Hittade recept på en sjukt god kladdkaka något söt i min smak men väldigt god. receptet hittade jag på en blogg på Ellematochvin.se

150 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl ljust muskovadosocker
2 dl socker
1 dl kakao
1/2 msk vaniljsocker
2 ägg
1 nypa flingsalt

2 dl mini marshmallows
1 burk karamelliseradmjölk

200 g mjölk eller mörk choklad
1 dl vispgrädde
1 nypa flingsalt

Ugn 175 grader.
Smält smöret och ställ åt sidan.
Blanda ihop de torra ingredienserna ordentligt. Blanda ner smöret, äggen och saltet och blanda ordentligt. Häll i en smord form och grädda i 13-14 minuter.
Ta ut ur ugnen och strö på marshmallows i en jämt lager.
Grädda ytterligare 5 minuter.
Ta ut ur ugnen och låt svalna 10 minuter.
Bred på den karamelliserade mjölken i ett jämt lager över den smälta marshmallowsen.
Koka upp vispgrädden och hacka chokladen fint och blanda ihop så att chokladen smälter. Häll över kolan och strö på flingsalt och ställ kallt i ca 3-4 timmar.
Servera med vispad grädde eller vaniljglass.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej idag har Elvira och jag bakat lite frukost bröd så himla gott. Receptet kommer från lindas bakskola.

25 g jäst
3 1/2 dl mjölk ljummen
1 1/2 dl matyoghurt eller filmjölk
1/4 dl rapsolja
1 1/4 tsk salt
1/4 dl ljussirap
1 dl havregryn
1/2 dl grahamsmjöl
ca 8 dl rågsikt

Blanda ihop allt som man blandar en vanlig deg och arbeta degen några minuter. Låt jäsa i 50 minuter i bunken under bakduk.
Tryck ut degen med mjölade händer på en bakpappersklädd plåt och skär upp i 6 rutor och nagga med gaffel liknande. Låt jäsa 30 minuter till under bakduk. Ugn 250 grader. Baka mitt i ugnen i 10-12 minuter.

Super goda med lite smör och ost på!

Likes

Comments

Hej jag har provat att ha i lite saffran i min fisksoppa denna vecka och det vart ganska gott👍

4 lax filéer
8 potatisar
4 morötter
1 stor rödlök
250 g broccoli
vatten
5 dl creme fraiche
1 citron
salt citronpeppar cayennepeppar
1 g saffran

Gör så här:
Hacka laxen i tärningar och marinera i i citron och kryddor.
Skala och tärna morötterna och potatisen och lägg i en kastrull. Hacka löken och lägg o kastrullen täck över med vatten så det precis täcker allt. Låt koka tills potatisen är mjuk. Tillsätt broccoli och fisken och creme fraiche och koka upp igen. Smaka av med ev lite mer kryddor.

Likes

Comments

En enkel och riktigt god kladdkaka!

150 g smält smör
1 burk karamelliserad mjölk
1 1/2 dl socker
1 1/2 krm salt
2 1/2 dl mjöl
3 ägg

Ugn 175 grader.
Blanda smör och karamelliserad mjölk.
Blanda i övriga ingredienser och blanda ordentligt. Häll smeten i en smord och bröad 24 cm form och baka i 20 minuter. Servera med grädde.

Likes

Comments

Jättegoda kakor som jag fick recept av Fredriks syster och dom va så himla goda!

230 g rumsvarmt smör
5 1/2 dl socker
2 ägg
3 msk kaffe
200 g vit choklad
100 g ljus choklad
6 1/2 dl mjöl
5 tsk bakpulver
4 msk kakao

Ugn 200 grader.
Vispa smör och socker pösigt.
Vispa ner äggen och kaffet. Blanda ner hackad choklad.
Blanda ihop mjöl, bakpulver och kakao och blanda ner i ägg smeten. Dela upp i 30 lika stora bollar och lägg på bakpappersklädd plåt och grädda i 10 minuter i ugnen.
Låt svalna ❤

Likes

Comments

Hej detta recepter guttade jag på icas receåt sida och dom va riktigt gosa och enkla att göra!😊

5 dl mjöl
4 tsk bakpulver
4 msk socker
2 krm salt
5 dl mjölk
4 msk smält smör
5 dl mjölk
2 ägg

Blanda ihop mjöl, bakpulver, socker och salt i en bunke. Vispa ner mjölken och äggen och även det smälta smöret. Stek i smör.

Detta blir ungefär 10-12 pannkakor beroende på hur stora man gör, jag använde ett dl mått som jag tog 1 dl smet och stekte i smör och det räckte till oss i familjen 4 st 😊👍

Likes

Comments

Goda järpar som passar bra till vardags 👍

800 g köttfärs
1/2 dl ajvar
2 vitlöksklyftor
salt svartpeppar Cayennepeppar

Blanda allt i en bunke och krydda efter smak. Forma till avlpnga järpar och stek i smör och servera med sås och potatis och grönsaker super goda!

Likes

Comments

En god sås som man kan ha till det mesta eller varför inte dippa chips eller grönsaker 😄

3 dl creme fraiche
1 dl ajvar relish
salt Cayennepeppar

Blanda ihop allt och smaka av med kryddor.

Likes

Comments

Detta åt vi till middag förra helgen och vi åt det i tacobröd med coleslow och rödlök det vart super gott kan verkligen rekommendera att prova detta på resterna gjorde jag en chili con carne 😊

Ca 800 g högrev, jag tog en nötstek jag hade i frysen och de gick jätte bra.
1 gul lök
1 burk krossade tomater
2 tsk chiliflakes
salt och peppar

Ugn 150 grader.
Lägg köttet i en ugnssäker gryta och skiva över löken och häll på krossade tomater. Krydda efter smak. Lägg på locket och ställ in i ugnen i 6-8 timmar.

Likes

Comments

Hej idag har jag gjort denna tårta till min lilla 1 årings kalas men hon fyller inte förens på onsdag men idag hade vi kalas för övriga familjen 😊
Tårtan är uppbyggd med en vanlig sockerkaksbotten och en browniebotten, Zoofluff och dumlefluff även uppstuken med marängsmörkräm och dekorationer gjorda i marsipan. Det vart så himla gott och snyggt jag vart verkligen super nöjd😍

Självklart måste man inte dekorera tårtan exakt såhär men receptena var väldigt goda och lyckade ❤

Dag 1:
Gör bottnarna.
Sockerkaksbotten:
4 ägg
2 dl socker
1 dl mjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Ugn 175 grader.
Vispa ihop ägg och socker pösigt.
Rör ner de torra ingredienserna till en smet och häll i en smord och bröad valfri form en liten för att få en hög botten och en stor för att få en tunn botten jag använde en 20 cm form. Baka i ca 30 minuter och låt sedan svalna. Plasta in frys in för att kunna dela bottnarna lättare.

Browniebotten:
50 g smör, rumsvarmt
1 dl socker
1 msk sirap
1 ägg
3/4 dl mjöl
1/4 tsk salt
1/2 dl kakao
3/4 tsk vaniljsocker

Ugn 175 grader.
Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner ägget. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten till en jämn smet.
Smörj och bröa en lika stor form som till tårtbotten och grädda i ca 15 minuter.
Låt svalna helt och plasta in och lägg åt sidan eller frys in beroende på när du ska göra tårtan.

Göra fyllningar som ska stå över natten:
Dumlefluff:
180 g dumlekola
3 dl vispgrädde

Lägg i en kastrull och värm upp så pass att kolan smälter men de får inte koka. Häll upp i en bunke och ställ i kylen över natten.  vispa sedan upp som vanlig grädde.

Zoofluff:
80 g zoogodis
3 dl vispgrädde

Värm på svag värme i en kastrull tills godisarna smält se till att de inte kokar. Häll över i en bunke och ställ i kylen över natten och vispa sedan upp dagen efter som vanligt grädde.

Gör även eventuella dekorationer om de är något som ska stå upp som t.ex regnbågen.

Dag 2:
Ta fram bottnen ur frysen och låt ligga i ca 30 minuter sedan börjar du dela den, jag delade i fyra bitar. Vispa upp flufferna och fyll tårtan så här:
Sockerkaka(gärna en som kanske vart lite tjockare än någon annan)
Dumlefluff
Sockerkaka
Zoofluff
Browniebotten
Zoofluff
Sockerkaka
Dumlefluff
Sockerkaka

Plasta in och ställ i kylen över natten.

Dag 3:
Gör marängsmörkrämen, till denna tårta behövs:
3 äggvitor
150 g socker
150 g smör

Lägg äggvitor och socker i en metall bunke och värm över vattenbad tills sockret har läst upp sig. Vispa sedan marängen tills den svalnar ca 5-10 minuter och vispa sedan ner smöret lite i taget. Om det skär sig som de gjorde för mig så värm kanske 1/4 i mikron och vispa ner i marängen.
Stryk upp tårtan med den och dekorera valfritt med dina dekorationer!!

Så himla rolig tårta att göra och enkel men fin ❤

Likes

Comments