Mest lästa

Rädda livet på ett barn

5 miljoner barn dör varje år på grund av svält och fattigdom. Jag har svårt att ens tänka mig hur mycket 1 miljon är, tänk då 5 miljoner! Det är inte heller bara 5 miljoner kronor, 5 miljoner saker det är 5 miljoner kännande människor. Alldeles nya, oskyldiga människor som förtjänar så mycket bättre! Barn som har drömmar, barn som har mål och som är kännande varelser. Jag har svårt att få in i huvudet att ett barn kan dö. Tänk ett barn som du känner, en väns, familjeväns barn, ett syskon- eller kusinbarn. Tänk på saker dom gör, tankar dom berättar om och saker dom tycker om. Kanske deras ögon glittrar så fort dom ser en traktor eller kanske en hund, kanske dom alltid ler, kanske dom är oroliga och har lätt att bli ledsna. Kanske dom har en snuttefilt dom alltid går med mot kinden? Kanske dom är envisa? Jag tror det blir lättare att förstå hur hemskt det är om man relaterar det till något man har omkring sig. Tänk grannbarnet du ser gå hand i hand med mamma på väg till förskolan. Glad och uppspelt att träffa sin kompisar. Tänk om hon eller han bara en dag skulle försvinna. Hon eller han har sakta försvunnit bort, bit för bit varje dag. En dag klarade inte kroppen av det och gav upp. Kroppen stängdes av efter lång kamp. Tänk hur förtvivlat barnet måste vara när det kurrar i magen och kroppen känns svag och det finns ingen som kan hjälpa, inget den kan göra åt det.


SNÄLLA, hjälp mig göra världen till en bättre plats! För inte mer pengar än en lunch på stan för två kan du ge ett barn i Malawi näringsrik, nyttig mat för en hel månad! Skippa en lunch ute och ta med en matlåda hemifrån istället, skänk dom pengarna till oss på Nourish the children och rädda ett barns liv. En dags lunch hemifrån!


Den näringsrika maten odlas av bönder på plats. Alltså får även bönderna i Malawi mer jobb och inkomst och maten behöver inte färdas långt och vara dålig för miljön. Om det inte vore nog att barnen får mat och bönderna jobb och på så sätt också dom och deras familjer mat så får även fler flickor komma till skolan. Något som inte är en självklarhet i Malawi! När det erbjuds mat till barnen i skolan kan föräldrarna lägga de få pengarna dom har på utbildning till barnen istället för mat. På kort sikt bidrar du till ett bättre, värdigare liv för unga flickor, på lång sikt bidrar du till ett samhälle med både starka män och starka kvinnor i arbetslivet som har möjlighet och utbildning att göra det dom vill.


En matpåse är helt livsavgörande för dessa små barn. Det betyder mer än allt annat för barnen och deras föräldrar! Snälla, skicka en kommentar med något sätt jag kan kontakta dig och berätta mer, (tar självklart bort kommentarer med någon form av kontaktuppgifter så fort jag sett dom så ni slipper spam) eller så kan du gå in på Facebook och skicka iväg ett meddelande till Skincare & Beauty by Helena eller ett mejl till [email protected]

Det går att donera en gång eller månadsvis och jag och inte minst barnen i Malawi är tacksam för allt ni kan ge!


Hjälp mig göra världen till en bättre plats för barn i nöd!

Gillar

Kommentarer