Viktnedgång, LCHF, Recept

Okej, nu är det dag 3. Jag känner mig ganska lugn, jag håller mig på frukost, lunch och middag utan att spåra ur. Än så länge känns det som att det kommer gå vägen. Dock har jag ju hela tiden i tanken att jag faktiskt HAR hoppat av alla de andra 736292 gångerna jag bestämt mig för att gå ner i vikt. Men jag är mer motiverad nu. Den här gången SKA jag klara det.

Lchf mat behöver inte vara enformig och tråkig. Många tror att man bara äter sallad, kött och bea.. Varje dag. Igår till middag ville jag äta fisk. Stekte varsin bit torskrygg, brynte smör till en härlig nötig smak, stekte sparris och kokade ägg, lade upp allt lite snyggt och alla var nöjda och mätta.

Likes

Comments

Övervikt, LCHF, Viktnedgång

Det är svårt att veta hur jag ska formulera mig, men jag tänker berätta lite kortfattat.

Jag är 26 år gammal, mamma till en underbar liten tjej på snart 2 år. I helgen bestämde jag mig, nu får det vara nog, nu räcker det! När jag var ca 18-20 år började jag gå upp i vikt. Innan dess var jag normalviktig, och brukade ligga på 50-55 kilo till mina 160 cm. Jag har alltid älskat mat, jag har älskat att planera maten, gå och handla maten, tillreda maten och äta maten. Problemet har väl bland annat varit att jag aldrig har haft några gränser när det gäller mat, och självklart sötsaker. Jag har kunnat äta så mycket mat att folk vid bordet tillslut stirrat gapande och undrat hur jag får plats med allt. Första gången jag minns att det hände var jag 16 eller 17 år, och personen som stannade upp och bara tittade var en kompis pappa, som var stor och överviktig, och kunde äta massor. Tydligen kunde jag äta mer, fast jag var ganska liten. Jag kände helt enkelt inte någon mättnad, och dessutom kände jag inte när det räckte. Var maten god, ja, då fortsatte jag äta ett tag till. Någonstans vid 18 års ålder gick jag helt plötsligt upp 17 kilo på 3 månader utan någon speciell förändring i mitt liv. Då bestämde jag mig för att börja banta. I bland har jag gått ner 10 kilo. Ibland 16 kilo.Jag har dock alltid gått upp allt igen, allt plus lite till. När jag var gravid och skrev in mig på MVC vägde jag 79 kilo. Vid sista invägningen 101. Nu, snart 2 år efter förlossningen väger jag 97 kilo. 97 kilo, som är helt pga mig själv, jag har överätit mat, missbrukat mat och socker. Det här jävla sockret. Jag är som en alkoholist med sin alkohol när det kommer till sockret. Socker är min drog. Hemskt men sant. Men, hur som helst. Nu får det vara nog, jag var för att skaffa p-piller igår, de kunde inte skriva ut det till mig för jag har för mycket övervikt. Jag måste gå till en gynekolog eller läkare. Det kändes helt sjukt. att det ska gå så långt.. Så min förändring nu är att börja leva ett kolhydratsfritt liv. Jag kommer inte ha några "fuskdagar" som alla tydligen tycker är jättebra för att man inte ska tröttna, nej, äter jag en enda smula socker är jag igångtriggad, och jag kan lova dig att jag åker till närmsta pizzeria, drar en hel calzone själv, dricker en 1,5 liters cola och köper ett paket glass, ett fyrpack vaniljbullar, och en prinsesstårtbit på vägen hem och under den här tiden har jag hunnit planera vad nästa sak jag ska äta är. Jag kommer inte att äta några sötningsmedel, jag går igång lika lätt på det. Jag kommer att äta mitt fett rätt, och inte överäta protein. Jag vet inte hur aktiv min uppdatering kommer vara. Jag börjar nytt jobb på måndag efter en lång semester, men jag ska göra så gott jag kan. 

Likes

Comments