Trassel och nytt tillSkott.

God kväll! Jag skall alldeles straxt lägga mig ned och läsa tills jag somnar, men innan tänkte jag titta in på bloggen och skriva vad jag har gjort idag. Igår kväll innan jag somnade glömde jag bort att ta kortisonet så jag sov längre än vanligt idag och jag var så jävla stel att jag typ vobblade fram snarare än gick. Sambon sjöng "bompa bompa di bom pa bom" som är min jag-är-stuperstel-låt när jag klev upp. Så jag kom inte igång med något förrän klockan var halv sex på kvällen vilket gjorde mig skitsur men what the fuck ska man göra? Dessutom har jag plågats av magkatarr hela natten och dagen och kvällen och jag vet att jag måste ta min anemimedicin för jag är konstant jättetrött men kan inte somna in, men den fuckar upp magen totalt. Så fysiskt är det lite skitigt just nu, men jag är glad ändå! Faktiskt mår jag ganska bra annars.

Så vid sextiden efter att kroppen mjukats upp och mediciner intagna och middag äten, så gick jag ut och överskådade min lilla Lundis för att kolla vad som behövdes göras. Helt klart behövde pallkragarna rensas, isbergssallaten och paprikorna behövde gallras, täckbark behövde läggas ut och en ny pallkrage göras i ordning. Sagt och gjort. Jag blev mäkta stolt över resultatet men när jag blev klar (efter mååånga pauser och ont-i-ryggen-flås) var klockan så mycket att det var mörkt och jag fick inte till några bra foton. Men jag skall ta imorgon och visa! Tills vidare får ni se de mörka, dåliga ;).

Sedan som ni ser på de första bilderna så är det 4 tomatplantor i den orangea blomlådan som behövde ganska många stödpinnar. De är fyllda med bifftomater och det blev ganska tungt för de så alla välte ned. Ingen gick sönder dock vad jag kunde se, men det tog en stund att fixa till de då jag har både blomman för dagen och blomsterbönor som hade trasslat in sig i tomaterna. Men nu kan man till och med se jorden igen, haha. Jag flyttade också 2 ledsna squashisar också, de fick hamna i den ny pallkragen. Jag vet inte ens om de överlever för de är riktigt tilltygade båda två, men jag är sådan som så att allt förtjänar att leva och få nya chanser. Jag sparar ju ALLA suckers från tomaterna exempelvis, rotar de i vatten och planterar ut de. Mina sådder har varje år genomgått en fas där nästan allt dör av antingen bladlöss, spinn eller oregelbunden vattning (HOST HOST HOST, märkligt mysterium) så många av mina Tomater "Moneta" och "Tiny Tim" vissnade och dog.

Sedan sådde jag en ny uppsättning av en hög tomatsort, pärontomater som jag aldrig misslyckas med, men några Moneta överlevde. Så eftersom jag sparat alla suckers så har jag nu ett jävla överflöd av tomatplantor och det står kanske 20 st i glas med vatten i köket också. Jag fick plantera ned tomater rakt i backen i trädgårdslandet för det fanns ingen mer plats, haha. Men de verkar älska att leva där så what the heck. Resten får också hamna där. Ett trädgårdsland av tomater... hmm...

Nu ska jag göra mig klar för natten och inte glömma att ta järntabletter och kortison. Magkatarren står mig upp i halsen verkligen. Satan vad det bränns. Imorgon ska sambon hjälpa mig ute i lunden; jag vill ha flera pergolas i några av pallkragarna så att det blir som växttunnlar när bönor, klätterblommor, ärter, meloner, gurkor och höga tomater får växa längs med stolparna. Det är sååå hiiimla fint tycker jag och så drömmer jag om att ha växttunnlar överallt. Inomhus också. Fast det får jag inte. Jäkla skit men jag överlever det. Någon gång får man ju ge med sig också. Sedan ska vi fortsätta med lite andra projekt vi har, som sambon hjälper mig med. Jag vill ha och förklarar, han bygger och sabbar mina drömmar med att förklara varför si och så inte skulle hålla så jag blir sur på honom istället fast jag vet att jag är löjlig och så går det över på två minuter och så kommer vi på en annan lösning. Bra jävla team. Idag och igår gjorde han middag också, nudlar med bacon och nån hemlig, smaskig kompott. Shit. vad. jag. åt. Nej, göra mig klar för natten och lägga mig. Natt natt nu.

Take care - Jess

Follow me on: Nouw | Instagram | Bloglovin

Gillar

Kommentarer

Egenodlatärdetbästa
Egenodlatärdetbästa,
wow 😍 du är grym !
nouw.com/egenodlatärdetbästa