Här är bilderna till del två. Golvet är på plats och taket är klart. Monteringen av köket som min sambo byggt är i full gång. Nu börjar man mer och mer få en uppfattning av hur det faktiskt kommer att bli. Och slutresultatet får ni i den tredje och sista delen. Kunde inte bli mer nöjd över hur köket blev. Helt klart en dröm som blev sann.  

Julia 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Dessa tre bilder är tagna av fastighetbyråns Varbergs fotograf

Såhär såg köket ut när vi flyttade in och då låg det också i en annan del av huset. Det första A sa när han såg planlösningen var att köket skulle ligga i andra delen av huset. När vi ändå skulle renovera så pass mycket som vi skulle göra så passade vi på (med mycket hjälp av vänner samt hantverkare) att dra fram rör för el och vatten så att vi kunde ha köket där vi ville. Vi kunde inte vara mer nöjda över att vi valde att flytta köket. Kan säga att jag ÄLSKAR vårt kök.

Hittade så många bilder som jag tagit under bygget av köket att jag får dela in inlägget i tre delar. Här har ni del ett där jag lagt upp bilder på hur köket såg ut när vi köpte huset och sen fler bilder under renoveringens gång. I nästa del kommer det bilder på när vi börjar montera köket som A (min sambo) byggt. I sista delen kommer bilder på hur köket ser ut idag nu när det är färdigt.

Hoppas ni får en toppen vecka!

Julia

Har hittat så många bilder att jag får dela upp inlägget i tre delar.

Likes

Comments

Är nu 26 år fyllda och dagen till ära bakade jag och min vän Frida en tårta. Inte vilken tårta som helst utan en Milk chocolate and salted caramel cake, recept av Roy Fares (salt karamell är en favorit, Roy Fares också för den delen). En väldigt god tårta om jag får säga det själv och det tror jag även att mina vänner tyckte. Det var första gången jag och Frida bakade en tårta tillsammans (men vi har bakat en hel del annat gott). Det var väldigt roligt att baka tårtan, får se till att baka fler. Är ni sugna på att baka den vi gjordes så hittar ni receptet nedan.

Milk chocolate and salted caramel cake

Julia

Likes

Comments

Idag kommer en ny säsong av mitt favoritprogram (okej, ett utav dem) nämligen husdrömmar. Tycker det är så roligt att följa andra som renoverar sina hem. Att kika på hur andra inreder och dekorerar sina hem. Väldigt inspirerande! Har ni inte sett det innan så är det helt enkelt på tiden. Det sänds ikväll på SVT och finns såklart att se i efterhand på SVTPlay. 

Julia 

Likes

Comments

Vi satt och pratade om trädgården en dag. Just nu är det mycket vi känner att vi vill ändra på. Det blev en del bollande av ideér (samt tips från mamma) innan vi kom fram till bilden ovan. På bilden kan ni alltså se hur vi drömmer om att ha trädgården. Jag drömmer om en underbar köksträdgård. Om vi flyttar den så kommer det vara nära till köket vilket blir toppen. Då kan man tassa ut och plocka lite färska grönsaker till middagen (hur underbart låter inte det?!). Just nu har vi en liten (i alla fall enligt mig) köksträdgård längst upp till höger i mitten men den vill vi flytta på för att få en plan gräsmatta. Tydligen så måste man kunna spela kubb i trädgården (i alla fall om man frågar våra vänner). Vad tror ni om vår blivande trädgård? Har ni något tips så får ni gärna hojta till. Vi har en hel del jobb framför oss för att få vår drömträdgård, därför kommer vi göra den i olika etapper. Vad vi börjar med återstår att se. Uppdaterar såklart när vi drar igång projekt drömträdgård.

Trevlig kväll!

Julia

Likes

Comments

A har börjat göra i ordning i det gamla köket som ska göras om till ett sovrum. Troligtvis vårt sovrum då vi är lite sugna på att byta till detta isället. Rummet har varit utrivet ganska länge nu. Vi plastade taket ungefär i samma veva men sedan har vi fixat med annat här hemma.

Nu har vi dragit igång projektet igen. Golvplankorna har åkt ut och kutterspånet ligger i säckar. A har satt upp dosor till spottarna i taket samt i golvet för belysning till källaren. Nu väntar en sväng till dumpen, tro det eller ej så var det faktiskt ett bra tag sedan vi var där. Fortsättning följer!

Julia

Likes

Comments

Här kommer ett tips på en bra triologi (jag hoppas dock att det kommer fler). Som ni ser på titlarna så handlar det om ett bageri vilket passar mig perfekt eftersom jag älskar att baka. Man får till och med några recept på köpet! Och lite kärlek på det. Kan det bli bättre? Mycket läsvärda böcker helt enkelt.

Julia

Likes

Comments

Kunde inte motstå att köpa inte bara en utan tre stycken buketter med tulpaner när jag såg dessa på jobbet. De är helt underbara och jag kunde inte annat än att bli glad av alla härliga färger (en anledning till att ha mer färg i hem och på kläder, att det gör en glad). Tulpaner är helt klart en av mina favoritblommor. En annan favorit är dahlior (sen har vi ju hortensian som är magisk) och jag blev så sugen på att beställa hem lökar (knölar?) när jag läste ett inlägg på bloggen Trendenser ​.  Ett bra bloggtips för övrigt! 

Julia

Likes

Comments

Tycker det är skönt att börja det nya året utan julsaker (hur mycket jag än älskar julen). För så fort julen är över vill jag bara ha vår. Så på nyårsafton åkte allt ner förutom julbelysningen som blir det sista. Det har varit väldigt ombonat här hemma med alla jul saker så det kommer nog kännas lite tomt (borde försöka få in mer färg även i hemmet och inte bara på mina kläder). Julbelysningen lyser upp så fint när det är mörkt ute samt att det bonar om fönstret. På bilderna ovan ser ni vad vi haft för belysning i år (tycker att det är roligt att ha olika från år till år, dock behöver det inte alltid vara nytt utan bara lite variation). Tyckte det blev så fint när jag ställde stjärnan på golvet istället för att ha den på fönsterbrädan. I de två rummen vi har på entréplan (alltså vårt sovrum och det gamla köket) så har vi haft en annan sorts ljusstake men den har jag inte fångat på bild.

Efter en liten lugnare period här hemma så har nu renoveringen av det gamla köket dragit igång. Håll utkik här på bloggen så dyker det snart upp ett inlägg med bilder på hur det går.

Julia

Likes

Comments

Gott nytt år på er!

Här kommer några bilder som jag tog vid 12 slaget vid fästningen i Varberg som även i år bjöd på fina fyrverkerier. Vi hade en väldigt trevlig kväll ihop med vänner. Vi delade upp maten på oss tre par, vi stod för förrätten som bestod av skagentoast (en favorit hos oss). Huvudrätten bestod av oxfilé med hasselbackspotatis och sås med tillbehör. Efterrätten bestod av en dulce de leche pannacotta med mörk chokladmoussé (supergott alltihop). Sååå, med nytt år kommer också nya löften, har ni några? Själv sa jag att jag inte skulle ha några i år men har kommit på ett par nu i efterhand. Ett av dem är att jag ska bli bättre på att köpa kläder med färg (min garderob består nog av minst 50% svart). Sommarkläderna är jag lite bättre på färgmässigt men resten av året så blir det gärna svart, grått, vitt och blått. Ett annat löfte är att jag ska läsa fler böcker för det finns inget bättre än en bra bok.

Ha det fint!

Julia

Likes

Comments