Som ni vet är vi snart hemma igen. Vi har räknat till att vi endast har två veckor kvar att njuta av Koh Lanta och Thailands härliga klimat. Det känns i kroppen att bi mu varit här i 8 veckor vi är relativt vana med värmen och solen och när det är molnigt eller lite vind så fryser vi. Jag får en känsla av att man kommer att frysa när vi kommer hem. Vi pratade lite om vi har några saker som
I måste hinna med de sista två veckorna. Men det var egentligen inte många saker som vi behövde bocka av från listan. Alvin ville köra fire show, det bockade vi av igår. Jag ska ta någon fler massage och fixa naglarna innan vi åker hem. Kläder har vi köpt och en handväska återstår. Ja vi har egentligen gjort det mesta och ska nu ta det lite lugnt se sista två veckorna.

Två veckor är ju en normal semester hit till Thailand. Känns helt ok att vi snart ska åka hem. Jag börjar bli lite less på Thaimat och utemat. En riktigt god renskav med potatismos får det nog bli när vi äntligen kommer hem.

I veckan har jag varit sjuk, en riktig förkylning. Har ännu inte riktigt fullt ut hämtat mig. Jag kan meddela att det är lika jobbigt att ha en förkylning här i värmen inte jobbigare. Jag hade ju tänkt ägna mina sista veckor på att komma i riktig toppform träningsmässigt. Ja vet man hinner inte det på tre veckor men jag har grundat ganska bra, förkylningen satte stopp för se planerna så då får jag ta med mig hem och fortsätta träningen.

Idag är det volleybollturnering på Slow down och både Tobbe och Alvin spelar. Eskil hänger med sin kompis Sebastian i restaurangen. Beställer shake och njuter till fullo. Själv försöker jag lapa i mig lite sol innan lunchen. Sol long😀

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

På tisdag åkte familjen Persson hemåt till Sverige. Det kändes tomt när de hade åkt. Vi fick gå tillbaka in i vårt vardagslunk.

Jag ska berätta lite mer om det sen. Ni är säkert intresserade av hur helgen fortlöpte. Lördagsmorgonen inleddes med Att åka ut med speedboat till Koh rok för att snorkla. Vädret på Koh Lanta har de senaste 4 dagarna varit något ostabilt med relativt kallt väder och mycket blåst och det var nästan detsamma ute på Koh rok. Vi snorklade i vågor så man nästan lände sig sjösjuk när man gick upp sen var det sol och värme på stranden och därefter en snorkeltur till i regn. Ja det var fint under vattnet så jag har verkligen inget att klaga på men när man väl kommit upp på båten igen och det blåser kallt så sjunker temperaturen ganska snabbt. Killarna hade valt den "bästa" platsen, dvs ute vid fören på båten och med de vågorna så skumpa de det ganska hårt. När väl regnet började fick vi springa in och ta skydd. Dropparna kändes som pilar i den hastigheten vi körde i. Jag trodde aldrig man kunde frysa så extremt mycket här i Thailand. Vi tog oss en välbehövlig varm cappuccino så fort vi kom i land. Från att ha varit en ovanligt varm januari så kom bakslaget nu i februari. Kallare än normalt.
Jag kan bara nämna att familjen Huuva var i säng kl 19:40 den lördagen. Supertrötta!

På måndagskvällen hade jag, Emelie och Martin matlagningskurs på time for lime. Jättekul! Kursen höll på mellan 16 och 22. Vi lagade vårrullar och massaman curry. Riktigt gott! Får ta med mig en "Killing" knife hem till Sverige när vi ska bjuda på thailänsk mat till våren! Man använder sig nämligen kniven till att bl a krossa vitlök. Fantastiskt effektivt måste jag säga.

Tisdag var dagen då familjen skulle dra vidare mot Krabi och vi behövde inhandla lite knivar, mortel i sten och "Michael Jackson" chili såsen, riktigt god alltså. Varför den kallas så var för att damen på bilden tydligen liknade honom. Men jag vet verkligen inte om jag kan hålla med.

De senaste två dagarna har vi ägnat oss åt att komma in i rutinerna och lyckats ganska bra. Ikväll väntas tacobuffe på svenskt vis och därefter kör Alvin fire show.

Likes

Comments

Är ett härligt helgmål. Vi hade ju bokat boende på Koh mook redan för nästan ett år sedan så att vi skulle få plats där rätt helg. Helgen började med att vi såg på Alvins klass som körde show i salan. De var det thailändska bandet Job2do. Superhärlig stämning bjöd de på. Varje fredag är det ju samling i salan och familjen Persson hade premiär i salan. Thailändska nationalsången avslutar alltid veckan och man kan räkna med att inte alla kan den första gången:-) jag börjar så smått få orden rätt men uttalet är finns det lite att jobba på.
Därefter blir vi hämtade på skolan av en flakbil, med säten på flaket men utan tak. Känns spännande detta har bi aldrig gjort förr. Emelie och lille Herman fick ta plats inne i bilen, kändes lite spännande att åka med honom på flaket. Bilen tog oss vidare till Old town på andra sidan ön där vi bokat en privat long tale båt. Killen som körde taxin körde ut på piren och lämnade av oss. Vädret på Koh Lanta var soligt men det såg lite mörkare ut mot Koh mook och havet. Vi ser att det regnar längre ut och de två thailändarna som kör båten tar och täcker vårt bagage ordentligt. Jag tänker ska hela helgen regna bort... Men här i Thailand har det tendens att regna 10 minuter så den tanken hade jag kunnat skippa. När vi väl var framme så visade solen sig igen.

Härlig liten ö, Koh mook vi tog en longtail båt runt ön och besökte några små ställen där man kunde snorkla. Allt gick bra förutom när vi skulle hem så slutade motorn att fungera. Men vana svenskar i Thailand som vi är lade vi oss ner för att sola medan han fixade motorn. Vi fick också äta på riktigt billiga restauranger. 60 bath för en massaman curry är helt ok tycker jag.

På lördagen åt vi grillad sjömat, där man fick välja på olika fiskar att grilla. Själv valde jag tigerräkor och det var verkligen en höjdare. Såserna som vi fick till var bra, en var lite stark så det nära på sved i munnen flera far efteråt.

Vi har också hunnit med att äta på stranden, bada i poolen, sola och handla under den senaste veckan. Ni tänker säkert att vi borde ju hinna uppdatera bloggen oftare?! Ja ni har säkert rätt i det. Men vi har liksom kommit in i en vardag och när man är i den tycker man set mesta känns så trivialt, solnedgången igen eller god thaimat på Ny restaurang eller solbad vid poolen. Allt går liksom sin gilla gång. Ska försöka bli lite bättre på uppdateringarna här de sista 1,5 månaderna här. Känns som väldigt kort tid...

Men jag tror att vi ska bryta av vardagen lite med en snorkeltur i helgen! Så då får ni ha något att se fram emot i bloggen! Ha en härligt solig dag var ni än befinner er!

Likes

Comments

Nu har svåger och svägerskan med barn kommit hittills oss! Jätte roligt med besök. Lille Herman har dock börjat sin vistelse på Koh Lanta med vad vi gissar 3 dagars feber. Men det är bättre nu och vi har hunnit med lite små utflykter. Vi började måndagen med volleybollträning för herrarna och därefter fick damerna möjlighet till manikyr och pedikyr. Medans jag själv valde att få mina naglar målade i neonrosa tog min svägerska rött. Tydligen var det väldigt svårt att få rött att bli bra på henne så de var tvungna att göra om inte bara en gång utan 3 gånger. Ja hon som först försökte sa att rött oh hon verkligen ute gick ihop. Hon såg lättad ut när Emelie sa att hon slapp måla fingernaglarna i rött. Puh känsla hos henne och så skrattade vi gott alla fyra. Men sicken underbar vy vi hade från stolarna där vi satt och blev ompysslade det är inte mycket som slår det. Och när vi ändå hade lite egen tid vi unga tjejer som våra thailändska fot och handbehandlare sa om oss så tog vi oss en drink på stranden! En måndag eftermiddag! Underbart! Tänk att man bara kan göra det. Inte alls dumt. Nåväl tillbaka från allt idyll så blev faktisk Eskil magsjuk i söndagskvällen och vi bestämde oss för att båda barnen skulle stanna hemma. Sen kände vi oss allmänt blurriga i magen men inget allvarligt så nu idag onsdag är vi alla på topp. Körde lite träning i morse och idag har bröderna spelat med i turneringen i volleyboll. Den är ännu inte klar så vi vet inte utgången på den. Dock beklagade dig Martin om att han spelat för mycket inomhusvolleyboll och han tar emot med fel sorts mottag som det så fint heter på volleybollspråk. Nej nu tror jag att jag ska köp mig en glass.

Likes

Comments

Vi inledde helgen med en morgonpromenad till skolan som vanligt var det mycket tjat och övertalning till att ens komma framåt. Men när väl barnen var på skolan kunde vi slappna av. Tobbe på volleybollträning och jag intog en solstol vid poolen, där jag var själv. Så brukar inte vara fallet då barnen kommit hem från skolan, då är det en hel drös med kids och deras föräldrar. Vilket är härligt det med men på ett annat sätt. Alvin och hans kompis Dante var på träning hos Pas, för att bli bättre på att poi:a. Ja ni vet sådana där bollar på ett större som man kör runt åt olika håll. Ganska fascinerande faktiskt att man kan göra så mycket med dessa. Tydligen har övningarna också namn. På kvällen åt vi mat på Krua Nidroy tillsammans med Dantes familj. Vi gjorde ett barnbord och ett vuxenbord. Ganska kul faktiskt! Barnen fixade att beställa själva. Tobbe beställde korean barbeque vilket var en varm aluminium form med kol under där han fick steka sin mat själv. Såg ganska kul och varmt ut. På söndagen hade undertecknad förbjudit mannen att vara med på volleybollturneringen till förmån för en utflykt till nationalparken. En lång resa på scootern och vi gjorde ett stopp för fika på diamond cliff, alltså här var servicen undermålig. Inget vi beställt kom samtidigt och vi beställde frukt och den hade inte kommit innan vi bestämde oss för att betala och ge oss av. Nåväl någon halvtimme senare var vi framme och aporna var de första som mötte oss. Alltså de är riktigt tjuvaktiga, lade min vattenflaska på moppen och snabbt var morfar apa där för att ta den och moppen😬. Alltså jag hade lagt i nyckeln i tändningslåset och apan satt på min moppe och fräste så fort jag kom nära. Pust det var riktigt läskigt man vill ju verkligen inte bli biten av en apa långt från civilisationen. Nåväl det gick bra och vi kunde ta oss hemåt. Vi garderar oss mot myggorna med alla medel vi kan. För här på ön finns dengue och det är något man helst vill slippa få.

Likes

Comments

Vi har nu verkligen kommit in i vardagen. Det märker vi genom att mycket av tiden börjar bokas upp av aktiviteter. Det är volleyboll, träning på stranden och morgonpromenaderna till skolan. Dagarna går fortare än vi vill inse. Vi har nu varit på Koh Lanta i en hel vecka och vi har provat lite olika varianter av mat. Igår t ex så tänkte jag att jag åker och köper lite thaimat och ris så kan vi dela på. Det jag inte tänkte på var att där jag handlade så åt thailändarna, vilket innebär att allt var starkt enligt svennen. Puh jag fick ropa efter mjölk mitt i maten. En erfarenhet rikare, be om lite mindre stark mat när man köper hem från thaiställe längs gatan! Nåväl risportionerna var tillräckligt stora för att täcka 8 hungriga män. Tobbe har helt kommit in i volleybollen och han har bara en dag till övers för att umgås med sin fru medans barnen är på skolan. Jag som tänkte att vi skulle ha mer tid för oss själva. Nåväl han är nöjd och då passar jag på att sola mig lite jag också. I söndags lyckades Tobbe få mig, som inte spelat volleyboll på ja nästan halva min levnadstid att hoppa in och spela mixturnering i beachvolleyboll. Ja måste erkänna att det var med skräckblandad förtjusning skrivanden klev in på plan. Jag har ju ett vinnarhuvud, dvs vill ju inte förlora. Men ni förstår 17 år av avsaknat spelande sätter sina spår. Ja men vi får allt bara nöjda vi vann 3 set av 6. Förlorade sedan kvarten ganska stort.
Barnen har också spelat volleyboll och de är jätteduktiga.
Igår var min pappa på gomorgon Sverige å SVT. Han är ju med i programmet Bastubaletten som sänds kl 22:50 på SVT 1. Kul att vi lyckades se programmet härifrån! Lite jobb idag blandat med en del sol och bad.

Likes

Comments

När vi nu landat i huset och skolan startat för barnen försöker vi hitta vår vardag och våra rutiner här på Koh Lanta. Förvånansvärt snabbt man kommer in i rutiner här också. Vi har haft som mål att barnen ska gå minst en väg till skolan, ca 4000 steg på Alvins stegräknare. Vardagsmotionen gör oss alla gott. Eskil protesterar fortfarande men vi har insett att det är lättare att få honom att gå till skolan än hem. En kort skolvecka med endast 3 dagar gjorda så var det dags gör den veckovisa rutinen med samling i salan för lite underhållning för både barn och föräldrar. Igår kväll var det fredagsmys med chips och dricka till barnen och vi tog oss En strawberry margarita. Därefter var det middag på Slow down och härlig bakgrundsmusik. Barnen såg på film medans vi fullföljde vår tre-rätters middag. Oh vad jag är mätt efter dessa rätter. Alvins klasskompis skulle köra fire show på stranden då vi gick till Indianen för en makalös show. Så kul att se och att Dante var så duktig. På vägen hem försökte jag mig på konsten att "poia". Alvin skrattade åt mig för att jag var så dålig men själv tyckte jag att det gick suveränt. Ni vet lite av "skämmiga morsan" bredvid mig skratt. Lördag är vår städdag och det innebär att vi inte kan sitta och lata oss på morgonen utan måste upp och äta frukost och sedan iväg mot något mål. Ganska bra faktiskt och när man dessutom har en man som är ute och springer och köper bröd till frukost så ska man verkligen inte klaga. Själv gottar jag mig kvar i sängen fram till 7:40. Sovmorgon!!!! Nå vi är ju inte några nattsuddare av oss i familjen då både värmen och alla intryck tar ut din rätt på kvällarna. Så fort barnen sover så gör vi det med. Lördagen idag har ägnats på "childrens day" på Long Beach och med att heja fram Lilla svenska skolans fotbollslag! Alvin spelar tillsammans med 11 andra barn från skolan. Ni vet skolan har varit med i 10 år och aldrig vunnit men idag hände det! Segrare stod Lilla svenska skolan. De spelade 4 matcher i En gassande 40 graders sol med asfalt som underlag och en boll som var stenhård boll. Tänk er att spela fotboll med en tegelsten och joggingskor😀😀. Ja det gjorde dessa killar och tjej suveränt trots förutsättningarna! Bucklan ska stå på skolan! Ja vi har också hunnit vara på Apoteket två gånger med Alvin, först i torsdags då Alvin hade ont i örat, apotekaren tittade in i örat och frågade om det gjorde ont och därefter gav han oss droppar med antibiotika för hörselgångarna flammation och avrådde från allt bad! Och idag är det myggbett som inflammeras.. Han får ju stora bölder som han kliar på och de vätskar. Fick en kräm med kortison och antihistamin, hoppas det ska hjälpa. Kvällen avslutades med pizza från Mr Wee! Imorgon får vi ge oss iväg på nya äventyr!

Likes

Comments

Puh nu har vi tagit oss från Nikoi Island i Indonesien via Singapore och vidare ut till Koh Lanta. Här ska vi nu stanna resten av tiden. När vi landade på Krabi flygplats och tog transfer bussen till Koh Lanta sa jag till Tobias att nu känns det som om vi är på väg hem. Den känslan var oerhört stark och jag hörde idag av Alvin lärare att det kallas Koh Lanta sjukan🙂. Ja man kan bara inte, inte komma hit. Allt är liksom hemma fast ändå inte. Innan vi störtlandade på Slow down så bodde vi en natt på Ananda Lanta. Funkade ok. Vi tog oss via en thaifrukost på Ananda och ett kort dopp i poolen där till att lämna bagaget på Slow down och hoppa in i närmsta tuk tuk till skolan för inskrivningssamtal för barnen. De börjar ju skolan imorgon redan.... Inskrivningen gick suveränt och det var så kul att se alla kända och okända personer på skolan. Barnen är ovanlig oberörda av händelsen. Det här har de ju gjort förr, så inga problem, de kanske också känner sig hemma. När detta var klar så tog vi promenaden från skolan till Slow down via stranden. Det var en härligt promenad med sol och vatten mellan tårna. Eskil var dock inte särskilt nöjd med att vi skulle gå hela vägen. Nu blir det till att promenera några dagar i veckan för att få upp kondisen på grabben. Egentligen kan han gå hur långt som helst om han bara vill och problemet ligger i att han inte vill och sätter sig på tvären, envisare kille har jag inte träffat än. De säger att han brås på mig men jag undrar jag.
Nåväl vi fick oss lite lunch på vägen och stämningen lättade upp en aning. Vi välkomnades med en underbar välkomstgåva från våra härliga vänner Björn och Louise. De åkte från Slow down igår och lämnade efter sig en liten gotteskål! Ja helt underbart måste jag säga! Hoppas de kommit hem nu och får läsa mitt hjärtligt Tack för denna fina gest. Vi har också under dagen fixat uthyrning av moppe i 66 dagar. Jag åkte dessutom till Lanta Mary för att inhandla myggdödargrejor. Både ett sånt superbra tennisracket som har mer Power i sig än de man hittar i Sverige. Jag tror nästa man kan få kol på en elefant med dem😬. I alla fall en oumbärlig sak för att minimera myggbett om natten. Huset vi bor i är stort och rymligt och här ska vi bo i 6 veckor innan vi byter till en lägenhet. Ja nu är vi lite trötta och barnen har precis somnat så då är det dags för mig att inta liggläge och somna sött. God natt!

  • 221 Readers

Likes

Comments

Nikoi Island! Dagen har börjat med en enorm frukost. De verkligen göder oss här. Underbar mat men kanske för mycket och har man dålig karaktär så äter man också gör mycket. Alvin har kunnat äta idag men nu har han fått feber. Vi hoppas han blir bra till imorgon. Vi harnu hittat kids club på ön och där jobbar bl.a. Yogi och tom tom som är två sköna killar som får barnen att känna sig hemma här. Idag blev det svärd a la morfars style och därefter använde de dessa i "hunger games" dvs ett slags fighting matcher med dessa vapen. De gillade det tills Alvin började känna sig sämre igen. Badet har varit underbart idag och man flyter som en kork, tom min man gör det trots att han nästan alltid sjunker som en sten. Vi har försökt att ta det lugnt med solen men som vanligt kunde jag inte hålla mig ifrån och jag somnade på solstolen vilket innebar i klartext en kräfta till mamma. Hmm varför lär man sig aldrig! Det är rent av underbart här och till kvällen väntades En graciös middag med vinpaket. De hade satt oss på ett skandinaviskt bord, 10 skandinaver här på ön samtidigt! Fantastiskt kul! Ett par som förlovat dig idag från Göteborg och en familj med respektive från Norge. Vi har firat nyåret med barnen kl 23 det blir en lång dag med feber och vaknande kl 07:00., så detta var ett lätt val. Vi inväntar nu den sista timmen och att tolvan ska slå! Discot dönar i bakgrunden vi bor närmast baren! Så näst jag håller mig vaken även om jag hade kunnat lägga mig redan innan middagen. Barnen fick också egen middag med stort partay! Hatt, visselpipa och "Bon fire" på stranden! Så nu vill jag bara önska er alla ett gott nytt år!

Likes

Comments

Civiliserade Robinson utövare😀. Vi tar oss från storstadens brus i Singapore till lugnet på Nikoi Island på 3 timmar drygt. Vi möts av en katamaran som ska ta hela lilla familjen till bintan resort, när vi sätter våra fötter på färjan inser vi vad som kommer att ske. Om man bli sjösjuk antingen av små eller stora vågor kan man räkna med sjösjuka på denna färd. Jag tror man kan beskriva den resan som en nära döden upplevelse för många av de resenärerna. Eskil var ju självklar till att må illa, men också Alvin som tyvärr redan under natten börjat sitt illamående hade en nästan döden upplevelse när jag sa att det var 30 minuter kvar tills vi var framme. Alvin sa att han trodde att han inte klarade mer och skulle dö. Lite senare var Eskil i samma läge. Nåväl tur att föräldrarna var starka och höll sig från det läget. Kan meddela att detta inte gällde alla barns föräldrar på denna åktur. Vi fick veta att det beror på monsunen som bildar stora strömmar och således en guppig färd. Nåväl när vi anlänt till Indonesien var servicen excellent. Fick gå förbi alla köer och de fixade med passen och bagaget. In i loungen och vänta. Eskil som nu inte hade något in magen drack upp en Sprite, den kom senare upp i bilen på väg över ön😬. Färden över till Nikoi ön var något av en karusell eller en berg och dalbana av dess like. Aldrig varit med om sådana vågor vi erövrade på havet. Skit, jag var verkligen riktigt rädd. Nu äntligen framme serverades lyxig mat och underbar service på alla vis. Alvin är fortfarande utslagen i magsjuka men vi andra håller oss vid god vigör. Jag tog mig en runda längs halva ön och den är approximalt 10 gånger en fotbollsplan stor, så då kan ni ju tänka er att den inte är stor. So long så hörs vi imorgon då är det nyårsafton.

Likes

Comments