vägrade. Hon var väldigt stark, min mormor❤️

Fars dag och 1 år hör faktiskt ihop.

Idag är det fars dag! Eftersom jag inte är hemma hos min pappa så fick han sin present i torsdags kväll. Han förstod först inte vad jag höll på med, men han blev jätteglad. Han fick ett doftljus som luktade jättegott och på det stod de ”världens bästa pappa” på.

1 år!!! Idag på fars dag, har jag och min kille Jonte varit tillsammans i 1 helt år. Det är helt sjukt vad tiden har gått fort!!❤️ jag är så kär❣️❣️

Ha de gott! 😘

IDA MÄKELÄ

  • Nära Klockarbacken , Kumla

Gillar

Kommentarer