Header

I dag har det varit extra mycket kärlek i luften. Barnen har flera gånger kommit och kramat mig och sagt så fina ord till mig, en helt underbar födelsedag har jag fått. Fina älskade barn.


Arvid ritade en teckning till mig. Ser ni han har ritat alla sina syskon och sig själv, så fin!!

Fick paket. Vi har tvungna att testa inez paket till mig på en gång, så goda smoothies vi gjorde. Bär fick jag också. Hon hade tänkt på allt.
- Den är gullig mamma. Jag tänkte på dig.

Tårta - jag älskar tårtor och att få två är ju ren lycka!

Min mamma gav mig så fina blommor som doftar underbart.


Barnens texter som berörde så djupt. Så vackra och så kärleksfulla. Älskade barn jag blev tårögd!!


Först Inez fina text som jag mötes av på morgonen på Instagram.


Idag är det ingen vanlig dag för att idag är det min älskade mammas födelsedag!!🎉Jag fattar inte hur du har kunnat stå ut me 10 barn! Och att du har kunnat haft varje barn i 9 månader.Jag älskar dig även fast vi har haft våra motgångar osv ❤️.Du är världens bästa mamma och du betyder allt för mig! .Jag är så glad över att just du är min mamma, älskar dig❤️. Grattis mamma på din 44 års dag!!!!🎉❤️
Under dagen så fick jag den här fina texten på Facebook av Cornelia.


Idag säger jag grattis på födelsedagen till världens bästa mamma🎈🎉

Jag kan inte tänka mig hur du skulle kunna vara bättre än vad du är. Allt du gör, allt du har gjort, allt du kämpar för. Du är en riktig krigare!

Du är så bra mamma. Du är en sån viktig mentor för så många människor. Jag blir helt snurrig i mitt skrivande så jag inte ens vet vart jag ska börja men en sak vet jag och det är att jag älskar dig mamma.

Det är ofta jag ställer mig frågan "hur skulle jag klara mig utan dig"
Du har lärt mig att aldrig ge upp
Du har lärt mig att följa mitt hjärta, och lita på min magkänsla
Du har lärt mig att vara mig själv.
Gång på gång har du visat att allt detta stämmer. Du har visat mig att det goda kommer före det onda. Du har visat mig att man ska kämpa för dom man älskar och aldrig ge upp. Detta har du inte bara lärt mig utan plussa på 9 personer till. Mamma vet du, du är bäst. Du inspirerar mig massor.

Det är helt otroligt med allt du har gjort, om folk bara visste. Du är GRYM!! Du är som en superhjälte, du klarar av mer som är begärt, mer än vad folk tror. Du ger faktiskt aldrig upp.

Du är alltid så positiv och tror alltid det bästa om personer. Din tillit är stor, och din hjälpande famn är större. Du har visat mig att man alltid ska se det bästa i individen. Du har visat mig att man ska ställa upp för varandra oavsett vad.
Du ska veta hur många personer som är imponerade över dig.

Du har tillsammans med pappa skaffat dom bästa människorna i mitt liv.
Jag är så otroligt stolt att ha möjligheten att kalla er min familj.
Jag är så glad att jag har dig som min mor!

Jag är så stolt över dig! Mamma jag älskar dig, jag älskar dig så otroligt mycket. Om jag någonsin blir lika omtänksam som dig, om jag någonsin blir en lika stark och underbar mamma som dig, då har jag lyckats i mitt liv. För vet du mamma, du är min förebild.

Jag vet mamma att du alltid ställer upp för alla andra. Men idag är det din dag. Snälla prioritera dig själv för en gångs skull ❤️

Som sagt jag vet knappt vart jag ska börja. Jag skulle lätt kunna skriva en tjock bok om världens bästa mamma 😘När jag skulle lägga mig så mötes jag av den här fina filmen av Engla på Facebook


En underbar dag och jag har fått så många kramar. Hela familjen har verkligen varit så kärleksfulla. Alla har visat sin kärlek till mig på olika vis❤️Nu ska jag somna med ett leénde på läpparna.
Tack för att ni läst.


Önskar er alla en harmonisk natt och en fin morgon :)


/ Maria

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I helgen som var så var vi ute i lördags och grillade. Killarna var ivriga och ville gå iväg direkt dom vaknade. Våra barn är väldigt aktiva och gillar utevistelse, eller nja får Arvid och Inez bestämma så är dom hellre inne iaf på vintern och hösten. Dom bägge två gillar att vara inne och att pyssla i lugn och ro. Dom andra barnen är mer än gärna ute året om.


Vi fick med oss killarna ut och även Hedvig.


Det var inte helt lätt att få eld, det mesta i skogen är väldigt blött. Att hitta torra kvistar och grenar som ligger på marken krävdes det lite letande för, Men det gick tillslut. Danne fixade brasan med barnens hjälp.

Barnen lekte jägare och sprang omkring och klättrade. Full fart var det på killarna.
Erland och Evald.


Evald som har gömt en pinne bakom ryggen, tydligen en väldigt bra pinne för den såg ut som ett gevär.


Evald och Erland.Arvid som var den som ville gå hem först. Han är en riktig pysslig kille och gillar både lego, pärlor och att rita.
På Erland är det full fart och allt ska upptäckas.Hedvig och Hjalmar som hjälpte Arvid att leta efter den perfekta pinnen.

Vi grillade både korv och hamburgare, så gott att äta ute i skogen. Det smakar alltid så speciellt.


Evald vår virvelvind som kunde ha stannat flera timmar till i skogen. Han gillar verkligen att leka ute. Oftast är det Evald som ska protestera lite när vi ska gå ut, varför vet jag inte riktigt - för när vi väl är ute så är det han som inte vill gå in. Han har ju så roligt.


Hamburgarna blev väldigt goda.

Erland och Arvid.

Här ville Arvid gå hem, så han satte sig i vagnen nära brasan för att han tyckte det blev kallt. Det blev kyligt ganska snabbt efter ett par timmar så vi gick hem nöjda och glada.

Vinter, snö och att grilla i skogen - jag älskar det verkligen. Så härligt och det är så lätt att glömma hur priviligierade vi är. Att vi får vistas i naturen på det här sättet- Allemansrätten är fantastisk. Vilken grej egentligen när jag tänker efter. Jag är tacksam att vi bara bor ett stenkast ifrån skogen. Att när vi vill kan vi lätt ge oss ut i skogen för att leka, plocka bär och svamp och att grilla mm. Det är fantastiskt.Tack för att ni läste.Önskar er alla en fortsatt fin dag :)


/ Maria

Likes

Comments

Idag har jag och Erland spelat Alias på vårt vis. Att träna språket är oerhört viktigt på många sätt som bekant. Erland har generell språkstörning och hans svårigheter sitter främst i ordförståelse, prepositioner och i ett litet ordförråd. Då är det perfekt att dra kort med bilder på och få både en bild och ett namn på det som är avbildat. Erland säger tex sko även till en stövel, kängor, sandaler eller vad det må vara. Oftast har han ett ord till många saker.

Vi spelade ett tag och han tycker det är riktigt roligt.

Nu sitter jag i bilen och väntar på Cornelia som närsomhelst slutar jobbet. Hon stortrivs att jobba på förskola och hon får så mycket beröm. Flera förskolor har velat boka upp henne för långtidsvikariat, så kul för henne.

Danne och jag ska på ett möte ikväll och träffa andra föräldrar till tonåringar som har NPF- diagnoser (autism, adhd, språkstörning, ADD, Tourette mm). Är lite befriande med dessa träffar, då man utbyter erfarenheter och känner att vi inte är ensamma med allt vad detta innebär. Det finns så många kämpande föräldrar och barn/ungdomar.

Hoppas dock på en tidig kväll som avslutas med en film.


Tack för att ni läste

Önskar er alla en fin fortsatt eftermiddag/ kväll :)

/ Maria

Likes

Comments

Nu har det inte blivit något bloggande på över en vecka, men det händer så mycket här, som jag måste ta tag i och det tar energi. Dock saknar jag att blogga men har haft svårt för att sortera mina tankar. Jag hoppas det ska bli bättre nu med det. Ska återkomma till det vid ett senare tillfällen

Engla är uppe i 1 1/2 - 2 timmars skola nu och hon gillar verkligen sin resurs och det går bra. Väldigt härligt och roligt att se att lusten för skolan sakta kommer tillbaks. Det är verkligen glädjande!

Snö har vi som det bör i februari och den försöker vi ta till vara på. I helgen var vi ute i backen både i lördags och på söndagen. Det var inte helt lätt att få ut Evald, som inte hade det minsta lust att åka pulka, sen var det han som var svårast att få med sig in. En ny kompis träffade han också. Roligt hade vi och jag åkte också med killarna. Perfekt att ha en lagom stor pulkabacke två minuter ifrån oss.Arvid kämpar med sin snowracer.Erland.

Evald som bara slänger sig utför - helst på mage med huvudet före, han är helt orädd. Det var svårt att få ett bra kort på honom för det gäller att hela tiden se vad han hittar på härnäst. Vår våghalsiga kille.


Hjalmar som längtar till våren.

När vi kom in ville Hjalmar spela MixMax. Cornelia som också varit ute i backen tyckte det var en bra idé. Erland och Evald ville vara med.


Alicia kom ett tag för att Elias och Rose skulle iväg på ett ärende. Hon passade på att ta en selfie - hur hon lyckades med det är frågan!? Hon älskar telefoner och tar varje chans att få hålla i en.


Farmors bästis!!

En lugn helg med mycket utelek, precis som vi tycker om.


Erland hjälpte till att laga middag - köttbullar, potatis, sås och lingon. Han gillar verkligen att hjälpa till med maten och kommer så fort vi ställer oss vid spisen. Inte alltid helt smidigt med en liten hjälpreda. I dag lagade jag korvstroganoff och då passade han på snabbt som sjutton att salta lite extra. Ja, vi kan säga att det blev en extra smakupplevelse. Lilla kocken som är så duktig.

Framförallt Hjalmar är ett stort fan av Mellon så där hade vi inget val än att se/ lyssna på det. Jag tycker oftast det är så tråkigt! Barnen hejjade självklart på Samir och Victor och det blev ett stort jubel när dom gick vidare. Jag har alltid gillat Jonas Gardell och tyckte låten faktiskt var bra. Jag har varit på en av hans shower för typ 100 år sedan, men skulle bra gärna vilja gå och se honom igen.

I dag startade nedräkningen till sportlovet på allvar. Nästa vecka är det barnens tur att ha ledigt, det är efterlängtat. Hoppas på ett lugnt och härligt lov. Ännu så länge har jag enbart en tid inbokad- det är jag och Engla som ska iväg. Jag hoppas innerligt att det håller sig så. Vore så skönt att bara få ta dagarna som dom kommer. Cornelia ska jobba så henne får jag förstårs skjutsa, men det gör inget. Vi har ju hela dagarna att bara vara på.

Nu ska jag ta tag i det sista för kvällen och sedan krypa ner i sängen. Hjalmar är sjuk och jag håller tummarna att ingen annan blir dålig, men är det vabruari så ska man nog ha väldig tur om ingen annan blir sjuk. Själv känner jag mig frusen, mendet är säkerligen för att jag är så trött.

Tack för att ni läste :)


Önskar er alla en fin fortsatt kväll och en harmonisk natt :)

/ Maria

Likes

Comments

Förra veckan var psykisk jobbigt med alla möten, jag kan garantera er att det tar på krafterna att alltid vara på väg, inte bara fysiskt utan också i tanken. Att blogga har det inte funnits ork till. På kvällarna har jag mer eller mindre bearbetat dagen för mig själv och sedan gått igenom nästkommande dags möten i huvudet. Varje morgon var det lika tungt att gå upp och jag hade gärna sovit några timmar till.


Englas skolgång börjar verkligen flyta på nu och det känns fantastiskt. Hon gillar sin resurs- en ung trevlig tjej som verkar förstå Engla så bra, precis som vad specialpedagogen på skolan gör. Från och med i morgon ska Engla gå 1 h och 30 min i skolan varje dag. Att tiden bara har utökats med 30 min har att göra med att Englas ork ska hålla. Engla själv trivs med upplägget och hon får mycket gjort och har mål inför framtiden, vilket känns fantastiskt.

I går (lördags kväll) var jag på tjejkväll och träffade en hel massa nya trevliga människor. Det var verkligen så kul och välbehagligt att bara vara och ha roligt.Inez och Engla hjälper mig att bli festfin.

Det var bestämt att det skulle vara knytis och att vi alla skulle ta med något att äta. Min fantasi var lika med noll, så Danne kom med förslag. Jag lyssnade på honom och det uppskattades.Alla var väldigt generösa med det som togs med och det fanns så mycket gott att äta.

Vi åt och hade intressanta samtal och skrattade mycket. Det är fantastiskt roligt att träffa nya människor och få samtala om allt mellan himmel och jord. Jag kände bara värdinnan när jag kliv in innanför dörren och gick hem med vetskapen om att jag fått nya bekantskaper, fantastiskt roligt. Vi pratade om att träffas allihopa igen, så kul!!!


Mysigt att sitta och äta gott och att bara få prata och ha roligt.

En rolig kväll som inte blev allt för sen. Jag kom hem vid 01,00 tiden och somnade ganska så direkt. Kliv upp pigg och glad med ny energi.


I dag har vi tvättat och jag har även svarat på frågor på blankett gällande NPF- utredning för Hedvig. Sådant tar sin lilla tid. Danne tog en tupplur mitt på dagen och barnen har lekt och gjort lite allt möjligt. Cornelia spelade spel med Hjalmar som blev rastlös och då kommer hans utbrott väldigt lätt. Att avleda är det som gäller- vilket ibland inte är det lättares eftersom det är svårt att locka honom till att göra något. Det gick bra att spela spel ett tag och sedan kom rastlösheten krypandes igen och han blev både "sprattlig" (som han själv säger) och frustrerad. Nu tar Hjalmar ADHD medicin två gången per dag, morgon och eftermiddag. Och det fungerar bättre. När han enbart tog sin medicin på morgonen så blev det väldigt jobbigt för honom när medicinen gick ur kroppen på kvällen. Frustrationen och utbrotten blev då väldigt, väldigt kraftiga. Det jobbiga är bara att det tar lång tid att få i honom medicinen som är pulver (kapslar som vi häller ut pulvret ifrån.) och som vi lägger i sylt eller annat som han tycker om. Kapslarna klarar han inte av att svälja. Hjalmar är känslig för smaker och samtidigt känslig i munnen, så det är inte det lättaste. Han tycker sig också känna medicinen igenom fast vi "bakar in" medicinen i sådant han egentligen tycker är gott. Hoppas det går smidigare snart.

I kväll blev det som vanligt ( varje söndag likadant) att vi badade barnen och förbereda veckan som kommer.

Jag hoppas att jag hinner börja att simma den här veckan. Det är något jag verkligen vill göra.


Nu är det bäst att försöka sova.


Tack för att ni läste.


Jag önskar alla en harmonisk natt och en fin morgon :)


/ Maria

Likes

Comments

Idag har vi haft ett födelsedagsbarn här i huset.

Cornelia har fyllt 19 år. Vi ska fira henne ordentligt i helgen med god tårta och hon kommer säkert önska Kebabsallad till middag, hon älskar det och tycks aldrig tröttna. Precis som vanligt ska hon få en personlig text.

I dag har vi sagt grattis till Cornelia som fyller 19 år. ❤️

Grattis älskade unge som är så snäll och fin. Du är så omtänksam, omhändertagande, Klok och full av empati. Älskade gumman som mer än gärna leker med syskonen eller är barnvakt till Anton och Alicia. Hela du sprudlar av glädje och du sprider energi till oss andra. Rolig är du också, som när du skrattar högt åt dina egna skämt. Älskade Cornelia du får oss andra att inte bara le utan även att skratta så gott.

Hemma har du alltid din famn öppen för dina syskon så dom kan krypa tätt intill dig. Ditt tålamod är stort och jag vet att det inte alltid är så lätt att vara bland dom äldsta. Dina yngre syskon kräver en del och aldrig att du sagt ett negativt ord. Din förståelse är enorm. Du finns där för dina bröder och systrar och inger trygghet. Vet du Cornelia att dina egenskaper du har är så värdefulla. Alltid att du ger av din tid, det är beundransvärt.

Att träna är det bästa du vet och du gör det så tufft som möjligt för dig, ett hårt pass på brottarmattan eller på gymmet får dig att må bra. Cornelia du är så stark och kan lyfta väldigt tungt. Att kasta ett kryss på motståndaren får dig inte heller att tveka.

Du är galen i dina fyrbenta vänner Buster och Charlie. Dina hundar blir överösta med kärlek och deras hundliv kan inte bli bättre, du avgudar dina djurvänner.

Äta din favorit rätt Kebabsallad kan du göra varje dag, du tycks aldrig tröttna.

Med glädje tränar du nybörjarna på brottningen och på sommaren är du ledare för Stadium sportsCamp. Dina egenskaper som tränare och ledare har du nu fått användning för, när du nu har fått anställning inom barnomsorgen på kommunen. Vi är så stolta över dig och vår glädje vet inga gränser. Så mycket uppskattning och varma ord du får på arbetsplatsen. Älskade gumman att jobba med barn passar dig så bra. Din förståelse för olikheter är stor och du ser individen. Trots din unga ålder har du väldig förståelse och kunskap om olika diagnoser. Din lyhördhet gentemot dina syskon ger dig kunskaper som är värdefulla. En kunskap du nu tar med dig ut i arbetslivet.

Grattis älskade fina gumman på din 19 - årsdag. ❤️😘 vår stora tjej❤️ grattis 🎂

I morgon är det äntligen fredag och det är full fart redan ifrån morgonen. Ska verkligen bli skönt med helg och kalas.


Tittar in i morgon igen och skriver några rader.

Tack för att ni läste. Önskar er alla en harmonisk natt och en fin morgon :)

/ Maria

Likes

Comments

Helgen var minst sagt händelserik, av det positiva slaget. Många minnen skapades och roliga ögonblick.

I fredags tog Elias körkort, så stort, häftigt och roligt på en och samma gång. Det är verkligen en milstolpe i livet att ta det efterlängtade kortet och få ge sig ut på vägarna i bil utan att övningsköra, han var så glad. Vi hade även en överraskningsfest för Rose (Elias tjej) som fyller år om någon dag.

Men först Elias körkort. Som alltid vid stora händelser precis som vid födelsedagar skriver jag en personligt text.

Jag är så glad och stolt! I dag tog Elias körkort . Wow säger jag bara. Tänk på tre år har du presterar så mycket. Helt otroligt! Du och Rose har skapat en underbar liten tjej, du har ett tillsvidare jobb och nu körkort - helt otroligt!! Bara på 36 månader så har du åstadkommit så mycket❤️ Jag skulle bra gärna vilja trycka upp både anställningspapper, körkort och hela ditt liv i ansiktet på dom som tvivlat på dig genom åren. Tvivlare i skolans värld- vuxna människor som inte såg hela dig - som sa att vi gjorde fel. Dom vill jag säga ett sanningens ord och säga vad var det vi sa. Vi har alltid trott på din förmåga❤️

Grattis älskade gubbe till körkortet och ännu en milstolpe i livet!!!❤️😘 Du är bäst❤️Elias och Alicia.

Rose ordnade med överraskningsfest för Elias, vilket var väldigt trevligt.Väldigt god tårta.

Senare på kvällen ville Elias och Rose låna bilen och en åka sväng och Cornelia hängde på. Vi andra stannade med Alicia som var på bushumör.

Farmors bästis som var lika glad som sin pappa.

I lördags ordnade vi med Rose närmaste kompisar och även min mamma en överraskningsfest till Rose. Hon fyller hela 25 år i helgen och det skulle vi självklart fira stort. Vi valde att fira henne veckan innan så hon inte skulle misstänka något, vi lyckades.
Vi lurade Rose med att hon trodde att hon och Elias skulle ut och äta för att fira körkortet. Men i stället kördes hon till festen. Och när hon kom in i lokalen stod alla inbjudna kompisar där och hurrade för henne.

Kompisarna hade dekorerar så fint och vi alla hjälptes åt med maten. Maten hade jag och Elias lyckats handla långt innan när vi har ute och övningskörde.

Vi hyrde brottarlokalen och det blev så bra. Jag, Danne, mormor, och morfar var kvar med barnen tills ett tag efter maten. Engla hade åkt innan och träffat sin kompis. Vi alla åkte när den riktiga festen började så att säga. Sen sov småkillarna hos mormor och morfar och jag och tjejerna och även Hjalmar var barnvakt åt Anton och Alicia. Danne träffade sina arbetskamrater.

En väldigt trevlig och rolig kväll och tyvärr vill inte självaste jubilaren vara med på bild. Cornelia stannade kvar med Rose, Elias och deras kompisar och fortsatte festligheterna efter att vi andra åkt. Dom kom hem väldigt sent glada och nöjda. Så duktiga och skötsamma ungdomar. En väldigt lyckad fest där vi alla hjälptes åt för att Rose verkligen skulle få en så rolig fest som möjligt.


Tack för att ni läste. Önskar er alla en fin fortsatt dag/ kväll :)

/ MariaLikes

Comments

I bland är jag mer vimsig än vanligt och har så varit senaste veckorna, det är lite mycket att hålla i huvudet. ( jag skriver även upp varenda bokad tid) I dag hade Evald tid på BVC - trodde jag. Morgonen var stressig och vi kom dit med andan i halsen och sjuksköterskan tittade frågande på mig.

- Jag har inga barn fören vid 10,30 säger hon.


Va? Det är ju över en timma kvar tänker jag och undrar lite frågande om vi kommit på fel dag?

Vilket vi alltså gjort och den riktiga tiden är i februari. Jaha ja där fick jag för all onödig stress.

Eftersom Evald ligger efter med en vaccinations spruta så tyckte givetvis sjuksköterskan att det är en toppen idé att ge den på vår spontana tid. Evald var inte med på noterna alls men vaccin i armen blev det. Han var så duktig. Några tårar kom men det gick snabbt över. Förresten hade han varit duktig om det så sprutade tårar. Det finns ingen prestation i hur barn eller för den delen vuxna klarar av sprutor. Det obehag en del känner är antagligen rena skräcken jämförbart med tandläkarskräck skulle jag tro.


Nu är han i fas med vaccinerna vilket är otroligt skönt.
Evald.


Lite ont i armen efteråt har han haft, men det har snabbt gått över med lite smärtstillande.


I dag gjorde jag hemmagjorda hamburgare till middag, samtidigt som Danne skjutsade till träning. Det åts med god aptit, antingen som hamburgare eller som köttfärsbiffar med pomme. Den sista tiden tycker jag alla barn (utom dom allra äldsta) varit kräsen med maten och det har varit väldigt många önskemål om vad vi ska äta. Vi gör ibland två måltider - vilket fungerar bra. Hedvig, Inez och Hjalmar är väldigt "smala" i smaken - allra helst Inez och dom förmår sig inte att äta det dom absolut inte gillar. Det går liksom bara inte ner. Att tvinga är jag emot och tror då att mat blir allt annat än lustfyllt. Men idag åt alla utom Inez som hellre ville ha mackor med pålägg och yoghurt. I morgon kan det tänkas att det blir tacos vilket brukar fungera väldigt bra.


Nu är det hög tid att sova .Tack för att ni läste. Önskar er alla en harmonisk natt och en fin morgon :)


/ Maria

Likes

Comments

Sitter just nu i väntrummet på bup och väntar på Engla som är inne hos sin psykolog. Tror att hon såg fram emot besöket idag, eftersom det var närmare en månad sedan hon var här sist.

Jag sitter här och funderar på hur jag ska bli pigg. Inatt blev det inte mycket sömn, ett par timmar bara. Hjalmar var helt "upp och ner" i går kväll tack vare att skolan började idag. Det innebär sådan stress för honom. I skolan gör han alltid sitt yttersta och hans lärare är fantastiska. Jag vet att när jag hämtar honom nu strax efter 14,00 kommer hans energi vara på botten, risken är överhängande att det kommer bli ett par utbrott. Hjalmar tar ut sig totalt i skolan och det gör att det tillslut blir en enorm stressnivå för honom. Det här är oerhört jobbig för vår lilla kille. Att humöret svänger kraftigt är något han inte kan ro för. Jag försökte peppa honom med att det är bara fyra skoldagar denna vecka, men det var knappast någon tröst. I väg kom han tillskolan - dock senare än vanligt- men det viktigaste är att få dit honom. Det här med skolan när det vara skapar ångest, frustration och stress för barnen är allt annat än lätt. Det kommer en dag då det inte längre går att bära sitt barn till skolan, till dess hoppas jag att Hjalmar tycker skolan är ganska ok iaf. Jag ser inte fram emot mellanstadiet med ny skolan, nya lärare och högre krav, då gäller det verkligen att skolan förstår problematiken och jobbar utifrån Hjalmars behov. Det är ju ofta så tyvärr att skolor inte alltid ser ( det har vi ju erfarenhet av innan. Det är tyvärr inget ovanligt när det gäller barn med diagnos.) Det blir så onödigt jobbigt både för eleven, föräldrarna och i slutändan även skolan. Men den största smällen är det alltid eleven som får ta, tyvärr.


Jag hann aldrig posta inlägget när jag satt och väntade i väntrummet på bup, så jag fortsätter lite till.


Nu är vi alla hemma och potatisen är på spisen. Till barnens suck så ska vi äta köttbullar. I skolan/ förskola har det serverats makaroner och köttbullar i dag. Blir det ofta så för er att ni råkar laga ungefär samma mat som barnen ätit på dagen? Kan vara lätt att kollas upp kan tyckas, men ibland är det så att den kommunala skolan serverar olika mat på olika skolor/ förskolor, så det är inte helt lätt att veta plus att Engla som går på friskola har en annan matsedel. Ja, ja barnen överlever, men visst är det lite typiskt!?

Jag hoppas verkligen att vi kommer i säng ganska snabbt efter maten, som dock blir lite sen idag. Ögonen går redan kors och med tanke på hur trötta barnen var på morgonen så borde det gå smidigt i kväll.

Nu ska jag steka köttbullar till Caroline af Ugglas stämma. Jag tycker verkligen hennes låtar är så bra, vad resten av familjen har för uppfattning är nog blandat. Hennes tavlor är också fantastiska - vilken konstnär hon är.

Köttbullar och lite sås var det jag - vad gott det ska bli i sin enkelhet med lingon.Tack för att ni läste. Önskar er alla en underbar kväll :)

/ Maria

Likes

Comments

Jag måste säga att det är med blandade känslor som lovet är över. Skönt med tanke på att det blir vardag igen och allt blir som vanligt med rutiner osv. Mindre skönt att ha möten och tider att passa. Det börjar redan i morgon med en tid till bup och sedan rullar det på precis som vanligt - med något nästan varje dag. I dag ringde tex Evalds logoped och det bestämdes tid för träning för hans del. Jag är tacksam över att han får sin språkträning för det behövs verkligen. Tror att bokstaven T kommer vara först i fokus.

Jag ska även senare i veckan på ett möte ang Englas skolgång. Vi får då se hur hennes dagar kommer se ut så här i början av terminen. Meningen är att hon ska gå mer än en timme i skolan nu. Ska bli intressant att se vad som tänkts?

Det är som vanligt mycket att hålla reda på och full fart.

I förra veckan var Arvid och Erland med mormor på arbetetsmuseumet och pysslade. Cornelia kom dit lite senare och skapade med sina bröder som gjorde egna kokböcker. Framförallt Arvid gillar att rita och måla och är väldigt lik mig på det sättet.Arvid.Erland.

Vilken fiffig idé att göra egna recept på. Kokböckerna blev jätte fina och står nu i bokhyllan med alla andra böcker. Erland går ofta och visar sina målningar och det är så spännande för det blir nya maträtter hela tiden med ett och annat spöke till.Arvids och Evalds kokböcker.


Här är två recept. Ser ni att Arvid har tacos?

Cornelia var bara tvungen att göra en kebabtallrik, så klart.

Mormor hade bjudit på fika efteråt och sedan hade dom gått en promenad i Industrilandskapet och strömmen. Hem kom barnen väldigt glada och stolta.

Snart kommer Danne hem ifrån jobbet och jag ska ta tag i maten. Ska även kolla över barnens väskor så allt inför skolan finns med. En och annan gympapåse ska också packas. Bäst att sätta igång .


Tack för att ni läste. Önskar er alla en härlig eftermiddag och kväll :)

/ Maria
Likes

Comments