Nytt år brukar ju för de allra flesta innebära nya utmaningar. Olika typer av nyårslöften, införskaffande av gymkort och så vidare.

Själv gjorde jag lite tvärtom - för jag SA UPP mitt gymkort istället. Det är ändå bara pengar som rinner ut i sanden eftersom jag inte är på gymmet och utnyttjar det jag betalar för. Har istället bestämt mig för att försöka hitta en träning som funkar hemma. En träning som både funkar för mitt diskbråck i ländryggen och som jag även kan hålla på med hemma så att det funkar tillsammans med resten av familjen. Vi har dessutom ganska mycket träningsutrustning hemma redan i form av löpband, multigym, TRX, hantlar, gummiband, boll, yogamatta osv. Jag ska bara ta mig för att börja använda grejerna också.

Ikväll mjukstartade jag i alla fall. Min rygg var inte så bra igår men idag har det känts bättre, och jag vet ju själv att min rygg inte heller kommer att bli helt bra av att jag bara vilar så det var lika bra att passa på nu när det ändå var en lite bättre dag. Började med dag 1 i YogaWithAdriene 's nya utmaning TRUE. Den startade igår nämligen så det blev ju alldeles perfekt att börja med den idag. Övningarna kändes bra och var alldeles lagom jobbiga. Jag är verkligen i usel form så det var skönt att det inte var så avancerade saker att göra, mest prova på olika positioner och känna in andningen lite. Men jag tror att det kommer att bli bra. Börjar med yogan och ser hur det funkar med ryggen och sen får jag skynda långsamt. Inte hoppa på en massa saker på en gång. Min ursprungliga plan var att börja om med Kayla Itsines BBG, men de passen har jag kört förut och just nu känns det som att de innehåller alldeles för mycket hopp och snabba rörelser för att min rygg ska orka. Har gått på smärtstillande och haft ont i stort sett hela julledigheten, så... det är bara att ta det som det kommer. Jag måste lära mig att lyssna på kroppen och inse att det inte alltid är tjurighet man kommer längst med. 

Det kanske får vara en av mina utmaningar under 2018 - att lära mig att lyssna på kroppen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Dags att starta igång med skrivandet. Får helt enkelt försöka hitta på syfte och frågeställningar medan jag läser in mig i litteraturen. Tror kanske ändå att jag vet liiite åt vilket håll jag vill, men inte hur jag ska formulera mig än. Men, det får lösa sig. På ett eller annat sätt.

Wish me luck!

Likes

Comments

Just nu känner jag mig bara så trött. Trött på pluggandet och att inte få vara ledig med gott samvete nångång. Calle frågade mig ikväll vart jag skulle vilja åka på bröllopsresa.

Ingenstans förrän om 2 år svarade jag.

För det är så det känns. Missförstå mig inte här, givetvis vill jag åka iväg på bröllopsresa redan nu, men... Det är omöjligt att planera in något samtidigt som jag studerar, vi har typ schema för 5 veckor framåt i taget. Och det är obligatorisk närvaro nästan jämt. Typ 1-2 timmar om dagen, nästan varje dag, har vi lektioner som är obligatoriska. Utöver det ska vi studera själva och på universitetet är det grymt svårt att hitta en lugn plats där det går sitta och plugga. Att åka fram och tillbaka till universitetet tar mig dessutom drygt 2 timmar. Så det slukar massor av tid att bara åka fram och tillbaka.

Det jag nog faktiskt tycker är jobbigast med att plugga vid universitetet är att vi aldrig får känna oss lediga. Att vi inte kan känna oss lediga på vardagarna förstår jag ju. Men på helgerna - när vi inte har schemalagd tid... Jag tycker att det känns som att vi har uppgifter och inläsning hela tiden. Nu har det varit jul och nyår men det innebär inte att vi får vara helt lediga och kan slappna av - vi ska hela tiden ha aningens dåligt samvete och lite ångest för att vi vet att vi har inlämningsuppgifter som ska in direkt efter nyår. Förra julen hade vi en hemtenta över julen. Så även denna gång. Den här gången har vi dessutom en gruppuppgift som också ska göras klart samtidigt. Så just nu känner jag mig bara trött. Kommer inte igång överhuvudtaget med vad jag vill ha för syfte och frågeställningar till min hemtenta. Jag vill inte ha några! Känner inte alls intresse för just ämnet vi håller på med just nu och då är det grymt svårt att hitta motivation till att skriva något.

Jag vill ju inte utbilda mig till förskollärare för att lära mig hur jag ska skriva bra uppsatser! Det är ju inte det jag har tänkt jobba med i förskolan. Så förlåt mig för gnäll men jag känner mig bara så grymt besviken på utbildningen. Det här var inte ens i närheten av vad jag trodde att förskollärarutbildningen skulle handla om. Men att hoppa av utbildningen känns ju tyvärr inte heller som ett alternativ - då är jag ju tillbaka på noll. Men med studielån dessutom. 

Nä, nu tänker jag gå isäng och hoppas att orken och motivationen dyker upp imorgon bitti. Jag hoppas att jag inte drömmer mardrömmar om att jag missat obligatoriska lektioner i natt - det drömde jag nämligen förra natten och vaknade upp och kände mig helt förstörd.

Hade jag vetat att universitetet skulle föra med sig så mycket ångest som det gör så hade jag nog tänkt en till gång innan jag sökt dit. Nu är det ju redan kört.

Blä!

Likes

Comments

Som rubriken lyder - vi gick och gifte oss i helgen. På nyårsafton närmare bestämt. Det känns helt galet och även väldigt kul. Som jag har funderat över detta under så lång tid. Jag har haft en jättestor samling av inspirationsbilder på Pinterest i flera år. Planerat och funderat. Men sedan ändå alltid tvekat inför tanken att behöva stå i centrum, att allt ska klaffa utan något som går fel, att vädret ska vara bra, lokalen, gäster och så vidare. Och fått lite smått panik - för tänk om dagen inte blir sådär bra som vi planerat för?! Vi har pratat om giftermål ett par gånger tidigare, men som alltid fastnat vid tanken att "en dag ska vi gifta oss" eller "sen i framtiden när vi ska gifta oss" och sen har det inte blivit mer än så.

Men så har jag ju min vän Anna - som en kväll när vi drack lite vin hemma hos oss började peppa igång mig. Det skulle nämligen vara drop-in-bröllop på nyårsafton inne i stan och hon och Andreas undrade om inte vi skulle haka på dem och spontangifta oss. Ja - varför inte? Sagt och gjort. Vi skrev ut papper från Skatteverket och fyllde i hindersprövning och en blankett om namnbyte som vi skickade in. Och nu - några veckor senare så sitter jag här och kan titulera mig fru Holmberg.

Så kul!

Dagen blev jättebra. Vi var nervösa såklart men jag tror ändå att den här nervositeten var väldigt lindrig jämfört med hur det hade varit om vi hade planerat inför bröllop i flera månader. Nu hände det liksom bara. Och allt gick bra! Prästen blev bara lite lagomt förvirrad av att Greger inte kunde stå stilla så vi tog ceremonin nästan i bakvänd ordning, hon hann faktiskt be oss läsa våra löften innan hon kommit ihåg att fråga om vi ville gifta oss med varandra. Men det gick bra ändå. Huvudsaken att vi blev gifta till slut. Efter 9 års förlovning så var det verkligen på tiden. Våra föräldrar var med vid ceremonin och efteråt så åkte jag, Calle och barnen vidare mot Ö-vik där vi mötte upp Peter & Jenny och barnen för att fira nyårsafton.

Nyårsafton i år blev väldigt lugn. Tror att både jag och Calle var rätt så knäckta efter all spänning tidigare under dagen och det var väl egentligen inte så konstigt. Vi åt middag på restaurang och sedan installerade vi oss allihopa på hotell. Kvällen spenderades sedan i soffan på vårt hotellrum, vi kollade gamla talang-avsnitt på tv och surrade. Barnen lekte och sprang fram och tillbaka mellan rummen och större delen av kvällen gick väl egentligen till att hålla barnen i schack. Men så kan det ju vara ibland. Vi hann med en paus däremellan också, Gry fick jättemycket näsblod. Men det gick bra även det, hon är van vid det då hon haft näsblod massor av gånger ända sedan hon var liten. Tror att det kanske också hade att göra med att det varit en ganska intensiv dag.

Sen fortsatte kvällen och vid tolvslaget gick vi ut för att kolla på fyrverkerier. Alla utom Jenny och Lilly eftersom Lilly hade somnat redan. Så det blev både en händelserik och lugn nyårsafton på samma gång.

Nyårsdagen spenderades på Paradisbadet. Det gjorde vi förra året på nyårsdagen med och jag tror att barnen tyckte att det var kul. Vi badade i 4 timmar tror jag så barnen somnade rätt omgående i bilen på vägen hem.


Likes

Comments

En sak som jag upptäckt med att plugga på universitetet är att jag har väldigt svårt för att koncentrera mig när det är folk och ljud runtomkring. Så därför blev jag så lycklig nu i morse när jag hittade ett ställe på universitetet där det var alldeles tyst. Det var en tyst korridor där det till och med sitter skyltar på väggen där det står att det är förbjudet att prata medan man sitter där.


Men säg den lycka som varar. Givetvis finns det inte ett enda uttag här. Så det blir till att leta vidare sen igen - alternativt se till att jag har datorn fulladdad varje gång jag tänkt sitta här. För i övrigt var det ett riktigt bra ställe. Det är så tyst så att jag kan höra en knappnål falla. Jag vet inte om jag någonsin har varit på ett såhär tyst ställe förut.

Likes

Comments

Projekt redhead är inlett igen. Jag har varit brunett i ganska precis ett år nu, men nu känner jag att det är dags för lite mer färg i tillvaron. Så vi har påbörjat förvandlingen lite smått nu. Har avfärgat håret en gång i helgen som var och sedan gjort ytterligare en annan sorts avfärgning som ska ta bort så mycket som möjligt av det röda jag haft i sedan tidigare. Ytterligare en avfärgning och sedan blekning återstår innan vi kan börja ha i den nya färgen. Den här gången kommer det att bli lite mer åt orange än klarrött. Så det blir spännande att se hur det här artar sig.

Jag är peppad i alla fall! För livet - det ÄR roligare med färg.

Likes

Comments

Här sitter jag. Alldeles för sent och ute i sista stund. Håller på med en läslogg som ska skrivas inför ett seminarium som vi ska ha imorgon. Har hunnit sammanfatta 3/5 kapitel hittills så det är en bit kvar innan jag är klar. Resten av familjen sover och jag sitter här i köket i min ensamhet. Skönt med lugn och ro förstås men det hade ju varit ännu bättre om jag redan vore klar. Jaja. Det är bara att bita i det sura äpplet och fortsätta.

Jag fick förresten tillbaka min hemtenta i fredags - jag klarade den! Så det känns grymt skönt att slippa oroa sig för den åtminstone.

Bilden är från tidigare idag. Men jag sitter kvar här på samma ställe än... ett par timmar till.

Likes

Comments

De som känner mig väl vet att jag nog knappast skulle klara mig någon längre tid utan mitt Playstation. Jag är en nörd. Började spela ett nytt spel i helgen som jag fastnade i åtminstone i ett par timmar. Hrm... gick isäng kl. 04.15 på söndagsmorgonen så ja.... en stund spelade jag 🙈

Jag gillar i alla fall spelet hittills, även om det inte kan mäta sig med mitt favoritspel (The Witcher 3: Wild Hunt). Vet inte om jag någonsin kommer att hitta något som är ens i närheten av lika bra som det.

Men nog tror jag att jag kommer ägna bra många timmar åt det här spelet med 😃

Likes

Comments

När barnen började skolan i höstas så skulle de ha plastkorgar med namn på uppe på sina klädhyllor. De flesta skriver namnet med tusch direkt på korgen. Men inte vi. Dels för att jag inte tycker att man behöver vara som alla andra - men också för att jag tycker att det är så roligt att rita. (Sen är det ju även så att det blir mindre prestationsångest när jag ritar till barnen, de brukar tycka att allt blir fint)

Jag ritade i alla fall egna bilder till Gry och Greger som jag sedan plastade in. Barnen tyckte att de blev så bra så att bästa vännerna Vilmer och Vega fick varsin namnskylt de med. Lite roligare och mycket lättare att hitta sin hyllplats nu.

Likes

Comments