Header

Boktips!

Även denna bok är uppdelad som delar. Därför skriver jag vad första "delen" handlar om. Det är så mycket mer som händer!


Stockholm psycho Del 1


Hur långt kan man gå för vänskaps skull? Karins monotona liv får ett abrupt slut när hon väcks tidigt på morgonen av Viktorias desperata telefonsamtal. Något fasansfullt har hänt. Det ligger en död man i Viktorias säng och nu ber hennes bästa vän om hjälpa att göra sig av med kroppen. Men vilka motiv har Viktoria egentligen? Av en slump blir Karins gamla kollega Erik indragen i det hela.

Kroppen 'Du måste komma på en gång, det är så sjukt, det är så sjukt. Skit i allt, bara kom ' När Karin väcks tidigt på morgonen av Viktorias desperata telefonsamtal hör hon direkt att något fasansfullt har hänt.

'Nästa gång vi ses i arkivet, där ingen kan höra dig skrika.' Orden som fick Eriks hela tillvara att rasa. Nu, efter skilsmässan måste han ta tag i sitt liv för Oskars skull.


Författare: Anna Bågstam Ryltenius, uppläst utav Emma Peters

Kategori: SpänningsromanerMitt betyg: 10/10. Jag trodde jag redan läst bästa av bästa, men denna slog allt jag läst innan!! Rekommenderar skarpt! 😍Text och bild är lånad från Storytel!


#bokrecension #boktips #roman #spännande #spänning

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Icaibloggen intervjuar

1. Hur längesen är det du gick in väggen/ fick utmattningsyndrom?

Jag fick min utmattnings diagnos under hösten 2015


2. Vilka symtom fick du?

Det började med att jag kunde känna mig yr och allmänt stressad, jag kunde också glömma saker väldigt lätt. Jag fick ångest med tryck över bröstet, jag tappade väldigt mycket energi, jag orkade/hade inte lust till någonting och det gick så långt att jag inte vågade gå någonstans utan jag isolerade mig hemma istället.


3. Har du lidit av psykisk ohälsa innan? På vilket sätt?

Ja, jag fick panikångest 2003, jag utvecklade också en ätstörning under 2013 som jag fått behandling för och har även diagnosen GAD = Generaliserad ångest


4. Fick du hjälp från vården, isåfall vad och hjälpte det? Behövde du vara sjukskriven, isåfall hur länge?

När jag fick min första panikångest diagnos så blev jag först fel diagnostiserad vilket ledde till att jag inte klarade av skolgången, men tillslut så fick jag träffa en läkare som visste vad det handlade om och som hjälpte mig jätte mycket, framför allt så gav han mig en hel del verktyg som jag har haft mycket användning av även under senare år. Han hjälpte mig även att få träffa en skolpsykolog vilket i sin tur ledde till att jag kunde slutföra högstadiet. När jag utvecklade min ätstörning 2013 så var det tillslut jag själv som insåg vad som hände och tog tag i saken och ringde till en ätstörningsmottagning så att jag kunde få hjälp, och det upplevde jag väldigt positivt. Min utmattningsdepression fick jag under hösten 2015 och då gick jag en utbildning som jag verkligen längtat efter att komma in på, men jag har alltid haft en tendens att sätta väldigt höga krav på mig själv och jag ville verkligen visa att jag faktiskt klarade av utbildningen, vilket ledde till väldigt mycket stress och press och tillslut klarade jag inte av det längre utan kollapsade istället. Just där är jag väldigt lyckligt lottad eftersom att jag sedan innan redan hade en läkarkontakt på ätstörningsenheten som fångade upp detta och hjälpte mig att få behandling för detta, och den läkarkontakten har jag även idag vilket hjälper mig otroligt mkt! Det var även den läkaren som gav mig GAD diagnosen. Jag behövde inte vara sjukskriven år 2003 eller 2013, men när jag fick min utmattningsdepression år 2015 så blev jag heltids sjukskriven och är det fortfarande.


5. Hur mår du idag? Kan du känna dig annorlunda nu efter din krasch?

Idag så mår jag bättre än jag gjorde när jag fick min utmattning, jag kämpar fortfarande med min ångest och min psykiska ohälsa, och det går upp och ner från dag till dag, vissa dagar är bättre, andra sämre. En av skillnaderna som jag märkt av och som blivit annorlunda nu är att jag lätt kan bli stressad om det blir för mkt intryck runt omkring mig, till exempel om folk pratar i munnen på varandra eller om någon spelar hög musik och försöker prata samtidigt, det tycker jag är väldigt jobbigt! Jag upplever också att jag behöver ha lite mera struktur och rutiner nu än innan, förut så kunde jag vara mycket mer spontan och mina dagar kunde se väldigt olika ut, jag kunde ha dagar som verkligen var fullspäckade och jag tyckte bara att det var kul! Nu efter diagnosen så har jag inte samma energi längre och jag behöver därför planera mina dagar bättre, så istället för att kanske göra 5-6 saker per dag så kanske jag klarar av att göra 1-2 saker istället, och om jag pressar mig för mkt så blir det bakslag dagen efter istället.

Jag kan sakna spontaniteten som jag hade innan kraschen.


6. Har du några tips till andra som är på väg in i väggen eller är i den? Hur man kan ta hjälp eller göra själv.

Det enda viktiga tipset som jag skulle vilja ge är att försöka lyssna på sin kropp och vad den vill säga, försök att fånga upp tidiga varnings signaler, och det kan ju låta väldigt enkelt i sig, men jag vet av egen erfarenhet hur lätt det är att bara köra på och tänka att ”äsch, det löser sig” men tyvärr så är det inte alltid att det gör det. Så lyssna på kroppen och försök att bromsa innan det är för sent. Något som jag fortfarande har väldigt svårt för och som jag jobbar mkt med är att våga erkänna för mig själv att jag faktiskt inte är riktigt samma person nu som jag var innan utmattningen, vissa saker behöver jag göra annorlunda än vad jag gjort tidigare och vissa saker klarar jag inte av längre, som för min del så handlar det om att gå på konsert till exempel, och det är ju en stor sorg i sig, men jag försöker ändå tänka att ”okej, jag klarar det kanske inte just nu... men det behöver inte betyda att jag aldrig kommer klara av det” för vi vet ju aldrig hur morgondagen kommer att se ut? Och övning ger färdighet, så även om det känns övermäktigt just nu så kanske det känns bättre redan imorgon?

Och en sak som jag tycker är väldigt viktig! Våga be om hjälp! Jag vet att det kan vara väldigt svårt för det finns fortfarande väldigt mycket skam kring psykisk ohälsa, och att gå i terapi, men för mig så hjälpte det otroligt mycket att faktiskt få prata med någon som förstod mig och det blev en viktig ventil för mig att faktiskt få sätta ord på mina tankar som snurrar runt. Jag tror att det är viktigt att få ut tankarna, och kanske inte alltid i form av terapi utan till exempel en dagbok, måleri, poesi eller varför inte en blogg?

Jag själv bloggar och vill ni läsa lite mer om min resa så finns jag HÄR 😍


Tack fina Anjelicka för att du ville ställa upp på denna intervju. Jag är så glad att ha förmånen att ha fått en kontakt med dig och få ta del av din kamp kring psykisk ohälsa. Du är så sjukt stark och glöm aldrig att du är värdefull!! ❤

Likes

Comments

Veckans fråga!

Hur ser just ditt förhållande till mat ut?

Känner du bara att det är nödvändigt för att orka med livet, eller ger det dig ångest?

Hur ser ditt ätande ut? Äter du för lite, eller för mycket? Ja jag är nyfiken på allt!


Jag kommer själv senare i veckan skriva kring hur jag ser helt och hållet på mitt ätande.


Eftersom jag måste godkänna kommentarer, så skriv om ni vill vara anonyma, så publicerar jag ej er kommentar men svarar er hos er. ❤


Ha en underbar Tisdag kära läsare 😍


#veckansfråga

Likes

Comments

Veckans påstående

Dags att avslöja förra veckans påstående!


Det rätta svaret är:


3. Jag älskar att gå inne i akademibokhandeln


Finns det någon affär som har så mycket kunskap och text i en affär?? Där man också samtidigt kan köpa lite målar saker och saker till kontor. Älskar!! 😍Glöm inte kika in dessa fina människor som hade rätt:


@Psyketsbaksida

@charlottelinden

@Zahraajami

@Vägentillfriheten

Annie

Emma


Glöm inte att komma tillbaka på fredag då det är dags att gissa igen 😘😍#veckanspåstående

Likes

Comments

Veckans blogg!

Nominera den blogg du tycker är värd att vinna, det kan vara dig själv eller någon annan och ni får nominera flera.


söndag den 25/2 drar jag en vinnare random med hjälp av ett program som min it sambo fixat :D


Lycka till! ❤#veckansblogg

Likes

Comments

Veckans blogg!, Veckans påstående, Månadens hyllning

❕Ni glömmer väl inte att nominera veckans blogg? Vinnare dras ikväll! HÄR nominerar du 💻


❕Månadens hyllning är också igång, HÄR hyllar du en eller flera personer. 😍❤


❕Veckans påstående är igång tills imorgon, vill du gissa så gör du det HÄR#veckansblogg #veckanspåstående #månadenshyllning

Likes

Comments

Icaibloggen intervjuar

1. Hur längesen är det du gick in väggen/ fick utmattningsyndrom?

Det började så smått förra våren och förvärrades under sommaren. I november föll jag ihop ordentligt och var slutkörd.


2. Vilka symtom fick du?

Trötthet, nedstämdhet, ångest/panikångest, orkade ingenting, sömnlöshet, skakig.


3. Har du lidit av psykisk ohälsa innan? På vilket sätt?

Jag har haft depression förr & nära på att ta livet av mig.


4. Fick du hjälp från vården, isåfall vad och hjälpte det? Behövde du vara sjukskriven, isåfall hur länge?

Jag fick snabbt hjälp av vc. Kom till en fantastisk läkare som verkligen lyssnade på mig. Blev sjukskriven helt i två veckor och sedan var jag sjukskriven på halvtid i ca 1,5 månad. Jag började medicinering mot ångest & påbörjat sömnträning (vet inte vad metoden heter). Jag fick hjälp i sista minuten, för jag var på väg rakt in i väggen. Läkaren jag har nu har koll på mig & jag har återbesök en gång i månaden.


5. Hur mår du idag? Kan du känna dig annorlunda nu efter din krasch?

Jag mår lite bättre idag. Jag är lite mer stabil, mindre ångest & gråter inte mer. Jag är fortfarande trött med stor sömnstörning och lite slutkörd. Men har fått igång den hjälp jag kommer behöva.


6. Har du några tips till andra som är på väg in i väggen eller är i den? Hur man kan ta hjälp eller göra själv.

Om du känner att du är på väg in i väggen - DRA I HANDBROMSEN innan det är försent. Har du väl gått in i väggen är det svårare att ta sig ur. Lyssna på kroppens signaler, ignorera inte symtomen. Tillåt dig själv att få känna! Framförallt så måste du erkänna att du är utmattad!


Glöm inte kika in fina Manella på hennes blogg @manellacentio

Och hennes instagram manellacentio


Tusen tack för att du ville svara på dessa frågor, du är starkare än du tror! Du ska veta att jag är glad att du aldrig lyckades ta ditt liv, du är en värdefull människa glöm aldrig det! ❤#utbränd #utmattningssyndrom #blogg #intervju #psykiskohälsa

Likes

Comments

Vecka 6


Positiva:


1. Lyssnat på bra talböcker

2. Varit hos farmor och farfar med syrran, hennes lilla son och senare hennes sambo

3. Jag började förstå lite vad som rör sig inom mig, som gör att jag mår dåligt vissa gånger


Negativa:


1. Minnen börjar komma tillbaka

2. Känt mig osäker hur jag är som människa och vad för relationer jag har med andra, gör jag något fel?

3. Haft ångest som gjort att jag glömt saker med bloggen, inte för att det gör så mycket, men ångesten var jobbig.Vilka är dina 3 positiva och 3 negativa för veckan? Skriv i kommentera eller gör ett eget inlägg. Glöm dock inte tagga mig eller skriva till mig så jag får lösa era svar! :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vad anser ni om TV, datorspel eller mobilspel? Om ni spelar, vilket spelar ni helst? 📺💻📱


Kan vara kul att höra era svar, kanske man hittar något nytt spel? :D


Ha en underbar Tisdag finaste ni! ❤


#veckansfråga

Likes

Comments

Nominera den blogg du tycker är värd att vinna, det kan vara dig själv eller någon annan och ni får nominera flera.


söndag den 18/2 drar jag en vinnare random med hjälp av ett program som min it sambo fixat :D


Lycka till! ❤#veckansblogg

Likes

Comments

Jag kände att det var dags för 3 tips på youtubers som jag följer, röda tråden är inom psykisk ohälsa!

Skriv gärna om det är någon av dem som du inte tittat på! 😍


Först ut är "Psykmorsan"

Henne hittade jag när hon på facebook liveade hennes förlossning. Vilken kvinna, vilken kämpe, hur stark är hon inte?!

På denna kanalen, berättar hon öppet och ärligt om sin psykiska ohälsa, bland annat om diagnosen "borderline" och att samtidigt ha barn. Jag fastnade direkt! Hon är så unik, som alla är, men hon vågar vara sig själv fullt ut !! Så vacker kvinna! Kämpa på, hoppas du inte ger upp youtube, som en extra grej så länkar jag också till hennes instagram HÄR hittar ni henne! ❤


Näst ut är fina Molly! Alltså vilken glädjespridare! Här får man verkligen följa henne i lite mindre klipp. Hon är väldigt öppen kring sitt mående. För mig är hon verkligen stark kvinna, som inte låter hinder vara i vägen för henne hela tiden! Fortsätt som du gör! Jag älskar din kanal! ❤


Sist men inte minst, denna är en kämpe, vilken kamp hon har! Jag har följt henne något år, hon laddar upp lite i perioder, men så pass öppet hon skriver och vågar öppna upp sig, gör att hennes klipp blir så intressanta! Du gör såå bra, fångar upp en att fortsätta följa, iaf när jag talar för mig själv! :) ❤


Det var alla för denna dagen, senare idag eller imorgon så kommer ett som är tillägnat just en kanal där man kan hitta lite saker att tänka på kring vem man är som person, ni kommer förstå när ni ser det!


Glöm inte att gissa på veckans påstående, det gör du HÄR !


#youtube #tips

Likes

Comments

Ska precis gå och lägga mig, men jag kände för att dela med mig av några tankar jag har inatt.


Saker har skett sen flytten, både positiva och negativa. Som hör till. Men en av sakerna gör mig osäker på mig själv. Jag har ju som ni vet det lite tufft just nu, det tar sin tid att komma på banan igen. Jag älskar att bo här, det handlar inte om det. Men man kan må dåligt psykiskt ändå. Jag är rädd att vänner väljer att ta bort mig för att jag går igenom en process.


Jag vill inte mista någon vän. Jag har ju aldrig haft så bra vänner som jag fått nu sen jag våga mer. Men säg mig vad ska jag göra för att det inte ska hända? Jag kämpar på och lovar att aldrig tappa greppet för jag ska minsann kliva över alla hinder. Ni som vill vara med på min resa, får mer än gärna vara det.


Jag hoppas att om någon undrar kring vad som sker inom mig just nu, skriv till mig, så berättar jag gärna. Ni vänner som finns runt mig, ni betyder mycket, VARJE person. <3


Ni är bäst. <3

Likes

Comments

Då jag börjat lyssna på talböcker igen, tack vare finaste Annie började, så kommer det börja komma lite boktips från mig igen. Så varför inte börja denna helgen med ett av mina 2 bästa tips? Så ett av tipsen kommer idag och ett imorgon! Kan det bli bättre? 😍

Detta är en bok som är uppdelad i delar. Typ som kapitel men det blir som avsnitt liksom så man kan lyssna ett i taget liksom. Jag skriver här hur dem beskriver bokens första del.


"Det är en stekhet sommar på Danderyds sjukhus i Stockholm, Margareta har erbjudit sig att hoppa in och jobba hela sommaren. Luftkonditioneringen på hela sjukhuset är trasigt och trots att hela stan är på semester måste personalen ta hand om patienter som vanligt.

Efter en sen natt framför datorn och några glas chablis för mycket får hon en kommentar om sina darrande händer av sin kollega Anders och Margareta blir rasande.

På kvällen kollar hon upp Darknet, efter ett tips från någon i fikarummet, hon hittar en hemsida som verkar vara som gjord för henne och en ny värld öppnas.

Önskebrunnen utlovar en fredad zon där hon kan få ventilera det förbjudna hon dagtid hela tiden måste hålla i schack. Det är som om någon läst hennes tankar... "


Författare: Felicia Welander, Peo Bengtsson och uppläst utav Ingela Olsson. Och det är storytel original.

Den går under kategorin: Spänningsromaner och är i 10 delar.


Mitt betyg: 10/10. 😍


SJUKT fängslande och spännande! Blev så ledsen när den slutade... haha, en av dem bästa jag lyssnat på. Och vänta bara tills imorgon, då kommer nästa som jag var ännu mer inne i..


Text och bild är lånad från Storytel!


#bokrecension #boktips #roman #spännande #spänning

Likes

Comments

Alltså jag vet inte, men jag har inte spelat the sims 4 på väldigt länge. Tröttnar lätt på att spela en och samma familj. Så nu vill jag ni svarar på en fråga, svara helt ärligt! (det kan hända att jag börjar med Kims familj igen, men inget planerat just nu)

Om ni inte kan rösta, så kommentera :D#thesims4 #thesims

Likes

Comments

Det är 3 påstående, 1 är sant och 2 falska. Men vilket är sant?


1. Jag älskar att äta soppor

2. Jag har aldrig haft åldersnoja

3. Jag har blivit beroende av ett nytt spelDem som har rätt blir länkade i ett inlägg på måndag! 😍

#veckanspåstående

Likes

Comments

Som andra med psykisk ohälsa så har man sina perioder när man mår lite sämre och nästan drar sig tillbaka..

Jag är där just nu och jag vet inte helt hur jag ska förklara. Just nu går dagarna ut på att lyssna på talbok  (kommer upp ett tips på en senare idag), eller musik och bara spela mitt lastbils spel. såklart har jag kontakt med dem jag pratar med dagligen. Men det är mest på natten allt blir så jobbigt. Speciellt Inatt har varit hemskt. försökt distrahera mig men hamnade till slut i soffan gråtandes, det gör ont i min själ, det känns som ett öppet sår som någon slår på och jag kan inte stänga av.

Tankarna snurrar, jag funderar på vad jag gör för fel, hur jag ska rätta till saker i livet med mera.

Inatt kom också känslorna tillbaka som kommer Bara sådär helt plötsligt, känslan jag hade när jag va mobbad och inte egentligen visste vem jag var, för jag dög ju inte. minnet är färskt i mig och jag pratar inte ofta om det då jag blir arg inombords och för att det är ett känsligt ämne, jag är rädd att dela med mig, för då kanske fler ser vilken osäker människa jag en gång var.

försöka slappna av och lyckas somna? Kan försöka iaf.

Ha en underbar fredag
Glöm aldrig att ni duger precis som ni är ❤

Likes

Comments

!!!OBS Kan vara triggande för människor med ät problem eller vikt!!!Jag känner ett sådant stort behov av att skriva av mig, för det känns som att snart sprängs jag!


Vad har gjort att jag blivit som jag blivit?! Jag står inte ut med människan jag har blivit, som sökt tröst i fel saker i livet, som låtit det gå såhär långt..


Det handlar om att jag äter med känslor, vissa gånger är jag hungrig, vissa gånger inte. Men behovet finns där psykiskt. För stunden känns det bättre medans jag äter. Det har blivit som ett beroende och jag vet inte hur jag ska ta mig ur det.. För det funkar bättre att äta än att be om en kram när ångesten eller deppigheten kommer..


Vi alla måste äta varje dag, så ser verkligheten ut, men vi ska äta för vi är hungriga och vi ska äta för att överleva.


Inte överäta som jag så ofta kan göra och som gör att jag faktiskt kanske inte överlever lika länge som alla andra.. Sanningen är så, om inte jag tar kontrollen.. Men HUR ska jag ta denna kontrollen, när jag mår som jag gör? Det hjälper inte att säga "bara gör det, det är bara du som kan kontrollera din kropp". Såklart men jag kan INTE just nu. Jag lider känslomässigt inombords och jag vet inte varför!!


Jag räknar dagarna tills jag får en tid på psyk, för jag orkar inte ha det på detta sättet längre. Jag mår inte bara dåligt psykiskt utan fysiskt nu. Jag är tung, har ont i rygg, axlar, nacke och mitt ena knä.


Ångesten är så kraftfull, speciellt inom Detta, en ond cirkel... Bara försöka sova..


Så mitt tips till er där ute, undvik att äta med känslor. Ät för att du behöver äta.


#psykiskohälsa #ångest #äterintefastjagborde #beroende #depression #deprimerad

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vi som gör denna utmaningen är:

@AntoniaK

@Patriciab91

@FannyEbergstrom

@Idasvardag

@Pengarellerpyssel

och såklart jag icaibloggen


Dag 22


Vilket råd skulle jag vilja ge till mig själv som yngre?

Låt inte maten bli din tröst, det straffar sig hårdare i längden. Försök ta en dag i taget och ta ett steg framåt för varje dag, det gör inget om det kommer ett snedsteg, bara du rättar upp dig igen. Det finns hjälp att få, du måste bara hitta den.


Dag 23


Vilket råd skulle jag tro att mitt äldre jag vill ge till mitt nuvarande jag?

Oh vilken svår, ta vara på tiden som finns nu, för imorgon kan det vara försent. Glöm inte att kroppen och knoppen sitter ihop, funkar inte den ena delen, så kan man få svårt med resterande av kroppen, gör ditt bästa för att hålla din hälsa, kring hjärta och vikt.


Dag 24


Vad skulle det betyda om jag var tillräckligt bra?


Det första som kommer upp i mina tankar är, "vad är tillräckligt bra?" Det är en svår och djup fråga. För egentligen ska man ju vara nöjd med sig själv. Men om man ska tänka utanför boxen, så är det att min speciellt fysiska hälsa skulle vara bättre och jag skulle må bättre psykiskt. Vilket är en viktig del av livet.


Likes

Comments

Godmorgon alla fina!

Hy så kallt det är. Inte ofta jag är vaken vid denna tiden, men när man ska åka från där jag bor till familjen så får man åka tidigare, så det lönar sig 😍

Så dagen spenderas genom att åka till hembyn där jag, lillsyrran och hennes lilla son ska gå till min farmor och farfar. 😍

Hur ska just DU spendera din dag? ❤

Likes

Comments

Jag tänkte testa en ny grej på bloggen. Det är en frågestund, ja. Men med inriktning psykisk ohälsa.


Ni får ställa vilka frågor ni vill, antingen kring min psykiska ohälsa eller psykisk ohälsa allmänt. Vill ni vara anonyma, så skriv det i kommentaren så tar jag inte med ert namn och raderar sen kommentaren (jag måste alltid godkänna kommentaren) Om ni vill bli länkade så länkar jag, men skriv även det, annars kommer jag svara på dem som om att personen är anonym annars. 


Så kör hårt! Ingen fråga är dum! 😍


#frågestund #frågestundpåbloggen #psykiskohälsa #ångest #panikångest #panikattacker #depression #deprimerad #vågafråga

Likes

Comments

Det är 3 påstående, 1 är sant och 2 falska. Men vilket är sant?


1. Jag föredrar verkliga dokumentär serie än drama serie, tex sjukhus.

2. Jag har bestämt mig för att skaffa tandställning så mina framtänder blir raka som dem var efter tandställning när jag var yngre.

3. Jag och min sambo har varit tillsammans i snart exakt 10 år


Dem som har rätt blir länkade i ett inlägg på måndag! 😍

#veckanspåstående

Likes

Comments

Jag har flyttat några gånger i mitt liv. Det har varit några flyttar pga föräldrarna som skilde sig och jag flyttade hemifrån samma år som jag skulle fylla 18, denna månaden blir det 11 år sen jag flyttade hemifrån och hem till min kära sambo.

Sen började "vuxen livet" eftersom jag inte bodde hemma. Jag och sambon har flyttat 3 gånger. Först från lägenhet till radhus, sen radhus till en villa som vi köpte i min hemby.

För att sen göra senaste flytten 2017, vi sålde villan och köpte en lägenhet i en stad. Jag har alltid sagt att jag ALDRIG kommer bo i en stad, så lite jag visste då. för nu är jag en stadsbo.


Jag kom alltså till en punkt i livet, livet i hembyn var inte bra. Jag mådde väldigt dåligt av att bo där. Det finns många olika anledningar kring det, men en sak är speciellt att alla vet hur en hemby går till, allt skit snack. Jag vet mer än vad många där vet om. Så till slut fick jag nog och följde mitt hjärta, med det menar jag också att det var dags för sambon att få leva, hans lediga tid handlade om att köra till och från jobbet.


Flytten har gjort väldigt mycket för mig, jag känner mig mer trygg här, ändå är jag ganska så långt från familj, jag har 2 vänner här och sen min sambo. Men jag känner inte mig jagad eller iakttagen här. Ni anar inte hur skön den känslan är!

Mitt psykiska mående gick till det bättre, jag kände mig efter 6 år hemma att nu ville/orka jag börja jobba, nu gick ju det åt skogen, MEN det hade aldrig hänt där jag bodde innan. Jag vet nu att det kan komma en dag då jag kan arbeta igen, inget säger att det blir så till 100%, men chanserna är större. Jag kraschade, men jag håller mig ovanför vattenytan lättare här, för jag kan fokusera mer på mig här, än jag kunnat innan.


Det är så många positiva delar kring flytten, om man bortser från att umgås med familjen som är mer sällan nu, tyvärr, men så är livet när man flyttar, så umgås jag mer med vänner än jag gjort på många år.. Kommer ut mer i perioder med.

En sak som ändras i en flytt är att man ändras som person. Jag kanske inte är exakt den Angelica som alla känner längre, men flytten har gjort att jag kan fokusera mer på mig själv, våga säga ifrån och sätta ner foten mer. Jag vill aldrig backa tillbaka till mitt förra jag, en osäker människa som bara lät människor göra som dem ville med mig. Det är slut med det.


Duger inte jag som den jag är idag, så vet alla vart dörren är.


Men tycker ni om mig så har jag ett budskap:


Likes

Comments

Tiden springer iväg och det är dags att sprida ännu mer kärlek. Sista dagen på Januari, därför är det dags för er att skriva dem ni vill hylla för Januari 2018. ❤


Finns det någon som gjort något speciellt för dig, som stöttat dig genom något, varit allmänt trevlig eller bara helt enkelt behöver hyllas?


Skriv i kommentarerna, jag publicerar inte kommentarerna så dem ni hyllar inte ser förrän inlägget är ute :)


Så kör hårt! Sprid kärlek!! 😍

Likes

Comments

Vi som gör denna utmaningen är:

@AntoniaK

@Patriciab91

@FannyEbergstrom

@Idasvardag

@Pengarellerpyssel

och såklart jag icaibloggen

Dag 21


Jag känner mig mest i frid när jag... För att...


Jag tänkte lite så att det finns olika frid. Ibland när man är ensam hemma och bara kan vara, man kan ligga i sängen om man känner för det, ja bara vara för sig själv. Men ibland kan det vara när sambon har sin semester på jobbet, när jag vet att han är hemma varje dag.

Men något som ger mig mest frid om man ser i vardagen, det är när jag hör att min familj mår bra. Då jag flyttat så är det skönt att veta hur det går för dem. Men jag får också frid i att jag faktiskt flyttade, för här där jag bor nu har jag lättare hittat frid inom mig själv. Inte helt med till 90 % typ.Vill du vara med i vår 30 dagars utmaning, så är du självklart välkommen att haka på, så länge du taggar oss i varje inlägg så vi kan ta del av det! Listan som oss som gör denna utmaningen finns i början av Inlägget.


Kramar & kärlek! ❤

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Innan sängen kallar, så vill jag berätta hur det gick igår kring det med att börja röra på mig lite mer.

Det kommer se litet ut för andra, men för mig är det en bra start, jag vill inte det ska göra för ont i kroppen, för då blir det lätt att jag skiter i det sen.
Träningen jag gör nu är mest för att få igång cirkulationen i kroppen, då mina ben svullnat, dem somnar ganska ofta från knä och neråt.

Så har någon något tips för bra övningar för detta, så skriv! Tar gärna emot tips!

Det blev iaf någon minut på roddmaskinen och sen lite yoga övningar.
Jag märker ju att jag gått upp mycket sen sist jag försökte mig på yoga. Så det va bra att jag tog det försiktigt.

Men jag är igång och jag kan bocka av det. och jag har gjort nästan allt jag skrev som skulle göras i lägenheten.

Nej nu börjar jag bli trött så ska försöka sova, men måste ju lägga ut bild på maten jag åt idag, ni har ju önskat sådana bilder 😍

Godnatt och hoppas ni sover gott alla fina och får en bra start på onsdagen ❤

Detta var nog bland den godaste räkmacka jag ätit på flera år. 10/10 får den av mig. Vill ha mer, synd det är så dyrt Haha 😂

Likes

Comments

Vi som gör denna utmaningen är:


@AntoniaK

@Patriciab91

@FannyEbergstrom

@Idasvardag

@Pengarellerpyssel

och såklart jag icaibloggen


Dag 18


Vad känner jag stress, skuld eller ilska för? Vad gör jag med dessa känslor? Vad känner jag glädje, lycka och överflöd om? Vad gör jag med dessa känslor?


Oh ja vart ska jag börja, stress.. Jag är ju stresskänslig.. Så dagar när man kan se mig bli stressad, så blir jag nervös av mig, pillar på saker och kan bli lite mer irriterad på saker än i vanliga fall och inte riktigt hålla det inom mig. Det jag kan bli stressad över är när någon inte passar tiden, när jag inte får reda på en tid ett tag innan. Jag kan också bli stressad över oväntade saker som sker.

Skuld är en känsla jag också är väldigt nära. Kan känna skuld att jag tex inte just nu orkar träffa en vän tex (nu är det inte så utan bara ett exempel), jag kan känna skuld för att jag inte kan hjälpa alla som jag vill. Skuld när jag fokuserar mer på mig än andra.

Ilska det kommer när det blivit för mycket av stress och skuld haha! 😂


Men vad gör jag med dessa känslorna?

Försöker tänka på andningen eller bara gå ifrån för mig själv. Annars kan det bli en och annan svordom haha! Lyssnar på musik och fokusera på den. Hjälper ibland, ibland inte. Ibland är det bara att gråta och bli arg som gäller, skrika i kudden lite kanske :)


När det gäller glädje, lycka och överflöd, så om jag ger tex relationen mellan mig och min sambo. Jag kan i omgångar ha svårt att visa vad jag känner inför honom, för det är så mycket känslor så jag nästan får panik själv av alla känslor som kommer. Mer än det svaret har jag inte.


Dag 19


Var praktiserar jag förlåtelse i mitt liv? Var kan jag ge mer utav det?


Jag har "tyvärr" för lätt att förlåta människor och låta människor köra över mig. Jag övar på att förstå när ett förlåt är på sin rätta plats och när man inte behöver be om ursäkt. Jag hatar att inte be om förlåtelse när jag själv gjort något. Gör jag ett fel, så vill jag be om förlåtelse, annars känner jag mig som en hemsk människa 😞


Dag 20


Skriv ned allt i ditt liv som ger dig nöje och glädje. Vad i ditt liv får dig att känna sig levande och energisk?


Finns mycket, min sambo, min familj. Jag och min farmor har fått lite som rutin att kolla på revy och julkonserter i kyrkan, det ger mig energi till max och då blir man ju levande samtidigt.

Mina syskon barn gör väldigt mycket med hur jag känner mig också, då jag vet hur mycket dem uppskattar mig. Det kan räcka att prata med dem i videosamtal, får mer energi av det och glädje 😍


Vill du vara med i vår 30 dagars utmaning, så är du självklart välkommen att haka på, så länge du taggar oss i varje inlägg så vi kan ta del av det! Listan som oss som gör denna utmaningen finns i början av Inlägget.


Kramar & kärlek! ❤

Likes

Comments

Dags att avslöja svaret! 😄


1. Jag har trillat i en rulltrappa, med en rullstol.

😂

Det var så att jag lämnade av en person på sjukhus och skulle ta med rullstolen tillbaka till byn jag bodde, tåget kom in och hissen va upptagen, så jag fick ta rulltrappan men gick lite fel så trillade. Aj säger jag, men det gick bra 😍 Inget jag gör om haha!


Kolla in denna personen som hade rätt denna gången:


@Viktorhognas


#veckanspåstående

Likes

Comments

Temat för icaibloggen intervjuar är utmattningssyndrom/utbrändhet. Denna veckan intervjuar jag fina Madeleine! ❤

1.Hur längesen är det du gick in väggen/ fick utmattningssyndrom?

Jag fick symptomen runt jul 2014. Men det var först sommaren 2015 när jag gick på semester som jag förstod att något var fel. Jag grät hela sommaren, orkade inte umgås med människor och blev väldigt inåtvänd. Låg och stirrade på väggen, och hade panikångest.


2.Vilka symtom fick du?

För mig började det med panikångest. Jag kände mig oroad och tänkte katastroftankar hela tiden. Trodde jag skulle dö dagligen, kunde inte gå på stan. Började isolera mig och orkade inte umgås med människor. Kände ingen glädje och låg mest och grät. Jag hade känslan inombords att jag borde vara lycklig, men istället kände jag mig så olycklig.


3.Har du lidit av psykisk ohälsa innan? På vilket sätt?

Min pappa dog när jag var nio år. Jag började då må väldigt dåligt och skolan var svår att fokusera på. Jag förstod nog inte varför jag mådde så dåligt heller, som tolvåring utvecklade jag anorexia. På högstadiet mådde jag ännu sämre, skolkade mycket och levde på luft mer eller mindre. Fick Cipramil utskrivna vid 15 års ålder, åt dessa i perioder. Har varit hos psykologer sedan 9 års ålder i perioder. Hade även en period när jag gick på BUP och sedan öppen psyk.


4.Fick du hjälp från vården, i så fall vad och hjälpte det? Behövde du vara sjukskriven, i så fall hur länge?

Jag sökte vård precis någon vecka innan jobbet skulle dra igång i augusti. Fick träffa psykolog väldigt snabbt och blev sjukskriven på första besöket hos läkaren. Hade en sjukskrivning på heltid från augusti till januari, för att sedan börja trappa upp träning för att arbeta på våren. Fick även Fluoxetin Mylan utskriven denna period.


5.Hur mår du idag? Kan du känna dig annorlunda nu efter din krasch?

Jag mår bättre, men har ganska många dalar och toppar. Enligt en läkare tar det ungefär tre år att komma tillbaka till livet efter en krasch, och ibland kommer man aldrig riktigt tillbaka igen. Den jag var innan utmattning och den jag är idag är olika personer. Jag är mindre stresstålig, och blir lättare trött. Orkar inte hålla fokus på samma sätt och är väldigt beroende av lugn och ro.


6.Har du några tips till andra som är på väg in i väggen eller är i den? Hur man kan ta hjälp eller göra själv.

Hitta tillbaka till lyckan och glädjen. Leta upp vad som gör dig lycklig och glad, och gör endast detta. Det du mår bra av ska du göra, är det en resa till Grekland som gör dig glad så res! För mig var det min blogg som fick mig att må bra, samt att orka ta med kameran. Min vän fick en dotter i samma veva som jag blev sjuk och hon frågade mig om jag ville fotografera henne dotter varje månad fram till ettårsdagen. Det här blev bra för mig, det gjorde mig gladare. Sedan bloggen som drivkraft, jag fick ur mig så oerhört mycket genom att skriva i bloggen om mitt mående.


Glöm inte kika in hennes blogg HÄR

Och hennes instagram HÄR


Tusen tack för att du vågade och ville delta! Heja dig, du kommer klara dig igenom det, du är starkare än du tror! ❤💪


Ett budskap från mig icaibloggen till er, glöm ALDRIG att ett extra djupt andetag skadar inte, bättre med ett extra än ett för litet! 😍


#utbränd #utmattningssyndrom #blogg #intervju #psykiskohälsa

Likes

Comments

Nominera den blogg du tycker är värd att vinna, det kan vara dig själv eller någon annan och ni får nominera flera.


söndag den 4/2 drar jag en vinnare random med hjälp av ett program som min it sambo fixat :D


Lycka till! ❤#veckansblogg

Likes

Comments

Söndag.


En trött sådan, trots att jag sovit så är jag så trött så det känns som att jag skulle kunna sova 8 timmar till 😂, men bara att tänka att snart är det kväll igen och dags att sova 😍


Vad hittar ni på idag och vad har ni gjort i helgen?


Det ena vet ni ju redan, helgen, förra inlägget. Idag ska jag plocka undan det jag "stökade" till idag, försöka mig på att göra ett eget litet tränings program jag ska göra hemma, inget avancerat utan mer för mig själv, för det håller inte detta längre.. Jag ska också göra som ett litet schema vad jag ska göra i hemmet varje dag och med mig själv, för att få ett bättre mående! Önska mig lycka till!


Vill påminna om 2 inlägg, så har ni inte varit med i veckans blogg, så delta HÄR

Eller gissat på veckans påstående, så gissa HÄR


Hoppas ni alla har en fin söndag! ❤


#veckansblogg #veckanspåstående #söndag #söndagsångest

Likes

Comments

Jisses då trött jag är!

Dagen började med att jag vaknade av att svärföräldrarna kom för att hälsa på, jag hade ställt larm och skulle upp minst 1 timme innan, men somnat ifrån så mobilen låg inte på laddning och hade dött. Men det gick bra ändå.

Sen blev det att sitta och prata, för att sen åka iväg och äta, på mitt favorit ställe 😍

Min mat 😍

sambons mat. 😍

Sen blev det att åka och kolla på en domkyrka, inget för mig. gillar mindre kyrkor och mer personliga. 😊

Sen blev det hem till oss igen för lite prat, sen när dem åkt, då blev det släppa för hela slanten.

Längesen jag kände mig såhär trött, så nu gör jag mig redo för sängen och ska spela mina spel jag alltid gör innan jag ska sova. Sen minsann blir det sova för min del, ska bli så skönt!

Hur har eran lördag varit?

förresten vill tipsa er som antingen är anhöriga eller själva lider av psykisk ohälsa om min grupp på Facebook, jag har nu en moderator som precis börjat och nu finns även Instagram till den. 😍 välkomna ni som vill. skriv gärna om ni vill veta mer om gruppen och så :)

Likes

Comments

Känner att det är dags för youtube tips! Det var ju ett tag sen!

Denna gången ska jag tipsa om svenska youtubers.


Ni har säkert redan varit inne på denna kanalen, då den växt ganska så snabbt. Detta är då en kanal som en mamma och en dotter har tillsammans. Man får följa deras liv i bland annat vloggar och dem bjuder såklart på andra videos med. Denna familjen har det inte så lätt ekonomiskt, därav länka jag till den videon där dem pratar om det. Det vi alla kan göra är att kolla deras video och stötta upp dem! Jag föll pladask för dem! Jag hoppas verkligen att det rättar till sig för er! All kärlek till er! ❤


Nästa kanal jag vill tips om är:

Jag började följa denna tjejen och hennes kille när dem bodde i Japan, nu har dem flyttat tillbaka till Sverige och bor i ett hus. Där gör Yumi om lite överallt i huset och det är sååå underhållande!! Nästan så man vill luta sig tillbaka med popcornen och bara njuta! Snyggt blir det också! Kanalen är så varierad, så man finner det mesta att kolla på. Bland annat the sims 4, 😍 Så in och kika!


Sist men inte minst:

Simon Lussetti.

Alltid så underhållande!! Under december la han ut videos varje dag! Olika reagera på videos. Typ att man ska försöka att inte skratta med mera. Sjukt roliga videos! 😍Är det någon av dessa kanalerna ni kollar på? Eller har ni någon ni tycker jag ska kolla in och kanske tipsa om i bloggen nästa gång?


Ha en underbar dag! :)


#youtubekanal #youtube #tips #rekommenderar

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vi som gör denna utmaningen är:

@AntoniaK

@Patriciab91

@FannyEbergstrom

@Idasvardag

@Pengarellerpyssel

och såklart jag icaibloggenDag 17


Se tillbaka på det du skrivit om de senaste dagarna, vilka mönster eller förståelser kan du nu se gällande dig själv, mat och din kropp?


Jag ser ett mönster att jag bokstavligt talat min kropp. Jag förstör den, jag bygger upp en ännu större skada psykiskt. För i den farten jag gör allt och struntar i att äta, eller äter för mycket, så gör jag så att min kropp inte kommer orka med alla år. Jag kommer förklara en kamp tidigare än jag skulle. Det tror jag iaf. Jag måste ta hand om kroppen, äter jag, så måste jag göra av med det genom att börja röra mig, för att ta hand om mig själv mer.

Likes

Comments

Så pinsamt men jag har glömt lägga upp förra veckans påstående svaren! Tack fina @Readthis som påminde mig.


Dålig ursäkt, men mitt minne just nu är det kaos mycket pga min psykiska ohälsa. Som en extra belöning, så får ni som hade rätt, både synas här och på min instagram, bara skicka vad ni heter så fixar vi det! :D


Rätt svar: 3. Jag är beroende av att kolla på olika lives.


Kolla in dessa som hade rätt:


@evelinarou

@Readthis

@annahss


#veckanspåstående

Likes

Comments

Det är 3 påstående, 1 är sant och 2 falska. Men vilket är sant?


1. Jag har trillat i en rulltrappa, med en rullstol

2. Jag har fastnat i en hiss

3. Jag har trillat i en buss när den kördeDem som har rätt blir länkade i ett inlägg på måndag! 😍

#veckanspåstående

Likes

Comments

Vi som gör denna utmaningen är:

@AntoniaK

@Patriciab91

@FannyEbergstrom

@Idasvardag

@Pengarellerpyssel

och såklart jag icaibloggen


Dag 15


Om jag inte hade dessa problem, hur skulle mitt liv vara annorlunda?


Jag hade mått bättre, eftersom jag hade ätit regelbundet. Min vikt hade inte varit lika mycket, jag tror verkligen jag bara skulle varit mullig. Min kropp hade orkat mer, röra mig mer.


Dag 16


Vad lärde jag mig om mat och kroppen av min mamma?


Oh va svårt, att det är viktigt att äta. När jag bodde hemma var jag "smal" och kunde i stort sett äta vad som utan att gå upp i vikt. Så jag åt ju inte så hälsosamt heller, då jag simmade mycket. Men såklart lärde jag ju mig av henne att hemma gjord mat är bättre för kroppen. 😊

Likes

Comments

Ikväll vill jag ta upp det där med vänskap. Man kan vara en bekant men också vara kompis. För mig är kompis bara lite steget från bekant. Men vänskap, att vara en vän. Då är man nära personen, man kan prata med personen osv.


Jag vill hylla 4 personer i detta inlägget. Två av personerna har jag inte träffat ännu, men är väldigt nära. Ja ni kommer se vilka dem är. Vi börjar med dessa två härliga tjejerna som jag inte träffat än, men som ställer upp alltid för mig.


Annie , jag kan knappt med ord förklara relationen till henne, hon förstår mig så inuti. Hon är som en stora syster för mig, genom själen. Jag vet alltid vart hon finns och vi har verkligen en ge och ta. Hon peppar mig, även om hon har en dålig dag, hon ställer alltid upp, så som jag gör för henne. ❤

Det går inte en dag utan att vi skriver med varandra eller pratar in ett litet meddelande. Vänder mig alltid till henne när jag har något jag inte riktigt kan klura ut själv. Och det bästa av allt, vi skriver alltid godnatt, tror inte det gått mer än en gång som vi inte sagt godnatt 😍


@ssandras vad ska jag säga, det började med att jag kom in i hennes grupp Blogg Queens, det blev att jag fick testa på att vara moderator (jag är det än idag) och vi fick en kontakt som jag ännu en gång inte kan förklara. Vi pratar iaf en gång om dagen minst via chatt, för när vi väl ringer varandra, då vet vi att det blir minst 1 timme, MINST! 😂 Hon är väldigt peppande och har stärkt mig genom att låta mig våga ta olika steg i livet, det känns som att vi varit vänner i en evighet 😍


Då kommer vi till två personer som jag träffat. Den ena har jag varit vän med i några år, men bara träffades en gång, men nu träffas vi oftare. Vi börjar med hennes fina dotter


Här har ni Charlotte, eller Lotta som hon faktisk kallas. Vi har träffats en gång, men har daglig kontakt. Alltså vilken tjej! En kämpe utan dess like! Och omtänksamhet. Så öppen och fin person! Jag fastnade för henne direkt! Lovar dig att jag finns för dig, oavsett vad! Vi har ju samma humor och allt med och nu samma intresse hihi ❤


Nu sist men inte minst, helt ärligt MIN BÄSTA VÄN! :Marie, en kvinna jag haft kontakt med i ganska många år från och till. Men nu när jag flyttade så bor vi nära så vi har börjat umgås. Pratar nästan dagligen i telefon och jag vet att jag kan säga vad som till henne, vilket är väldigt skönt. Det är verkligen ge och ta. En pusselbit som kommit på plats. ❤


Ni fyra tjejer gör att jag orkar kämpa lite extra, innan hade jag en syn på vad vänskap är, men idag har jag en annan syn på vänskap, ni har visat mig hur en vänskap är och ni har gjort att jag känner av vänskapen.


Tack för att ni finns i mitt liv! ❤


#vänskap #vänner #vännerförlivet #bästavän

Likes

Comments

Någon vecka sen jag gjorde detta inlägg, men efter en liten paus, så är det tillbaka! 😍


Vecka 3


Positiva:


1. Hade ett givande läkarmöte kring att få komma in på psykiatrin igen.

2. Träffat min fina vän Marie och hennes fina dotter, liten spel kväll, hoppas på snart igen!

3. Varit iväg med farmor och kollat på Nöjeskompaniets Revymix 2018


Negativa:


1. Var väldigt nervös inför läkarmötet

2. Denna är både positiv och negativ, den 30 dagars utmaningen, det tar lite på krafterna, men det ger mycket, men det är tufft.

3. Måendet har pendlat, känt mig väldigt orolig i början på veckan.


Vilka är dina 3 positiva och 3 negativa för veckan? Skriv i kommentera eller gör ett eget inlägg. Glöm dock inte tagga mig eller skriva till mig så jag får lösa era svar! :)

Likes

Comments

Vi som gör denna utmaning är:

@AntoniaK

@Patriciab91

@FannyEbergstrom

@Idasvardag

@Pengarellerpyssel

och såklart jag icaibloggen


Dag 14


Vilka är mina dagliga utmaningar med mat och kropp?Oh, vilken svår fråga.. Det är ju så mycket så det nästan blir gröt i hela huvudet.

Under dagen har jag svårt för att inse att jag behöver äta. Trots att jag är hungrig. När det sen är kväll, så vill jag äta massor och jag har svårt att stå emot. Kroppen mår såklart inte bra utav att göra på det sättet. Så det är verkligen en daglig kamp.


Kropp och knopp hör ju ihop.

Likes

Comments

Äntligen dags för en ny omgång av mina intervjuer, denna omgången kommer att handla om utmattningssyndrom/utbrändhet.


Först ut är fina Kamilla

1. Hur längesen är det du gick in väggen/ fick utmattningsyndrom?

Jag har nu för andra gången fått diagnosen utmattningssyndrom. Första gången var jag hemma i 1 år ungefär och av olika anledningar valde jag att byta arbete. I januari 2017 började jag på nytt jobb från 100% sjuk till 100 % i arbete. Gjorde att jag kraschade igen i september 2017.


2. Vilka symtom fick du?

Att lida av utmattningssyndrom ger alla möjliga tokiga symtom. Först ut kommer nästan alltid tröttheten samt att man inte sover på nätterna. Skallen känns helt tom och man känner sig som en sunkig urvriden disktrasa. Det finns ingen energi och allt låser sig.

Därefter kom infektionskänslig, ökad smärta i kroppen som vandrar runt, magen funkar inte som den borde, ljud och ljuskänslig, minnet funkar inte man tappar namn och ord, skamen och skulden är inte rolig. Svårt att koncentrera mig långa stunder – tankarna dansar iväg, Flipperspel i skalen, deppig och ångest. Orkar inte vara lika aktiv med nära och kära längre.


3. Har du lidit av psykisk ohälsa innan? På vilket sätt?

Nej jag inte lidit av någon psykisk ohälsa innan stressreaktionerna uppstod.


4. Fick du hjälp från vården, isåfall vad och hjälpte det? Behövde du vara sjukskriven, isåfall hur länge?

Jag var sjukskriven från okt 2015 fram till januari 2017 kan man säga. Jag sade upp mig från mig tjänst som förskollärare i Stockholm stad i juli 2016. Där emellan gick jag en kurs via arbetsförmedlingen några veckor. Jan 2017 – sep 2017 jobbade jag på min nya tjänst därefter är jag sjukskriven.


Under första turen gick jag på rehab på Stressmottagning vilket var bra men jag var inre redo. För att kunna ta del av rehab måste man vara redo och landat i sin acceptans att man är sjuk och att utmattningssyndrom har ingen kvick fix medicin.. Jag var inte mottaglig första gången. Jag sökte en snabb lösning och ville bli fisk men var inte redo varken psykiskt eller fysiskt att gå på rehab. Nu går jag igen på ett annat rehabprogram och har en helt annan känsla inom mig. Jag kan ta till mig och har börjat kunna arbeta med mig själv. Jag har fått bra hjälp men som sagt så orsakerna till att människor hamnar i denna sjukdom är varierande. Alla har olika bakgrunder men en sak är säker att alla är högpresterande människor som gärna gör allt och lite till.


5. Hur mår du idag? Kan du känna dig annorlunda nu efter din krasch?

1.Idag mår jag sådär. Det är en oerhört svår resa att bli frisk och hitta sitt nya sätt att tänka om och kring sig själv och sitt liv. Jag orkar mera idag men det kan bero på att jag också börjat jobba med mig själv och bestämt mig för att hitta ett liv som fungerar och gör mig glad och lycklig igen.


6. Har du några tips till andra som är på väg in i väggen eller är i den? Hur man kan ta hjälp eller göra själv.

Mitt tips är att sluta vara herr och fröken duktig. Sluta upp att se värde i hur mycket du presterar. Jag nästan kräks när jag hör personer på tunnelbanan sitta och prata om allt de gör och ska göra. Du är inte en bättre person bara för att du ska göra allt och rädda hela världen. Ingen kommer tacka dig när kroppen säger ifrån. En persons värde sitter inte i de prestationer denne gör utan alla är lika mycket värda. Våga säga NEJ.

  • Att leva med utmattningssyndrom är ingen lek.
  • Att leva med utmattningssyndrom är en sjukdom.
  • Att leva med utmattningssyndrom är inget trams.


Vill ni in och kika på Kamillas blogg? Här är ett tips på ett av alla blogginlägg hon gjort:

Acceptera, agera och förändra


Tack fina Kamilla för att du ville dela med dig utav dina erfarenheter!! Kämpa på! ❤

Likes

Comments