Ferien er i gang

Og da er det jo helt naturlig å sette i gang med å ferdigstille noen av alle prosjektene vi har hatt på vent en stund. Olav skal ha 6 uker ferie, så det vil si at da har jeg det også. :D


Vi startet mandag med å støpe i støa ved naustet. Dette er noe som må gjøres så og si hvert år ettersom bølgene bryter opp når det er mye vær og vind. Og det er det jo her ute.

Her få du se prosessen steg for steg. Olav gjør jo tungarbeide, og jeg hjelper til med diverse spyling etc. svigerfar kom mens vi holdt på, så da hadde han oversikten som du ser på det midterste bildet. :)


La du merke til det siste bildet? Der hvor den grønne presenningen ikke akkurat ligger slik den ble lagt på. Jeg går som regel en tur ned til sjøen på kvelden, og da så jeg at sjøen hadde løftet presenningen. Min første tanke var at jeg skulle hente Olav, men så fant jeg ut at det kunne jeg da fikse sjøl. Det var såpass med høy vannstand at jeg måtte ta av olabuksa, og sokker og sko og vasse uti. Men jeg fikk da fikset det. Og temperaturen i vannet var deilig, så det fristet til og med med et bad, men jeg hadde jo ikke akkurat på meg badetøy da. Dessuten kunne jeg ikke tråkke på støpen enda, og det er ikke så enkelt å gå uti fra berget. Så jeg bare satte meg litt og nøt sola så jeg tørket og kledde på meg igjen. Det var godt å få støpt, og dermed var første prosjekt nesten ferdig. Vi skal støpe litt til senere da vi ikke hadde nok sement til alle hull..

Resultatet ble da bra. :) Det blir litt sånn lapp på lapp, men det er ihvertfall ikke store hull så sjøen får tak og ødelegger mer. ;)

Svigerfar ble til middag, og det ble fårefrikasè som Olav lagde i går. Egentlig søndagsmiddag, men svigerfar orket ikke ta turen da, så vi utsatte den til mandag. Gulrotkake ble det til kaffen.


Da svigerfar dro, satte vi i gang med å klippe plen ved Huset. Olav tar jobben med gressklipperen, jeg går med kantklipper. Tar halvannen time, så vi var slitne når vi var ferdige, men så ble det fint da. :)

#ferie #støpe #støa #naustet #sjøen #pleklipping #gjengstøa #heim #blogg #nouwblogger

HeidiElise

Liker

Kommentarer

Lillian,
Skikkelig fint ble det med nyklippet plen. Også så godt som det lukter.
sognafaret.blogspot.com
hverdagenformeg
hverdagenformeg,
Ja, det lukter veldig godt. 😀
nouw.com/hverdagenformeg
Jan,
Det var vel ferien sin det 😃 Lykke til med nye prosjekter 😃
dedicat.blogg.no
hverdagenformeg
hverdagenformeg,
Takk for det Jan. 🙂 Ja, det blir ihvertfall ferie i hodet når ting blir ferdig 😀
nouw.com/hverdagenformeg