Det er freddan😀

Uka går så fort, og nå er det jammen meg fredag igjen. 🙂 Vi skal være i byen i helga, for med snøvær og mildvær om hverandre, er det ikke noe sjakktrekk å kjøre over fjellet.


Dessuten er det godt å ikke måtte mase av gårde fredag ettermiddag. Ikke for at det bør være så masete for meg som "bare" går hjemme, men det er noe med det å bare lage god mat på fredag og mannen kan komme fra jobb og bare slappe av.

Når vi kjører til Huset ved sjøen, så tar det jo 2-3 timer før vi kan slappe av. Det er 13 mil å kjøre, og vi er alltid innom svigerfar, og vi skal handle mat etc. Dessuten er det alltid noe å pakke inn og ut av bilen, så når vi endelig kan slappe av er vi nesten utslitte. Men så er det veldig godt etterpå da. Og vi angrer jo aldri på at vi drar dit. Beste stedet å være, men jeg vil heller bo der hele tiden og nyte det maks. 😍

I går gikk jeg en liten tur ut, ikke fordi jeg hadde så mye energi til det, men litt søppel og papp skulle kastes, så jeg kledde meg for en liten tur i tillegg. Noen ganger føler jeg at energien kommer litt når jeg først har kommet meg ut.

Så jeg gikk litt rundt i nabolaget, og en tur ned i firbladskogen som er rett nedenfor oss her på Flatåsen.

Der kunne jeg nyte nysnøen, og stillheten i skogen sånn helt for meg sjøl. Har ikke gått så mye dit utenom å gå en runde, men det var jo veldig lurt når jeg ikke orker å gå så langt. Det ble da en halv time utendørs 🙂

ME er en diagnose jeg aldri hadde tenkt skulle ramme meg, men jammen meg gjorde det det. Har jo fulgt flere som har det, som blogger, og tenkt at jeg har vært så takknemlig for å slippe en slik diagnose. Så feil kan man altså ta 🙄

Jeg er litt lei meg for at formen har vært så nedadgående en stund. Vi var jo litt vel flinke i vinterferien, og det virker som jeg får svi for det. Å våkne med influensafølelse hver morgen, og føle meg utslitt, det er liksom ikke beste utgangspunktet for å sprette opp av senga og ut, slik jeg gjorde før.

Denne uka har jeg gjort minimalt, og sofaen har vært godt å ha. Når jeg blir sliten bare av å sitte i godstolen, (som er veldig god), ja da blir det vanskelig å gjøre mye annet.

Før fikk jeg energi av å stå tidlig opp og begynne med litt i huset, eller gå en tur, nå er det ikke sånn. I Ihvertfall ikke akkurat nå.

Er nok bare det å skrive dette innlegget. Da må jeg sette bort pc'n og legge meg litt etterpå.

I går fikk jeg også tilsendt diverse fra rehabiliteringskurset på Coperio, men jeg takket nei. Kjenner at det å måtte være tilstede, om så bare via pc 2 dager, 5 timer i uka i 10 uker, det blir for heavy for meg nå.

Dessuten er det ikke noe jeg trenger for dokumentasjon til Nav e..l. Jeg har vært igjennom masse utredning og øvelser etc i flere år nå, så jeg tror jeg skal finne ut av dette litt selv. Mye fint å lese på nett, og mange som gir meg tips og gode råd som er i samme situasjon som meg.

I dag har jeg tross alt vært flink, (eller kanskje ikke for kroppen 😳). Jeg har støvsugd leiligheten, vasket gulv og toalett, og til og med vært og handlet. Hvilt litt på sofaen innimellom. Men jeg kjenner at jeg har strekt strikken vel langt. Det sies jo at hvis man blir veldig sliten og får vondt, så har man gjort for mye. Men da kan jeg jo ikke gjøre noe, for jeg har jo vondt og er sliten før jeg står opp. 🙄

Må lære meg mer hvordan jeg skal aktivitetstilpasse for å ha gode dager, men uansett så må jeg gjøre ting. Kan ikke la ting være til mannen som jobber som en helt, og som er nesten like sliten som meg. Ja, noen ganger er han vel enda mer sliten virker det som. Så hvordan gjør vi det da liksom?

Vi finner nok ut av det, men det føles ikke godt at det bare går nedover så langt. Fra et år tilbake er det stor forverring, og akkurat det liker jeg dårlig.


Vel, dette var fredagens hjertesukk. Jeg går jo her hjemme og tenker en del, og det er bare godt å få litt ned på "papiret" Denne ukens lyspunkt var besøket av Kari, og om dette innlegget kanskje virker litt negativt, så er det ikke sånn ment.

Jeg har det nemlig veldig bra til tross for dette, og jeg er som jeg har sagt før, utrolig takknemlig for hvor godt jeg har det. Har et godt hjem, jeg har fått innvilget ufør, og kan slappe av med det meste.

Derfor kjente jeg også at jeg ikke orket å begynne med et nytt prosjekt nå, som låser 2 dager hver uke i 10 uker. Ble stresset og sov dårlig bare av å tenke på det, så da mener jeg at det må være bedre å la være dette nå. Føltes godt etter at jeg svarte nei takk ihvertfall.


Så med bilder fra i går, og litt i dag, så ønsker jeg deg god fredag, og helg! 😀🌺

Noen som har mistet et hjul. Rart han/hun ikke merket det 😄

Det snødde mye i går kveld, så her er morgenens bilde. -1 grad og fint 🥰

#me #fredag #freddan #naturbilder #hjertesukk #tanker #rehabilitering #flatåsen #trøndelag #bilder #naturfoto

HeidiElise

Liker

Kommentarer

Happy ,

Ja, det helsa er ikke så greit. Før i fjør, jobbet jeg hundre prosent. I fjør jeg har klart meg med 60. Og nå bare så vidt jeg klarer 40 prosent. Jeg har lyst å gjøre mye, men kroppen strekker ikke til. Men fint at i Norge, blir vi ivaretatt om vi blir syke.

Takk for at du har delt.

Ja det snør og snør. Bra at du fikk en liten tur:)

happy.blogg.no
hverdagenformeg
hverdagenformeg,

Ja, jeg har forstått at du også sliter en del med helsa. Håper du blir bedre og kan klare å jobbe litt. Vet at du trives så godt med jobben din.

Som du sier, vi er heldige som bor i Norge 😀

nouw.com/hverdagenformeg
Margrethe,

Nå var du flink syns jeg - bra å si nei når man ikke orker! God klem 😊

utifriluft.blogg.no
hverdagenformeg
hverdagenformeg,

Takk for det. Ikke enkelt å gjøre det, men føltes godt etterpå 😉 God klem til deg 🙂❤

nouw.com/hverdagenformeg
Kari,

Takk for at du deler en dose hjertesukk. Fint å høre hvordan du har det og hvordan du tenker, tross alt. Jeg tror det var lurt av deg å si nei takk til Coperio, i alle fall akkurat nå. Kommer jo muligheter senere igjen, og det kan godt hende at du har nok med å puste og kjenne etter på alt en stund fremover. 😊 Kjenner godt igjen utsikten fra det siste bildet. 😉

www.kariengesvik.no
hverdagenformeg
hverdagenformeg,

Tusen takk for gode ord. Ja, jeg føler jeg har mest behov for å roe ned, og ta ting i mitt eget tempo nå.

Koselig at du kjenner igjen utsikten 😀

nouw.com/hverdagenformeg
Mette,

Hei og god morgen 😊
Ja hvem skulle tro man skulle få de deiagnoser man ender opp med.... og så må man bare ta de med på laget, for de er kommet for å bli... og dette med å finne ut HVA man klarer i løpet av en dag, ja det er slettes ikke enkelt .
Man vil jo så mye!
Men man lærer litt etter hvert 😊
Ønsker deg en god søndag og at du lager deg gode dager fremover 😊

klem

MetteJosteinsdatter.blogg.no