Läste i mitt förr-förra inlägg att jag inte trodde att jag skulle bli kvar i slutenvården så länge. Det ska jag visst! Jag har helt ändrat mig och tänker typ aldrig byta jobb. Trivs väldigt bra men känner mig fortfarande lite ny. Är dock väldigt sugen på att bli riktigt bra och lära mig avdelningen riktigt bra. Men sånt kommer ju med tiden. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Snart blir Signe 20 månader, eller 1 år och 8 månader om man vill. Har lite svårt att förstå att hon nu är lika gammal som Sixten var när hon föddes. 

Hon är fortfarande en väldigt bestämd och envis liten dam som vet vad hon vill men samtidigt är hon väldigt busig, glad, gosig och kärleksfull. Hon älskar att busa, att man jagar henne och gömmer sig. Hon gillar (fortfarande, det har hon typ "jämt" gjort) att klä på sig och nu vill hon ofta välja kläder och byta om och hålla på. Blir nog att skaffa en utklädningslåda snart 😊 

Hon härmas hela tiden just nu, vill tex borsta tänder/hår, klä på sig, packa upp mat, laga mat, gå istället för att åka vagn etc. Hon vill även göra allt som Sixten gör. 

Hon förstår väldigt mycket, höll på skriva allt men där är hon kanske inte riktigt än. Hon pekar och visar med hela kroppen vad hon vill och det kommer fler och fler ord varje dag. I dagarna har hon börjat kalla Sixten för "Itte". Innan har hon kallat honom "Ie" och det lärde hon sig för ca en månad sen. Hon sa även "vantar" på förskolan förra veckan, haha! Ber man henne upprepa ett ord så försöker hon alltid, så jag gissar att hennes ordförråd kommer explodera i sommar. Hon älskar även att vinka och alltid när man ska åka iväg så vinkar hon frenetiskt och säger "hej hej" och ser glad ut. 

Förskolan går jättebra och det har det gjort hela terminen. Hon trivs och är rätt självklar. Hon är även rätt populär bland både fröknar och barn, antar att det har lite att göra med att hon är minst och även att hon alltid är så glad. 

Annars så gillar hon att sjunga och lyssna på musik. Blev lite förvånad när hon vid 18 månaders ålder lärde sig Lilla snigel. Sååå gulligt! "Illa ile atta de, atta de, atta DEJ" 😊 Nu kan hon även (delar av) Lilla katt, Trollmors vaggsång, Bä bä vita lamm och Imse vimse spindel. 

Sixten och Signe kan leka rätt bra tillsammans nu vilket är rätt skönt. Det bråkas ofta såklart om att de vill ha samma saker eller vems tur det är men sånt hör ju till 😊

Likes

Comments

Barnen sover och jag sitter under en filt i soffan och tar det lugnt. Jag har jobbat en vecka nu och jag har egentligen inte tänkt utvärdera det hela förrän efter tre månader, men här kommer ändå några tankar. Personalen verkar trevlig, vilket ju så klart är en fördel. Dock tror jag inte att jag blir kvar i slutenvården så jättelänge. Främst på grund av stress och schemat, som ju är samma vilken avdelning man än jobbar på. Två av fem helger, kvällar, vändpass och inte få schema mer än för några veckor i taget. Blir kanske att läsa distrikt till hösten ändå, känns som det skulle passa familjen bäst och så verkar det väldigt roligt. 

Igår var jag med Sixten på 3-årsbesök på BVC. Det gick jättebra och han pratade på och var inte blyg alls. Han tyckte tvärt om att det var riktigt kul där. Han fick visa att han kunde hoppa, rita cirklar, sparka boll och titta på bilder och berätta vad han såg. Hon tyckte även att han pratade väldigt bra. 15,4 kg tung och 95,5 cm lång är han nu. Sen fick han välja en liten grej innan vi skulle gå och självklart valde han en bil. Lillgubben. 

Signe är inskolad på förskolan nu och båda barnen har ju gått heltid en vecka. Det går jättebra för Signe och det känns ju så klart bra. Hon gråter ibland när hon lännas men det går över snabbt och under dagarna är hon glad. Hon äter och sover bra och gillar visst även att vara ute och gå omkring i snön. Sixten bryr sig inte så mycket och hon är inte heller efter honom så mycket där. Var lite orolig att han skulle tycka att hon inkräktade på hans territorie men det verkar ju inte så. Tror tvärt om att han gillar att dom har samma rutiner. 

Nu ska jag dyka ner i ostbågepåsen. Hejs!


Likes

Comments

Just det, jag har ju skaffat ett jobb! Börjar på avd 7 på PÄS den 25/1 och det ska bli riktigt kul. Är less på att vara hemma och riktigt sugen på att jobba. Vill lära mig allt!

Likes

Comments

Nu går Signe! Hon kryper faktiskt inte alls särskilt mycket längre. Julen 2015 kan man säga att hon började gå, och hon är sjukt glad och nöjd över sin nya förmåga. Annars har hon inte direkt prioriterat grovmotoriken. Istället har hon alltid gillat att pilla med saker (stapla, sätta ihop saker, undersöka etc) och att socialisera med folk runt omkring. 

Hon har även börjat älska mat. Det kunde man ju inte tro för något halvår sedan men jo, hon äter i princip allt med god aptit. Bara hon får äta själv så.

Hon har för närvarande åtta tänder men vi tror satt åtta (!) till håller på att spricka igenom. Inte lätt att vara liten alltid. 

Likes

Comments

Sixten kallar alla för han sedan två veckor tillbaka. Låter särskilt roligt när han säger det till Signe. För övrigt så går hon fortfarande inte utan att hålla i nåt, mer än nån meter. Däremot så har hon börjat dansa när hon hör musik. Hon står och håller i sig i tv-bänken och gungar från sida till sida. Sjukt gulligt! Sixten dansar också lite nu, något han vägrat innan. Men nu brukar han stå och dansa med i "Dansa med Disney junior" och han är väldigt duktig på att göra rätt rörelser. 😊

Likes

Comments

Signe har fått plats på Sixtens förskola i januari. Så himla skönt att hon fick plats där vi vill ha henne, vet ju att det är hårt tryck om platserna. De kommer gå på samma avdelning i en termin och jag tror att det kommer gå bra för henne. Hon börjar den 11/1, på Sixtens födelsedag. 

Likes

Comments

Men åh vad längesedan det var jag skrev något här. Hur svårt ska det vara egentligen? Det är ju roligt att gå tillbaka och läsa så jag ska försöka skriva något varje kväll från och med nu. 

Här kommer iaf en liten update om barnen. 

Sixten min Sixten blir hela tre år i januari. Han är just nu både jättehärlig och jättetestande. Han testar oss HELA tiden och man blir lite lätt trött i huvudet ibland. Men det hör ju till åldern och det gäller att försöka vara så konsekvent man kan, vilket inte alltid är så lätt. Jag är iaf glad över att han är rätt lugn som person, för det underlättar i dessa faser. Samtidigt så är han så rolig nu. Sjunger, dansar, hoppar, leker kurragömma och kull (något han fått från förskolan tror jag), bygger pussel, ritar, tittar i böcker och berättar vad som händer, leker med tåg, duplo och såklart BILAR. Hans favorit är "Blitten Hiiiin" eller Blixten McQueen. Han älskar också att gå på promenader och titta på stora fordon som traktorer, lastbilar och grävmaskiner. En grej han gör just nu är att bädda ner mamma, pappa och Signe på golvet i vardagsrummet varje kväll. Vi får kudde, filt, gosedjur och så släcker han lampan och säger god natt. Sötunge! Han går fortfarande på förskolan 15 h/vecka och han trivs jättebra, vilket så klart är skönt. 

Signe, eller Sinne som Sixten säger, är inte så liten längre. Ett år och nästan två månader gammal är lilla damen. Hon kryper för fullt och jag vet inte hur många byxor hon krupit sönder. Hon går jättebra längs möbler och väggar och vågar nästan släppa taget och jag tror att hon fixar det inom nån vecka. Hon går även jättebra med gåvagnen och gör ett speciellt gnäll-läte så fort hon går in i en vägg eller möbel och behöver hjälp med att komma loss, haha. Signe är annars en social och glad tjej med väldigt stark vilja. Hon älskar att busa och gosa ner sig i kuddar. Soffan är typ hennes favoritställe. Hon gillar även att klä på sig, dvs sätta alla kläder på huvudet. Hon kan säga mamma, titta, där, titta där, hej. Hon har även börjat vinka och ibland sträcker hon upp armarna i luften och vill att man ska göra likadant. Klappa händerna har hon gjort sedan hon var sju månader. Även om hon inte säger så jättemånga ord än så är hon ändå bra på att visa vad hon vill genom att peka och visa med kroppen. 

Ja, det var en liten update om småtrollen och jag har säker glömt hälften. Men ska ju som sagt skriva oftare från och med nu 😜

Likes

Comments

Sixtens fick ett första möte med sjukvården utanför BVC:s väggar igår. Diagnosen blev förhudsinflammation vilket tydligen är vanligt hos pojkar i hans ålder. Andreas åkte upp med honom till akuten efter konsultation med 1177. Det är ju inte så praktiskt att ta med sig en bebis dit då man aldrig vet hur länge man kan få vänta, så jag stannade hemma med Signe. Han var i alla fall jätteduktig och tyckte att det var spännande att ta temp och puls. När de skulle undersöka det drabbade området skrek han förståeligt nog, för det ser inte särskilt skönt ut. Han fick recept på penicillin och hydrokortisonsalva och det har jag hämtat ut idag. Bada är visst också bra, så det har han gjort tre gånger idag. Annars är han inte påverkad och jag tror inte att de alltid skriver ut antibiotika heller. Men när han fick det så ska vi ju ta hela kuren. 
 
För övrigt så har han dansat framför Musse Pigg idag. Han sträckte upp armarna och försökte göra som barnen på tv:n och var så sjukt söt. Han har även tagit ton och sjungit idag. Den där om veckodagarna som jag vet att de brukar sjunga på förskolan. "Måndag, tisdag.." sjöng han. Han har knappt dansat eller sjungit nåt innan, men jag hoppas han kommer fortsätta för han var så otroligt söt.

Likes

Comments

Du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge

❤️

Likes

Comments