Städdag & 1 ton Ikea Möbler

Idag har jag och sambon (men mest jag) bestämt att vi kör en tokstäd-dag. Jag har skrivit upp en "göra idag" lista och en "göra i veckan" lista. Snacka om att jag kommit en bra jävla bit på vägen, redan. Så hela dagen har jag städat och röjt, organiserat och slängt saker. Jag börjar med ett rum; först toan/badrummet, vardagsrummet och sedan till köket och sist hallen. Men också det som måste städas och organiseras i ordningsföljd.


Egentligen skulle jag åka till en begravning idag, men pga den förjävliga smittorisken så kunde jag inte vara med. Det suger, jag kommer alltid att sakna att jag ville vara med. Men sambon sade att vi kunde göra nåt slags egen begravning och fika, eller plantera en blomma som får representera. Jag kollade på deras live och storbölade hela tiden. Det gör ont för sorgen och det gör ont att jag inte kunde vara där.

När jag är känslosam (överlycklig, arg, ledsen, irriterad) så börjar jag att städa, tvätta, möblera om och anlägga nya rabatter. Så idag fick bli den stora städdagen. Jag har en liten paus nu för att skriva och sakta ned pulsen och låta kroppen vila ett tag. Jag älskar att svepa omkring och städa medan jag lyssnar på ljudbok i hörlurarna. Det känns som att jag är helt själv i min egna lilla värld och dricker Latte Macchiato medan jag städar och pysslar. Jag får bara den känslan när jag just städar och pysslar och skapar vilket gör att jag VILL städa ännu mera för att få den där fina, varma känslan.

Vi (eller jag) käpte ju ett ton (for real) ikeamöbler och vi har byggt ihop några stycken nu, men det blir så jävla många kartonger så vi blir tokiga. Vi försöker elda upp så många vi kan i kaminen och sedan ska jag använda de största kartongerna till nya pallkragar och rabatter och resten ska till återvinningen så fort vi kan låna släpvagnen. Det ska bli såååå himla skönt att få bort allt som ska slängas! För snart ska vi sätta upp växttunneln och då blir det ännu mer som ska köras till återvinningen. Men idag ska vi inte bara städa, alltså rengöra, utan möblera om lite och jag ska packa ned saker från ena expediten för att göra plats för en skänk jag köpte från Ikea. Jag har rensat lådor och byggt flera lådor som jag ska lägga grejerna i som ska sparas, resten slängs i soppåsar. Sedan när det är klart skall jag ta tag i att sortera/slänga skänkskåpet i köket för att göra plats för köksmaskiner som kaffekokare, soda stream, bakmaskinen, ja - ni fattar. Imorgon ska jag ta tag i resten av det otympliga, ej förflyttningsbara helvetesskönken och packa ned porslin och kökssaker vi inte använder och sambon ska bära in de lådorna till vinden.

Efter det ska vi sortera kläder, vika de, lägga in i garderober och städa kontoret. Vi ska bygga ihop en hemnes byrå imorgon har jag tänkt och det går ju fort när man är två, så att vi får plats med kläderna för nu ligger de som inte får plats i kassar vikta. Plus att vi måste bära upp gardiner, sängkläder och hemtyger till linneskåpet i hallen uppe så att vi får plats med allt och så ska vi sätta upp spotlights lamporna jag köpte också och byta ut sängborden och lägga ut nya mattor.

Så först ska vi bygga i ordning: byrå(er), tvbänk, smink/skrivbord, 3st små bokhyllor. Resten av möblerna kommer vi bygga pö om pö när vi orkar, man blir ju fan helt jävla less på ikea skiten till slut, haha!
Nu ska jag fortsätta!

Take care - Jess

Follow me on: Nouw | Instagram | Bloglovin

Gillar

Kommentarer