https://nouwcdn.com/v205/u/538/1525538/52/202107110922132904.jpg

Livet mitt - Kapittel 28

Forrige kapittel avsluttet med at jeg traff Olav, og etter det skjedde det nok en gang forandringer i livet mitt.

Tidligere kapitler kan du lese under her

Kapitell 1 Kapittel 2 Kapittel 3 Kapittel 4 Kapittel 5 Kapittel 6 Kapittel 7 Kapittel 8 Kapittel 9 Kapittel 10 Kapittel 11 Kapittel 12 Kapittel 13 Kapittel 14 Kapittel 15 Kapittel 16 Kapittel 17 Kapittel 18 Kapittel 19 Kapittel 20 Kapittel 21 Kapittel 22 Kapittel 23 Kapittel 24 Kapittel 25 Kapittel 26 Kapittel 27


Like etter at jeg traff Olav, begynte jeg på Bibelskole på Skjetten. Så da var det tid for flytting igjen. Herlighet, kan liksom ikke slå seg til ro denne dama her nei. :)

Høsten 2005 flyttet jeg så i en kjellerleilighet på Gan. Da ble det kort vei til skolen, og jeg fikk også jobb på Ica dagligvarebutikk. Måtte jo tjene litt penger for å finansiere bolig og skole. Sønnen min flyttet også med meg, for han gikk på skole i Oslo dette året.

For Olav var dette kjekt, for da kunne han ta toget fra Trondheim til Lillestrøm, også hentet jeg han der. For du kan jo tro at det ble noen turer på han denne høsten ;)

Han kom ofte, og kjøpte opp billige billetter for lang tid. Ville visst satse på meg han ja. :D

Her fra stua på Gan 

Høstferien dette året gikk turen til Trondheim, og det var koselig å se hvordan Olav hadde det.  Vi dro også til Gjengstøa og besøkte hans foreldre. Så, nå var jeg introdusert. ;)

Første turen min over Høgkjølen sammen med denne flotte mannen her :)  Og som du ser, barten er borte ;)Han har ikke like stor familie som jeg, så jeg fikk også truffet jentene hans, og søstra og svoger.

Det tok litt lenger tid for Olav å bli kjent med min familie, men han traff alle på fest for mine foreldre i desember. Da kom de hjem etter noen mnd i Paraguay. Så han tok alle i en jafs.

I november dette året forlovet vi oss, og det gjorde vi på en tur til Danmark. I utgangspunktet hadde vi satt en dato i første av desember, men ettersom det falt på samme dag som festen til mine foreldre, endret jeg dato uten at Olav visste det.

Jeg fikk gravert om datoen i ringene, og hentet de samme dag vi dro til Danmark. Det er en litt lang historie, men nå skal jeg gjøre den ganske kort.

Vi skulle være i Hjørring, og sjekket inn på hotellet.  Slappet av litt på ettermiddagen, og det var vindfullt og kaldt.  Vi hadde tenkt å gå på en restaurant som visstnok hadde veldig god mat, men jeg tok meg friheten og snakket litt med resepsjonisten, og spurte om det var mulig å leie et rom, og bestille middag der.

Olav visste jo ikke at vi skulle forlove oss, så når vi skulle gå og spise skulle han hente jakke si i bilen, men jeg sa at vi ikke trengte jakker.  Han forsto ikke hvorfor vi ikke trengte det, for det var jo så kaldt.  Vi kom ned i resepsjonen, og han som nå var på vakt i resepsjonen snakket til meg og sa at han hadde tatt seg friheten og endret rom.

Olav skjønte fortsatt ingenting, og jeg håpet bare at det var et enda finere rom. Og det var det helt klart. Han hadde ordnet til oss i vinkjelleren. Det var jo bare så fint. Og jeg fikk lurt meg til å snakke med resepsjonisten alene en gang til, ga han ringene, og avtalte at han skulle komme med dem til desserten.

Her kan du se hvor vi forlovet oss.

Jeg hadde bestilt middag, men ikke forrett og dessert. Tenkte at vi fikk se om vi orket dessert. Men så hadde kokken hørt om dette også, og dermed fikk vi østers til forrett på huset. :) Nå skal det sies at Olav stakkars måtte spise begge østersene, for det er ikke noe for meg. ;)

Fortsatt hadde han ikke skjønt lunta.... Ikke før resepsjonisten kom med dette fatet med ringene på, og jeg spurte om han ville forlove seg med meg denne dagen. Som du kan se på bildet med Olav og desserten, så ble han for første gang satt ut, og målløs. :D Men det var vellykka!Ting skjer fort i livet mitt, det har du sikkert forstått nå hvis du har lest de foregående kapitlene. Og ved juletider forsto jeg at jeg igjen måtte ta et valg. Det ble med dette halve året på Bibelskolen, og selv om det var en fin tid, opplevde jeg også at det var ting jeg igjen ikke kunne stå inne for, og da sluttet jeg der.

Olav ivret på å få meg til Trondheim, og etter litt ettertanke og et frieri fra ham, så ble vi enige om at jeg skulle flytte oppover til han. Det var ingen lett avgjørelse, for jeg hadde jo all min familie i Østfold. Men hadde også veldig behov for klimaskifte, og å komme meg videre i livet.

Jeg feiret julen sammen med Olav i Trondheim, og romjula med min familie i Halden.

Utsikten fra glassverandaen på TempeJulegaver pakkes 

På juletrefest i Halden sammen med mine foreldre, dattra mi og Sarah2006 var ikke før i gang før vi de siste helgene i januar kjørte flere flyttelass, og vi ble godt kjent med veien gjennom Østerdalen. :)Nå flyttet jeg fra en leilighet på landet (slik jeg alltid har bodd)  til 13. etg i ei blokk på Tempe I Trondheim.  Nærmeste nabo var en bensinstasjon, og E6 rett forbi.  Så her var det litt mer støy, og med inn-glassert veranda følte jeg meg litt innestengt, men leiligheten var koselig, og han jeg bodde sammen med, enda koseligere :)

Utsikten fra 13.etg 

 

Nå var det bare å få seg jobb igjen da.  Jeg fant noen å søke på, og var så heldig å få jobb som værelsesbetjent på hotell st. Olav

Februar 2006, begynte jeg der.  Det var litt annen arbeidssituasjon igjen. første uka var rimelig tøff, for du kan jo ikke bare gå der og jobbe i eget tempo.  Nei, jeg fikk raskt beskjed om at hvis jeg ikke fikk opp farta, så ville det nok ikke bli fast jobb.  Så her var det bare om å gjøre å skifte på senger, og vaske i vilden sky! :D

Men det gikk ikke så lenge før jeg fikk det i kroppen, så jeg fikk fast jobb i 50 % stilling, og var tilkallingsvikar resten.  Og det var ofte bruk for det, så det ble stort sett jobb 80-100% Etterhvert avanserte jeg og ble husøkonomassistent, så da vikarierte jeg for husøkonom ved behov også.

Vi hadde jo nå flyttet sammen, og tenkte i utgangspunktet å gifte oss til sommeren, men av forskjellige årsaker ble det bryllup allerede i februar 2006.

Det kan du se bilder av her Vielse og middag.

Vi hadde flere turer til Østfold dette året også, og i august samme år, hadde vi bryllupsfest på Elverum. Venninna mi og hennes mann var våre forlovere, og de stilte huset sitt til rådighet. Da ble det ikke så lang vei for familiene å dra, og vi møttes igjen på halvveien. ;)  Det ble en fin fest, og min far som var misjonær holdt velsignelsen over oss og sa litt.  Koselig å ha barn og familie til stede for oss.

Som dere ser er kaka også minnerik fra vårt første møte på Skogbruksmuseet i Elverum. Det måtte jo bli en elg :D 

Men nå har dette blitt et langt kapittel, og du får vente til neste kapittel for å få vite mer av livet mitt videre. ;)

 

#kapittel28  #livetmitt #flytte #jul #forlovelse #bryllup #vielse #jobb #endring #familie #barnebarn

 

 

 

 
HeidiElise

Liker

Kommentarer

Margrethe,
Så koselig lesing! Du skriver fint, og det er spennende å følge med. Så du bodde på Tempe, ja - prinsessa har jo bodd ved Tempe kirke fram til i sommer - nå har de flytta til Byåsen! Klemmer <3
utifriluft.blogg.no
Eva,
Sukk....så romantisk med den forlovelsen ♥ Og den blå kjolen helt på slutten her var nydelig ♥ Kjekt å lese om livet ditt...Og jeg er imponert over hvordan du gjennomfører skrivingen, lett leselig og forståelig, og man har lyst å lese videre. Tusen takk for at du deler 😊
evaswindow.blogg.no/
HeidiElise,
Takk for koselig tilbakemelding. Artig at du fortsetter å lese. 😉 Hun har kanskje bodd i de nye blokkene ved Lerkendal? Fint på Byåsen også da. Masete på Tempe 😉
heidiaastum.wordpress.com
HeidiElise,
Så artig at du synes det er greit å lese. Jeg prøver å ikke gjøre det for langt, men fingrene går litt av seg selv. Og det er jo mye er jeg kunne skrevet, men det skal være overkommelig å lese også. Koselig at du likte kjolen, det gjorde jeg også 😉 Takk for at du leser! 😃
heidiaastum.wordpress.com
Lady August,
Så utrolig koselig lesning <3 Det var litt av en forlovelse 😊 Den kaka der så skikkelig digg ut og du er så fin i den blå kjolen 😊 <3
ladyaugustshop.com
HeidiElise,
Tusen takk for det. Så koselig at du vil lese. Og takk for kompliment med kjolen. Synes jeg var fin selv også ❤
heidiaastum.wordpress.com
Ligaya V. Bugten
,
Spennende forlovelse og hyggelig lesing:)
HeidiElise,
Koselig at du leser. Takk!
heidiaastum.wordpress.com