Header

Backpacking 2018

30-dagar i Thailand har nu passerat??? Hur sjukt att tiden gått så snabbt! Vi har haft så roligt och härligt verkligen men idag går vårt visum ut så nu lämnar vi detta land för att fortsätta vår resa i Malaysia.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Backpacking 2018

Imorse vaknade vi rätt tidigt, runt 9, trots att vi var ute med dom där snubbarna dagen igår. Vi gick iaf och åt vårrullar och sedan låg vi på stranden hela förmiddagen.

Runt ett gick vi tillbaka till centrum och åt pad thai och denna goda grej! Sedan låg vi på Pattaya Beach resten av dagen.

Likes

Comments

Backpacking 2018

Dags för ett litet inlägg från utflykten! Vi började KU som sagt dagen med dessa mojitos, dom var okejiga, väldigt starka heheh.

Sedan bar det iväg med longtailbåten, var tre italienare och en kille från London som vi for med. Först stannade vi och snorklade på ett ställe, HUR underbart är det inte att snorkla??? Som en egen liten värld där under ytan haha. Sedan for vi vidare till en liten strand som vi simmade iland till. Var helt folktomt och seriöst den finaste stranden jag sett i hela mitt liv!!!!! Kändes lite som vi var med i filmen the beach hahah.
Efter det åkte vi till en strand full med apor. Livrädd för dom där varelserna. Men pojkarna vi va med blev som apor själva när vi va där och hoppade runt med aporna haha.

På stränderna hittade vi även många små krabbor och fina grejer.

Vi for och snorklade på ett till ställe, finaste stället vi snorklat på! Vet inte hur länge vi simmade runt sär bland korallreven, sjöstjärnorna och dom fina små fiskarna. Snorklade runt med Londonkillen och han visade mig massor med fina små fiskar och grejer haha.
Efter den snorklingen for vi till en liten ö där vi klättrade runt ett tag.

Sist men inte minst tittade vi när solen gick ner. Förstår inte hur det kan va så fint och fridfullt att sitta och titta när solen går ner.
Vi hade iaf en toppendag och är glada att vi följde med dom på utflykten!

Likes

Comments

Backpacking 2018

Denna dag började med mojitos på Sunrise Beach. Några snubbar tyckte vi var överroliga med vårt fotande så dom bestämde sig helt enkelt för att bjuda med oss på en heldagsutflykt runt massa öar! Kommer mer bilder och så när jag har tid.

Likes

Comments

Backpacking 2018

Framme på Koh Lipe! Minsta lilla ön, men hur mysig som helst! Vi kom fram runt tre (äääälskar att alla båtar blir ca 1h sen???). När vi kom fram så letade vi åt vårt hostel och det hade tydligen blivit något fel med vår bokning så vi fick inte plats i sovsalen så dom gav oss ett eget rum!!!! LYCKAN. Vi har sängar (slipper sova på golv i träkkojor), det är inga myror i sängarna eller ödlor här vad vi ser (har inte hänt en enda gång). OCH vi har en egen toa som kan spola och tvål och allt!!
När vi checkat in så gick vi iaf och åt pad thai och sedan gick vi till tre olika stränder för att kolla runt lite grann. Hann även med en sväng på gågatan på denna ö. Dom säljer vår älskade glass här!!! Så vi kommer bli ruinerade...

Likes

Comments

Backpacking 2018

Sista kvällen köpte vi pad thai på bääästa street food-ståndet. Sedan satte vi oss och tittade på solnedgången som va mycket vacker. Kan det finnas nåt bättre än att sitta på stranden och titta på solnedgångar?????
När vi sen skulle gå hem så gick vi förbi 7-eleven, lyxade och köpte strutglassar för hela 6kr hehe. Nu ikväll blire bara lugnt, ska titta på serie (måste ju passa på då detta är första boendet som har bra wi-fi). Men annars ska vi inte göra mycket, sova så vi är pigga till resan vidare imorgon.

Likes

Comments

Backpacking 2018

Söndag och sista dagen på denna paradisö. På förmiddagen låg vi bara på stranden innan vi gick till vårt stammisställe för vårrullar <3.

Efter lunchen gick vi nån km i dödens värme för att besöka ett center där dom tar han om gatuhundar och katter för att sedan adoptera bort dom. Tror katterna hade det väldigt bra där och vi satt och gosade med de små kattungarna en lång stund innan vi gick hem igen. Därefter låg vi bara på stranden och nu har vi precis kommit hem till vår lilla koja. Vi tänker vila nån timme från solen innan vi beger oss ut för att ära middag.

Likes

Comments

Backpacking 2018

På denna ö lever vi verkligen moppe-livet till fullo. Och som vi älskar det!!! Är såå kul att köra omkring och upptäcka fina platser. Idag hade vi som mål att hitta mysiga små stränder. Försa stranden blev den på bilden ovan, folktom, fin strand och varmt i havet, kan ju inte bli bättre! Där låg vi hela förmiddagen innan vi körde vidare. Stannade vid mysiga små kojor och åt lunch. Lunchen får 5 av 5!!!!

Efter lunchen körde vi och hittade ännu en tom, underbar strand!!!! Är liiiivet verkligen att ligga i havet och ha det bra. När klockan var runt tre körde vi hem och sedan for vi till en matmarknad som vi nyss kommit hem från. Vi köpte 7 våfflor hehhehe och varsin potatisgrej, våfflorna kostade endast ca 2kr och var hur goda som helst! Så värt!! Nu senare ikväll har vi inga större planer, ska ligga och vila en stund och sedan gå och köpa pad thai som vanligt hehe.

Likes

Comments

Backpacking 2018

Imorse klev vi upp och hyrde moppe!! Innan vi for iväg köpte vi frukt som vi skulle ha till lunch. Första stoppet blev en nationalpark, hur fint som helst där men värmen var brutaaaal så vi tänkte lägga oss i skuggan och äta vår lunch... innan vi hann det så kom en apa och öppnade beas väska och tog alla våra bananer hahah. Vi blev livrädda för apan som såg ut som ett skrikande monster så vi flydde illa kvickt.

Vi for till en annan strand som var toppen. Där kunde vi i lugn och ro äta våra mangos och sen ligga i havet, så härligt. Därefter for vi och gick i djungeln till ett vattenfall och eftermiddagen avslutades med att dricka ur kokosnötter på ännu en ny strand.
Nu under kvällen for vi till gamla stan men på hemvägen fick vi slut på bränsle så vi blev tvungna att styra moppen haha. Inte nog med det så blev vi attackerade av en gås?? Men vi tog oss iaf hem tillslut!

Likes

Comments

Backpacking 2018

Idag har vi tagit det väldigt lugnt, värmen har varit sjuuuuuk. På morgonen gick vi iaf till en strand en km bort och hängde där på förmiddagen. Tog en paus runt ett och gick och åt pad thai samt vilade oss i skuggan ett tag. Resten av dagen bestod av häng i havet pga för varmt för att sola på stranden. Så vi låg och guppade i se små vågorna hela eftermiddagen. Nu under kvällen har vi endast duschat och ätit pad thai från ett streetfood-stånd och nu tänker vi chilla och kolla på serier. Första gången vi haft nog bra internet för det!!

Likes

Comments