Alla hjärtans dag-brownies

Tänk såhär, du har haft en låång och stressig onsdag på jobbet. Du kommer hem och din pojkvän/flickvän/sambo/ kompis/mamma/pappa/morförälder/kusin/granne, eller vem det nu kan vara, har lagat middag till dig. Till efterrätt ställer h*n fram en chokladtäckt brownie med jordgubbar, kanske även lite glass bredvid. Förstår ni vad gott!? Kanske inte din pojkvän/flickvän/sambo/kompis/mamma/pappa/morförälder/kusin/granne kommer göra det här för dig men då kan ju du vara pojkvännen/flickvännen/sambon/kompisen/mamman/pappan/morföräldern/kusinen /grannen och göra detta till dom och lysa upp deras stressiga dag/vecka lite!

Recept

3/4 dl vetemjöl

1 dl kakao

1 nypa salt

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljarom (Finns bland baktillbehören, ser ungefär ut som karamellfärg)

150 g chokladknappar

1 dryg dl strösocker

50 g smält margarin

3 msk vatten

2 msk kaffe


Ströbröd för formen.

Gardering

450 g jordgubbar (Jag använde frysta och det funkar men blir nog bäst med färska då de blev väldigt rinniga)

Chokladknappar


Alternativt glass/grädde till.

Börja med att sätta på ugnen på 180 grader. Sen tog jag en tallrik och hällde upp dom frysta jordgubbarna så dom skulle få tina lite.

Tog fram en ugnssäker form och smörjde den med margarin innan jag strödde på lite ströbröd för mer krispighet. Sedan tog jag fram en skål och blandade ihop kakao, bakpulver, mjöl och salt. Blandade det tills det inte fanns några klumpar innan jag ställde den åt sidan ett tag.

Mikrade margarinet i en mugg ca 30 sek tills det var smält. Lät det svalna bara några sekunder innan jag hällde upp det i en ny skål. Hällde upp 1 dl av chokladknapparna i en mugg och mikrade. Började med att mikra 30 sek, tog ut och rörde om innan jag satte in muggen i 30 sek igen. Självklart går det också bra att smälta smör och choklad i kastrull om du föredrar det men personligen föredrar jag att smälta i mikron.


Häll sedan upp den smälta chokladen i samma skål som smöret och rör om. När smör och choklad är ordentligt blandat tillsätt sockret, vaniljaromen och vattnet. Blanda tills det är en slät och fin smet innan du tillsätter kaffe och blandar i kakaoblandningen från den andra skålen medan du vispar. Strö i ungefär en 1 dl chokladknappar, som inte är smälta, i smeten innan du häller upp den i formen. På bilden till höger syns smeten precis innan jag hällde upp den i formen, det är alltså chokladknapparna som är de där ''klumparna,'' några andra klumpar ska det inte finnas i smeten.

Häll upp smeten i formen och sprid ut den lite med en slickepott eller sked innan du sätter in den i ugnen. Jag hade inne min i ugnen ca 25 min men det varierar så mycket mellan olika ugnar, hur kladdig man vill ha browniesarna så det är bäst att bara hålla koll och ta ut den när den ser/känns klar ut.


Låt den svalna lite innan du smälter resten av chokladknapparna i mikron innan du häller på dom och sedan lägger på jordgubbarna. In i kylen en stund tills chokladen är stel och sen är det klart!

Jag utgick från ett recept men improviserade mycket så receptet blev i stort sätt mitt egna och det blev väldigt gott!

  • BAKNING

Gillar

Kommentarer

Emmamehrali
Emmamehrali,

åh, vad gott det ser ut 😃

nouw.com/emmamehrali
hwennstig
hwennstig,

Det smakade väldigt gott också! Tycker du om att baka rekommenderar jag verkligen att du provar, väldigt gott och inte alls svårt! 😊

nouw.com/hwennstig