tv4 intervjun med FV är ett enda långt bekännande

Tv4 intervjun med FV är det mest negativt påverkande manipulationstaktik som jag sett på länge i svensk tv media. Jag såg intervjun eller snarare "manipulera svenska folket att kölhala våldtäktsoffer"-sändningen för en liten stund sedan och jag är chockad! Jag är på riktigt CHOCKAD!

HUR kan tv4 gå med på det här (eller komma på idén själva och skapa denna "intervjun") och HUR kan en respekterad journalist tillika programledare som lett tusentals kvinnliga intervjuer med kvinnor om feminism, kroppsaktivism, offer och rapporterat om #metoo, gå med på den här intervjun med Fredrik virtanen? Respekterad är hon ju no more, om jag säger så. Hela intervjun för mig var ett enda långt bekännande, offerkofta-snyftande, mansgrisande, antifeministiskt, victimblame-ande PR tour för att "rentvå" hans namn nu när det eventuellt blir ett åtalsväckande.

Det här är en turné han gör för att folk skall känna sympati med ärkepuckot så att han kan vinna i rätten, få svenska folket med honom. Jag fick spola tillbaka flera gånger för att höra igen vad sagda ärepucko verkligen sa. Det här är heeelt fucked up. Detta är en priviligerad, vit man som utnyttjar hållhakarna han har på sina mäktiga vänner.

Samtidigt undrar jag hur Malous kontrakt ser ut; får hon neka en intervju? Får hon ta parti som journalist? Men det är ju ändå hennes program så lite måste hon ha att säga till om även om det sänds på tv4? Får hon uttala sig om saken när hon inte jobbar? Å andra sidan ville tv4 ta avstånd från Cissi wallin och stänga ned hennes program om aborter i polen innan det ens hade börjat att sändas för att de "inte ville ta parti". På tal om den saken så gömmer de sig bakom anledningen att det finns ett åtal mot CW och enligt deras regelverk så "stänger de av" anställda som har ett åtal väckt mot de. Grejen är ju att FV fick sitta med TVÅ fucking gånger i tv - en på svt och en på tv4 - så den anledningen kunde de ju inte köra med länge.

Så de gav en till anledning - de kunde inte finna sig i att "ta parti" mot varken CW eller FV, fast de så glasklart redan gjort just detta. Som att tittarna skulle vara helt jävla dumma i huvvet och manipuleras att ta parti för någon av de när de (vi) tittar på ett program från polen om aborträtten?! Helt jävla befängt. Så sitter de och snackar om manipulation när tv4 och SVT inte gjort annat än att försöka vända publiken mot FV sida. Det här är så äckligt på tungan. Jo, jag känner mig äcklad utav detta.

De bjuder alltså helt seriöst in en våldtäktsman, citat från programmet "Veckans tema är #metoo – ett år senare. Malou gästas av Fredrik Virtanen.", som skall snacka om hur synd det var om honom 1 år efter #metoo som handlar om kvinnor som VÅGAR träda fram och berätta om att de är offer för övergrepp. I ETT FUCKING TEMA OM METOO!!!

Tack gode gud för all kärleksfull, rättvis backning som CW fått! Alla tusentals kvinnor (och män) som kan räkna ut ett plus ett och VET att FV är skyldig. Fallet är preskriberat och det betyder INTE att han är friad. Om bevis saknas eller om det är ord mot ord och det läggs ned, betyder det inte att förövaren är friad utan att i brist på bevisning så står fallet stilla och man lägger ned det då man inte kan bevisa att förövaren är skyldig eller oskyldig. I sexuella övergreppsfall är detta nästan alltid gällande då sexuella brott är mycket svåra att bevisa, varför man ALLTID skall tro en kvinna som berättar.

Cissi kommer att medverka i Malou efter tio IMORGON (3/10) sannolikt efter all backlash som tv4 och Malou fick från tittare när de hade FV med och Cissi inte fick ge svar på tal som är kutym när det gäller media och tv. Titta och stötta henne!

Take care - Jess

Follow me on: Nouw | Instagram | Bloglovin

Gillar

Kommentarer