Från huset på Asp

Asplyckegatan
Det händer en hel del inne på renoveringsprojektet nu, och det mest roliga av allt är att man nu kan skymta lite nytt material lite här och där. Efter månader av "grundjobb" i form av rivning, dränering, nytt golv i källaren, lite mer rivning, ny el, nya avlopp med mera med mera - alltså sådant som innebär en hejdlöst massa jobb utan att direkt synas så mycket, så har vi nu (äntligen) påbörjat uppbyggnaden av alltihopa.

Detta innebär att vi nu bygger nya väggar, isolerar, sätter upp gipsskivor, slår igen taken. Och det är med ett litet glädjeskutt som vi tar oss an denna del av projektet - så otroligt roligt är det!

För att fira denna milstolpe i projektet så kommer ett litet bildregn, och då får vi ha med oss att det är en bit kvar (vi vet) men saker har hänt minsann. Även om det inte syns så mycket än.

Källarvåning. Där det ska bli stort badrum som rymmer bad, dusch, bastu och tvättstuga. På mittenbilden syns en alldeles ny betongvägg där det kommer att bli dusch på vänstra sidan och handfat och spegel på höger sidan om väggen. Uppe till höger skymtar grunderna till vår matkällare, och den enda bit av källargolvet som vi inte lagt om, för att denna del blir det ingen golvvärme utan det lilla rummet ska ju vara kallt för att kunna fylla funktionen av extra förvaringsmöjlighet till mat. Och längst ner till höger syns ett av huset viktigaste rum - min framtida skogarderob.

Entréplan. På stora bilden inspekterar Strössel vad som kommer att bli vardagsrummet och Skrutten sågar... något som ska sågas. Egentligen är det väl svårt att prata om vilka sorters av "rum" som kommer att finnas på entréplan då det är här vi har rivit som allra mest och nästan inga väggar finns kvar. Eller ja, ytterväggarna finns så klart kvar - annars skulle det bli ganska så kallt på vintern. För hall, kök, matsal och vardagsrum blir det alltså öppen planlösning som gäller.


Trappan upp till övervåningen. Åtskilliga timmar denna trettonhelg har spenderats med en värmepistol i ena handen och en skrapa i andra. All gammal färg på både trappa och trappstolpen (om det nu ens är ett ord...) har smälts, skrapats och slutligen slipats bort. Det positiva med sådant här arbete, hur slitigt, varmt och tidsödande det än är, så syns resultatet ganska så markant. Från hiskelig grön och blå färg på stolpen och dammig heltäckningsmatta på trappstegen så är nu trappan gjord av rent trä och färdig att vitmålas.


Övervåningen. På övervåningen har vi, förutom att vi har gjort duschrummet lite större, behållt rumsindelningen intakt. Här bli det två sovrum, en walk-in garderob, duschrum, en hall där en liten läshörna får plats och så en trappa upp till vinden. Överst till höger skymtar vårt framtida sovrum och nere till höger så håller Strössel koll på grannarna från balkongdörren. För närvarande saknar vi balkongräcke och även golvet på balkongen ska göras om, men det kommer.

Gillar

Kommentarer