Hej 🐳

Idag red jag en hÀst som heter Meg Ryan, men jag kallar henne för Muppen. Hon Àr ett svart sto som mÀter ca 160 cm i mankhöjd.
(HÀsten pÄ bilden)

Som titeln sÀger sÄ hade jag hopplektion idag för Ragna Erlandsson. Ragna Àr sjÀlv en bra ryttare och Àger en hopphÀst. Hon har de flesta ridlektionerna, eller varannan.

Meg Ryan brukar vara vÀldigt trög och seg framÄt, men i hoppning blir hon speciellt pigg, vilket hon var idag. Fast i början var hon vÀldigt seg, men blev piggare och piggare.

Innan hoppningen var det trav, galopp och lite markarbete. Tog ungefÀr 30 min, och lektionen Àr 60 min. Sedan kom vi till hoppningen.

PÄ lÀktarlÄngsidan fanns tvÄ hinderstöd. Ena hindret var ett kryss och andra ett vanligt hinder. Sedan nÀstan i mitten pÄ spegellÄngsidan fanns ett till kryss.

Vi skulle komma i trav in pÄ krysset, gallopera vidare till nÀsta hinder, hoppa det och sedan rakt fram, svÀnga mot det andra krysset, fortfarande i galopp och sedan hoppa krysset.

Meg var JÄTTEDUKTIG 😍 Jag Ă€lskar henne och har ridit henne mĂ„nga gĂ„nger. Dock Ă€r det bara andra gĂ„ngen jag hoppade henne, första gĂ„ngen gick sĂ„dĂ€r eftersom hon blev alldeles för pigg och het.

Lyckad lektion 🐐

Likes

Comments

Hej! 🐳

Vem Àr jag? Vem Àr Zelma?

Jag Àr en 15 Ärig tjej som bor i Stockholm. Adopterad frÄn Kina. Bodde min barndom (6Är) i LuleÄ uppe i Norden. Flyttade till Norge och bodde dÀr tills jag var 11, och nu bor jag dÀr jag bor.

Jag bor med min pappa och min bror. Jag har en syster, men hon har redan flyttat hemifrÄn och bor inne i stan. Min mamma Àr död, hon dog detta Är (2015). Jag har en hund ocksÄ. Hon Àr en flat coated retriever och heter Lingon. Lingon betyder verkligen allt för mig. Fast Ären har kommit ikapp, dÄ hon Àr 11 Är.

Jag spenderat mestadelen av mitt tonÄrsliv i skolan, som dem flesta. GÄr pÄ en engelsk skolan som inte Àr skÀrskilt bra, men alla skolor har vÀl sina flaws. Fast denna verkade ha för mÄnga. Hur som helst, sÄ trivs jag dÀr för man fÄr trÀffa sina vÀnner.

Jag har en hobby, och det Àr ridning. Jag har prövat pÄ handboll och fotboll nÄgra Är ocksÄ, men det Àr inget för mig lÀngre.
Jag rider en gÄng i veckan, och det Àr söndagar. Rider i en mixgrupp vilket betyder bÄde hÀstar och ponnyer, men mest hÀstar. Jag har ridit ungefÀr 4 Är., började rida Äret vi flyttade tillbaka till Sverige.

PÄ min fritid gillar jag att ta det lungt och kanske skriva eller lÀsa. Fast nu Àr det sÄ mycket i skolan sÄ man inte hinner. Jag gillar att vara med vÀnner efter skolan. Spelar inget instrument, men kan spela flöjt och lite piano.

Jag har denna obsession över getter och har fobi för trÄnga utrymmen och pelikaner. Dem skrÀmmer livet ur mig. Jag har vÀrldens sÀmsta humor, och Àlskar alla runt omkring mig.
Haha det dÀr lÀt smöriga men aja...

Nu vet du lite om vem Zelma Àr!

Likes

Comments