Tycker du att våldtäkter är roliga?

Något som jag blir förbannad på är dessa smaklösa skämt som nu florerar i idioters munnar. Skämt om #metoo där man skämtar på bekostnad av våldtagna, misshandlade och psykiskt förstörda kvinnor. Så fort det går bra för kvinnor, så fort kvinnor är på väg att bli friare och få det mera jämställt så ska män rätta till det så att kvinnorna hamnar på ruta ett igen. Antingen genom mera misshandel, våldtäkter, nonsens-attityden mot kvinnor som anmäler eller som i det här fallet, skämt på deras bekostnad. Man hånar kvinnorna och vill genom dessa skämt misskreditera oss. Man förlöjligar #metoo och vad kvinnor vittnar om efter åratal av skuld, skam och trauma för livet och på det viset, på grund utav HUR man gör detta, så tas inte kvinnorna på allvar.

Det här är så förjävligt, så antifeministiskt och kvinnohatiskt att jag vill spy på de som hånar #metoo (om det inte var så att jag tycker att de inte ens förtjänar mina matrester). Men det här är ju inte något nytt under solen direkt. Det här händer jämt, överallt i världen och har pågått i tusentals år. Kvinnor ska minsann inte få tro att de ska få makt och frihet nu! Och eftersom att männen är ganska jävligt rädda just nu på grund av att kvinnor fått mod att anmäla så tänker de till och kommer fram till att våld inte fungerar som vapen längre, så de börjar att narra kvinnor och skapa skämt. Humor är individuellt och det som är det farliga med att skämta om sådana här otroligt traumatiska våldsbrott är att vem som helst kan börja att skratta åt "rätt skämt i rätt tidpunkt" vilket då sprids som en löpeld. Till slut, bara för att folk skrattar åt skämtet, så är det normalt och man säger "men det är ju bara ett skämt".

Men grejen är denna: vad betyder skämtet? Vad har det för bakgrund och vad är meningen med att dela det? Tror ni att det bara är en slump att det finns fler kvinnohatiska skämt än manshatande skämt? Tror ni att det är en slump att du skammas när du ifrågasätter skämtets uppbyggnad? Det här är en väldigt smart och manipulerande taktik för att man smyger in kvinnohatet i varje hem och vrå.

Konsekvenserna av sådana här skämt är inte roliga. Inte för kvinnor i alla fall. Det finns absolut INGENTING som är roligt med våldtäkter, sexuella övergrepp eller våld i alla former! Jag förstår heller inte varför kvinnor sprider dessa skämt? Det är fullkomligt smaklöst, elakt, hånande och nedvärderande och förminskande att hitta på och sprida sådana här skämt.

Det är inte roligt att bli våldtagen för fem fucking öre. Sluta med att sprida kvinnohat, jävla äckel.
Och här är jag bestämd: antingen är du FÖR eller EMOT kvinnor. Det finns inget som helst mellanting
när man hånar förtryckta kvinnor och ser till att vi måste börja om och kämpa hårdare än vad vi gör nu.

Take care - Jess

Follow me on: Nouw | Instagram | Bloglovin

Gillar

Kommentarer