Bilkö efter vägen pga vägarbete.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Barnen började bli trötta pga alla förseningar så vi bestämde oss för att hitta en ställplats så fort som möjligt. Hur kul det än är att fara runt bland tyska små samhällen på vägar breda som en normal svensk cykelväg (med 100 km/h som fartbegränsning och en dryg halvmeter grus på varje sida eftersom två Smart inte kan mötas om de håller sig på asfalten) så tar det tyvärr tid. Denna gång använde vi oss av Pro Mobils app och tyckte vi hade gott om tid att hinna till Haldensleben.

Allt rullade på bra tills vi hade en knapp kilometer kvar. Då var vägen avstängd för vägarbeten så det var bara att vända och leta en annan väg. Alla vägar i den riktningen var avstängda eller enkelriktade i ett par kilometer. Vi fick köra ut ur stan och in en annan väg för att komma till ställplatsen, en omväg på nästan en mil. Det är ingenting med tanke på alla omledningar och vägarbeten som man stöter på hela tiden, men just nu var det riktigt drygt.

När vi kom fram var klockan över 20.00 då de stängde men som tur var fick vi komma in ändå.

Något hungriga och trötta tände vi grillen och började planera morgondagen. — ☁ Broken Clouds, 18°C @ Wassersportfreunde e.V. Sportboothafen

Likes

Comments

Vi stannade 2 dagar här. L har varit väldigt jobbig och trotsig, smitit från oss och helt enkelt inte lyssnat på oss. En gång smet hom och var borta i äver 30 minuter, ett tyskt par kom med henne. Vi skämdes inför de andra husbilsfolket. Kvällen avslyutades med trevlig krabbfiske med trollen.

For till Lüneburg och insåg då vi kom till ställplatsen att vi redan varit här så vi körde vidare.

For vidare söderut tills B4:an var avstängd utan umleitnung så vi irrade bort några mil på landsbygden tills det blev dags att tanka. Då irrade vi bort några mil till då det behövdes 3 mackar innan de tog VISA-kort. Då var vi tillbaka i Bad Bevensen typ där vi vek av p.g.a. att vägen var avstängd. Bestämde oss för att handla och sova på den ställplats som enligt Bord Atlas skulle finnas där. Då vi kom dit var det en byggarbetsplats och en bom för  infarten så det var kört.

Istället tog vi bara en ställplats ur Bord Atlas dom låg några mil bort. Wittingen fick det bli! På vägen började vi känna igen oss och när vi kom fram visade det sig att där var vi förra året och att det var tråkigt så vi drog vidare i riktning mot Magdeburg. — ☁ Broken Clouds, 18°C @ Wohnmobilstellplatz Sülzwiesen

Likes

Comments

Egen tid med min prinsessa 😍 Vi vandrade ute bryggan och tittade när några fiskade krabbor.

Likes

Comments

Igår kväll kom vi till Wackerballig, det är tredje året på raken som vi besöker stället. Vi trivs här. 8 euro natten utan el med el 9.50. Barnen vill fiska krabbor.

​Började dagen med besök på Husbilar i Pukavik. Pössl har fin byggkvalitet och känns fina. Clever imponerar inte på ngn annan punkt än priset. Blev impade av La Strada med Truma 6E och dubbelgolv, t.o.m. separat dusch, men det finns tyvärr inte på modellen med 4 sängplatser. Minus bara för att den nedfällbara sängen är där framme över sittgruppen. De hade ingen Adria 640 SHX som är vår favorit på pappret och tyvärr inte heller någon Pössl 545 (H-Line) som kan vara grym eller sisådär beroende på hur det känns då man går in i den.


Gjorde ett stopp hos Gasolkungen i Kristianstad (en historia för sig) och sen körde vi hårt genom Danmark tills vi kom till Wackerballig. — 🌙 Clear Sky, 12°C @ Kronesruhe 25

Likes

Comments

pasta smakar bäst i husbilen. Ännu en resedag. Vek av på E20 och körde via Kalmar och neråt. Övernattning på en rastplats just före Pukavik. Ska kolla på Plåtisar imorgon. — 🌙 Clear Sky, 16°C

Likes

Comments

Igår begav vi oss ut igen på husbilssemester. Å vad har längtat ut! Lilleman vill till sommarlov 🌞 Efter att ha kämpat för att få klart allt rullade vi äntligen igång, åt på Max vid Ikea och lämnade Umeå c:a 18. Stannade vid 20.00 och bäddade åt barnen och satte igång film där bak. Har bestämt oss för att köra med bordet på plats och hoppas att det inte flyger rätt in i barnen vid en eventuell krock.Körde på tills vi var i Tönnebro och övernattade där. Barnen vaknade knappt när vi lyfte upp dom i sängen. — 🌙 Clear Sky, 16°CSå vi kom rätt längt första dagen. Idag blev det ett besök på slottet. Tullgårdens slott. Husbilspasta när det är som bäst.

Likes

Comments