Provar billigt smink

I förrgår var jag på Dollar och tänkte att jag skulle prova Dollar store's märke Technic. (Tror även det finns på Ullared) Det är så billigt med deras märke och det är ju alltid trevligt att hitta billigt smink eller om man inte har råd att lägga pengar på smink är det ju perfekt med ett alternativ. Tänkte därför prova några produkter för att se om det är bra!

Köpte denna highlighter i Pink Sparkle. För 40 kr

Även detta läppstift 'Juicy Sticks' för 20 kr.

Och så detta trepack av Corrector Stix för att jämna ut färgerna i ansiktet och få ett bättre och jämnare resultat med foundation. Kostade 40 kr.

Och sist två läppennor i färgerna Dark Red och Coral. 2 för 30kr.

Det enda jag gjort innan är att tvätta ansiktet och fylla i ögonbrynen lite med BrowDrama från Maybelline. Började med att helt enkelt måla på corrector stixsen i ansiktet. Den gröna för att jämna ut röda toner, jag har väldigt röda kinder och näsa och även lite finnar att täcka. Den gula för att jämna ut mörka toner som mörka ringar under ögonen.

Tog sedan en fuktig svamp för att blanda ut det. Jag har en beauty blender-kopia från H&M.

Det gick helt okej att blanda ut dom. Förutom att jag ser ut som Wednesday Addams men som sagt är detta bara en bas. Sedan applicerade jag concealer som vanligt. (jag använder Rimmel Wake me up concealer och foundation vilket inte är ett jättebilligt alternativ men heller inte jättedyrt) Concealer applicerar jag med en Techni 01 Brush från Mikasa Beauty. Med koden 'HELENAWEN25' får du 25% rabatt på hela sortimentet på Mikasa Beauty! För foundation använder jag svampen från H&M.

Här ser ni med foundation och concealer. Stixen funkade helt okej. Det var lite mindre rött som syntes igenom på mina kinder så dom var faktiskt bättre än jag trodde!


Sen gjorde jag läpparna. Använde läppennan i Coral och läppstiftet.

Drog läppennan som vanligt runt läpparna men sen också några streck upp på läppen för att jämna ut färgen på läppstiftet. Läppennan var bra, lätt att jobba med förutom lite småsmå klumpar. Läppstiftet var också helt okej men det behövdes fler ''lager'' än ett annat, något dyrare läppstift.

Här ser ni highlightern. Det märktes knappt någon skillnad från utan highlighter till med highlighter. Lite lite skimmer bara.


Sen kompletterad jag looken med mitt vanliga smink. Sminket var bättre än jag trodde men har man råd köpa lite dyrare är det värt det men för priset är det helt okej smink verkligen!

Highlighter


Använda igen? Ja
Köpa igen? Nej
Värt priset? Ja

Läppstift


Använda igen? Ja

Köpa igen? Kanske
Värt priset? Ja

Color Corrector

Använda igen? Tills jag hittar några andra color correctors

Köpa igen? Nej

Värt priset? Ja

Läppenna

Använda igen? Ingen tvekan
Köpa igen? Ja
Värt priset? Absolut

Gillar