Verdens beste oppskrift
God kveld!
FĂžrst mĂ„ jeg bare si tusen tusen takk igjen for all respons pĂ„ forrige innlegg â€ïž Det er det rĂ„este!! Jeg har hatt sĂ„ mange fine samtaler og det har kommet mange mange meldinger i innboks pĂ„ Instagramâ€ïž All den kjĂŠrligheten vi har fĂ„tt di siste dagene er veldig rĂžrende â€ïž Er ikke i tvil om at jeg Ăžnsker Ă„ dele resten av historien vĂ„r!
Det er sĂžndag og en ting jeg elsker, er Ă„ bake - da slapper jeg av. Fryseren begynte Ă„ se skrantin ut, sĂ„ det var pĂ„ tide Ă„ fylle opp med gjĂŠrbakst med favorittoppskrifter min, legger den med nederst i innlegget â€ïž Skillingsboller, vanlige boller & boller med nugatti ligger nĂ„ Ă„ nĂŠrmer seg stadig frysepunkt og bare venter pĂ„ at det kommer en kveld vi er litt fysen (som er ganske ofte), sĂ„ lenge trenger de ikke vĂŠre bekymret for Ă„ ligge der!



Jeg bruker bare denne oppskriften til sĂžt gjĂŠrdeig fra Vakre hjem, med noen endringer;
200g meierismĂžr
1 liter lettmelk
100g gjĂŠr
2 ts salt
3 dl sukker
1,75 kg hvetemel (eller sÄ lite som mulig til deigen fÄr god konsistens)
Varm smÞret i en kasserolle. Tilsett melken, rÞr til blandingen er hÄndvarm. Hell melkeblandingen i en bakebolle og tilsettt gjÊr, salt, sukker og ha litt og litt mel oppi og rÞr godt sammen med en visp frem til deigen begynner Ä tykne, gÄ over til Ä elte med en slikkepott sÄ du fÄr dytta masse luft inn i deigen.
Bruk sÄ lite mel som mulig. La de heve i 1time
Legg bollene over pĂ„ en stekeplate dekket med bakepapir, og la dem etterheve i ca. 30 minutter. Stek midt i ovnen pĂ„ 220 grader i 10â15 minutter
Bon AppĂštitâ€ïž
NÄ er det kos & Karl & co resten av kvelden! Like fengende nÄ som for 20 Är siden