Skadad älskling & Suckers

Hej hej hej, kära mufflonfår ❤. Inatt var bajs rent ut sagt. Somnade vid sextiden och ca kvart i nio väcktes jag av att Palte tokskrek på farstun. Så jag, naken, flög upp och ut med morgonrocken i handen och inte på mig och flög ut ur dörren och ser att grannkatten står liksom över Paltis och Paltis ligger ned och fräser och skriker. så fort jag kom ut och såg situationen så sprang jag mot grannkatten och tokfräste åt honom och då haltade Palte fort in. Det var päls från Paltis på farstun pch överallt på grusgången. När jag såg honom halta sket jag i fittkatten och gick in för att kolla till lilleman. Han haltade rejält och ville inte ens stödja på benet, han hade bitmärken som hade gått rakt genom huden på 2 ställen och en massa päls saknades och han var livrädd och jättenedstämd - så klart. Han höll sig till mig hela tiden och sedan sambon också när han kom in i köket. Han var så himla moloken och nere, stackars älsklingen.

Han har blivit bättre nu, svullnaden har gått ned mycket och han har sovit bredvid mig hela dagen med några få korta uppehåll för mat och han har fått smärtstillande/antiinflammatoriskt. Vi skall hålla uppsikt och rengöra såret varje dag och vara noga med att kolla febern och det vanligt. En fraktur som jag befarade att det skulle vara är det inte. Paltemos är fortfarande trött, men humöret är på topp och han har gosat och nyss ville han gå ut och det är ju ett gott tecken, men han ville INTE göra det tidigare idag. Inte för att vi tänkte släppa ut honom - han har utegångsförbud i flera dagar - utan för att han vill alltid gå ut. Men nu var han så dålig och livrädd och hade så ont att han självmant ville vara nära mig och sova. Han låg mellan sambons ben och jag låg framför honom på köksgolvet och vi tulade och pratade om/med honom och han tvärdäckade. Han kände sig nog ganska trygg där han låg!

Att folk inte fattar att man MÅSTE UPPFOSTRA KATTER OCKSÅ och inte bara hundar! Jag blir så JÄVLA förbannad på det där alltså. Alla mina hundar och katter har fått uppfostras till att förstå vad som är okej och inte okej; nej, fy, duktig, sitt, ligg, tass, go fot, skall osv. Palte har lärt sig sedan vi fick tillbaka honom nej, fy, duktig, sitt, tass (2 olika tass dessutom! Men kommandot är ändå "Tass" men med olika handrörelser) och ligg. Snart ska jag lära honom att rulla runt när allt verkligen sitter. Tass sitter som en smäck, det är ligg vi håller på med nu. Men iaf, folk är fucking kräk som inte uppfostrar sina djur, vilket djur det än är. Jag vet inte hur många gånger nu som jag och sambon har fått jaga bort samma katt och plåstra om Palte och Cleo, båda två har ärr efter slagsmålen men mest Palte. Det är liksom, ska/kan du inte uppfostra ditt djur så skaffar man inte djur! Man kan inte ha uppsikt hela tiden på sina utekatter, men då måste måste MÅSTE man lära katten att "slåss snällt" (Zeti och cleo lärde jag att inte använda klorna och bita hårt, men de fick markera och fräsa ifrån, det är mycket viktigt att man inte tar ifrån djuren det!). Nu sover Paltis igen bredvid mig och jag ska sova jag med med ljudbok i öronen.

Så ungefär 3 timmars sömn fick jag inatt. Kul. Plus så har jag ju skov. Jag har lånat så många skedar nu att jag befarar att jag måste samla mina lån till ett stort jättelån och delbetala, hehe. Så idag har jag bara tagit det lugnt, jobbat på ett projekt och ett samarbete (alla ni som är trädgård/odlings-intresserade kommer att ÄLSKA det!!!)Jag gick ut till min pallkragelund och knipsade av suckers på tomaterna, jag fick ihop 13 stycken på 4 tomater! Det är fan rekord. Speciellt som att just de fyra tomaterna sitter rakt ned i backen och har växt som fan under typ 3-4 dagar. Så nästa år tänker jag fullständigt skita i att sätta tomaterna i krukor, de mår ju fan bäst i marken! De växer snabbare och blir mer buskiga än de andra tomaterna av samma sort. Nu återstår att se hur det blir med skörden. Jag tog kort och knipsade av suckers men mer orkade jag faktiskt inte. Jag har ont, feber och influensasymtom (autoimmuna sjukdomens skov, inte riktig influensa alltså) och jag har sömnbrist så att typ gräva bort gräs för att förlänga trädgårdslandet för att göra den dubbelt så stor kunde jag inte göra idag. Det får bli i veckan pö om pö med många pauser. Däremot skall jag samla upp äpplen och plommon som blivit dåliga och ramlat ned på backen och lägga de på komposten imorgon. Det är en lätt syssla som jag klarar av och så lyssnar jag på ljudbok samtidigt också.

Take care - Jess

Follow me on: Nouw | Instagram | Bloglovin

Gillar

Kommentarer