Städdag och våran lilla hjälte!

God lunch, lilla pralintryffel! Hur mår du? Hur har din dag varit än så länge? Min har varit bra minus så mycket som jag hostar. Jag har hostat sönder min hals i sex dygn nu och det slutar inte. Jag knarkar honung och te så mycket att jag gjort slut på 1 ½ honungsburk på EN VECKA och 45-50 tepåsar. Såå... man kan nog säga att jag är en te-person åtminstone. Hehe, underdriiiift *sjunger*. Så i natt var inget undantag vad gäller hostan, men klockan 3:45 vaknade jag och kände "ähmen vad FAAAN ska jag vakna nu för!?" och försökte somna om, men vaknade prick fyra så jag sket i sömnen och klev upp.

Märkligt härligt det där med skov och kortison; när jag har "bra" (dvs sämre dagar, men inte sämre än sämst (ofc)) dagar så vaknar jag automatiskt aptidigt på morgonen mellan 3-6, har jag dåliga dagar (de sämsta) så går min dygnsrytm upp och ned och är aldrig densamme. Jag sover mer även om jag sover sämre, jag vaknar stup i kvarten och är trött hela dagarna. Kortisonet KAN dock hjälpa yttepytte mot just dygnsrytmen eftersom att den KAN göra mig piggare när jag vaknar. Men jag vaknar inte automatiskt av mig själv, eller oftast inte. När min dygnsrytm är fuckad är det alltid något som är problematiskt i kroppen som påverkar sömnen vilket inte jag visste förrän jag blev vuxen och fick mitt läkarteam och en sjutusan till psykolog som förklarade varför hur min dygnsrytm såg ut och vad jag hade för lite av.

Det är därför jag hatar när folk är elaka och faktiskt mobbar mig för att jag vaknar sent och lägger mig sent, när jag kommer sent till något eller bara mobbas och kommer med dumma kommenterar som "Jahaaa? Är DU vaken NU?" eller det så jävla nedvärderande "vi sa klockan tolv så att du inte skulle komma sent som du alltid gör, det börjar egentligen klockan två". Hatar människor som ska trycka ned andra med komplexa sjukdomar som gör att de inte funkar normalt och mobbar de för det.

Idag sedan i morse har jag pysslat hemmavid. Klockan fem på morgonen åt vi frukost; jag, puffles, paltis och clessan. Alla de små åt skinka och blötmat och jag åt skinkmackor fast smörgåsrån och drack sextio koppar te. Klockan sex på morgonen gick jag, Pufflan och Palte ut på promenad, när vi kom in så satte jag på tvättmaskinen, tände lite doftljus, fixade tvätten och startade en maskin, rengjorde sophinken i badkaret och lade ned skurtrasan där i också och fyllde på med klorin för att liksom rengöra, desinficera och bleka allt-i-ett på samma gång. Toaletten fick sig en omgång också, rengöring alltså. Hehehe...

Sedan har vi käkat lunch, jag åt yoghurt och det åt Chisan också. Hon var såååå duktig dessförinnan; en dum grannkatt hoppade upp i det öppna köksfönstret jag hade öppnat medan jag städade köket och Chisan sätter igång med att skälla på honom och Palte då... mammas älskade kille, han sprang mot fönstret fort som faan och hoppade upp när katten försvann och började morra. Han skall ju helst gå emellan andra katter och mig och Chi. Mig brukar han ju försvara men det är så sött och duktigt av honom att försvara Chi. Så de båda två belönades med skinka och så fick Pufflan slicka den lilla yoghurtskålen. Jag råkade köpa yoghurt utan tillsatt socker och jag misstänker att den smakar skitäckligt för jag kände smaken en liten stund när jag nyst så den köps aldrig mer. Johodå! Socker och salt gör att saker smakar så mycket bättre än vad de egentligen gör!

Just nu väntar jag på att tvättmaskinen ska bli klar igen så ska jag börja vika tvätt, dra fram snabeldraken när Chisemoen vaknat, gå ut och hämta veden medan hon sover och rengöra diskmaskinen och så skura golven och elda i kaminen och sedan slänga mig i soffan med en bok och te. Puss.

Take care - Jess

Follow me on: Nouw | Instagram | Bloglovin

Gillar

Kommentarer