Detta är dagens skörd från trädgården! Bönor som ska förvällas och sen i frysen. Årets säsong med tomater bör jag gå mot sitt slut, dagarna blir kallare så nu plockar jag in tomaterna för att mogna inomhus istället. Har faktiskt tidigare tagit in tre plantor till vinterförvaring men tyvärr ser de ganska tråkiga ut så de åker nog på komposten i helgen så sätter jag in nya istället. Min tanke är ju att försöka få hemmaodlade tomater så länge som möjligt, man blir ganska bortskämd med egna tomater då så de smakar så mycket mer än de man köper i affären.

Hinner jag inte ta hand om tomaterna på en gång, så fryser jag dom som de är så kokar jag tomatbas på det senare istället. Vill inte att något ska hinna bli dåligt!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Trött och sliten idag så nu blir det godnatt 😴

Likes

Comments

Dagens skörd från lådan med kryddor. Nu ska persiljan frysas/torkas, tror inte vi behöver köpa någon persilja innan nästa säsong. En liten del i det stora hela kanske men jag det som ett litet steg mot att vara självförsörjande. Är enkelt att odla sina egna kryddor, köp färdiga plantor på våren, plantera dom gärna i en större kruka/låda och vattna lite i början, sen sköter det sig själv!

Årets första skörd av gräslök! Allt ligger nu i frysen och väntar på att användas i höst/vinter.

Likes

Comments

Denna underbara blomman, Palettblad är egentligen en inomhusväxt men trivs utmärkt utomhus på sommaren. Jag köpte denna som en liten stickling i våras och då var den ca.5-7 cm hög, växer som sjutton!  Med tanke på fallande temperaturer, hårda vindar och risk för frost är det nu dags att flytta in den igen.

Likes

Comments

Så här ser det ut bredvid min säng just nu, jag fullkomligen älskar att läsa! Den bästa avkopplingen som finns och jag har håller oftast på att läsa en eller två böcker samtidigt. På den tiden innan man hade barn så kunde jag spendera en hel ledig dag med att bara läsa, inget som jag hinner med idag men måste alltid läsa minst ett kapitel innan jag somnar.

Likes

Comments

Barnen växer som ogräs och nu var det dags för nya skor. Beställde från footway igår eftermiddag och idag fanns paketet att hämta på Ica, min stora son valde själv skorna och de passade perfekt. Dotterns  var tyvärr för små så det blir till att byta, minstingen vägrar fortfarande att testa sina!  Jag försöker att köpa begagnat så mycket som möjligt men just skor och ytterkläder lägger jag gärna lite extra på då barnen är ute mycket och även cyklar från skolan.

Försöker handla på rea och via återbäringssidor men det blir mycket pengar i alla fall!

Likes

Comments

Att samla sina egna fröer är både roligt, spännande och väldigt lönsamt. Fröerna mognar olika fort och inte samtidigt på säsongen så man får hålla koll. Välj en varm och torr dag eftersom att fröerna måste vara torra för att kunna förvaras. Ha gärna en skål med att lägga de minsta fröerna i. Sortera sedan bort allt skräp och lägg fröerna i påsar, jag brukar använda kaffefilter som jag viner ihop och sen stänger med ett gem. Glöm inte att märka upp vad det är för fröer i påsen.

I år har jag samlat in fröer från pionvallmo, chokladblomma, solrosor och prydnadshirs. Fick mer fröer av chokladblomma än jag själv behöver så de tänkte jag sälja på tradera.

Likes

Comments

Då var blommorna vid entrén uppdaterade (på tiden). Årets skörd av pumpor verkar bli rekordstora, denna var lite för stor för att ligga bland blommorna, vägde 12 kg. Blir många och stora pumpor i år, alla kommer vi inte använda själva utan jag tänkte sälja en del av dom. Blir en liten slant att handla nya fröer och blommor av 🌻

Likes

Comments

Sommaren har ju tyvärr inte varit någon höjdare. Dessa temperaturskillnader är ingen höjdare för tomaterna, jag har frösått ca 40 plantor i år. De flesta har jag gett bort till minstingen förskola, fritids, kollegor och vänner men har ca 20 plantor kvar här hemma. Jag vill ju försöka odla så att vi ska vara självförsörjande så långt det går så då gäller det att ha många plantor.

Eftersom att säsongen blev försenad här nere i söder pga en lång och kall vår, så ledsnade jag på att mina gröna tomater aldrig blev mogna. Maken har satt upp en lysrörsarmatur i vårt förråd till mina medelhavsväxter och där satte jag in tre plantor för att få lite tomater att mogna. Där inne har de sedan stått med en timer på lampan ca 12 timmar om dygnet och haft det varmt och skönt, och det har blivit mängder med tomater. Min tanke är att försöka ha dom där så länge plantorna överlever, borde gå fram till december men vem vet?

Likes

Comments

Precis som rubriken lyder, jag älskar hösten; det är min favorit årstid!
Gillar känslan när man har spenderat all sin tid utomhus hela våren/sommaren och nu är det dags att gå in igen och pyssla inomhus. Tyvärr blir det ofta så hemma hos oss att själva hemmet "glöms" bort eller rättare sagt att jag inte prioriterar insidan av huset, utan det är först nu som jag har lust att fixa och göra fint inne.

Imorgon är det ledig dag igen och listan med  måsten är lång, bla så köpte jag med mig en massa nya blommor och ett silverpäronträd från jobbet idag, detta hade jag tänkt fixa med imorgon, sen har jag fått kålmaskar i kålen, får bli en runda med turex. 

Likes

Comments