Tjocka kroppar ska kläs smalt enligt det fetthatande patriarkatet

Något som jag blir fundersam och förbannad över när det gäller tjocka vs smala kroppar och kläder är att det liksom är okej för smala att bära exempelvis crop tops och vita kläder, men om en tjock person gör det anses det fult, pinsamt och unfashionable. Tjocka människor skall liksom klä sig för att dölja övervikten, de ska contour'a för att göra ansiktet smalare (även smala gör detta och jag fattar inte varför, inlägg om det kommer senare!), ha midjeskärp för att se smalare ut och få större byst, tjocka skall bära oversize kläder och gärna baggybyxor.

Alltså... Jag har ju också erfarit folk i min umgängeskrets som tittar snett och/eller kommenterar när magen hänger ut ur brallorna eller att en klänning inte framhäver mina mindre tjocka features, eller att en tröja är för kort. Jag brukar tänka på det där varje gång det sker, varför skulle jag dölja min kropp? Varför skall jag göra allt jag kan för att se så smal ut som jag kan? Ha spanks, rumplyftsunderklöder, höga klackar, skärp i midjan som markerar, push-up bh och svarta kläder som sitter på de "rätta" ställena. Förstår ni hur ONT det gör? Alltså det gör fysiskt ont, haha. Har ni gått med korsett, spanks och en hårt åtsittande bh plus midjeskärp en HEL dag? Alltså vi kvinnor skadar ju faktiskt våra kroppar för att behaga patriarkatet, männen. Det sitter för tight åt så vi får svårt att andas, höga klackar som ger artrit i äldre åldrar, timmar bortslösade på att välja kläder som behagar och smink och dusch innan männen vaknat. Allt för att behaga den manliga blicken.

Och jag brukar fråga dessa (mestadels) kvinnor VARFÖR jag ska byta till en tröja som är längre
och som döljer att magen kikar fram då och då? "Jo, men den passar inte" - Den passar alldeles utmärkt, om det är bristen på tyg som är problemet kan ju alla klä sig i austronatkläder och sluta bära bikini och shorts på sommaren.

Det är ju helt befängt att det skulle vara bristen på tyg som provocerar? Men det ÄR det!
För att just tjocka ska dölja övervikten. Fattar ni då hur jävla fucked up patriarkatet faktiskt är och hur jävla dumt fettförakt verkligen är?

Jag tänker inte låta andra människors elaka beteenden och normer sätta gränser
för vad jag ska bära på min kropp! Nästa gång jag köper kläder ska jag fan i mig köpa crop tops och korta tröjor, jeans som sitter som en smäck men som jag ändå kan leva i som framhäver alla mina kurvor och fettvalkar! Åt helvete med tjockförakt och normer, åt helvete med smala som stääändigt som jämt ska vara "snälla" och "hjälpa" tjocka att hata sig själva via farliga dieter som förstör kroppen, åt helvete med den manliga blick och ÅT HELVETE med patriarkatet!

Bär vad fan ni vill, gå emot normerna och skitpatriarkatet;
kan ni göra det bara en endaste dag denna månaden och känna friheten? #kroppsfrihet
Stå med rak rygg, tänk att ni är bäst som ni är och käka donuts och om någon kollar snett äter ni upp de också.

Take care - Jess

Follow me on: Nouw | Instagram | Bloglovin

Gillar

Kommentarer