Fredagsfrestelser

Festligheter, Bakverk

Till min mors födelsedag så slängde jag och loppan ihop en Bountykladdkakstårta. Och slängde ihop är verkligen sanningen, för svårt var det inte.

Så länge man har lite kladdkaka och chokladsockerkaka bakad sedan tidigare så går det verkligen supersmidigt. Jag hade sparad i frysen - eller om detta inte finns --> fuska och köp i affären.

Vi varvade kladdkaka och chokladsockerkaksbottnar med kokoskräm, gjord på kokos och kondenserad mjölk, plus något lager med grädde för att lätta upp tårtans grund lite. Det var ungefär det!

Dekorationen kan man ju bara gå all-in utefter vad man känner för. Vi valde att släta till tårtgrunden med grädde runt om för att få en liten "naked cake"-känsla. Efter att tårtan fått stå i kylen en stund och sätta sig så smälte vi choklad, hällde över och "puttade" över sidorna. Just med den smälta chokladen får man arbeta lite effektivt då den stelnar snabbt.

Sist, men så klart inte minst, toppade vi tårtan med en marsipanrosett, chokladbollar och bountychoklad.

Och smaken var fantastisk! Det är ju faktiskt det allra viktigaste med bakverk och tårtor - de ska inte bara se fina ut, smakerna ska ju dansa i munnen också. Vilket de verkligen gjorde.

Mäktigt var det, men så gott.

Gillar

Kommentarer