Search

Hej Hej!

Måste bara få säga att Gud vad skönt det känns att ha en blogg. Att bara få skriva ut allt man känner och funderar på. Tror att jag har saknat det litegrann.

Men hursomhelst jag har börjat packa nu. Det ligger halvfärdiga påsar och flyttkartonger runt om i hela lägenheten. Det är stökigt och rörigt. (tack gode Gud att min roomie inte har sett det ännu). Allt är nästan färdigt och det känns fortfarande bra, har lite svårt att sova dock om nätterna då jag har en vän som är sur på mig men som vägrar att säga varför?

Svårt att be om ursäkt om man inte vet vad man ber om ursäkt för..

På jobbet går allting bra. Trevliga kollegor och roliga kunder. Har just nu en ''nygammal'' chef som ska vara tillfälligt då min ordinarie chef är sjukskriven aka sparkad. Känner väl en skräckblandad förtjusning över hela situationen. För det är skönt att ha en chef som man känner sen tidigare, men läskigt då hon var en av anledningarna till varför jag bytte jobb. Haha tji fick jag, trodde jag kunde bli av med en chef för att jag bytte jobb!

Ha en fortsatt trevlig dag!

Kram Jenny


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

På Hamnön så trivs jag väldigt bra.
En plats där det finns ett lugn och ett helt annat lunk än jag är van vid.
Där använder man nästan bara mobilen för att lyssna på musik eller fotografera.

Det blir som en paus ifrån vardagen.
God mat, en fisketur eller bara njuta av en solnedgång utan dess like.

Vad mer kan en begära?

Kram Jenny

Likes

Comments

Om exakt fem dagar så flyttar jag till min första lägenhet. Ska jag vara ärlig så längtar jag ihjäl mig.
Tänkte att jag ska börja packa lite smått nu i helgen så jag slipper stressa nästa vecka..

Men jag kommer fan sakna Tuna. Närheten till den fina stranden och skogen...
Och min roomie som jag nu har bott med i fyra månader. Vi är inte bara roomies utan vi är bästa vänner. Kommer kännas så konstigt att bo själv sen på Hertsön. Det blir första gången jag bor själv..

Men nu ska vi tänka positivt. Nu har jag egen lägenhet och ett fast jobb som jag trivs med. Kan verkligen inte klaga på något just nu. Livet är bra.

Kram Jenny

Likes

Comments

Tyvärr så har jag också blivit utsatt för sexuella trakasserier och övergrepp. Både av äldre män som har ropat efter mig/hotat mig.
Men också av killar i samma ålder som mig.
Oftast har killen tjatat sig till sex eller tafsat på mig fast jag inte vill, ignorerat mig om jag har sagt nej osv.

Och nej, det har aldrig spelat någon roll vilka kläder jag har burit. Det har inte heller spelat någon roll vad jag har sagt. Om jag så har skrikit nej eller sagt nej i normal ton. Om jag har puttats i försvar eller legat still..

Män tar sig rätten att utnyttja kvinnor. Och det är otroligt äckligt. Därför behöver vi tillsammans uppmärksamma #metoo

Tillsammans är vi starka. All kärlek till er mina systrar!

Kram Jenny

Likes

Comments

Det händer ganska ofta att jag får feber. Som idag till exempel..
Och oftast så beror det på att det händer för mycket runt omkring mig. Jag blir då stressad och får ”sjuksymptom”.

Symtomen håller i sig tills att jag har fått den paus/vila som jag behöver. Och det kan ta flera timmar om jag har otur.

Det är en av många nackdelar med att vara just HSP. Men ju mer jag läser om och hör om det desto lättare blir det för mig att hantera situationer där det är många personer på samma gång, eller mycket intryck.

Ha en bra dag! 

Jenny

Likes

Comments

Likes

Comments

Hej!

Idag, just nu, så mår jag bra. Inga hjärnspöken som härjar. Jag har kontroll över mycket i mitt liv nu (ja nästan allt). Jag har bara ett problem. För ett tag sen så gick jag in i en apatisk period. Brydde mig inte om något (nästan iaf). Kände ingenting. Oavsett vad jag gjorde för att göra mig själv glad eller känna vad som helst..

Hur blev jag fri min apati?

Jo, jag kämpade varje dag. Försökte minnas alla saker som vanligen gör mig glad och så gjorde jag det. Det blev bättre med tiden men det är inget jag skulle rekommendera någon som är deprimerad att göra idag. Däremot så rekommenderar jag starkt personer som är deprimerade att söka professionell hjälp och att prata med någon anhörig. om det man känner eller inte kan känna. Behöver ej vara familj.

Problemet som återstår idag är att jag har svårt att känna på riktigt. Tänker på mina känslor i huvudet när känslorna borde kännas i kroppen. Jag har försökt prata med några vänner om det här problemet men känner ingen som relaterar det på samma sätt som jag går igenom. Vilket känns jättejobbigt då jag inte har lust till att söka hjälp från utomstående riktigt ännu. Vill först prata med närstående.

Varför mitt nickname är Iamtheparty:

https://www.youtube.com/watch?v=aqu4ezLQEUA

Fin låt om depression:

https://www.youtube.com/watch?v=p3g9dIA001s


Ha en bra dag!

Kam Jenny

Likes

Comments


Har inte haft en blogg eller bloggat på flera år nu. Känns kul att få prova på det igen. Mest för min egen skull.

Tänkte att jag skulle berätta lite kort om mig själv:

Jag är 21 år gammal. Född och uppvuxen i Luleå i en liten by vid namn Örarna. Jag jobbar på en gruppbostad som stödassistent och stödperson. På fritiden så spelar jag gitarr, fiol och så sjunger jag en hel del. Speciellt i duschen, haha. Umgås med min familj och vänner då tid och lust finns. Är HSP (highlysensitiveperson) och lider av lätt depression och oro. I framtiden (inom några år) så vill jag flytta ifrån Luleå. Vet inte just nu vad mitt drömyrke är men vill nog fortsätta att jobba med människor fast det är otroligt krävande ibland. Tycker om mig själv för det mesta. Är feminist...

Finns nog inte så mycket mer att säga för tillfället.

Ha en bra dag!

Kram Jenny


Likes

Comments