Livsstil

Jeg har netop lige færdiglæst 'Den lille bog om hygge - vejen til et hyggeligere liv' skrevet af Meik Wiking, direktør for lykkeforskning på Københavns Universitet.

Og hvad andet kan jeg sige om bogen, end at den var vildt hyggelig at læse 😍

Forfatteren har i bogen forsøgt at beskrive hvad hygge egentlig er, især da det er så stor en del af danskernes måde at leve på. Undervejs sad jeg og nikkede med til hans beskrivelser og jeg kom virkelig i hyggehumør, og jeg vil derfor opremse, hvilke ting han er kommet frem til indbyder til hygge, blandet med mine egne eksempler på hygge og hyggesituationer.

'Hyggemanifestet'

1. Atmosfære - skru ned for lyset og placer lamperne så de skaber hyggekroge og en behagelig belysning. Og tænd en masse stearinlys - ingen hygge uden stearinlys (Som vi brænder allerflest af pr. indbygger i hele Europa)

2. Nærvær - vær til stede i nuet, med de personer du er sammen med og sluk telefonerne. Hygge forekommer oftest i selskab med andre personer om end det er venner eller familie. Stemningen er afslappet og med plads til alle. For mig minder det om vores familieture til Fanø, hvor vi hoppede i hyggetøj (store sweatre og hyggestrømper), læste i blade eller bøger, spillede brætspil og gik ture på stranden.

3. Nydelse - kaffe, chokolade, småkager, slik og kager. I Danmark inkluderer hygge disse elementer, og hvor mange af os genkender ikke lige fredagsslikket og popcorn til Disney Sjov - det bestod mine fredage i hvert fald af i mine barndom, og det er da ført med ind i mit voksenliv, godt nok ikke til Disney Sjov, men til når vi rigtig skal hygge os, så er især kage virkelig noget jeg elsker at inkludere i vores hyggestunder.

4. Lighed - 'Vi' frem for 'mig', hvor opgaver og taletid deles. De dage, hvor både min kæreste og jeg er i køkkenet, hjælper hinanden og smager maden til begge to, det er bare mere hyggeligt end når jeg selv står med madlavningen, og det skal gå hurtigt. Når der er TID til at man rigtig kan kræse om maden, og nydelsen ved bagefter at spise den stille og roligt.

5. Taknemmelighed - Nyd det. At man er taknemmelig for, hvor man står i livet eller bare hvor man er lige nu, og tingene foregår i et tempo, hvor man kan følge med, og nyde alle aspekter af oplevelsen. I hverdagen kan utilfredshed, stress og jagten på 'noget andet' eller 'noget bedre' overskygge de gode ting man ellers oplever, men ikke værdsætter eller glemmer at værdsætte.

6. Harmoni - glem konkurrencen og praleriet. At man dropper konkurrencen om, hvem der f.eks. tjener flest penge, hvem der har de mest prestigefyldte ting eller hvem, der ejer det dyreste tøj - drop det! vær hvem du er, og læg praleriet til side. Som en parallel til minimalismen forsøger jeg at smide opfattelsen af at man er bedst, hvis man ejer ditten og datten helt væk, for at komme tilbage til hvem jeg er, og turde være den jeg er, med de ting jeg har, uden at føle jeg skal bevise en masse for omverdenen gennem de ting jeg ejer.

7. Velbehag - behagelighed, pauser og afslapning. Jeg tænker her på bogen 'Langsom Livsstil' skrevet af Karen Pallisgaard. Hele essensen er at komme ned i et behageligt tempo, have tid til eller prioritere pauser, uden stress og nyde afslapningen, hvor man kommer helt ned i gear.

8. Våbenhvile - drop dramaet. Hygge er ikke at diskutere et emne som politik eller religion, som kan give anledning til stærke følelser, uenighed og manglen på at sætte sig ind i andres holdninger og meninger. Derfor er samtaler baseret på respekt og det at give plads til, at man kan tale lige meget, og uden at stemmelejet ryger op og ned på negativ vis.

9. Samvær - fokus på relationer, og opbyggelsen deraf. Man kan lave mad sammen, spille brætspil sammen, gå ture sammen eller lave ingenting sammen. Bare man er sammen, og man kommer derved tættere på hinanden, end hvis man i stedet prioriterede sin tid med næsen i telefonen eller computeren, hvor man ikke kan opbygge relationer på samme måde.

10. Det trygge liv - fred og tryghed. Hvor der er tryghed er der incitament eller grundlag for hygge. For at hygge skal kunne opstå, skal du være tryg det sted du er, og med de mennesker du er sammen med.

Hyggens fem dimentioner

1. Smagen af hygge - hygge = spisning, og det skal være klassiske velkendte retter tilsat lækker kaffe, kage, slik og chokolade. For mig er det ofte de klassiske simreretter, som man får om efteråret eller suppe om vinteren. Sådan smager hygge.

2. Lyden af hygge - Knitrende lyde fra ildstedet eller brændovnen, regndråber på taget, træernes rusken udenfor, gulvbræddernes knirken og lyden af tordenvejr, hvis man sidder trygt indenfor. Sådan lyder hygge.

3. Duften af hygge - En bestemt duft, som får positive og hyggelige erindringer frem - til et sted, hvor du var tryg eller et dejligt barndomsminde. Duften af hjemmebag eller en ret som har simret det meste af dagen. For mig er det især appelsiner og clementiner som minder mig om jul, duften af and og steg juleaften og hamburgerryg og grønlangkål nytårsaften - mmhm, nu skal der rigtig hygges! Sådan dufter hygge.

4. Hvordan hygge føles - Træoverflader, et varmt keramik krus, et rensdyr-/lammeskind eller et papirsklip eller juletræspynt fra barndommen eller fra ens børn, da de var små. Især hyggeligt hvis man kan huske mindet om at have kreeret det. Sådan føles hygge.

5. At se hygge - Dalende sne, de smukke men farlige flammer fra åben ild, eller regnen som langsomt falder, mens man befinder sig indenfor med varm te og et tæppe knuget godt ind til sig. Sådan ser hygge ud.

6. hyggens sjette sans - Tryghed. At man som førnævnt føler sig tryg, hvor man er, om med dem man er sammen med. Og at man føler man kan være sig selv. Det er hyggens sjette sans.

Jeg håber alle har en hyggelig dag derude. Min involverer en fridag, varm te, hyggestrømper og et varmt tæppe - og jeg nyder det!

/Sanne

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

Mode & skønhed

I min hverdag er jeg ikke den, som bærer allermest make up. Det behov blev jeg kureret for på efterskole i 9. klasse, hvor jeg før ikke kunne gå uden for en dør uden foundation, mascara, eyeliner og øjenskygge. Idag bruger jeg make uppen til særlige begivenheder, og de dage jeg har overskud til at bruge tiden på det.

Efter efterskoletiden blev jeg mere selektiv i de begivenheder, hvor jeg anvendte make up, da jeg jo også skulle fjerne det inden jeg gik i seng - og nej jeg er ikke den type, som kan finde på at sove med make up på. Uanset hvor fuld eller træt jeg er, så skal make uppen fjernes inden hovedet rammer puden.

Den tid gad jeg ikke altid bruge på det, og valgte derfor de fleste dage at gå uden. MEN, efter jeg fik et ønske om at komme gamle ar til livs, blev jeg opfordret, via min hudspecialist, til at rense mit ansigt, påsmøre serum, spot on og til sidst creme morgen OG aften, og jeg har gjort det lige siden.

Så nu hvor jeg alligevel rensede mit ansigt, så kunne jeg jo ligeså let fjerne make uppen også. Så derfor er make uppen blevet en mere fast del af min hverdag, men dog ikke hver dag 😜.

I mine tanker og overvejelser omkring mine værdier fandt jeg ud af, at rene produkter betyder en del for mig. Og at det gør sig gældende i alt fra min make up, hudplejeprodukter, rengøringmidler og den mad vi indtager.

Helt tilfældigt fandt jeg over et make up mærke kaldet miild. Mærket er dansk, og det er to make up artister som står bag som iværksættere. Det er en mega fed rejse de har begivet sig ud på, hvor deres vision er at producere skønne holdbare make up produkter, som alle skal leve op til kravene for at måtte bære henholdsvise Svanemærket, Ecocert og Allergy Certified. Begge kvinde lider af parfumeallergi og de ønsker derfor at producere make up, som alle kan bære - allergi eller ej.

Jeg er virkelig fan, og rene produkter betyder virkelig meget for mig. Op mod 60 % af det vi påfører huden kan absorberes og ende i vores blodbane 😱 - og hvem ved hvilke skader de på lang sigt kan medføre. Parfumeallergi er en af tingene, men hvad hvis disse kemikalier er skyld i at kræft opstår? Vi aner det jo ikke..?

Jeg har sat dette mål at jeg inden jeg engang vil forfølge drømmen om at blive gravid og bære vores fremtidig barn, skal jeg være så 'kemikalie fri' som muligt, så vores barn ikke bliver påvirket af mors valg af E-numre, parfumestoffer, tilsætningsstoffer osv.

Vidste i f.eks. at der er nikkel i alle mascaraer? Nej vel.. Det har de to iværksættere lært mig og tak for oplysningen! Det skulle eftersigende holde rigtig godt på farven i mascara, men nikkel?! Det har vi ikke på noget tidspunkt hørt noget positivt om - jeg har i hvert fald kun hørt at mange lider af nikkelallergi, som viser sig ved udslæt... fedt..

Udover at deres produkter styrer for vildt, så er de fremstillet i genbrugspap og produkterne bliver leveret i en økologisk fremstillet pose, som jeg nu bruger til at inddele min toilettaske med - jeg er vild med det, og produkterne er virkelig gode 😍

Overstående produkter er det jeg indtil videre har skiftet ud. Produkterne i miild serien er forholdvis nye, og derfor er mange stadig under udvikling, men det jeg - med det minimalistiske for øje, har købt indtil videre er et øjenskygge-/bryn kit inkl. en øjenbrynspensel og øjenskygge pensel (ikke vist), som erstatter min ældgamle Lancôme palette og Loréal øjenbrynsblyant. Ligeledes har jeg skiftet min Loréal blush og tilhørende pensel ud med tilsvarende miild produkter. Penslerne renser jeg én gang om ugen (vælger som regel søndag) med min parfumefrie shampoo.

Jeg glæder mig så meget til at deres mascara bliver en virkelighed, og jeg fortsætter med at skifte de produkter, som jeg finder nødvendige, ud med mere rene produkter ❤.

/Sanne

Likes

Comments

Ernæring & sundhed, Opskrifter

Når hverdagen for alvor rammer, og tiden er knap når både arbejde, afhentning af børn, indkøb og madlavning skal gå op i en højere enhed, så er der nogengange brug for noget nemt til aftensmad.

Hjemme hos os er der ingen børn endnu, så denne udfordring må vi tage når den kommer 😜. Men til gengæld er vi en anelse pressede ift. skiftende arbejdstider. Jeg har en kæreste som hveranden uge arbejder 12 timer hver dag i 6 dage, dvs. fra mandag til lørdag, hvor han først er hjemme kl. 20.20 om aftenen. Godt nok har en fri 8 dage efter det, hvilket vil svare til den anden halvdel af ugerne, men han arbejder til gengæld også hver anden lørdag. Mit arbejde er mere stabilt ift. en nogenlunde fast arbejdstid fra 7.00-15.00, men jeg arbejder så hver 4. weekend.

Puhaa, madlavningen er derfor en anelse besværlig, især hveranden uge når kæresten er så sent hjemme. Det jeg har fundet ud af fungerer godt for os er dog, at tage en lørdag eller søndag, når der intet andet er på dagsordenen end at slappe af og hygge os, hvor jeg hopper i køkkenet.

Jeg bruger derefter et par timer på at fremstille masser af mad, som kan puttes i fryseposer og derefter ned i fryseren. Maden bliver derfor brugt som vores definition af 'fast food', hvor det kun skal varmes i ovnen og tilbehør skal laves. Det samme gør sig gældende for kager, muffins og boller, hvor jeg bruger de dage, hvor jeg er i mentalt overskud på at lave mad til de dage, hvor der absolut intet overskud er, eller hvor det bare skal være lidt nemt.

For at få timerne i køkkenet til at være lidt sjovere sætter jeg enten noget fed musik på b.la. nogle af disse hits eller ser Netflix på min elskede Ipad Mini, som jeg kan flytte med mig rundt 😍.

Dette er billeder fra sidste 'madproduktion', hvor jeg fik bagt en dobbeltportion af boller, en broccoli/skinke tærte og en skinke/ost pizza. Maden blev skåret ud og fordelt i fryseposer, hvor vi efterfølgende har taget det op, vi havde brug for.

Nu er vi jo kun 2 hjemme hos os indtil videre, hvorved en tærte eller pizza rækker lidt længere, end hos en børnefamilie, men i forstår princippet 😉.

Nedenstående er en liste over de hjemmelavede madretter, som fungerer godt for os at have i fryseren, og en liste over de dele, som sammen med andre ting let kan sammensættes til et hurtigt måltid.

Hjemmelavet madretter til fryseren:

- Oksekødsfrikadeller med fetaost

- Alm. frikadeller

- Lasagne

- Pizzasnegle

- Tærte

- Pizza

- Banankage - se opskrift her

- Bønnemuffins - se opskrift her

- Dessert tærter


'Mad komponenter':

- Pulled pork/Turkey (nøglehulsmærket)

- Daloon forårsruller (nøglehulsmærket)

- Mou Supper

- Rugbrød (nøglehuls- og fuldkornsmærket)

- Toast (fuldkornsmærket)

- Pålæg (nøglehulsmærket)

- Kylling

- Hakket oksekød (lavest mulig fedtprocent, oftest 7-10 %)

- Hakket kalv/flæsk (lavest mulig fedtprocent, oftest 7-10 %)

- Frosne bær/grøntsager (lige så sunde som de friske 😉 og nøglehulsmærket)

- Pizza-/tærtedej

- Skinke/kyllinge tern/strimler

- Revet mozzarella ost (nøglehulsmærket) TIP: Undgå poserne kaldet 'pizzatopping'. Grunden til at de ikke må kalde det ost er, at det primært består af mættet fedt, og ikke ost.

Hvis i vil læse mere omkring vores valg ift. at gå efter nøglehuls- og fuldkornmærket, kan i læse mit tidligere indlæg her, hvor jeg også slår et slag for fordelen ved at vælge økologisk.


Håber det kan give lidt inspiration til andre, som ligesom mig nogle dage bare ikke orker at lave noget stort, men som samtidig stadig gerne vil have noget sundt, nærende og mættende. Ligeledes har retterne været gode at have liggende, i tilfælde af spontane familie- eller vennebesøg, hvor vi derved har haft både aftensmad og kage klar til at varme 👍.

/Sanne

Likes

Comments

Livsstil, Ernæring & sundhed

I et tidligere indlæg nævnte jeg ønsket om at dyrke regelmæssig motion, og at det skulle være noget jeg virkelig kunne lide, og fandt glæde i.

Jeg besluttede mig derfor for at prøve yoga, da træningsformen rammer hele kroppen - man får både pulsen op, smidighed, udstrækning og der gemmer sig også en del styrketræning i nogle af øvelserne.

Jeg prøvede først at dyrke yoga i det lokale idrætscenter, men det stressede mig at skulle frem og tilbage, møde 10 min. inden holdet begyndte og yoga typen (Yin Yoga) var ikke lige den form for yoga jeg søgte, selvom den nu er ganske behagelig afslappende 😉.

Jeg søgte efter noget mere dynamisk yoga, som det klassiske Hatha Yoga eller den mere seriebaserede Vinyasa Yoga. Jeg faldt derfor over Yogastream, hvor jeg selv kan bestemme hvornår jeg vil dyrke yoga, og hvilken type jeg ønsker.

Man kan vælge at søge efter videoer med en specifik varighed, stilart, niveau, underviser og fokus på kroppen, og finder man nogle videoer som man bare er helt vild med, så kan man gemme dem i sine favoritter og hurtigere finde dem igen. Man kan også planlægge yogatimerne i en kalender og registrere de sete og udførte videoer, så man kan følge med i hvor meget yoga man har lavet og på hvilke dage. Jeg bruger denne funktion som motivation og et klap på skulderen over at jeg har fået yogaen gjort.

Det skal lige nævnes, at dette ikke et sponsoreret indlæg, og jeg ved at der også findes Yogavivo, som er et kendt online yogasite, men jeg har ikke prøvet det da jeg er godt tilfreds med yogastream. Yogastrem har den fordel, at sitet har en længere gratis prøveperiode, 14 dage og koster mindre, 99 kr. pr. måned, end yogavivo med en prøveperiode på 7 dage og 119 kr. pr måned. Men det er jo op til en selv at vurdere, hvad der passer bedst til en selv 😊.

Jeg er i hvert fald godt tilfreds, og den frihed der følger i selv at kunne bestemme tidspunktet for mine yogaøvelser, hvilket tøj jeg har på, at kunne sætte videoen på pause - det er det vigtigste for mig. Og så må jeg jo tage med, at abonnementet faktisk et dyrere end mit Netflix abonnement 😜.

Som man kan se på de 2 ovenstående billeder bruger jeg min Ipad Mini til se videoerne på. Man kan selvfølgelig også bruge en computer, men jeg er vild med, hvor lille og handy den er, og jeg kan nemt flytte den med mig rundt, hvor jeg selvfølgelig også bruger den til at se en del Netflix på - især når jeg laver mad i køkkenet.

Jeg er så priviligeret at jeg, efter vi har købt et hus med plads til 2 børn, og ingen børn har, har et helt rum, som er mit lille træningsrum. På det første billede er min helt nye yogamåtte - tykkere, bredere og mere skridsikker end den første, hvilket er en fordel når man, som mig laver en del Vinyasa Yoga, som er den stilart jeg bedst kan lide. Udover min nye yogamåtte har jeg også min gamle, da den er del lettere, hvis jeg skal nogen steder hen. Min yogablok er også ganske ny, da jeg simpelthen blev træt af at bruge min Fifty Shades bog, med skarpe kanter. Denne her fandt jeg i Rema1000 til den lette sum af 20 kr.

Til sidst har jeg også fundet mit træningsprogram og elastik frem, som jeg fik af min fysioterapeut for et stykke tid siden. Jeg synes efterhånden at det er ved at være tid til at supplere min yogatræning med øvelserne, da jeg skal have trænet min ryg op.

Indtil videre har min yoga træning primært bestået af øvelser godt for skuldre og nakke, da det især er disse områder, som præger mig meget i hverdagen. Jeg er gammel gymnast og er faldet et par gange og har også et lille piskesmæld i min nakke, som nok heller ikke bidrager til det bedre. Men udover udstrækningsøvelserne/serierne er jeg vild med energien man får af at lave solhilsener ☀, hvor man får pulsen op, og får bevæget hele kroppen.

Indtil videre fungerer træningsformen rigtig godt for mig, og jeg får lavet yoga hver dag. Om det kun er 15 min, 20 min. eller 40 min., det varierer af, hvor ondt jeg har og hvor meget jeg er i humør til at lave.

Jeg håber i derude på skærmen også har fundet en træningsform, som fungerer rigtig godt til jer, jeres temperament og hverdag ❤

/Sanne

Likes

Comments

Ernæring & sundhed, Opskrifter

Det er fredag, og jeg har fri! (desværre fordi jeg skal arbejde i weekenden) men! derfor skal der hygges alligevel. Jeg har derfor bagt de lækreste og mest saftige bønnemuffins uden mel, men i stedet indeholdende kidneybønner 😏.

Jeg stødte først på en opskrift med kidneybønner, da jeg i mit 6. modul på min uddannelse sammen med nogle medstuderende skulle undervise i madkundskab. Her skulle vi tilberede sundhedsforbedrede klassikere sammen med børnene, og vi faldt derved over en opskrift, hvor de blev udfordret i deres holdning mht. kidneybønner.

Jeg har sidenhen ændret lidt på mængderne og jeg synes nedenstående opskrift er vildt lækker og lige i øjet!

INGREDIENSER: 12 STK.

- 1 dåse kidneybønner, hvor lagen er siet fra

- 30 g kakao

- 60 g havregryn

- 1 dl. rapsolie

- 2 æg

- 2 spsk. brun farin

- 1 tsk. bagepulver

- 2 tsk. vaniliesukker

- 60 g valnødder knust i mindre stykker

- 70 g mørk chokolade skåret i små stykker


FREMGANGSMÅDE:

Tænd ovnen på 175 grader, almindelig ovnvarme. Alle ingredienser udover chokolade og valnødder blandes og pureres med en stavblender. Tilsæt det sidste og rør rundt. Fordel massen i 12 muffinforme og bag i 20-25 min.

BON APPETIT!

/Sanne

Likes

Comments

Personlige indlæg, Livsstil

Når man har været studerende det meste af sit liv, og har haft snuden i den ene lærebog efter den anden, så er det ikke ligefrem fordi man også ønsker at læse i sin fritid - og dog! for det kommer virkelig an på, hvad det er man læser.

Selvom jeg studerede var der stadig bøger jeg ivrigt sad og ventede på skulle blive udgivet på dansk, og her kommer de så.

Advaret! det er noget værre kvinde fnidderi tilsat erotiske elementer - men jeg elsker det!

Jeg ved ikke med jer, men da 'Fifty Shades of Grey' serien kom frem, satte den type bøger for alvor gang i min interesse for læsning af erotisk litteratur. Derfor er dette den første serie jeg virkelig vil anbefale.

Fifty Shades of Grey - EL James

- Fifty Shades - Fanget

- Fifty Shades - I mørket

- Fifty Shades - Fri

- (Grey)

De fleste har nok hørt om bøgerne og måske set filmene, men kort fortalt handler de om Anastasia Steele, som bliver viklet ind i et erotisk og siden kærlighedsfyldt eventyr med Christian Grey, som med sine problemer og tilbøjeligheder tilbyder Anastasia et anderledes forhold, hun ikke før har hørt om. Gennem bøgerne lærer de af hinanden, og Christian finder ud af, at han ikke behøver sine særprægede seksuelle tilbøjeligheder, da forholdet til Anastasia betyder mere. En rigtig god handling og generelt god historie tilsat meget detaljerede seksuelle scener.

Udover disse 3 bøger har forfatteren også lavet endnu en bog - 'Grey' som er historien fortalt fra Christians side af, men jeg må indrømme aldrig rigtig at være kommet igennem den.

Hvis i vil læse mere om serien kan i følge linket her 


Den næste bogserie jeg vil nævne, fandt jeg efter at have læst Fifty Shades, og de første fire bøger i serien kan jeg i hvert fald anbefale!

The Crossfire Series (En Crossfire roman) - Sylvia Day

- Blottet for dig

- Spejlet i dig

- Fanget af dig

- Bundet til dig

- I Et med dig

I denne serie følger vi Eva Tramell, som har fået arbejde i et reklamebureau, som ejes af den magtfulde og rige Gideon Cross. Hvor det i Fifty Shades kun er Christian, som kæmper med en fortid, er begge hovedpersoner i denne serie præget af en datid fyldt af mørke begivenheder, der gør deres kærlighedsforhold til lidt af en prøvelse. Ligeledes en rigtig god serie, hvor deres lidenskab og begær til hinanden forenes godt med selve historien.

Bog nummer fem må jeg desværre indrømme heller ikke at være kommet igennem, og ligesom det nok er med film, så er de første bare altid de bedste, hvor de resterende efterfølgere bliver en anelse træge i det.

Hvis i vil læse mere om serien kan i følge linket her


Efter disse to fantastiske og en smule identiske bog serier (E L James skulle eftersigende have anklaget Sylvia Day for at stjæle meget af handlingen fra hendes bøger og bruge dem i sin egne) fandt jeg over en anden slags erotiske noveller, som alle foregår i 1800-tallet.

Wallflowers serien - Lisa Kleypas

- Sommernattens hemmeligheder

- Efterårets luner

- Vinterens løfter

- Forårets gåder

- (Jul på Stony Cross)

Serien omhandler de fire veninder - eller bænkevarmere som de kalder sig selv - Annabelle, Lillian, Evie & Daisy og deres forsøg på at finde en ægtemand i 1800-tallets aristokratiske London. I den første bog følger vi Annabelle, anden bog Lillian, tredje bog Evie og fjerde bog Daisy, som til sidst også finder sig en ægtemand.

I seriens sidste bog møder vi alle kvinderne samlet igen til en jul på Stony Cross, hvor hovedpersonen her er Lillians og Daisys bror Rafe, som også finder sig en hustru. Bøgerne er anderledes da de foregår i 1800-tallet, men med deres fortællinger, de fine kjoler, de engelske traditioner og en masse erotik får de mig som læser tilbage til en helt anden tid, og jeg elsker det.


Hathaway Serien - Lisa Kleypas

- Min indtil midnat

- Forfør mig ved solopgang

- Frist mig i den blå time

- Gift ved daggry

- Elskov om Eftermiddagen

Endnu er skøn serie fra Lisa Kleypas, som ligesom Wallflower serien hænger sammen historiemæssigt, men hvor man følger forskellige hovedpersoner i hver bog. Vi følger i denne serie Hathaway familien, hvor også det overnaturlige og sigøjnere er flettet ind i historierne. Omdrejningspunktet for bøgerne er for de forskellige søskendes vedkommende også her søgen efter en ægtefælle, som både er udfordrende, kærlighedsfulde og fulde af begær.

Hvis i vil læse mere om Lisa Kleypas' serier kan i følge linket her 


Hvis i tilfældigvis var på udkig efter noget nyt skønlitteratur at læse og ligesom mig ikke har noget imod det erotiske i bøgerne, så er jeg sikre på i vil elske de her bog serier! ❤ Og hvis i synes serierne er gode, så har både Sylvia Day og Lisa Kleypas også lavet enkeltstående erotiske noveller, som også er rigtig gode. 

/Sanne

Likes

Comments

Ernæring & sundhed, Livsstil

Vi kender det alle sammen. Vi står i supermarkedet og skal handle, men på de meterlange hylder er der jo tusindvis af varer og hvilke skal man vælge?! Det kan jo være man gerne vil leve lidt sundere, men hvilke er bedst - og er der en nemmere måde at finde en vej gennem junglen?

JA det er der! De tre mærker ovenover - Økomærket, Fuldkornsmærket og Nøglehulsmærket er alle lavet, så vi som forbrugere har lidt lettere ved at vælge blandt alle disse tusindvis af varer. Om end vores værdier inkluderer fødevarer produceret på økologisk vis, fødevarer som indeholder mere fuldkorn eller fødevarer, som generelt er et sundere alternativ, er mærkerne med til at sikre os en vis standard.

Økomærket:

Økomærket betyder meget simpelt at produkterne er dyrket uden brug af pesticider, eller at indholdsstofferne i de enkelte produkter er det. Betyder det så, at fordi man vælger fødevarer med Økomærket så er man mere sund? - Nej ikke direkte - man kan sagtens købe Økomærket chokolade osv., som desværre ikke er sundt (læs nødvendigt) for kroppen - men det smager jo dejligt 😉. Men går man som forbruger meget op i indtaget af pesticider, som jo i bund og grund kun er anvendt til at dræbe insekter og andre skadedyr, så sikrer dette mærke at man undgår pesticider 100 %, og denne egenskab er i sig noget som nogle anser, som et vigtigt punkt under sundhed.

Der er ingen undersøgelser som påviser de langsigtende virkninger af pesticider i kroppen, men uanset hvad så er det giftstoffer, og noget jeg personligt ikke mener bidrager til noget godt i kroppen. Hvem ved? måske kan et højt indtag af dette på sigt fremprovokere kræftformer eller andre skadelige virkninger på kroppen.

Ulempen er desværre den, at økologiske produkter er dyrere end de konventionelle, især kød. Derfor er jeg selv blevet lidt af en tilbudsjæger når det gælder økologiske produkter, da tilbuddene ofte får produkterne ned i et prisleje, som matcher de konventionelle, men er uden pesticider.

Et lille tip: Hvis ikke de økologiske produkter/fødevarer er på tilbud, men man gerne vil undgå nogle af disse stoffer, så kan det næstbedste være de konventionelle danske, da vi i Danmark har en højere standard/regler ift. mængden af pesticider end de har i udlandet. Er dette heller ikke en mulighed, så er der jo kun de udenlandske konventionelle varer tilbage, som i flere tests desværre har vist at indeholde en større mængde pesticider end de danske.

Hvis i vil læse mere, kan i følge linket her

Fuldkornsmærket:

At spise fuldkorm indebærer såden set bare, at man spiser hele kornet (skal, klid, frøhvide og kim) i stedet for kun at spise frøhviden, som er det hvedemel består af. Kun 30 % af befolkningen indtager nok fuldkorn, hvor den daglige anbefalet mængde er 75 g. 'Spis mere fuldkorn' er også et af de 10 kostråd, og ligesom med fisk, så spiser vi simpelthen for lidt.

Hvorfor skal vi så spise det? Fordi fuldkorn mætter godt - rigtig godt hvis man vil tabe sig, da man derved spiser mindre -, det sætter gang i tarmene og det er dokumenteret at 75 g fuldkorn kan forebygge kroniske sygdomme som diabetes, hjerte-karsygdomme og visse former for kræft, b.la. tarmkræft.

For mit vedkommende virker indtaget ikke så skræmmende, når man rent billedligt ser, hvad man rent faktisk kun skal spise for at få nok. Derfor anbefaler jeg, at i følger dette link, og derved kan se tre eksempler på, hvordan man kan indtage 75 g fuldkorn om dagen 👉 klik her

Hvis i vil læse mere, kan i følge linket her

Nøglehulsmærket:

Mærket her, er som førnævnt et mærke som skal vise forbrugerne 'et sundere alternativ'. Kriterierne er forskellige alt efter hvilken en fødevaregruppe produkterne/fødevarerne hører under, men kun fødevarer som kan indgå i en sund kost kan få mærket. Du garanteres derfor som forbruger, at disse fødevarer indeholder mindre salt, sukker og fedt samt mere fuldkorn.

Fødevarer indeholdende sødestoffer kan ikke få nøglehulsmærket, (selvom disse produkter er super gode for patienter med diabetes) da man fra myndighederne side af ikke ønsker at sødestofferne skal bidrage med en øget sød smag i munden, som ved ovendreven brug kan føre til at vi ønsker alt skal smage sødere end det er. Man kan nok sammenligne det lidt med dem, som drysser mere salt på maden, fordi de har vænnet deres smagsløg til, at maden skal have en (meget) salt smag.

Hvis i vil læse mere, kan i følge linket her

Det skal dog lige nævnes, at alle fabrikanter betaler for at have disse mærker siddende på sine produkter/fødevarer, så det kan sagtens være at der findes andre mærker og måske væsentlig billigere mærker, som lever op til kravene, men dette kræver at man har lyst til at nærstudere fødevaredeklarationerne, og så bliver det selvfølgelig en del mere besværligt at handle ind.

Håber indlægget kunne skabe lidt overskuelighed 😊.

/Sanne

Likes

Comments

Livsstil, Ernæring & sundhed

Kender i det når i bliver enig med jer selv om at NU skal der altså dyrkes mere motion - og vupti! så er et fitness abonnement købt. Jeg har gjort det en del gange. Ind- og udmeldt af fitness, hjemme DVD'er og træningsbøger købt, men stort set aldrig brugt.

Spild af penge, og hvorfor holder det ikke?

For mig handler det for det første om motivation - man glemmer simpelthen hvorfor man ville det til at begynde med, og så begynder undskyldningerne at komme. Det er for koldt og for mørkt, og så melder man sig ud, når man indser at abonnementet ikke bliver brugt nok og det simpelthen bare er spild af penge. Senere kommer motivationen igen, og cirklen starter forfra.

For det andet har det for mig handlet om at finde den rigtige motionsform. Jeg fandt ret hurtigt ud af, at fritræning ved motionsmaskiner var alt for kedeligt for mig. Jeg fik ikke udrettet nok, og trænede jeg sammen med en veninde endte vi i stedet med at snakke mere end træne 😜. Løb i det fri endte også ud i at jeg gik når jeg var alene, og løb når der var biler eller mennesker til stede 😂 - kender i det?.

Uanset hvad jeg prøvede af, så endte det altid med at gå i vasken. Men denne gang har jeg gjort mig nogle andre tanker og forberedelser inden igangsættelse af projekt motion 👊.


Først fandt jeg ud af HVORFOR jeg gerne vil træne:

- For at holde min kondi og form ved lige.

- For at undgå smerter i skuldre og nakke.

- Fordi man har det så dejligt med sig selv og i kroppen bagefter.


Så fandt jeg ud af HVILKE motionsformer jeg syntes var spændende og sjove?

Zumba - jeg elsker dans (og min egen lille freestyle dans på stuegulvet) og det gør mig i godt humør.

- Her har jeg skrevet de sange ned, som jeg kan huske dansen til på at stykke papir, så når jeg er i totalt zumba humør kan jeg gå tilbage og finde navnene på sangene og søge dem på Youtube 👍.

Styrketræning - Så sjovt er det nu heller ikke, men jeg har desværre en krop, som kræver muskelopbygning, for at undgå overbelastningsskader i de muskler, som må kompensere for mangelende styrke i nogle andre.

- Nu når styrke tydeligvis ikke er særlig sjovt for mig, så måtte jeg jo komme i tanke om nogle øvelser jeg formår at lave, og som samtidig rammer flere muskler på en gang. Derfor blev jeg enig med mig selv om, at lunges, burpees og squat er gode (men hårde) øvelser, som rammer det meste af kroppen meget godt. 

Yoga - motionsformen er relativt ny for mig, men formår sammen med meditation at forbinde styrke, smidighed og det at komme tilbage i sin egen krop.

- Jeg har efterhånden prøvet yoga et par gange i vores lokale idrætscenter, og jeg har fundet frem til at stilarten Vinyasa er den jeg foretrækker, da det er en flydende miniserie man gentager. Hatha er som den mest almindelige/kendte stilart ligeledes rigtig god, og fungerer meget godt for mig.


Jeg har fundet ud af, at man udover at spørge sig selv om 'hvad' man skal lave - både af motion, og almindelige vaneændringer - så er spørgsmålet 'hvorfor' også super vigtigt, især når motivationen daler, og man har glemt hvorfor man egentlig begyndte på denne nye motionsform eller livsstilsændring?

'Hvad' delen sætter dig igang, men 'hvorfor' delen holder dig kørende.

Held og lykke med alle jeres nytårsfortsæt eller livsstilsændringer, måske i kan bruge nogle af mine erfaringer 😊.

/Sanne

Likes

Comments

Personlige indlæg, Livsstil

Så er dagen idag d. 31/12-2017, og i aften siger vi farvel til 2017. Hvert år, bruger jeg tiden op til nytårsaften på til at kigge tilbage på året som er hændt og at kigge frem på, hvad jeg kunne tænke mig i det nye år.


2017 var et stort år.

- Jeg blev færdig med min 3,5 års lange uddannelse som professionsbachelor i ernæring og sundhed.

- Vi flyttede i hus, i en ny by.

- Jeg fik fuldtidsjob i Bilka, som jeg efterfølgende skiftede ud med et fuldtidsjob som laboratorieassistent.

- Jeg blev 24 år! og fik i den anledning mine første 2 tatoveringer 😜.

- Jeg begyndte denne store oprydnings- og minimalistrejse, som jeg har brugt det meste af året på og virkelig har fundet værdi i!

- Jeg har sagt farvel til negative bekendtskaber og genstande og er i stedet begyndt at fokusere på mine værdier og interesser og bruge min tid på det.

- Jeg har fundet yoga, som passer rigtig godt til mig og mine skavanker.

- Vores hjem er blevet mere OS! og har gennem december måned fået nyt liv med nye sofaer, gulvtæpper, kommode og lamper.

- Juleaften blev for første gang holdt i vores hjem, sammen med min far og farmor.


2018 bliver et godt år.

- Minimalismen fortsætter, for den bliver aldrig færdig, da vi som mennesker forandrer os, og derved gør behovet for visse genstande også.

- Jeg vil sige nej til flere arrangementer, så jeg kan sige ja til de rigtige, og undgå en overbooket kalender.

- Jeg vil lægge mere af mit store planlægnings-gen og behov for struktur på hylden, så der kan blive plads til spontanitet og frihed til at lave lige det, som JEG har lyst til.

- Jeg har i år haft en stressende decembermåned med planlægning af julegaveindkøb og julemad, og det har været for meget for mig. Derfor har min kæreste og jeg valgt at vi i 2018 kun vil købe julegaver til dem vi holder jul med, så julegaveindkøbene igen kan omhandle hygge og tanker omkring hvad vores kære mangler og kan blive glad for. Derved undgår vi, at det hele bare bliver noget som skal overstås, og vi undgår 'pligtkøb', hvor man af ren og skær pligt er nødt til at købe julegaver og få dem afleveret inden jul.

- Eksperimentere mere med glutenfri bagning og madlavning, og med mere fokus på råvarekvalitet og økologi.

- Prioritere mine værdier og hobbyer - Yoga, lytte til 'The Minimalist' podcast, læse skønlitteratur bøger og udvikle mig fagligt og personligt.


To Do liste 2018:

- Male stuen grøn.

- Male rækværk i haven brun.

- Plante blomster og buske i højbede og få lagt barkflis.

- Købe ringeklokke.

- Få billeder på væggene.

Nytårsaften skal for vores vedkommende i år holdes sammen med svigerfamilien , og det bliver en hyggelig dag/aften/nat med lækker mad, rare bekendtskaber, smil og grin (da vi skal spille 'Hint'), farverigt nytårspynt samt raketter og med det årlige hop fra sofaen ind i det nye år 🍸🎆🎇

Vi ses i 2018! ❤

/Sanne

Likes

Comments

Mode & skønhed, Personlige indlæg

Hvem er jeg? Hvad vil jeg gerne udstråle overfor omverdenen? Hvilket tøj skal jeg gå i for at passe ind og hvad med mit hår? - stemmer det nu også overens med årets hårtrend?

I kender det måske selv, men for mit vedkommende slog det overfladiske samt usikre jeg først rigtigt igennem i 7. og 8. Klasse. Dengang stod det på mærkevaretøj i stor stil - G-Star, Killah, Converse osv. Kun det dyreste var det bedste. I 9. klasse kom jeg på efterskole, og siden det var en gymnastik og idrætsefterskole, lavede vi stort set ikke andet end at springe rundt på gulvene. Det mest praktiske var derfor dejlig afslappet gymnastik tøj. Jeg blev især vild med det mere oversize tøj, og et par stramme leggings med min storebrors t-shirt udover- det var lige mig!

Tendensen virker for mig til at være sådan, at man i sine tidlige teenageår gør alt for at forsøge at passe ind og senere i livet i stedet forsøger at skille sig ud, og finde sin egen stil.

For mig er jeg træt af at forsøge at skabe mit look, forsøge at ligne en moden ung kvinde, som udstråler at hun ved hvad hun vil - lige lovlig meget at forlange af sin påklædning..

Jeg har taget stileksperten Christina Vedels online kursus for at finde frem til min kropstype og hvilken stil, man oftest finder den specifikke type i, og til sidst hvad man så kan gøre for at ændre på det typiske outfit.

Jeg fandt ud af, at jeg med min kropstype - lille og petit går ind under den type hun har navngivet ‘Lucky You’. Med hensyn til tøjstilen fandt jeg frem til, at mit tøj typisk er at finde i de 'Klassiske' farver - ensfarvet og gerne jordbundsfarver og at selve tøjet jeg oftest går i, matcher ‘Yogapigen’. Yogapigen elsker - ligesom jeg - bløde komfortable materialer, og gerne lettere oversize, da det er det vi/jeg finder os/mig bedst tilpas i. Det var rart at finde ud af, at det er mig! Det er sådan jeg klæder mig og det er sådan det tøj er, som jeg ejer.

Dertil forsøgte jeg at følge hendes råd om, hvordan det så kunne ændres, men jeg er simpelthen kommet frem til, at det vil jeg ikke! Jeg er som jeg er, og det er på tide, i en alder af 24 år, at acceptere det. Jeg kan bruge resten af mit liv på at passe ind i tendenserne, gå i tøj jeg føler ubehag i - for ikke at nævne alle de penge det ville komme til at koste, så jeg siger stop!

Du er hvem du er, og du er ligesom du skal være! Accepter, at der intet er i vejen med dig. Tør at være dig selv og vær dig selv med stolthed ♥.

Det samme gælder din frisure. Tendenserne ændrer sig hele tiden, og man kan aldrig følge med. Jeg har altid haft denne her drøm om at bliver langhåret, for det har jeg aldrig sådan rigtig været.

Det længste hår jeg nogenside har haft er det på billedet til venstre (2012) og billedet til højre er mit hår idag (2017) ❤.

Jeg har altid fået at vide at det glatte samt det lange hår var pænest, og derfor var målet det. Men hvorfor er det så ikke langt? Jeg har jo ikke talt om andet end at jeg så gerne ville have en lang fletning - ligesom Elsa fra Frost! 😍 Hvorfor har jeg det så ikke?


Fordi det ikke passer til mig! Jeg har naturlige krøller, og jeg vil ikke ødelægge mit hår med konstant glatning - jeg vil også kunne bruge dem. Men det kræver etager i håret og dette et totalt modstridende det at lave Elsa fletningen.. aargh jeg bliver også altid så træt af håret når det er langt - det tager lang tid at glatte, og så ender det altid oppe i en knold eller en hestehale, og jeg synes ikke mit ansigt er pænest med håret sat op. Derfor har jeg besluttet at jeg dropper tanken omkring det lange hår - det er skide flot men det passer ikke til mig. Jeg har nu fået det korte her og jeg elsker det! Det kan få lov at krølle, jeg kan glatte det lidt eller fuldstændigt og det indrammer mit ansigt så fint 😊 det tager ingen tid at style og generer det, så er det ikke noget en hårnål eller to ikke kan klare.


Det et hvem jeg er, og jeg er endelig ved at acceptere det. Alt det tidsspilde på at drømme om og ønske sig noget andet end det man har, det gider jeg ikke. Alle de tøjkriser du undgår fordi du ikke længere skal lede efter noget pænt men også komfortabelt tøj at tage på... årh det bliver skønt! 😁.

Tiden kan i stedet bruges på noget mere konstruktivt eller positivt! For mig er det endelig at prioritere at lave noget yoga eller bare det at slippe for færre negative tanker.. det et skønt og virkelig befriende 🙏🏻.

/Sanne

Likes

Comments