I helgen så var vi på en utställning som hette StreetArt.

Hands down, den bästa konstutställningen jag vart på!
Det var oerhört meningsfulla bakgrunder till varenda målning, det är så facinerande att människor kan skapa så otroligt vackra saker.

Man har ju nästan tappat hoppet ett flertal gånger...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Godermorgon,

Har inte haft tiden till att skriva något på ett bra tag nu. Har ju precis bytt arbete och har haft jätte mycket att göra, nya människor, nya intryck!😅

Men det har gått super bra, och jag trivs oerhört bra här.

Även under denna period så har jag ju som sagt uteslutat gluten och laktos, vilket har gjort så att min mage äntligen mår bra samt att jag börjar gå ner i vikt också vilket är skönt då jag väger 10 kg mer än min normala vikt 😅

Har ju börjat klättra, det är super kul och jävligt bra träning för kroppen!

Med vänliga hälsningar,
Anastasia.

Likes

Comments

10.02.2018.

En rolig sak som jag verkligen ser fram emot att göra innan sommaren, börja min första egna dreadresa.

Jag har ju bara flätat in dreadsen tidigare och bestämde mig här om dagen att jag faktiskt ska göra riktiga dreads. Har aldrig känt mig så bekväm och snygg i någon frisyr, jag har haft alla färger, alla längder och alla olika kvalitéer. Men det slutade med att det var dreads som jag velat ha all along!

Faktiskt aldrig funderat på att skaffa dreads innan Sofia kom in i mitt liv för 1 år sen, beundrade hennes hår det första jag gjorde. Dock så hatade jag henne lite i början av vår relation för att jag tyckte att hon var så snygg och speciellt hennes hår....😍

Hur som haver, jag kommer göra mina dreads inom en snar framtid, and It's gonna be awesome😊

Likes

Comments

10.02.2018

Har inte skrivit på super länge, men det har jag faktiskt en bra jävla ursäkt till.

Jag som skulle börja arbeta på mitt nya jobb onsdagen den 7 Februari, och avtackad från skolan den 5 & 6 Februari...

Men nej, så blev det absolut inte... Jag fick så klart den älskade influensan och har "känt" mig helt jävla död, om man får säga det själv. Jag är osäker om jag ens har känt något överhuvudtaget, är så himla utmattad att jag inte vet om jag dog någonstans i min feberfrossa och fastnade i en endless loop av nothingness, eller om jag överlevde feberfrossan.

Jag har typ aldrig mått så här dåligt i hela mitt liv, I don't know what that was guys, but it was freaking terrifying!!! The horror....

Hur som helst, nu när jag äntligen blivit lite friskare, äntligen fått tillbaka lite av min energi eller vad man ska kalla det, (Är konstant trött även fast jag inte är sjuk) då bestämmer sig magen för att det är dags för uppror i tarmkanalerna.

Idag vaknade jag och mådde ganska okej ändå, hade spenderat kvällen med min bästa bobo ❤ och min bästa Adam ❤

Bara tagit det lugnt, kollat film, pratat osv. Så när vi vaknade gjorde vi frukost i den harmoniska stämningen, allt kändes litterly som att vakna i en disneyfilm.

Och som i varje disneyfilm, finns alltid en bov, och den boven börjar på I, mellan landar på B och slutar med S.

Jadå, den jäveln ska vara med i dagens film.

Allt var som sagt fett bra, en jätte bra start på dagen då jag och Sofia åt frukost tillsammans och kollade lite Trailerpark boys för att sedan gå en promenad i solen. När vi kom till den mysiga skogsstigen som finns nära oss, vad ser vi?

Rådjuret som står perfekt placerat i den lilla ljus springan i skogen, som sakta höjer på huvudet lite försiktigt och blir avbruten med ätandet medans man går förbi.

That, Is, Disney.

Sen fortsatt vi gå mot centrumet, tog en jävla fika, när har man tid för det någonsin? Känns som jag nyss beskrev det bästa sättet att vakna upp och starta sin dag.

Och jäklar vad mysigt det var, vi bara satt och pratade, och pratade...

Girls you know?

MEN, There's allways a freaking men....

När vi är ute och åker bil för att handla dagens middag, så börjar både jag och Sofia att få ont i magen. Jag började även må små illa, inte så att det kändes som att jag skulle spy, utan det var liksom bara irriterande och gjorde mig stressad.

Köpte en cola och banan, brukar kunna fungera ibland, men så klart inte denna gång.

På vägen hem började jag må sämre och sämre, när vi var framme vid lägenheten kastade jag mig ur bilen och sprang upp till lägenheten för att sedan kaskad spy 4 gånger i toaletten som sedan resulterade i att jag började gråta. Jag är bara så jävla trött på den här skiten, även fast man försöker och försöker, känns det ibland som att man aldrig kommer någon vart.

Man vill bara ge upp ibland för att det känns som att det man gör är totalt meningslöst. Det är inte meningslöst dock, vi glömmer bara bort allt bra som hänt och hur bra man mått under den tiden då magen vart tyst.

Det var cirka 2 månader sen som jag hade mitt senaste skov, innan detta idag. Vilket är en enorm framgång för mig som brukar må illa varje dag och kräkas åtminstone några gånger i månaden.

Så ge inte upp, vi kan vinna om vi bara fortsätter att pusha bra hälsa framför dåliga vanor eller dåliga val.


Kram,

Anastasia.


Likes

Comments

God morgon,

Ligger och drar mig i sängen och läser lite om FOODMAP-kost och kikar lite på Brooklyn Nine-Nine!

Igår hade jag en super mysig kväll med min bästavän och pojkvän❤

Vi gjorde inte direkt något speciellt, bara hängde och tog det lugnt. Sånt som man behöver göra ibland. Blev en proteinpudding till frukost idag då jag är alldeles för lat och inte hungrig för att äta något ordentligt.

Men kan faktiskt tipsa om en proteinpudding av märket Milbona (säljs på lidl) som är laktosfri och funkar jätte bra för min mage om man bara vill ha något snabbt mellanmål eller om man inte hinner med frukost.


Idag så ska jag och Adam åka och kolla på en ny lägenhet eftersom vi inte kan bo här längre än till September. Vilket så klart är jätte tråkigt då vi båda trivs super bra här. Men måste man så måste man.

Letar för det mesta efter lägenheter här i Upplands Väsby då vi verkligen gillar detta område!

Tänkte dock skicka iväg ett mail till styrelsen här och fråga om det finns en möjlighet att förlänga vårt kontrakt. Hoppas att det finns någon gnutta chans!


Med vänliga hälsningar,

Anastasia.

Likes

Comments

När man vaknar klockan 08.00 på morgonen och inser att man är ledig från jobbet pga att man ska byta jobb nästa vecka.

Tackar inte nej till det så att säga...

Just nu ligger jag i sängen, äter lite frukost och kollar på Brooklyn Nine-Nine vilket är den en av de roligaste serierna jag sätt. Man kan verkligen relatera till allihopa på ett eller annat sätt. Det enda som är tråkigt är att det bara finns 3 säsonger...

Med tanke på att jag är ledig idag så hade jag tänkt att städa och fixa lite, sen bara ta det lugnt!

Igår var jag och hämtade min nya arbetstelefon, vilket jag aldrig haft förut. Tycker det är super lyxigt att man får låna en telefon för arbetet. Det är ju dock ganska självklart i större företag men ändå, jag anser det som lyx!

Dessutom så fick jag börja tidigare på mitt nya jobb, så jag börjar redan nästa vecka, vilket ska bli super kul. Dock är jag såklart nervös över att vara "den nya" igen, men det går ju över på några veckor oftast. Min nya chef verkar super trevlig och även mina två nya kollegor som jag kommer jobba väldigt nära med.

Känns jätte skönt att få byta miljö och få nya arbetsuppgifter samt nya kollegor!


Med vänliga hälsningar,

Anastasia.

Likes

Comments

För dig som har grova IBS symptom

Under den senaste tiden har FODMAP varit ett väldigt omtalat ämne för oss med IBS och andra tarmsjukdomar.

Men vad är FODMAP?

Till skillnad från andra kosthållningar så är denna kost inte en så kallad "modediet", utan en kliniskt prövad diet som har visat sig att kunna vara en stor hjälp för oss med magbesvär.

Visste ni att ungefär var femte person lider av olika symptom orsakade av IBS. Vissa kan uppleva mindre symptom som ändå är besvärliga. Sedan finns det sådana som mig som har den jobbigaste typen av IBS, den som har alla möjliga trevliga symptom som man kan ha vid IBS och tarmsjukdomar.

Detta är ju inte bara jobbigt i sig, utan det påverkar vårt sociala liv oerhört mycket. Men inte bara det utan även förmågan att alltid behöva ha en toalett i närheten. Man vet aldrig när IBS:en vill slå ut.

Det finns en del medicinska alternativ som kan hjälpa vissa, dock av min personliga erfarenhet så har jag tyvärr inte hittat någon medicin som hjälper mig när magen är som värst. Vilket har lätt till att jag nu istället söker mig till en förändring inom kosten. Dock finns det ju ingen mirakel kur för mitt problem, men kosten kan i alla fall lindra besvären.

Låg-FODMAP-kosten har tagits fram av forskare vid Monash University i Melbourne, Australien. Kliniska prövningar har visat att Låg-FODMAP-kost inom fyra till sex veckor kan ge avsevärd symptomlindring hos cirka 75% av dem som är diagnostiserade med IBS.

Därför har nu Låg-FODMAP-kosten blivit en del av IBS-behandlingar.

Detta är något jag då ska testa mig på och dela med mig av den fakta och även recept som denna kost innehåller.Likes

Comments

Hejsan & välkomna till mig blogg om IBS!

Eftersom jag nyss skapat denna blogg så är det ganska självklart att ingen kommer besöka mig på ett tag, men jag skriver som om alla här vet vem jag är 😂

Jag heter Anastasia & är född -95, tyvärr även född med problem-mage, vilket har resulterat i att jag gärna vill dokumentera min resa mot en hälsosammare och friskare mage. Men även kanske stötta er som också har IBS eller andra magproblem.

Ni är inte ensamma, det är möjligt att övervinna IBS:n!Lite kort om mig:

Arbetar för nuvarande som administratör/receptionist på en gymnasieskola, men kommer snart flytta vidare till ett annat företag som leverans administratör.

Vilket så klart resulterar i en kortare period av stressrelaterade magproblem.

Att byta miljö kan ju bli en stressig situation för vissa, vilket det nämligen är för mig. Är alltid nervös över att vara ny på jobbet, de första dagarna så känner man ju inte någon direkt sådär. Sedan så kommer en hel del information pressas in i hjärnan på en och samma gång.

Detta påverkar ju då såklart min mage, vilket gör det till en ganska jobbigt period tills man känner sig trygg i den nya miljön.

Men jag är säker på att jag kommer trivas något oerhört där, tror inte att det kommer bli några grövre problem. Speciellt inte eftersom jag nu ändrat min kost samt tar hjälp av en app som heter TummyLab, kan verkligen rekommendera den appen!

Tänkte berätta mer om den appen i ett annat inlägg, så att man i alla fall har några planerade inlägg i framtiden.

Några av mina intressen är:

Att läsa

Måla & rita

Fotografera

Träna

Spela olika spel på PC & PS4

Ridning

Paddla kajak

Klättra

Skriva

Etc ect.

Förhoppningsvis så har ni fått ett ganska bra första intryck, kommer försöka att uppdatera bloggen så mycket som möjligt då det mest är till för mina egna dokumentationer över kost/aktiviteter och annat.


Med vänliga hälsningar,

Anastasia IBSKunskap.

Likes

Comments