Sömnstörningar & första sådden!

I två dygn har jag sovit så urkligt dåligt så jag storknar alltså. Mina fötter dödar mig typ och framförallt högerfoten för så jävla balleont att jag vaknat mitt i natten fleeera gånger och håller på att få panik och gråter och gör en massa övningar och grejer för att försöka att få bort smärtan. Jag kan inte ens beskriva smärtan förutom att det gör så jävla ont. Så jag har måst gå upp flera gånger per natt och gå omkring en 5-10 minuter varje gång för då går det bort, en stund i alla fall, och så kan jag somna om för att vakna någon timma senare. Men så blev det värre som jag sagt till min läkare i ett år nu typ. Smärtan har tidigare alltid stannat ovanför hälen (det är liksom hälen som smärtan kommer ifrån) men det har krupit uppåt mot vaden sakteligen tills i förrgår då smärtan gick upp till låret och igår natt slutade smärtan på högersidan av rumpan.

Och tidigare har jag kunnat ta alvedon och rört på foten, haft i över eller underläge och sedan somnat om, men nu går inte det för fem öre. Plus att HELA foten saknade känsel och baksidan av vaden. Alltså heeellaaa foten! Kändes jätteskumt och jag vickade till liksom när jag klev upp och ba "... vad fan?!". Men känseln kom tillbaka efter några minuter, men ändå. Rätt mysko liksom. Så jag sover i några få timmar och sedan vaknar jag flera gånger i timmen tills jag inte står ut längre utan tar en värktablett för att kunna sova "ifred". Så idag halvsov jag faktiskt till och från tills klockan var halv ett, då gav jag bara upp. Usch, jag AVSKYR när min dygnsrytm blir påverkad. Om jag sover till sent så är det alltid pga att jag har skov och/eller inte mår bra. Men det säger ju sig självt; mer smärtor = mindre sömn. Men smärtan i högerfoten har fasiken inte gett med sig än och jag får byta tofflisar stup i kvarten.

Men idag i alla fall så har jag fortsatt att så. Chili, paprika, gurka, melon, pelargon, mårbacka, habanero, jalapeno och några till har jag sått hittills. Jag veeet, aptidigt. Alldeles för aptidigt, men men. Skit samma. Ska ändå köpa polytunnel snart så jag får la hoppas på att jag kan ställda ut växterna i den senare då. Men det känns jätteroligt att äntligen få komma igång igen! Imorgon ska jag beställa fröer, lökar och barrotade blommor och perenner och så sättlök och potatis och så ska vi åka och handla lite grejer. Det blir tidig kväll för mig idag igen, för jag ska göra te och oboy och gå och lägga mig nu faktiskt och somna till The Real. Sov gott, sockerpumpor!

Take care - Jess

Follow me on: Nouw | Instagram | Bloglovin

Gillar

Kommentarer

Egenodlatärdetbästa